2008. január 23. szerda

jan. 23
0:03
Warhammer 40.000: Squad Command Extra cikk (Gamekapocs)
Manapság igencsak divatossá vált a már-már klasszikusnak számító Warhammer 40K játékok készítése, egyik jelenik meg a másik után, főleg persze stratégia formájában. Éppen ezért számítottak üdítőnek az alapokhoz visszatérő Squad Command megjelenéséről felröppent hírek. Aki rajongó maradjon velünk, aki nem az is!
jan. 23
0:30
Mobilizálta a proletárokat a Nokia (terminal)
Több mint húszezren tüntettek tegnap Bochumban a finn Nokia helyi mobiltelefon-üzemének bezárása, a termelés Romániába és Magyarországra telepítése ellen - jelentette az MTI-Eco.
jan. 23
0:34
Bekebelezte a MySQL-t a Sun (terminal)
A Sun Microsystems a múlt héten jelentette be, hogy 800 millió dollárért megveszi a MySQL összes részvényét, továbbá átvállalja a MySQL dolgozóinak jövőben kifizetendő részvényopcióit is közel 200 millió dollár értékben, azaz az üzlet értéke összességében mintegy egymilliárd dollár.
jan. 23
0:35
Elhunyt Heath Ledger! (GameStar)
A Batman: Dark Knight Jokerét alakító fiatal színészt magyar idő szerint kedd éjjel holtan találták lakásában.
jan. 23
0:38
Csak megvette az Oracle a BEA Systemset (terminal)
Az Oracle és a BEA Systems bejelentették, hogy megállapodást kötöttek, amelynek értelmében az Oracle a BEA valamennyi forgalomban levő részvényét megvásárolja, részvényenként 19,375 dolláros áron, több mint két dollárral drágábban, mint az Oracle tavaly október körüli ajánlata.
jan. 23
0:42
Itt a KDE 4.0 (terminal)
A fejlesztők legutolsó ígéretéhez híven január elejétől letölthető a KDE 4.
jan. 23
0:46
Vetélytársat kap az Asus EEE (terminal)
A kaliforniai Everex bejelentette, hogy egy, a nagy sikerű Asus EEE-hez hasonló mini laptopot dob piacra januárban.
jan. 23
0:50
Megelégelte a fizetési késedelmeket a CHS Hungary Kft. (terminal)
A CHS Hungary Kft.
jan. 23
0:54
Hogyan talált egymásra a Google és a Salesforce.com? (terminal)
Azonos fogyasztói réteget céloz meg és ugyanazon piaci ellenfelekkel kell megküzdenie a Google Inc.-nek, illetve a Salesforce.com-nak - nem csoda, hogy egymásban látták meg saját üzleti modelljük kiteljesítőjét.
jan. 23
0:55
(Letöltések) Hellgate: London v1.0 patch + Stonehenge kieg. (PC Guru)
A számos balanszírozáson, illetve hibajavításon kívül egy teljesen új területet is kapunk, ahova a Templar bázisnál tudunk átmenni egy teleportkapu segítségével. Itt új küldetések, NPC-k várnak, de a legfontosabb, hogy új tereppel és tartalommal bővül a játék, az első hivatalos patch keret (...)
jan. 23
0:58
Hatból két informatikai céget hoztak létre (terminal)
A KFKI-csoportból kevesen távoztak azt követően, hogy a társaságot felvásárolta a Magyar Telekom, s az új tulajdonos az üzleti folytonosságot is fenntartotta - mondta el Papp István, a Magyar Telekom vállalati szolgáltatások üzletágáért (T-Systems) felelős vezérigazgató-helyettese.
jan. 23
1:02
Kifoszthatják a kkv-kat a kalóz szoftverek (terminal)
Az elmúlt évben a magyarországi számítástechnikai szektor körülbelül 277 milliárd forint adót és járulékot fizetett be a költségvetésbe - derül ki az International Data Corp.
