2008. január 10. csütörtök

jan. 10
0:29
Sokkoló MP3-as lejátszó (terminal)
Sok megdöbbentő dologgal állnak elő minden évben a világ elektronikai cégei az esztendő első szakvásárán, a 140 ezer látogatót vonzó Las Vegas-i fogyasztói elektronikai kiállításon, ám az iTaser, amit az arizonai Taser International prezentált az idén, szó szerint megrázó élményt nyújthat felhasználóinak.
jan. 10
0:33
Telibe találta a részvényeket a laptop-akkumulátor (terminal)
Négyhavi mélypontra került a legnagyobb dél-koreai vegyipari cég, az LG Chem Ltd papírjainak árfolyama azt követően, hogy felrobbant egy a cég által gyártott laptop-akkumulátor.
jan. 10
0:37
Brüsszel nem bünteti meg az Apple-t (terminal)
Lezárta az Apple Inc.
jan. 10
0:40
CES: Sokkoló MP3-as lejátszó (SG)
Sok megdöbbentő dologgal állnak elő minden évben a világ elektronikai cégei az esztendő első szakvásárán, a 140 ezer látogatót vonzó Las Vegas-i fogyasztói elektronikai kiállításon.
jan. 10
0:44
Brüsszel nem bünteti meg az Apple-t (SG)
Lezárta az Apple, illetve több nagy zenekiadó társaság ellen indított eljárását az Európai Bizottság (EB) azt követően, hogy az Apple elfogadta európai zeneletöltési árainak egységesítését.
jan. 10
1:07
Arculatot vált a Xerox (SG)
A Xerox bejelentette a vállalat eddigi legnagyobb arculatváltását, mely a vevők és az innováció iránti elkötelezettséget fejezi ki.
jan. 10
1:18
(Hírek) Ingyen Portal (PC Guru)
A Valve és az NVidia együttműködésének köszönhetően minden NVidia kártyával rendelkező felhasználó ingyenesen elérheti a Portal: First Slice speciális kiadást.
jan. 10
6:49
Ha kedd, akkor Microsoft (MaHu)
A Microsoft operációs rendszerének használói jól tudják, milyen fontos nap a hónap második keddje: megérkeztek a betevő Windows-frissítések. Elsősorban a Vista hibáit foltozgatták tovább: most már jobb a nyugalmi állapot kezelése, és a Sidebarról sem futtatható akármi.
jan. 10
6:51
Blu-rayes Xbox még biztos nem lesz (MaHu)
A Warner bejelentése után (miszerint a cég szakít a HD DVD-vel és marad csak a Blu-raynél) már egyértelműen eldőlni látszott, hogy vége a HD-háborúnak. Pláne, mikor a Microsft is felvetette, hogy fontolóra veszi a technológia használatát. Pedig nem is mondott ilyet.
jan. 10
6:53
Z555: új utat mutat a Sony Ericsson (MaHu)
A Sony Ericsson bemutatja a gazdag felszereltséget és a feltűnően megkapó dizájnt egyesítő Z555 kagylótelefonját. A készülék tökéletesen egyesíti magában a legújabb funkciókat az innovatív gyémántos megjelenéssel, mely meghatározóan új stílust képvisel.
jan. 10
6:55
Navigálni muszáj? (MaHu)
A Stichting Onderzoek Navigatiesystemen (Navigációs rendszerek kutatásának alapítványa) új kutatási módszer alkalmazásával felfedezte, miért nem találják meg a navigációs rendszerek a városok körgyűrűit. Az ok a szoftverek hibáiban keresendő, a veszély nem lebecsülendő.
jan. 10
7:50
'Reggelt! (GameStar)
Sid Meier régóta esedékes elismerése, s egy esetleges Bioshock mozifilm után kíváncsian várjuk, mivel kedveskednek ma nekünk.
jan. 10
8:28
Új életre kel a különcmobil (terminal)
A Neonode hamarosan egy újabb készülékkel fog jelentkezni.
