2008. január 11. péntek

jan. 11
0:29
Budapest lett a Nokia régiós központja (terminal)
A Nokia átalakította szervezetét, januártól a budapesti irodából irányítják a tizenegy országból - Magyarország, Románia, Görögország, Izrael, Bulgária, Szerbia, Montenegró, Albánia, Macedónia, Ciprus és Koszovó - álló délkelet-európai régió marketingtevékenységét, támogatják az új termékek piaci bevezetését, irányítják az ügyfélszolgálatot és végzik a kommunikációt - jelentette be Greig Williams,…
jan. 11
1:28
A Fifa '08 az angolok kedvence (SG)
Az év elején folyamatosan érkeznek a 2007-es év toplistái. Ezúttal az Egyesült Királyság legjobban fogyó játékait hozták nyilvánosságra.
jan. 11
1:32
Használhatatlanok az orosz céges weboldalak (SG)
Európában az orosz vállalatok internetes megjelenése a legrosszabb, egy olyan cég sincs közöttük, amely befért volna a svéd H&H Webranking 159 elemű toplistájának 100-as felső kétharmadába.
jan. 11
1:36
Mobiltelefonszám 100 000 dollárért (SG)
A közel-keleti újgazdagok körében ma már nem a yacht, a villa vagy a sportkocsi számít státusz szimbólumnak, hanem az egyedi telefonszám.
jan. 11
6:39
Könnyen kezelhető és stílusos: itt az új Walkman mobil (MaHu)
A Sony Ericsson bejelenti a stílust és a funkcionalitást tökéletesen ötvöző W350 Walkman telefon megjelenését. A Sony Ericsson első flip-előlapos telefonja megkönnyíti a zene vezérlését - az egyszerű használat, a stílus és a kényelem nyerő kombinációja.
jan. 11
6:41
Három szolgáltató teszteli a Nokia-Siemens Networks mobil tv platformját (MaHu)
A magyar televíziós és rádiós műsorszóró szektorban élen járó Antenna Hungária, a T-Mobile és a Vodafone DVB-H alapú mobiltelevíziós kísérletet folytat. A teszt az Antenna Hungária és a T-Mobile által közösen, 2007 tavaszán elindított kísérlet folytatása. A jelenlegi teszt Nokia-Siemens platformon zajlik, Nokia mobiltelefonok használatával.
jan. 11
6:43
Visszafogta a PS3 szállítását a Sony (MaHu)
A Sony csütörtökön leállította 20 és 60 gigabyteos kapacitású Playstation 3-asok szállítását Japánban. Inkább a negyven gigás példányokra koncentrálnak. Ennek oka lehet a kereslet is: olcsóbb ugyanis, mint a félakkora kapacitású.
jan. 11
6:45
PDF: megszűnt az Adobe egyeduralma (MaHu)
Stephen Partridge, az Adobe Acrobat üzleti fejlesztési menedzserének blogjában megjelent hír szerint az Internation Organization for Standardization (ISO) által már korábban elfogadott Adobe PDF formátum ISO32000-ás szám alatt most bejegyzésre került.
jan. 11
6:47
Mobiltelefont gyárt az iMP3-cég (MaHu)
A kis ikkel kezdődő kütyümánia továbbgyűrűzik a mobiltelefonok piacán: az eddig elsősorban multimédiás szerkezeteiről ismert iRiver is beszáll a telefoniparba - az iPhone után szabadon.
jan. 11
8:15
'Reggelt! (GameStar)
Fogyasszátok egészséggel a szokásos reggeli viccadagot, majd kukkantsatok vissza rendszeresen, hátha szolgálhatunk némi érdekességgel!
jan. 11
8:37
Age of Conan - Őrjöngő mammut (GameStar)
A norvég Funcom tesz róla, hogy a Robert E. Howard regényén alapuló történet minden legyen, csak nem gyermekmese.