jan. 23
1:06
Rendszerváltás kell (terminal)
A számítógépet használók közül kevesen tudnak vakon írni, és a legtöbb felhasználó az általa használt szoftvert csak felületesen ismeri. Miért nem megy ez nekünk?
jan. 23
2:15
A CNN-t bírálják egy választási tudósítása miatt (SG)
Heves olvasói bírálatot váltott ki a CNN egy előválasztási tudósítása, amely arról szólt, hogy az afro-amerikai nők nehéz döntés elé néznek: a fekete Barack Obama szenátor vagy Hillary Clinton szenátor asszony elnökjelöltségét támogassák.
jan. 23
2:26
Tüntetés Bochumban a Nokia-üzem bezárása ellen (SG)
Több mint húszezren tüntettek kedden Bochumban a Nokia finn cég helyi mobiltelefon-üzemének a közelmúltban bejelentett bezárása, illetve Romániába, valamint Magyarországra történő áthelyezése ellen.
jan. 23
2:30
Kiegészíti egymást a Google és a Salesforce.com (SG)
Azonos fogyasztói réteget céloz meg és ugyanazon piaci ellenfelekkel kell megküzdenie a Google Inc.-nek, illetve a Salesforce.com-nak - nem csoda, hogy egymásban látták meg saját üzleti modelljük kiteljesítőjét.
jan. 23
2:49
Csak a sikerre emlékeznek a kereskedelmi csatornák (SG)
Bár a nagy televíziók nem növekedtek az elmúlt évben, a csatornák képviselői rózsás képet festettek 2007-es eredményeikről, az RTL Klub, a TV2 és a Viasat3 is csak a sikerekre emlékszik.
jan. 23
3:06
Miért vesztünk meg a moziban 2007-ben? (SG)
A közönség, vagyis mi, a filmek folytatásaiért élünk-halunk, és szinte csak a sokadik részekért fizetjük ki az ezer forintot is meghaladó jegyárat.
jan. 23
7:28
Súlyosabb a Skype biztonsági hibája, mint gondolták (prohardver)
A videokereső, -megosztó funkció hozhatja a fertőzést a számítógépre; a probléma megoldásáig ez az eszköz nem lesz elérhető.
jan. 23
7:44
Meghalt Heath Ledger (SG)
Elhunyt a The Dark Knight címet viselő Batman-film Jokere. Heath Ledgert manhattani lakásában találták holtan. Halálának oka az első hírek szerint gyógyszertúladagolás. Az ausztrál származású színész áprilisban lett volna 29 éves.
jan. 23
7:54
'Reggelt! (GameStar)
Szomorú hajnalra virradtunk, hiszen eltávozott a fiatal színészgeneráció egyik legtehetségesebb tagja. Talán mindannyian egyetérthetünk abban, hogy nem ilyen hírekre és szenzációkra vágytunk.
jan. 23
8:05
Intel: kétmagos architektúra belépőszinten is (prim)
Az Intel forgalomba hozta az első kétmagos Celeron processzort, amivel gyakorlatilag teljes termékskálájából száműzte a régebbi, egy processzormaggal rendelkező CPU-kat.
jan. 23
8:10
Meizu M8: szabadalmaztatott iPhone-klón? (PCWorld)
Vajon tényleg csak egy klón lesz a Meizu M8-as? Az eddigi információk szerint egy olyan érintőképernyős telefonról van szó, amely Windows CE operációs rendszert használ, és nagyobb tudással bír mint az iPhone.
jan. 23
8:12
Hitachi: videofelvétel Full HD-ben (PCWorld)
8 centiméteres Blu-ray-lemezre, és a beépített, 60 gigabájtos adattárolójára egyaránt Full HD minőségben tud videót rögzíteni a Hitachi új digitális kamerája. A gyártó az első ilyen kameráját tavaly augusztusban mutatta be, ám azóta sokat fejlődtek ezek a hibrid készülékek.
jan. 23
8:23
A Google 25 millió dolláros humanitárius projektet indít (prohardver)
A vállalat jótékonysági szervezete ma bejelentette, hogy mely szervezeteket mekkora összeggel támogatja a következő 10 évben.