jan. 10
8:30
CES 2008: beturbózott LG okostelefon (terminal)
Az LG egy a korábbiaknál nagyobb tudású smartphone-nal képviselteti magát a CES kiállításon.
jan. 10
8:40
LittleBigPlanet videók érkeztek (Gamekapocs)
Egy halom videó érkezett a várva-várt LittleBigPlanetről! Ennyi videó után, már egy demót is portolhatnának a PlayStation Storera még a megjelenés előtt.
jan. 10
8:46
Dark Sector: Hamarosan a polcainkon (Gamekapocs)
Már elég régóta hallottunk a "Sötét Szektorról". De azt nem szabad elfelejtenünk, hogy a játék január 15-én kerül megjelenésre, PS3-on és X360-on egyaránt!
jan. 10
8:51
Pletyka: Bioshock filmadaptáció (Gamekapocs)
Érdekes pletyka kapott szárnyra a Bioshockkal kapcsolatban, miszerint egy nagyobb filmgyártó cég belső embere tudni véli, hogy film készül belőle.
jan. 10
9:02
Holografikus kivetítők jövője (Gamekapocs)
Íme itt egy példa arra hogy lehetne forradalmasítani a játékipart, vagy akár a hírközlést. A Cheoptics360 nevű gépezet képes térlátás biztosítnai szemüveg nélkül.
jan. 10
9:08
Arculatot vált a Xerox (HWSW)
A Xerox bejelentette a vállalat történetének eddigi legjelentősebb arculatváltását, amely mintegy 18 hónapon át tart: ennyi ideig tart a bevezetése a termékeken, épületeken, járműveken és más helyeken. Az új embléma a Xerox nevet vibráló vörös színnel tartalmazza, amelyhez egy gömb alakú szimbólum tartozik, X-et formáló vonalakkal. A Xerox közelménye szerint ez utóbbi a cég vásárlóival,…
jan. 10
9:30
Összetévesztett T-Systemsek (prim)
Pontatlan hírközlésen alapulnak azok a sajtóban megjelent állítások, melyek szerint fizetésképtelenné vált a T-Systems - tájékoztatta szerkesztőségünket a Magyar Telekom. A társaság továbbra is tőkeerős, pénzügyileg stabil. A sajtóban közzétett felszámolási eljárás a Magyar Telekom egy másik, jogutódlással már korábban megszűnt vállalata ellen indult. Az ezt kiváltó tartozás rendezése egyébként…
jan. 10
9:30
Egyedi: dupla kijelzős csúszkamobil - érints meg! (terminal)
Ilyen telefont sem gyakran lát az ember.
jan. 10
9:48
Terjed a virtuális pszichoterápia Németországban (prim)
Terjed a virtuális pszichoterápia Németországban; egy szerdán Heidelbergben nyilvánosságra hozott tanulmány szerint az internetnek, ezen belül az e-maileknek vagy épp az sms-eknek mind nagyobb szerepük van a gyógyításban, nem is beszélve arról, hogy a virtuális gyógymód "kellemes hidat" biztosít a betegek számára a mindennapokba való újrabeilleszkedésre, továbbá a korábbi terápia elért…
jan. 10
9:48
Interneten árulja az edzői posztot az Uerdingen (SG)
Szokatlan lépésre szánta el magát a német labdarúgó negyedosztályban szereplő KFC Uerdingen, hogy javítson siralmas anyagi helyzetén.
jan. 10
9:50
Rekordbüntetést kapott egy amerikai számítógépes bűnöző (prim)
Rekordnak számító büntetést kapott egy amerikai számítógépes rendszeradminisztrátor, akit 30 hónap börtönre és 81 200 dollár (14 millió forint) kártérítés megfizetésére ítéltek, mert a munkahelyén a szervereken tárolt adatokban próbált kárt tenni.
