2008. január 12. szombat

jan. 12
0:27
Úttörő a digitális műsorszolgáltatásban (terminal)
A T-Kábel Magyarország Kft.
jan. 12
0:27
Köszönő nyilatkozatok (onlinemedia.blog.hu)
Erről jut eszembe... A Magyar T-virati Irodához eljuttatott közlemények az iWiW újabb látványos fejlesztését követően:[...] Bővebben!
jan. 12
0:31
Amikor a Pókember is kevés, segít az SAP (terminal)
Aki próbálta már magyarországi üzleti folyamatait kínai nyelven nyilvántartani, tudja, mennyit kínlódhatott ezzel a Setino Kft. idén októberig. Bár "kapcsolatban állnak" a Pókemberrel és más szuperhősökkel, nem ők, hanem az SAP Business One sietett segítségükre.
jan. 12
1:53
Resistance 2 bejelentés képekkel! (Gamekapocs)
Eddig is tudtunk a készültéről, de mától már hivatalos a hír: a Game Informer nevű külföldi gamer magazin exkluzív infókra tett szert a már javában készülőben levő Resistance 2-ről!
jan. 12
4:00
(Játéktesztek) Blazing Angels 2: Secret Missions of WW II (PC Guru)
Alapjában véve nem rajongok a második világháborús játékokért, ám soha nem tudtam ellenállni a „mi lett volna ha” kérdéskört boncolgató szoftvereknek, még akkor sem, ha alternatív történelem helyett pusztán csak soha nem látott, vagy csak prototípusban szereplő gépek jelentik a változatosságot. A Blazing Angels első részének fejlesztői úgy döntöttek, egy valódi, második világháborús kiruccanás…
jan. 12
4:22
(Játéktesztek) Cleopatra – A Queen’s Destiny (PC Guru)
A párizsi Kheops Studio 2003 szeptemberében alakult, elsősorban volt Cryo Interactive / Dreamcatcher munkásokból. Azóta félévente kiadnak egy kalandjátékot, melyek szépek, hasznosak, bár sok nyomot nem hagynak maguk után. A legtöbb címük történelmi ismereteket is terjeszt, az ilyen projektekhez ugyanis állami támogatás dukál...
jan. 12
5:02
(Játéktesztek) Company of Heroes: Opposing Fronts (PC Guru)
A Vancouverben (Kanada) bejegyzett Relic tízéves fennállása alatt az RTS-ek lelkes és hozzáértő istápolójának bizonyult. A Homeworld az űrben, a Dawn of War kedvenc Warhammer 40k univerzumunkban, a Company of Heroes pedig a második világháború csataterein vált etalonná...
jan. 12
8:10
Közeleg az MID-k kora (PCWorld)
Sokaknak még az UMPC is ismeretlen, és újdonságként hat - de akkor mi lehet az az MID? Néhányat szemügyre veszünk, annál is inkább, mivel nemsokára széleskörben elterjednek majd a boltok polcain, és a mindennapi használatban. Az Intel Menlow platformját alapul véve már több neves gyártó be is mutatta saját MID-jét a 2008-as CES szórakoztatóelektronikai kiállításon.
jan. 12
8:10
A Toshiba bemutatta a Tecra sorozat legújabb tagjait (MaHu)
A Toshiba, a számítástechnikai és elektronikai megoldások vezető gyártója és forgalmazója bemutatta a Toshiba Tecra laptop-sorozat két sorozatát, az A9-es és az S5-ös szériákat, valamint a vezeték nélküli laptop-használatot biztonságosabbá tevő EasyGuard technológiát.
jan. 12
8:12
Új PDA-telefonok az E-TEN-től (PCWorld)
A Glofiish X650 az egyik legkisebb készülék, mégis VGA-kijelzős, és GPS-képes.
jan. 12
8:12
Árérzékenyek a főiskolás internetezők (MaHu)
A főiskolai hallgatók körében 2007 decemberében végzett felmérés szerint a legtöbben levelezésre és böngészésre használják az internetet és ezeket tartják a leginkább fontosnak, illetve hasznosnak is az internet funkciói közül. Az is kiderült, hogy a hallgatók elsősorban az ár és a hálózati lefedettség mértéke alapján választanak internetszolgáltatót.