jan. 11
8:43
Vezetőváltás a Microsoft üzleti megoldásokért felelős részlegénél (HWSW)
Az ősszel távozik a Microsofttól Jeff Raikes, aki az üzleti megoldásokért felelős részleg élén sikerre vitte többek között az Office-t is. A Microsoft Business Division vezetőjét Stephen Elopváltja majd, aki eddig a hálózati eszközöket gyártó Juniper Networks opertív igazgatója volt, korábban pedig az Adobe-nál, illetve a Macromediánál dolgozott.
jan. 11
8:43
Big Brother: Hihetetlen csavarokat ígérnek (SG)
A valóságshow trükkös műfaj, hiszen ha a műsor képtelen megújulni, akkor a nézők idővel megunják a folytonos ismétlődést - biztosak lehetünk benne, hogy az új Big Brother széria fordulatait és csavarait követően szem nem marad szárazon.
jan. 11
8:45
Vizsgálják a BitTorrent blokkolását (SG)
Pontosabban a fájlcserélő hálózatok állítólagos blokkolását a tengerentúlon: bár a Comcast továbbra is tagad, mégis együttműködik a szövetségi illetékesekkel a forgalmat befolyásoló manőverei vizsgálatában.
jan. 11
8:47
CES: OLED-billentyűzet végre akcióban! (SG)
Jó ideje fejlesztgetik már a minden gomb felületét OLED-kijelzővel beborító billentyűzetet, így létezése nem is nagy újdonság, az már annál inkább, hogy a termék úgy tűnik piacéretté vált.
jan. 11
8:49
Fallout 3 - Sugárzó rajzok (GameStar)
A 2008-as év egyik leginkább várt játéka a kultikus Fallout sorozat új epizódja, mely a Behtesda műhelyében készül.
jan. 11
9:05
Megjelent az Experience 112 demója (SG)
Nem szoktunk demók megjelenéséről beszámolni, de az Experience 112 teljesen elüt attól, amit manapság átlagosnak, megszokottnak nevezünk a játékiparban.
jan. 11
9:17
Városnézés, MP3-lejátszóval Szegeden (prim)
Újszerű kezdeményezést indított el a szegedi Kontraszt Webstúdió, a www.torzsasztal.com portál üzemeltetője: a honlapon ki lehet választani azokat a témákat, amelyre a turista a városnézés közben kíváncsi és a letöltött hangfájlokat utazás vagy séta közben, vagy akár a szállodában meg lehet hallgatni.
jan. 11
9:21
Vezetőváltás a Microsoft üzleti megoldásokért felelős részlegénél (HWSW)
Az ősszel távozik a Microsofttól Jeff Raikes, aki az üzleti megoldásokért felelős részleg élén sikerre vitte többek között az Office-t is. A Microsoft Business Division vezetőjét Stephen Elopváltja majd, aki eddig a hálózati eszközöket gyártó Juniper Networks opertív igazgatója volt, korábban pedig az Adobe-nál, illetve a Macromediánál dolgozott.
jan. 11
9:28
CES 2008: iGO 8-as Asus GPS navigáció (terminal)
Az Asus elvitte a CES-re a legújabb navigációs készülékét.
jan. 11
9:28
CF-kártya-méretű Samsung merevlemez (prim)
A Samsung egy Compact Flash memóriakártyáéval megegyező méretű merevlemezt mutatott be a CES kiállításon, 30 és 40 GB-os kapacitással.
jan. 11
9:30
Nagy érintőkijelző, 5 megapixel, HSDPA - Samsung F490 mobiltelefon (terminal)
A 16:9-es kijelzővel és 5 megapixeles kamerával rendelkező F490 Európában is bemutatkozott.
jan. 11
9:32
Exkluzív saját fotók: itt a legújabb penge Motorola! (terminal)
A Motorola legújabb zenemobilja, ezúttal saját készítésű felvételeken.