jan. 10
9:53
Mélyponton az LG egy felrobbant akkumulátor miatt (SG)
Négyhavi mélypontra került a legnagyobb dél-koreai vegyipari cég, az LG Chem Ltd papírjainak árfolyama azt követően, hogy felrobbant egy a cég által gyártott laptop-akkumulátor.
jan. 10
9:55
Sarkozy reklámmentes közszolgálati csatornákat akar (SG)
Nicolas Sarkozy francia államfő "civilizációs politikája" jegyében meg akarja tisztítani a két francia közszolgálati televíziós csatornát a reklámoktól, és a kieső bevételt új adók bevezetésével pótolná.
jan. 10
9:57
CES: Új vezeték nélküli technológia a Sonytól (SG)
A TransferJet nevű eljárást a japán konszern a vezeték nélküli USB konkurensének szánja.
jan. 10
10:04
Mégsem lesz Shakespeare MMO (SG)
Az irodalmárokat és a játékvilágot is sokkolta anno a hír, mikor bejelentették: Shakespeare műveinek alapján készül egy új MMO.
jan. 10
10:10
kulturgut.wien.at: Bécs új honlapja (prim)
Internetes honlapot hozott létre kulturális örökségének bemutatására Bécs, az osztrák főváros.
jan. 10
10:16
A tévék kaszálnak az amerikai elnökválasztáson (SG)
Az amerikai elnökválasztási évnek még igen csak az elején járunk, ám úgy tűnik, ennek ellenére máris ki lehet hirdetni a verseny egyik győztesét. Ez nem más, mint a televíziós reklámipar.
jan. 10
10:27
Már várják az Imagine Cup 2008 nevezőit (HWSW)
A Microsoft már fogadja a jelentkezéseket az Imagine Cup 2008 versenyre, amelynek témája idén a környezetvédelem lesz. A diákokat mozgósító megmérettetést idén hatodszor írja ki a redmondi cég.
jan. 10
10:27
Panasonicra kereszteli át magát a Matsushita (terminal)
A cég bevételi és beruházási terveiről is beszámolt.
jan. 10
10:29
Motorola S9-HD: kiemelkedő hangminőség (terminal)
A Motorola ezúttal egy új mobil kiegészítőről lebbentette fel a fátylat.
jan. 10
10:31
Gyorstüzelő bajnok - a sebesség új definíciója (terminal)
A Casio nem viccel.
jan. 10
10:50
Cenzúra keseríti a nyugati rádiók adásait (SG)
Bár mostanában a cenzúra és a hozzáférések blokkolása elsősorban az online portálok esetében merül fel, sajnos a nagy rádióadók sem legyinthetnek a téma hallatán.
jan. 10
10:52
CES: új olcsó laptop, dual-boot az OLPC gépein (SG)
Gyors egymásutánban érkeznek a hírek a kiállításról. Az OLPC lerántotta a leplet az egyszerre két operációs rendszert támogató megoldásáról, míg az Asus-féle Eee PC riválist kapott az Everex CloudBook révén.
jan. 10
10:55
Bionic Commando videó hármasfogat (GameStar)
Három darab új movie futott be a csaknem két évtizedes múlttal rendelkező Bionic Commando modern feldolgozásából.
jan. 10
11:18
Penumbra Black Plague februárban - új képekkel! (GameStar)
A három új kép mellé végre egy megjelenési dátumot is kaptunk a Penumbra: Black Plague fejlesztőitől.
jan. 10
11:18
McDonalds: a játékok okolhatóak az elhízásért (Gamer365)
Nem egyszer előjött már az a kijelentés, amely a videójátékokat a fiatalkori elhízás egyik fő felelőseként állítja be. A napokban ez ismételten megtörtént, ám ezúttal igencsak érdekes és váratlan forrásból: a McDonalds brit részlegének vezetőjétől, Steve Easterbrook-tól.
jan. 10
11:18
CES: Vezeték nélküli Panasonic fényképezőgép (SG)
A Panasonic bejelentette egy vezeték nélküli kapcsolatra képes fényképezőgép fejlesztését, melynek felvételeit közvetlenül az internetre lehet tölteni.