jan. 12
8:34
Hivatalosan is Panasonic lesz a Matsushita (SG)
Eldőlt, hogy a Matsushita Electric Industrial neve a jövőben Panasonic Corporation lesz.
jan. 12
8:36
Kane & Lynch - túl az egymillión (SG)
Elég komoly botrányok övezték az IO Interactive által fejlesztett és az Eidos kiadásában megjelent akciójátékot, ám a számok lassan túlmutattak a cég várakozásain.
jan. 12
9:05
'Reggelt! (GameStar)
Csak beköszöntött végre a hétvége. Mondanám, hogy pihenjetek sokat, kapcsolódjatok ki, érezzétek jól magatokat. Én azonban nem vagyok ilyen kedves.
jan. 12
9:11
A Disney 2008-as ajánlata (SG)
A Disney 2008-as ajánlója nem kecsegtet túl szép reményekkel az egeres cégnek. A Wall¤E és a Narnia krónikái folytatásán kívül egyetlen alkotásuk sem számíthat átütő sikerre.
jan. 12
9:15
Frontlines: Fuel of War dobozkép (GameStar)
Nyakunkon a következő multiplayer őrület, ezúttal a Kaos Studio műhelyéből a THQ gondoskodó szárnyai alatt.
jan. 12
9:37
Mobil: Máshol folytatják a Klubrádió műsorának készítői (prim)
Törölte műsorrendjéből a Klubrádió az egyik legsikeresebb magazint, a Mobilt, amely 2006. október 13-án indult el, és minden héten pénteken délután 3 órától, a délutáni főműsoridő kezdetén volt hallható a kereskedelmi adó frekvenciáin egészen múlt hét péntekig. A műsor a kezdetektől telekommunikációval, IT-val foglalkozott közérthetően.
jan. 12
10:15
Évkezdő piac (prohardver)
Az ünnepek után újraéledt a hardverpiac, vége a VGA-hiánynak, kaphatóak kék lézeres olvasók, írók, és sok egyéb újdonság is felbukkant.
jan. 12
10:19
Leállították a PSP-s Gran Turismo fejlesztését? (Gamekapocs)
Amennyiben hihetünk a legfrissebb pletykáknak, a rengeteg várakozás idő mind hiába volt, amit a Gran Turismo 4 Mobile-ra várva töltöttünk el.
jan. 12
10:24
Újabb fél évet késik az Alone in the Dark (Gamekapocs)
Az Eden Games és az Atari nem tudja tartani a tervezett márciusi megjelenést, újabb fél évet vagyunk kénytelenek várni az új Alone in the Dark-ra.
jan. 12
10:32
TuneBase FM: rögzíti, árammal látja el és megszólaltatja az iPod lejátszót az autóban (prim)
A Belkin új TuneBase FM készüléke immár a ClearScan technológiát alkalmazza. A ClearScan technológia egyetlen gombnyomással végigpásztázza az FM sávot és megkeresi a legtisztább frekvenciát, így elkerülhető az üres FM-csatorna manuális keresésével járó kellemetlenség, és egyben kiváló hangminőség biztosítható. A folyamatos pásztázás a háttérben zajlik, így a zenében csak minimális megszakadás…
jan. 12
10:40
Karácsonykor érkezik a Tomb Raider: Underworld (Gamekapocs)
Kis híján kereken egy év múlva kerül boltokba a nyolcadik Lara Croft főszereplésével készült játék, a Tomb Raider: Underworld - derült ki az SCi üzleti helyzetjelentéséből.
jan. 12
10:47
Hard to be a God február elején (GameStar)
A THQ nemrég közölte, hogy apróbb csúszást kénytelen elszenvedni a Sztrugackij fivérek műveire épülő szerepjáték.
jan. 12
10:48
Resistance 2: az első infók és képek (ps3) (Gamer365)
Az amerikai Game Informer friss száma rántja le a leplet a Playstation 3 kilövési kínálatának legsikeresebb játékát folytató Resistance 2-ről. Az Insomniac a folytatásban csavarosabb sztorit, új lehetőségeket és komoly online multiplayert szállít - hatvan fős csaták a horizonton.