jan. 23
8:23
Új mobilféreg fertőzi a Symbian-készülékeket (prim)
Biztonsági szakértők felhívják a Symbian-alapú okostelefonok tulajdonosainak a figyelmét egy nemrég terjedésnek indult új rejtőzködő mobilféregre.
jan. 23
8:28
Lőttek a Yahoo védelmi eszközének? (Computerworld)
Biztonsági kutatóknak sikerült megtalálniuk a Yahoo egyik webes védelmi eszközének ellenszerét.
jan. 23
8:51
Vállalati biztonság a mobil eszközökön (Computerworld)
A számítástechnikai mobilitás növekedésével párhuzamosan egyre nagyobb mértékű a vállalati adatszivárgás és egyre több az elveszett eszköz.
jan. 23
9:00
Dizájnóra geekeknek: a kocka szépségei (MaHu)
A geekség (vagy kockaság) ritkán szexi. Eltekintve a Kockafejek (The IT Crowd, keressenek rá) néhány jelenetétől - de azok sem az informatikusok miatt vonzóak. Egyelőre. Egy japán cég már legyártott egy dizájnórát geekeknek. Jól néz ki, bár lehetetlen leolvasni.
jan. 23
9:01
A virtuális harcból valódi gyilkosság lett (prohardver)
Egy orosz fiatalembert azzal vádolnak, hogy megölte játékbeli vetélytársát.
jan. 23
9:07
Megérkezett a Toshiba Portégé G910 (prohardver)
Hatalmas kijelzővel és QWERTY billentyűzettel érkezett a Toshiba Portégé G910
jan. 23
9:13
Freesoft: 1,4 milliárd forint értékű támogatási szerződés (prim)
A Freesoft 100 százalékos leányvállalata, a Humansoft Kft. bruttó 1,4 milliárd forint értékű, 5 évre terjedő támogatási szolgáltatás nyújtását kezdte meg dél-dunántúli egészségügyi intézményekben - tájékoztatott a Freesoft a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden.
jan. 23
9:17
iPod nano már rózsaszínben is (MaHu)
Az Apple bejelentette, hogy az iPod nano, a világ legnépszerűbb digitális lejátszója már rózsaszín változatban is rendelhető, 8 GB tárkapacitással. Az iPod nano 2"-es átlós méretű képernyővel rendelkezik, melyen nem csak a látványos menürendszer, de fényképek, klipek, vagy akár teljes filmek is megtekinthetők.
jan. 23
9:24
Apple: rekordnegyedév, visszafogott kilátások, zuhanó árfolyam (HWSW)
Noha eddigi történetének legerősebb negyedéves mutatóiról számolt be tegnap az Apple, a viszonylag lanyha kilátások miatt a cég részvényárfolyama a tőzsdezárás utáni kereskedés alatt 12 százalékot esett. A piac attól tart, a gazdasági körülmények romlása, a fogyasztói költések visszaesése miatt nem lesz akkora kereslet a cég termékeire.
jan. 23
9:24
2011-ig ötvenezer új állás a német IT-ágazatban (prim)
Ötvenezerrel több alkalmazott és a tavalyihoz képest negyedével nagyobb forgalom, ezt valószínűsíti a következő három év végére a német információtechnológiai ágazatban az amerikai IDC piackutató.
jan. 23
9:30
Ütésálló, vízálló és fagyálló új fényképezőgépek (terminal)
Íme az Olympus µ 1030 SW és µ 850 SW típusjelzésű újdonságai.
jan. 23
9:32
Videó: csúfos halál vár a Nokia kommunikátorokra (terminal)
Hihetetlen, hogy néhány ember mire képes dühében...
jan. 23
9:34
Szuper-vékony Samsung mobil nyomott áron! (terminal)
A karcsú kialakítású mobilokért ma már nem feltétlenül kell sokat fizetnünk.
