2008. január 30. szerda

jan. 30
0:39
GDC 2008: CryEngine 2 PS3-ra és Xbox 360-ra (Gamekapocs)
A februári Game Developers Conference-en (GDC-n) a CryTek zárt ajtók mögött fogja bemutatni a CryEngine 2 Playstation 3-as és Xbox 360-as változatát.
jan. 30
2:04
Napi 120 milliárd kéretlen levél világszerte (SG)
2007. legnagyobb újdonsága a változatos csatolmányformátumok mellett kétségkívül az volt, hogy a legjobban szervezett spamtámadások során megjelent a felhasználók teljes neve és pontos e-mail-címe.
jan. 30
2:08
Internetbiztonság: tavaly is romlott a helyzet (SG)
Az elmúlt évet a rosszindulatú támadások, adathalász-akciók és spamkitörések professzionális tervezése és kivitelezése jellemezte.
jan. 30
2:25
Egyre több japán fiatal SMS-függő (SG)
A személyes találkozások helyett a japán fiatalok ma már inkább csak elektronikus úton tartják a kapcsolatot ismerőseikkel és barátaikkal.
jan. 30
2:57
Euroskills: Magyar tini IT guruk lenyomják Hollandiát (SG)
Akár győzelmi esélyei is lehetnek a nemzetközi Euroskills versenyen a hazai döntőt megnyerő Team Spirit csapatnak, akik az informatikai szakversenyen a többi versenyfeladaton kívül felnőtt szakembereket megszégyenítő profizmussal építették ki egy általános iskola számítógépes hálózatát.
jan. 30
3:08
(Hírek) Játékstúdiót alapított a 3DMark brigád (PC Guru)
Elég régóta ül csendben a 3DMark tesztszoftver fejlesztőbrigádja, ennek valószínűleg köze van az újabb és újabb verziókat övező hatalmas botrányokhoz is...
jan. 30
3:12
(Hírek) Kingdom Under Fire II bejelentve (PC Guru)
Tűz alatt lesz a királyság, immáron másodszor is, 2009-ben, PC-n és új generációs konzolokon. Számtalan változás áll be majd a sikertermék folytatásával kapcsolatban...
jan. 30
3:19
(Hírek) A CryENGINE 2 konzolos hódítása (PC Guru)
Miután engem már számtalanszor ért az a kritika, hogy "nem illek bele" a Guru PC-s közösségébe, úgy döntöttem, hogy...
jan. 30
6:28
A norvég CellVision irodát nyit a Graphisoft Parkban (PC Fórum)
jan. 30
7:32
3 megapixeles Sony Ericsson K770i - a legújabb változat (terminal)
A Sony Ericsson K770i Cyber-shot mobil immár számos különböző változatban elérhető.
jan. 30
7:34
SMS olvasáshoz elég megrázni a mobilt (terminal)
A független szoftverfejlesztők folyamatosan újabbnál újabb ötletekkel rukkolnak elő.
jan. 30
7:38
Új ügyvezető a Konica Minolta Magyarország élén (prim)
Változás történt a Konica Minolta Magyarország Üzleti Megoldások Kft. élén. Az ügyvezető igazgatói poszt betöltésére Roman Tihelka-t nevezték ki, aki azonnali hatállyal látja el a cég ügyvezetői teendőit.
jan. 30
7:48
Az APC-t a Blade.org igazgatótanácsának tagjává választották (prim)
A Blade.org egy nyitott közösség, amely a blade kiszolgálókhoz készülő, következő generációs megoldások fejlesztésére jött létre.
jan. 30
8:02
'Reggelt! (GameStar)
Jó reggelt kedves felebarátim! A közvélemény-kutatások szerint elengedhetetlenül fontos vicc után friss híreket szolgálunk fel.
jan. 30
8:19
Éveket fog késni fog a következő Windows változat (PC Fórum)
jan. 30
8:20
A Magyar Posta fél milliárdért új számítógéprendszert bérelne (prim)
A Magyar Posta Zrt. (MP) IBM, vagy azzal egyenértékű új számítógéprendszert bérelne 2010 december 31-ig, mintegy nettó 580 millió forintért.
jan. 30
8:26
Nokia-bezárás: tiltakozó akciók Európa-szerte (prim)
Európa-szerte tiltakozó akciókat jelentett be az európai fémipari szakszervezeti szövetség (EMB) tiltakozásképpen a bochumi Nokia gyár bezárása ellen. A teendőkről szerdán Brüsszelben tartanak megbeszéléseket azok a szakszervezetek, amelynek tagjai vannak európai Nokia-üzemekben.
jan. 30
8:28
Alkalmazottainak egyötödét készül elbocsátani a RomTelecom (prim)
Alkalmazottainak egyötödét, 2500 embert készül elbocsátani az idén a RomTelecom, a legnagyobb román vezetékes telefonszolgáltató.