jan. 12
11:15
Unreal Tournament III (SG)
Double Kill! Multi Kill! Rampage! Killing Spree! Aki szereti a multiplayer FPS játékokat, annak ezekre a szavakra nyilván megdobban a szíve. Az elmúlt év ugyan gazdag esztendő volt a lövöldözni vágyóknak, de még ebben a gazdagságban is a korona egyik ékköve az Unreal Tournament III volt. Gyors, pörgős akció, gyönyörű grafika és kemény netes multi a recept.
jan. 12
11:52
Hamburgban online árulták a lefoglalt fegyvereket (SG)
Hetek óta razziákat tart az észak-németországi kikötőváros rendőrsége a világhírű Reeperbahnon. Nem kis botrányt kavart, hogy a helyi ügyészség engedélyezte a lefoglalt fegyverek internetes elárverezését.
jan. 12
11:54
Franciaország - 1 százalékos internetadó? (SG)
További részletek váltak ismertté Nicolas Sarkozy francia elnök médiareform-terveiből. A politikus száműzné a reklámokat a közszolgálati televízióból és nem zárkózott el az internetadó kivetésétől sem.
jan. 12
12:08
A francia pornó rekordja (domainabc.hu)
Megdőlt az .fr domaintér rekordja.
jan. 12
12:30
Age of Conan - Jégdémon (GameStar)
Friss, ropogós és enyhén fagyos képek érkeztek az első DirectX 10-et támogató, főként nagykoróaknak ajánlható MMO-ból.
jan. 12
12:30
Nokia 2008: megújulás és átalakulás (terminal)
A Nokia első idei budapesti sajtótájékoztatóján jártunk, ahol is számos friss információ hangzott el a céggel kapcsolatban.
jan. 12
12:33
Újabb Condemned 2: Bloodshot trailer érkezett (Gamekapocs)
Eléggé régen, legutóbb még október végén hallottunk a Condemned 2 felől, most viszont egy több mint két perc hosszúságú videó tekinthető meg. Ne hagyjátok ki!
jan. 12
13:49
A Toshiba bemutatta az első Cell CPU-s HDTV-t (prim)
A Toshiba a CES 2008 szórakoztatóelektronikai kiállításon (Las Vegas, USA) bemutatta a világ első olyan következő generációs LCD TV-jét, amely jelenleg a PlayStation 3 játékkonzolban használt Cell mikroprocesszort tartalmaz. A prototípus Cell alapú tv-n különböző, sok számítást igénylő demók futottak.
jan. 12
14:32
(Letöltések) Narbacular Drop [Ingyenes játék] (PC Guru)
A Portal szellemi előde, melyet DigPen játékfejlesztő-nevelde diákjai készítettek, majd ugyanezeket a srácokat szerződtette a Valve, hogy megalkossák profi körülmények között a Portalt. Tehát a Narbacular Dropsban is ugyanaz a koncepció, csak a körítés más: 2 lerakható térkapu segítsé (...)
jan. 12
14:33
33 év után újra elénk tárul a Merkúr (SG)
Hétfőn készíti el első közelképeit a Messenger, ami több mint három évtizednyi szünet után közelíti meg a Merkúrt.
jan. 12
14:35
Az Egy szoknya, egy nadrág rendezője lett a TV2 programigazgatója (SG)
Az ősszel elkezdődött TV2-s fejhullások hozománya, hogy új arcok tűnnek fel a csatorna vezetésében. A legfrissebb újonc a konkurenciánál lett ismert és elismert, mégpedig az Egy szoknya, egy nadrág feldolgozásával.
jan. 12
14:37
(Játéktesztek) Portal [vágatlan verzió] (PC Guru)
2005-ben néhány lelkes hallgatója a washingtoni DigPen játékfejlesztő-neveldének összedobott egy nagyon komoly és figyelemreméltó programozás-technikai elemeket felvonultató freeware játékot, ami a Valve érdeklődését is felkeltette, és rögtön kiszagolták a tehetséget a fiúkban, komoly fantáziát látván bennük. Nem is kellett több a neves fejlesztő stúdiónak és azonnal leszerződtették a csapatot,…
jan. 12
14:48
(Hírek) Boldog szülinapot Sasa (PC Guru)
Az idő vasfoga mindenkit kíméletlenül mardos, ami alól kedvenc főszerkesztőnk sem kivétel. Sasa a minap szintet lépett, amit rögtön megünnepelt a szerkesztőség egy meglepetésparti keretében.
