2007. május 5. szombat

máj. 5
5:00
Médiaháború, most kicsiben (Infostart)
Nem engedik be a nemzeti hírügynökség fotóriporterét a Diósgyőr labdarúgócsapatának mérkőzéseire. Az MTI hírigazgatója az InfoRádiónak azt mondta: az együttes kommunikációs jogait birtokló cég egy helyi nézeteltérés miatt nem engedi meg, hogy a találkozókról készült képeket más, az MTI előfizetőihez tartozó orgánumokhoz eljutassák. A cég ügyvezető igazgatója kijelentette: részesedni akarnak az…
máj. 5
5:45
Védetté nyilváníttatnák a Margitszigetet (Infostart)
A folyamatos természetrombolás megszüntetése érdekében a Margitsziget helyi védettség alá helyezését kezdeményezi a Fővárosi Közgyűlés májusi ülésén a KDNP fővárosi frakcióvezető-helyettese.
máj. 5
8:05
Helyreállították Kádár János síremlékét - A Munkáspárt tiltakozik (MaHu)
Szombaton kora reggelre helyreállították Kádár János síremlékét - tájékoztatta Simóka Kálmánné, a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. vezérigazgatója az MTI-t.
máj. 5
8:52
Visszatemették Kádár János koporsóját (Infostart)
A kora reggeli órákban helyreállították Kádár János szerda hajnalban megrongált síremlékét - közölte a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. vezérigazgatója. Simóka Kálmánné elmondta: a szükséges engedélyek beszerzése után a megmaradt csontokat egy fémkoporsóban visszahelyezhették a sírba.
máj. 5
9:00
Nem kell szabálysértési bírságot fizetnie Toroczkai Lászlónak (MaHu)
A Szegedi Városi Bíróság jogerős döntése alapján nem kell megfizetnie Toroczkai Lászlónak azt a 40 ezer forintos pénzbírságot, melyet gyülekezési joggal való visszaélés miatt szabott ki rá a szegedi rendőrkapitányság tavaly novemberben.
máj. 5
9:13
Úttesten fekvő férfin hajtott át egy nő Kecskeméten (HVG)
A helyszínen életét vesztette egy ismeretlen férfi, akin egy személygépkocsi pénteken későn este áthajtott Kecskemét közelében - közölte a rendőrség.
máj. 5
9:16
A Margit hídról vetette magát a Dunába egy férfi (HVG)
A Dunába ugrott egy férfi Budapesten, a helyszínen életét vesztette
máj. 5
9:24
Hajnalban helyreállították a Kádár-sírt, a Munkáspárt megdöbbent (HVG)
Szombaton kora reggelre helyreállították Kádár János síremlékét.
máj. 5
9:31
Változóan felhős lesz az ég, sok csapadék várható (MaHu)
Erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak időnként szakadozik fel a felhőzet. Reggel még többfelé, majd átmenetileg kevesebb helyen, estétől pedig ismét sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar.
máj. 5
9:40
Ezrek veszíthetik el állásukat az egészségügyben (HVG)
Hamarosan közel 6 ezren veszíthetik el állásukat az egészségügyben. Az orvosok, ápolók többsége egyelőre nem mozdul: vagy kivár, vagy pedig tanácstalan.
máj. 5
9:50
Kétmilliárdos hitelt kap a BKV (HVG)
A BKV Zrt. számára 2 milliárd forint hosszú lejáratú hitelkeretet biztosít a KDB Bank Magyarország Zrt. - tartalmazza a Közbeszerzési Értesítő.
máj. 5
10:25
Thürmer a Kádár-sírnál: nem Orbántól, hanem Gyurcsánytól kell félni (HVG)
A Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke szerint a baloldalnak nem Orbán Viktortól, hanem Gyurcsány Ferenctől kell ma félnie; Thürmer Gyula szombaton a Fumei úti sírkertben beszélt.
máj. 5
10:33
Pelczné: nem tudjuk kikényszeríteni az előre hozott választásokat (Infostart)
A Fidesz alelnöke továbbra is döntő jelentőségűnek tartja a párt által kezdeményezett népszavazást, ahol az emberek a kormány tevékenységéről mondanak vélemény a voksoláson. Pelczné Gáll Ildikó az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: pártja nem tudja kikényszeríteni az előrehozott választásokat.