jan. 30
8:31
Tavaly több mint kétmillió ügyfelet vesztett a Deutsche Telekom (prim)
A Deutsche Telekom, keddi közlése szerint, több mint kétmillió ügyfelet vesztett tavaly a telefonos szolgáltatásokban, de a szélessávú DSL-hozzáférésben továbbra is vezető helyet ért el. Jelenleg Németországban több mint 9 millió ügyfél rendelkezik szélessávú internet-hozzáféréssel.
jan. 30
8:31
Kapcsoljuk ki a szervereket! (terminal)
Nyolc tipp a környezetkímélőbb számítástechnika érdekében.
jan. 30
8:33
Limitált csúszkamobil a Samsungtól (terminal)
Samsung J600 - ezúttal egy kicsit feldíszítve.
jan. 30
8:42
Német cég magyar munkásokkal építi a Nokia romániai üzemét (prim)
Valaki vesztesége másvalaki profitja: a német Goldbeck építőipari vállalat építi a finn Nokia mobiltelefongyár romániai, kolozsvári üzemét. A Goldbeck székhelye történetesen Bochum közelében van, ugyanott, ahol a Nokia bezárja németországi termelését, az ottani gyártás drágaságára hivatkozva.
jan. 30
8:47
Penumbra: Black Plague trailer (GameStar)
Az aprócska Frictional Games elkészült hangulatos horror-kalandjának második, Black Plague címre keresztelt epizódjával.
jan. 30
9:16
A közönség döntött: folytatódik a Győzike Show (SG)
Gáspár Győző minden bizonnyal a magyar kereskedelmi televíziózás egyik legellentmondásosabb figurája - hatalmas a rajongótábora, sokan szeretik, sokan kevésbé, azonban egy közös bennük: nézik a sorozatot.
jan. 30
9:31
A magyar internet-használók eltérnek a nemzetközi trendektől (prim)
A magyarországi internet-használók 82 százaléka vásárolt már valamit a világhálón, a legtöbben könyvet, hardvert, ruhát és szórakoztató elektronikai eszközt - közölte a Nielsen piackutató vállalat.
jan. 30
9:32
Friss mobil árlisták: január végi tisztogatások (terminal)
Az alábbiakban a szolgáltatók legfrissebb előfizetéses és pre-paid akciós árlistái olvashatók.
jan. 30
9:37
Megszűnik az index (MaHu)
A Szegedi Tudományegyetemen megszűnik az index intézménye: a neves felsőoktatási intézmény elsőként tér át a teljesen elektronikus jegynyilvántartásra. Egy lehetőséggel kevesebb a sumákolásra - hacsak nem ismernek a hallgatók tehetséges hackereket.
jan. 30
9:39
Észak legendái közt a Nokia Luna (MaHu)
A stílus és a design fogalma mára összefonódik a Nokia nevével, ennek jegyében a korábbi L'Amour kollekció után a finn vállalat idén három design készülékkel jelent meg Luan by Lucia Észak legendái című divatbemutatóján.
jan. 30
9:41
4-szeres Verbatim Blu-Ray lemezek nyomtatható felülettel (MaHu)
A Verbatim piacra dobja az új Blu-ray lemezét. A 25 gigabájtos 4-szeres sebességgel írható Verbatim BD-R teleírása mindössze 23 percet vesz igénybe. A nagyobb teljesítményű BD-R lemez nemcsak nagy felbontású videók rögzítésére alkalmas, hanem egyéb adatrögzítésre, fotógyűjtemény archiválására is.
jan. 30
9:48
Debreceni fiatalok Rotterdamba készülnek (prim)
Négy debreceni fiatal nyerte meg a Budapesten megrendezett EuroSkills 2007 nevű informatikai versenyt. A csapat a hollandiai Rotterdamban képviseli Magyarországot a szeptemberi európai döntőn.
jan. 30
9:53
Megjelent az Adobe Flash Media Server 3 termékcsalád (MaHu)
Megérkezett az Adobe Flash Media Server 3 szervercsalád, amellyel a tartalomszolgáltatók Adobe Flash alapú hang- és képanyagot sugározhatnak az interneten keresztül.
jan. 30
9:55
Oracle alapokon készül a Magyar Onkológiai Hálózat portál (MaHu)
Az Országos Onkológiai Intézet egy olyan innovatív informatikai megoldás fejlesztésébe kezdett 2005-ben, amely a magyarországi rákgyógyítás és az onkológiai továbbképzés előmozdítását tűzte ki célul modern webes eszközök segítségével.
jan. 30
9:59
Nem kapkodnak a magyar alkotásokért külföldön (SG)
A tapasztalatok szerint esetleges, hogy melyik magyar film jut ki a nemzetközi porondra. A régióból a formabontó, a divatos politikai vagy etnikai problémát feldolgozó, a fesztiválsikert elérő filmeknek van esélyük a külföldi vetítésre.