jan. 12
15:00
S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky - Szigorú tekintet (GameStar)
Újfent izzik a levegő a S.T.A.L.K.E.R. körül. Ezúttal az előzményeket elmesélő Clear Sky vállalja a felelősséget.
jan. 12
15:38
SCi/Eidos - Nem eladó! (GameStar)
A bájos Jane Cavanagh cége egy sajtóközlemény keretében vetett véget az eladásról és fúzióról szóló találgatásoknak.
jan. 12
16:16
(Letöltések) Fable 2 - fejlesztői videó (PC Guru)
A Fable 2-vel kapcsolatban kijövő videók alapján úgy tűnik, hogy a zseniális első rész után egy még zseniálisabb második részt fogunk kapni a Lionhead-től. A mostani videó bevezet minket a kulisszák mögé, láthatjuk munka közben az oroszlánfejes srácokat és sokan meg is osztják ve (...)
jan. 12
16:27
Japán szoftvereladások (xbox,x360,ps2,ps3,wii,psp,nds) (Gamer365)
Az elmúlt heti hardvereladások után következzen a tíz legkeresettebb játék a felkelő nap hazájából. Az új év kőkemény Nintendo dominanciával kezdődött: az élre a Mario Party és a Wii Fit ugrott.
jan. 12
16:44
DivX-filmek a Sonytól (prim)
A Sony Pictures Television képviselői bejelentették, hogy a jövőben DivX-formátumban is forgalomba fogják hozni műsoraikat.
jan. 12
16:55
Diary of the Dead trailer (SG)
Megérkezett George A. Romero legújabb zombifilmjének előzetese. A Diary of the Dead ezúttal egy csapat tini kalandjait mutatja be, miután egy filmforgatás helyszínén valódi élőhalottakkal futnak össze.
jan. 12
17:38
Neverwinter Nights 2: Mysteries of Westgate képek (GameStar)
Végre befutott néhány új kép a Neverwinter Nights 2 Adventure Pack sorozatának első, ígéretesnek tűnő darabjából.
jan. 12
17:49
Az USA-ban is monopóliumellenes eljárás indult az Intel ellen (prim)
Tegnapelőtt az Amerikai Egyesült Államokban is eljárás indult az Intel ellen, melynek célja, hogy kiderítsék, vajon a vállalat valóban visszaélt-e vezető piaci helyzetével az AMD kárára.
jan. 12
18:00
Army of Two trailer (x360,ps3) (Gamer365)
Az Army of Two a tavaly őszi szezon egyik nagy csúszója: a játéknak novemberben kellett volna megjelennie, de átszánkázott 2008-ra. Az új trailer szerint márciusban érkezik.
jan. 12
18:12
Új PS3 bundle Európának (ps3) (Gamer365)
Igencsak jó ajánlat bukkant fel azok számára, akik mostanság tervezik a PlayStation 3 vásárlást, a frissen bemutatott, Európának szánt bundle csomag ugyanis pénzügyileg a lehető legjobb választás jelenleg.
jan. 12
18:17
Veszélyes Rootkit vírus fertőzi a Windows PC-ket (prim)
Szoftverbiztonsági cégek arra figyelmeztetnek, hogy egy olyan veszélyes rootkit számítógépes vírus terjed, főként Európában, amely utóbb adatlopási támadásoknak nyithat utat.
jan. 12
18:17
Mobil alkalmazás-fejlesztő platformot indít a Yahoo (SG)
A vállalat független szakembereknek, csoportoknak és cégeknek szeretne lehetőséget biztosítani új mobil internetes programok kifejlesztésére.
jan. 12
18:28
Dawn of War: Soulstorm demo (pc) (Gamer365)
Elvileg Fileplanet exkluzívként debütált volna az új Warhammer 40K: Dawn of War expanzió, a Soulstorm demója - de már most elérhető. Bemutatkozik a Dark Eldar frakció.

Keresés