máj. 5
10:36
Mikola: "ép ésszel felvállalhatatlan" a több-biztosítós rendszer (HVG)
Mikola István, a Fidesz szakpolitikusa szombati sajtótájékoztatóján azt javasolta a kormánypártoknak, hogy a hétvégi lovasberényi megbeszélésen ne a több-biztosítós rendszer bevezetésével, hanem inkább az egészségügyben kialakult káosz kezelésével foglakozzanak.
máj. 5
10:47
Egymillió aláírás kell a teljes esélyegyenlőségért (HVG)
Egymillió aláírásra van szükség ahhoz, hogy az Európai Unió hozzon közös törvényt a teljes esélyegyenlőség megteremtéséről.
máj. 5
10:59
Martonyi János múltjáról írt a Neue Zürcher Zeitung (HVG)
Martonyi János volt külügyminiszter egykori feltételezett titkosszolgálati tevékenységéről, ezzel összefüggésben a kommunista időkből örökölt titkos akták lezáratlanságáról, annak a mai magyar közéletet mérgező következményeiről közölt cikket szombati számában a Neue Zürcher Zeitung.
máj. 5
11:13
Mikola: nem szabad bevezetni a profitérdekelt modellt (Infostart)
A több-biztosítós rendszer elutasítására szólította fel a kormánypártokat az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes alelnöke. Mikola István az InfoRádiónak azt mondta: a liberálisok profitérdekelt, az egészügyet üzletté tevő modelljét nem szabad bevezetni.
máj. 5
11:14
Thürmer: az ország mai vezetői nem tisztelnek sem élőt, sem halottat, egyetlen istenük a pénz (MaHu)
A Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke szerint a baloldalnak nem Orbán Viktortól, hanem Gyurcsány Ferenctől kell ma félnie; Thürmer Gyula szombaton a Fumei úti sírkertben beszélt.
máj. 5
11:18
Mikola: vegyék le a napirendről a több-biztosítós rendszert (MaHu)
Az egészségügyi bizottság fideszes alelnöke szerint "ép ésszel felvállalhatatlan" a több-biztosítós rendszer bevezetése Magyarországon, ezért a vasárnapi lovasberényi tárgyalásokon nem kellene foglalkozni ezzel a témával.
máj. 5
12:02
Helyreállították Kádár síremlékét (orientpress)
Szombat hajnalban helyreállították Kádár János és feleéségnek a héten feldúlt sírját. A néhai pártfőtitkár megmaradt csontjait új koporsóba helyezték és a márványlapot is visszahelyezték. Thürmer Gyula felháborodott.
máj. 5
12:08
Kossuth Rádió: több milliárdos adóssága van a Fidesznek (HVG)
Több milliárd forintos adóssága van a Fidesznek - hangzott el a Kossuth Rádió szombati Déli Krónikájának hírmagyarázatában.
máj. 5
12:17
Jobban vannak a Széna téri túszejtés sérültjei (HVG)
Jobban van a túszejtés során a bankban megsérült két ügyfél, a kézsérült férfit már pénteken kihallgatták, a súlyosan sérült nővel műtétje miatt azonban csak szombaton tudtak beszélni a nyomozók - mondta el Zsombok György, a Nemzeti Nyomozóiroda igazgató-helyettese
máj. 5
12:25
Kamion és személyautó ütközött a 36-os főúton, egy halott (HVG)
Kamion és személygépkocsi ütközött össze a 36-os számú főút Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszán szombaton, a balesetben egy személy életét vesztette.
