2007. december 31. hétfő

dec. 31
6:43
Bankok és internet: oldják meg az ügyfelek! (Népszava)
A pénzintézetek elleni külső támadások legtöbbje, 65 százaléka e-mailben érkezik - derül ki a Deloitte közelmúltban kiadott felméréséből. A válaszadók kétharmada azonban nem gondolja, hogy az ő feladata lenne az internetes banki szolgáltatásokat igénybevevő ügyfelek számítógépének védelme.
dec. 31
8:10
Januárban ismét egyezkedés... (MaHu)
Január 3-án folytatódnak a tárgyalások a MÁV-START Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete között - közölte a MÁV-START vasárnap este az MTI-vel.
dec. 31
8:12
Új feladatot kap a hivatal (MaHu)
Január 1-jétől az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) vizsgálja a járulékellenőrzések keretében azt is, ha valaki az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) jelzése szerint jogosulatlanul vesz igénybe egészségügyi szolgáltatást - hívja fel a figyelmet az adóhatóság csütörtöki sajtóközleményében.
dec. 31
8:14
Új észak-alföldi büszkeségek: +9 (Népszava)
Jövőre újabb kilenc termék illetve rendezvény használhatja "az Észak-alföldi régió ajánlásával" minősítést tanúsító védjegyet - közölte a Magyar Turizmus Rt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága az MTI-vel.
dec. 31
8:14
Nyomul a Linux (MaHu)
Várakozások felett teljesített a Red Hat, a vezető kereskedelmi Linux-szállító. Az amerikai vállalat egy év alatt közel harmadával növelte forgalmát a legutóbb lezárt negyedévében, nyereségessége pedig ezzel párhuzamosan emelkedett.
dec. 31
8:21
Változnak a szabályok (MaHu)
A bírságokkal kapcsolatos szabályokkal egészítette ki a parlament decemberben a fogyasztóvédelmi törvényt, sőt néhány egyéb jogszabályba is bekerült erre utaló előírás - az új követelményeket a 2008. évi költségvetést megalapozó törvénycsomag tartalmazza, és azokat az év első napjától kell alkalmazni.
dec. 31
9:14
Euró már Máltán és Cipruson is (FigyelőNet)
Cipruson és Máltán január elsején bevezetik az eurót. A két szigetország csatlakozásával a 27 EU-ország közül már 15-ben lesz hivatalos fizetőeszköz az unió pénze, 495 millió uniós lakos közül 320 millió tartozik majd az euróövezethez.
dec. 31
9:24
Új kisautó a Skodától (FigyelőNet)
A Volkswagen csoporthoz tartozó Skoda új kisautó gyártását tervezi, amellyel elsősorban a feltörekvő országok piacait akarja megcélozni.
dec. 31
9:30
Autógyártás gyár nélkül (HVG)
Az autógyártók autókat gyártanak. Igaz? Nem igaz! Az utóbbi időben a felső kategóriás autómárkák gyártói inkább szoftverek tervezésével, a márkaérték növelésével és a nagy teljesítményű autók teljes elektronikai rendszerének összeállításával foglalkoznak - írja a HVG Könyvek sorozatban megjelent Wikinómia című művében Don Tapscott és Anthony D. Williams. Részletek. (Szóljon hozzá!)
dec. 31
10:22
Tüzes éjszakánk lesz - tudja, hol a határ? (Privátbankár)
Idén is tilos petárdát használni szilveszterkor; a petárdák és kis tűzijátékok felelőtlen használata lakás-, erkély- vagy gépjárműtüzet okozhat - mondta el az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a távirati irodának. A leggyakrabban arc- és kézsérüléssel jár a petárdázás
dec. 31
11:09
Különleges befektetések: borban, vízben az igazság (HVG)
Borba, vízbe, környezettudatos vállalatok vagy akár luxuscégek részvényeibe is fektetheti pénzét az, aki ráunt a szokásos tőzsdei papírokra, vagy csak színesíteni szeretné portfólióját.
dec. 31
11:25
Virslit és pezsgőt a bendőbe! (HVG)
A Gfk Hungaria felmérései évek óta ugyanazt a tendenciát mutatják: a decemberi ünnepek idején vásárolja meg a lakosság az egész esztendőben elfogyasztott pezsgőmennyiségnek valamivel több mint a felét, a virslifogyasztás pedig egy átlagos hónaphoz képest akár meg is duplázódhat ilyenkor. Ebben az időszakban mindkét termékkategória forgalmában növekszik a hipermarketek súlya, míg a diszkontok…
dec. 31
11:40
Újév: az éjjeli baglyoknak kedvez a BKV (Privátbankár)
Szilveszterkor változik a menetrend a BKV-nál, elsősorban az éjszakai járatok járnak majd sűrűbben. A boltok viszont csak este 6-ig fogadják a vevőket
dec. 31
13:03
Tokió nyerte az idei "legrosszabb tőzsde versenyt" (Népszava)
A tokiói értéktőzsde hétfőn zárva volt. Az év utolsó kereskedési napján, pénteken a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 256,91 pontos, azaz 1,65 százalékos veszteséggel 15 307,78 ponton zárt, 11,13 százalékkal a tavaly év végi értéke alatt. Négy évi nyereségsorozat után először volt éves vesztesége.
dec. 31
13:19
Rekordnyereséget hozott idén az arany (Népszava)
Hétfő délben az arany unciája (31,1035 gramm) 834,70 dollár volt Londonban azonnalra vételi oldalon, 3,10 dollárral olcsóbb, mint pénteken későn, és 31,66 százalékkal drágább, mint tavaly év végén. Ez a legnagyobb évi nyeresége 1979 óta.
dec. 31
14:30
Az év élvezetes befektetései (Népszava)
Húsz-huszonöt százalékot ment fel a főzhető élvezeti cikkek árfolyama egy esztendő alatt.
dec. 31
17:37
A briteknek bejött a kelet-európai munkaerő (HVG)
Gyenge minőségű diplomával rendelkezők egész nemzedékét termelte ki a brit kormány az egyetemi végzettségűek számának növelését erőltető politikájával, és a brit munkáltatók ma már sokszor előnyben részesítik a kelet-európai alkalmazottakat a hazai diplomások rovására.
dec. 31
20:17
Az ügyfél a bankok elleni támadás leggyengébb láncszeme (Napi)

Keresés