jan. 30
10:16
Képtelen lépést tartani a Google-lal a Yahoo (HWSW)
Gyászos negyedéves számokat és pesszimista előrejelzést tett közzé a Yahoo, amely ezer dolgozó elbocsátásával szeretné növelni a hatékonyságát, hogy versenyképesebb legyen a Google-lal szemben. A cég papírja a tőzsdezárás utáni kereskedésben 10 százalékot vesztettek értékükből -- utoljára 2003-ban értek ilyen keveset a Yahoo-részvények.
jan. 30
10:27
Warhammer 40K: Soulstorm - Kaotikus ütközetek (GameStar)
Az utóbbi évek egyik leghangulatosabb valós idejű stratégiája hamarosan újabb, önállóan is játszható expanzióval bővül.
jan. 30
10:27
Szilíciumalapú technológiát felváltó nanocsövek (prim)
A homokszemnél is kisebb nanorádiót készítettek amerikai tudósok, amely nem csak a méretével de a tudásával is felülmúlhatja a jelenlegi szilíciumalapú technológiákat.
jan. 30
10:33
Airbus A380: óriási repülő modell – videóval (terminal)
Szomorú: lekerültek az Antonovok az égről.
jan. 30
10:35
Új LCD-tévé-szövetség született (terminal)
Két japán gyártó közösen fejleszt és gyárt lapostévéket.
jan. 30
10:37
A Motorola felhagy a mobilok gyártásával? (terminal)
Elképzelhető, hogy már nem sokáig vásárolhatunk Motorola gyártmányú telefonokat.
jan. 30
10:39
Sins of a Solar Empire - Halálos keringő (GameStar)
Két, a játékmenetet részlegesen bemutató videó futott be a Stardock és az Ironclad Games szerelemgyermekéből.
jan. 30
10:39
Meglovagolja az őrülEeetet az ASUS (HWSW)
Újabb termékekkel bővíti idén az Eee márkát az Asustek, a tajvani vállalat a várakozásoknak megfelelően meglovagolja az apró noteszgép sikerét. A közeljövőben nem csak az Eee PC noteszgép továbbfejlesztett változata, hanem Eee márkájú asztali számítógép, PC-vel ellátott LCD-televízió és monitor is várható a gyártótól. Érintőképernyős Eee PC viszont egyelőre nem lesz.
jan. 30
10:46
Vírusvadászat felsőfokon (Vírus Híradó)
Víruselemző kurzust indított az F-Secure támogatásával a Helsinki Műszaki Egyetem.
jan. 30
11:01
Megint csúszik a Spore? (Gamer365)
Elemezők szerint tavaszről őszre, vagy télre csúszhat a Spore megjelenése, miután az Electronic Arts részvények értéke visszaesett a közelmúltban.
jan. 30
11:12
Guild Wars bónusz pakk (pc) (Gamer365)
Bónusz csomaggal kedveskedik a Guild Wars játékosoknak az NCSoft. Új küldetések, történei adalékok és tárgyak az online is beszerezhető csomagban.
jan. 30
11:18
A Windows Vista is fogyókúrára fogható az ingyenes vLite segítségével (HWSW)
Megjelent a vLite segédprogram első végleges változata. Az apró program Windows XP-s verziója (nLite) rendkívül népszerű a rendszergazdák, de a hozzáértőbb felhasználók között is, ezzel ugyanis teljesen személyre szabhatjuk a Windows rendszerek telepítőlemezét. Az új változat a Windows Vistát kezeli, végre fogyókúrára foghatjuk, vagy már telepítés előtt frissíthetjük ezt az operációs rendszert is.
jan. 30
11:29
Európában a 30 százalékot közelíti a Firefox piaci részesedése (HWSW)
Európában az internetezők több mint negyede már Firefoxot használ, a nyílt forrású böngésző piaci részesedése tavaly 5 százalékponttal nőtt az Internet Explorer kárára. A 112 ezer weboldal látogatottsági adatai alapján készült felmérésből az is kiderül, a finnek járnak az élen a Firefox elterjedtségét tekintve, de már Magyarországon is tízből négy netező ezt használja.
jan. 30
11:35
Nagyon megy az RRC-nek (terminal)
Az egyik legjelentősebb kelet-európai informatikai disztribútor, az orosz tulajdonú RRC Hungary Kft.
jan. 30
11:37
Felejthető év jön a memóriachip-piacon (terminal)
A Toshiba Corp.
jan. 30
11:39
Neutron-figyelés itthon (terminal)
Európai neutronkutató központ Debrecenben?
jan. 30
11:51
Tölthető a Rez HD - trailer (x360) (Gamer365)
Nem akármilyen címmel bővül a mai napon az Xbox Live Arcade kínálata, hiszen az eredetileg PlayStation 2-re és Dreamcast-ra megjelent, és azóta kultikussá vált Rez válik elérhetővé.

Keresés