jan. 10
11:24
MMM Blog (onlinemedia.blog.hu)
Nagyon-nagyon régóta tervezem, hogy elindítok egy blogot, ahol marketinges, médiás munkalehetőségeket jelentetek meg: álláskínálatokat illetve olyanok bemutatkozóját, akik állást keresnek.Ezt is, mint oly sok más ötletemet, elsodorták az események: a blog bejegyződött, az alapjai elkészültek, aztán jött egy hosszú csend. Viszont az elmúlt pár hétben több olyan kérés is érkezett, hogy jelentessek…
jan. 10
11:29
Megújult a Pannon internetes ügyfélszolgálata (SG)
Megújult az internetes ügyfélszolgálat, a PannOnline. Egyszerűbb a befizetés és kuponfeltöltés a cég számlás és kártyás ügyfeleinek.
jan. 10
11:29
A Monkey Island atyja visszatér (pc) (Gamer365)
A Monkey Island dizájnere új projekttel jelentkezik. A Hothead Games és Ron Gilbert együttműküdésében készül a DeathSpan címmel versenyző epizódikus kalandjáték.
jan. 10
11:31
Darth Vader és Yoda a Soul Calibur IV-ben (x360,ps3) (Gamer365)
Bármennyire is korán landolt április elsejei hírnek tűnik, nem az, így kénytelenek lesztek elhinni: két új karakterrel bővült a Soul Calibur IV csapata, akik a Star Wars-ból érkeztek. Darth Vader Playstation 3-on csapkod, Yoda pedig X360-ra látogat.
jan. 10
11:40
Warhammer Online - tájképek, csata nélkül (pc) (Gamer365)
Friss képekkel jelentkezik az EA Mythic ambíciózus online szerepjátéka, a Warhammer Online. A népszerű univerzum Ellyrion nevezetű zónájában kirándulhatunk egy rövidet.
jan. 10
11:50
Új Kodak fényképezőgépek a láthatáron (HWSW)
A Kodak új digitális fényképezőgépei között érintésérzékeny kijelzővel felszerelt változatot is találhatunk azok mellett, amelyek optikai rázkódásvédelemmel, erős videofelvételi képességekkel, illetve nagy zoomtartománnyal rendelkeznek.
jan. 10
12:17
Európába is megérkezik a Samsung érintőképernyős multimédiás mobilja (HWSW)
Valódi multimédiás mindenessel lép be az európai mobilpiacra a Samsung, az SGH-F490-es készülék hatalmas, 3,2 hüvelykes, 16:9-es képarányú érintőkijelzővel, 5 megapixeles kamerával és továbbfejlesztett felhasználói felülettel érkezik. A vékony, mindössze 11,8 mm-es telefon harmadik generációs hálózatokat is támogat, 3,6 megabit/s-os HSDPA-letöltésre is képes.
jan. 10
12:41
Összeborultak a parlamenti pártok a hazai informatikáért (SG)
Rekordsebességgel, alig három hét alatt sikerült tető alá hozni az Inforum javaslatára kezdeményezett ötpárti egyeztetést, melynek célja az információs társadalom és az elektronikus társadalmi befogadás segítése. Ha a tempó megmarad, 2008. a végén még tényleg az eBefogadás éve lesz itthon.
jan. 10
12:50
HD-s fényképező a Samsungtól (GameStar)
HD-videót is képes rögzíteni a Samsung új fényképezője, amely méretét tekintve kicsi, tudását nézve viszont nagy.
jan. 10
12:50
Újdonságok a Google Earth egén (prim)
A Google a mai naptól elérhetővé tette a Google Earth "Sky" szolgáltatásának új verzióját, amely csillagok és bolygók milliót tárja a tudósok, diákok és az amatőr csillagászok szeme elé. A továbbfejlesztett változat számos új lehetőséget kínál, többek között friss kozmológiai híreket, történelmi térképeket és virtuális égi kirándulásokat.

Keresés