jan. 23
9:36
A legújabb Nokia mobiltelefon - fókuszban a design (terminal)
A Nokia a tegnapi két mobil (2600 classic, 1209) után ma reggel egy újabb készüléket jelentett be.
jan. 23
9:41
Új e-kormányzati platform a kormányok és az állampolgárok szolgálatában (prim)
A Microsoft egy olyan új stratégiát jelentett be, amely megkönnyíti a kormányok számára az állampolgárokkal történő kapcsolattartást, egyszerűsíti a folyamatokat, és mindezekből következően időt és pénzt takarít meg az adófizetők számára. Az európai kormányzati vezetők (Government Leaders Forum GLF) Berlinben tartott fórumán a Microsoft bemutatta az Állampolgári Szolgáltatási Platformot…
jan. 23
9:47
Beismerte tévedését az MPAA (PCWorld)
A Motion Picture Association of America (Amerikai Filmgyártók Szövetsége) egy 2005-ös tanulmányban azt állította: az iparág veszteségének 44 százaléka egyetmi hallgatók letöltési szokásaiból fakad, így gyakorolt nyomást a felsőoktatási intézmények vezetőségére és az internet-szolgáltatókra. Mégsem annyi az annyi, derült ki most.
jan. 23
9:58
Asus csúcslapok NVIDIA-alapokon (prohardver)
A háromkártyás SLI-t támogató nForce 780i SLI köré épül a P5N-T Deluxe és a Striker II Formula.
jan. 23
10:02
Tovább erősödik az SAP (MaHu)
Az SAP és a Business Objects egyesül, hogy vezető szereplője lehessen az üzletiteljesítmény-optimalizálás formálódó piacának. Az egyesült cég új világot akar teremteni, ami összekötheti az embereket és a cégeket.
jan. 23
10:03
Readius: A hajlítható kijelzős telefon (prohardver)
Íme egy elektronikus tinta alapú telefon, mely felcsavarható kijelzővel rendelkezik.
jan. 23
10:04
(Hírek) Lángoló tengerek kalózai az üzletekben (PC Guru)
A látóhatár végtelen, a tenger zúgása örökké ott kísér, a sós illat pedig a szabadság ígéretét hozza. Voltak korok, amikor még nem az űr volt a legvégső határ, hanem a víz...
jan. 23
10:10
(Hírek) World of Warcraft: a végtelenbe és tovább (PC Guru)
Eltelt egy újabb hét, így találnunk kellett nektek egy Blizzard hírt - hiszen ismeritek a mondást, ha a PGO-n nincsen hír róluk, akkor havazni fog...
jan. 23
10:15
(Hírek) EVE a Steamen (PC Guru)
Bár az EVE Online-ról nem írunk annyit, mint a Blizzard MMO-járól, nem szabad elfelejteni, hogy létezik egy ilyen remek kis űrjáték is...
jan. 23
10:21
Extravagáns mobiltelefon a Nokiától: 7900 Crystal Prism (HWSW)
Újabb készülékkel bővítette Prism kollekcióját a Nokia, a 7900 Crystal Prism változat meglehetősen extravagánsra sikeredett, legalábbis ami a színeket és a telefon oldalsó dizájnelemét illeti. A speciális kialakítású billentyűzet azonban rögtön árulkodik arról, hova is tartozik a készülék.
jan. 23
10:26
IBM Lotusphere: együttműködés az SAP-val és a nagy Linux-disztribútorokkal (HWSW)
A vállalatirányítási szoftvereiről ismert SAP az IBM Lotusphere konferencián bejelentette, hogy a Nagy Kékkel közösen olyan szoftvert fejlesztenek, amely a Lotus Notes-t integrálja az SAP Business Suite-tal, így a felhasználók közvetlenül a megszokott asztali környezetükből érhetik el az SAP üzleti folyamatokat és adatokat. Az IBM eközben linuxos csomagokkal fűtene be a Microsoftnak.
jan. 23
10:33
Toshiba telefon GPS-szel (prohardver)
A Portégé G710 egy Windows rendszerű okostelefon, amely navigációt is kapott.

Keresés