jan. 11
9:58
Frissítették a Vista első javítócsomagjának kiadásra jelölt változatát (HWSW)
A Microsoft frissítette a Vista SP1 RC-t, az új változatot azonban már nem adják ki, csupán 15 ezer kiválasztott tesztelőhöz -- köztük szoftver- és hardverfejlesztő cégekhez, vállalati felhasználókhoz és a tesztprogramra regisztrált fogyasztókhoz -- juttatják el. Az "RC1 Refresh" az MSDN és TechNet előfizetői számára sem lesz hozzáférhető.
jan. 11
10:11
Miből lesz a 3.0? (Agent Portal)
Alig szoktunk hozzá a Web 2.0-ként ismert jelenséghez és technológiákhoz, máris a következő hullámról, a jelentés-alapú 3.0-ról beszélünk. Honnan indultunk, hogyan jutunk el odáig, mi jellemzi a világháló eddigi történelmének három periódusát?
jan. 11
10:26
CES 2008: a mobilok vetíteni kezdenek (terminal)
A mobiltelefonok hamarosan újabb funkciókkal gazdagodnak.
jan. 11
10:58
Metal Gear Solid 4: nem lesz több csúszás (ps3) (Gamer365)
Nem kell több csúszásra számítani a Metal Gear Solid 4-et illetően, a játék társproducere, Ryan Payton ugyanis elárulta, hogy a fejlesztés lényegi része már befejeződött.
jan. 11
11:09
Sins of a Solar Empire multi videó (GameStar)
Befutott végre heti aktuális űrstratégia adagunk is, méghozzá egy Sins of a Solar Empire videó képében.
jan. 11
11:19
Friss milliomosok (Gamer365)
A napokban több játékkal kapcsolatban is érkeztek olyan hírek, amelyek arról számoltak be, hogy az adott produktum lényeges eladási mérföldkövet lépett át - most ezeket foglaltuk össze egy kisebb csokorba.
jan. 11
11:25
Panasonicra változtatja nevét a Matsushita (HWSW)
A Matsushita Electric Industrial Co. tegnap bejelentette, hogy október 1-től saját márkanevére, a szélesebb körben is jól ismert Panasonicra változatja a vállalat nevét is. A lépést még jóvá kell hagynia a júniusi részvényesi gyűlésnek is, mely várhatóan nem fogja megvétózni az ötletet.
jan. 11
11:30
Vezeték nélküli hálózatra is kapcsolódhat a Panasonic fényképezőgépe (HWSW)
A Panasonic bejelentette egy vezeték nélküli hálózati csatolóval ellátott digitális fényképezőgép fejlesztését, amely a T-Online hotspotjait használja majd. A típusjelzés nélküli, de láthatóan a Lumix TZ-sorozatba illeszkedő gépet a Las Vegasi CES-en is bemutatta.
jan. 11
11:31
Hatalmas, ívelt monitor játékfüggőknek (terminal)
Változtassuk szobánkat főhadiszállássá!
jan. 11
11:57
Csillagkép újra töltve! (GameStar)
Éppen csak elindult a 2008-as év, már is megérkezett a méltán híres Raidmax ház a Sagitta második kiadása.
jan. 11
11:57
Januári ajánló, avagy rossz kezdet! (SG)
Januárban nem tobzódunk majd a filmekben, ám azért még így is akad egy-két igazi csemege. A már látható Legenda vagyok mellett A bárányok harapnak és az Amerikai gengszter számíthat komolyabb sikerre.
jan. 11
12:02
Január végétől lesz kapható a kisméretű Eee PC riválisa, az Everex CloudBook (HWSW)
Elindultak az első Everex CloudBook szállítmányok a boltokba, az Egyesült Államokban január 25-től lesznek megvásárolhatók az első példányok a Wal-Mart üzleteiben, s várhatóan Európa számos online boltján keresztül is. Az ASUS mini Eee PC noteszgépe komoly riválist kap a CloudBook személyében: a gép olcsóbb és néhány paraméterében erősebb.
jan. 11
12:02
Behind The Scenes - így készül a Turok Rebirth (Gamekapocs)
A múltkori képek csöppet lehangolóak voltak, de ez a video visszahozta hitünket. Mégiscsak azt kell mondjuk, nem lesz rossz játék a Turok Rebirth!
jan. 11
12:29
Perimeter 2: New Earth (GameStar)
Folytatódik az orosz K-D Lab roppant eredeti, ám sajnálatos módon programhibáktól hemzsegő stratégiája.
jan. 11
12:29
Nyko gitár, wireless nunchuk és egyebek a CES-en (Gamekapocs)
Az idei CES egyik sztárja a Nyko volt, mely olyan érdekességeket mutatott be, mint az új Guitar Hero / Rock Band gitár, vagy a vezeték nélküli nunchuk.
jan. 11
12:29
Sony TransferJet: a vezeték nélküli USB kihívója (terminal)
A Sony egy érdekes új technológiát demózott a CES 2008-on.
jan. 11
12:31
Radioaktív klipsz a fülre (terminal)
Legyél te is Boy George-os!
jan. 11
12:33
Érintés nélküli vécé (terminal)
Elég csak odalógatni azt, amink van…
jan. 11
12:35
A Samsung bemutatta új HDTV-it a CES-en (Gamekapocs)
A Samsung új HDTV-i internetre való csatlakozási lehetőséggel, extra csatlakozókkal és megújult designnal valódi szórakoztató központként szolgálnak.
jan. 11
12:40
Tovább erősít mobiltechnológiában a Cisco (HWSW)
A Cisco újabb cégbe fektetett be: 9,5 millió dollárral szállt be a Szilícium-völgyben és Dániában tevékenykedő SoonR-be, mely olyan mobil technológiát fejleszt, mellyel az állományainkat, kapcsolatainkat, e-mailjeinket érhetjük el, oszthatjuk meg mobil eszközökre, melyek akkor is elérhetők, ha a számítógépünk ki van kapcsolva.
jan. 11
12:40
A Samsung a CES-en mutatta be új HDTV-it (Gamekapocs)
A Samsung új HDTV-i internetre való csatlakozási lehetőséggel, extra csatlakozókkal és megújult designnal valódi szórakoztató központként szolgálnak.
jan. 11
12:56
DeathSpank - Ron Gilbert új kalandjátéka (Gamekapocs)
Ron Gilbert, a Monkey Island designere bemutatta legújabb játékát, a Sam & Max-hez hasonlóan epizódokban megjelenő DeathSpank-ot.
jan. 11
12:56
Vírusmentes egér vírusirtóval (prim)
Megállapodás született a Panda Security és a Lexma magyarországi képviselete között: az együttműködésnek köszönhetően a számítógép környékéről a digitális és a valós kórokozóktól is elűzhetők.
jan. 11
13:02
Gates: nem lesz iPhone-riválisunk (GameStar)
Bill Gates cáfolja azokat a híreket, mely szerint a Microsoft a Zune-ból iPhone ellenfelet kívánna faragni.
jan. 11
13:07
A Samsung bemutatta legújabb HD tévéit (prim)
A Las Vegasban rendezett szórakoztatóelektronikai kiállításon mutatta be a Samsung a legújabb LCD TV sorozatát.
jan. 11
13:07
Assassins Creed: Altairs Chronicles bejelentés! (Gamekapocs)
Az UbiSoft-nál már készül az Assassins Creed előzményeit bemutató játék. Az Altairs Chronicles-t a Gameloft emberei fejlesztik csak és kizárólag Nintendo DS-re.
jan. 11
13:18
Mirrors Edge - premier képek az új DICE játékból! (Gamekapocs)
Megérkeztek az első screenshotok a Battlefield sorozatot is készítő svéd DICE legújabb projektjéből, a Mirrors Edge-ből. A játékot ismét az EA adja ki.

Keresés