máj. 5
12:37
FAZ: Gyurcsány külpolitikai irányvonala kétségeket ébreszt (HVG)
Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök külpolitikai irányvonala a kétségeket táplálja a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) szombati kommentárja szerint. A német konzervatív napilap bécsi keltezésű, terjedelmes írásának bevezetőjében emlékeztetett arra, hogy a magyar kormányfő a közelmúltban Romano Prodi olasz miniszterelnökkel folytatott tárgyalásain az Európai Unió által favorizált Nabucco…
máj. 5
12:53
A veszprémi érsek a "túladagolt szabadságot" és a szingliket ostorozta (HVG)
A szabadságmérgezésben szenvedő Magyarországról beszélt a veszprémi érsek szombaton Esztergomban a Mindszenty József bíboros halálának 32. évfordulójára emlékező szentmisén az amerikai nagykövet, politikusok és a templomot megtöltő hallgatóság előtt.
máj. 5
12:54
Torlódások több autópályán is (Infostart)
Az M0-ás autóúton az elválasztó betonelemeket szerelik este 7-ig a 10-es és a 11-es kilométer között, emiatt mindkét oldalon lezárták a belső sávot.
máj. 5
13:11
Egyetértés van az MSZP és az egészségügyi szakmai szervezetek között (HVG)
Egyetértés volt az egészségügyi szakmai szervezetek és az MSZP között az egészségügy átalakítását érintő legfontosabb kérdésekben, így a biztosítókkal kapcsolatosan is azon a szombati budapesti megbeszélésen, amelyet a szocialista párt kezdeményezett.
máj. 5
13:21
Ma és holnap: eső, szél, felhők (HVG)
Délután többfelé eső, zápor, zivatar várható, és ez így marad holnap is.
máj. 5
13:30
Lezuhant egy munkás az épülő dunaújvárosi Duna-hídról (HVG)
Lezuhant egy munkás szombaton délelőtt az épülő dunaújvárosi Duna-hídról; súlyos sérüléseket szenvedett, mentőhelikopter szállította a Fejér Megyei Szent György Kórházba - erősítette meg az értesülést a rendőrség.
máj. 5
13:36
Meglepő egyetértés az MSZP és az egészségügyi szakma között (Infostart)
Egyetértettek az egészségügy átalakításának szükségességében a szakmai szervezetek és az MSZP képviselői. Az egyeztetést a szocialisták kezdeményezték.
máj. 5
14:09
Kóka a fiatalokra számít 2010-ben (HVG)
A fiatalokra számít az SZDSZ a 2010-es parlamenti választáson - jelentette ki szombaton Kóka János, a párt elnöke, aki szerint szükség van olyan fiatalokból, értelmiségiekből álló hálózatra, amely ki tudja ragadni a politikát abból a fogságból, amelybe belavírozta magát.
máj. 5
14:14
MKMP: Gyurcsánytól kell félni, nem Orbántól (Napi)
máj. 5
14:31
Egymillió aláírás az esélyegyenlőségért (Infostart)
Egymillió aláírásra van szükség ahhoz, hogy az Európai Unió törvényt hozzon a teljes esélyegyenlőség megteremtéséről. Erről Hegedűs Lajos, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége elnöke beszélt az esélyegyenlőség napján szervezett budapesti rendezvényen.
máj. 5
14:35
Jobban vannak a túszdráma sérültjei (Napi)
máj. 5
14:41
Kóka: a fiatal értelmiség ki tudja ragadni a politikát abból a fogságból, amelybe belavírozta magát (MaHu)
A fiatal liberálisok Puzzle elnevezésű hálózatának első, budapesti találkozóján a pártelnök arról beszélt, hogy az SZDSZ ma a fiatalok számára a legnyitottabb párt.
máj. 5
14:50
A Széna téri bankrabló: Cs. István boszniai zsoldos volt (HVG)
Közgazdász végzettségű solymári lakos volt Cs. István a pénteki, Széna téri bankrablás és túszejtés elkövetője, akit a rendőrök agyonlőttek.
máj. 5
14:56
Egyetértés az egészségügyi szakmai szervezetek és az MSZP között (MaHu)
Egyetértés volt az egészségügyi szakmai szervezetek és az MSZP között az egészségügy átalakítását érintő legfontosabb kérdésekben, így a biztosítókkal kapcsolatosan is azon a szombati budapesti megbeszélésen, amelyet a szocialista párt kezdeményezett.
máj. 5
15:05
Márfi Gyula érsek: Magyarország szabadság-mérgezésben szenved (MaHu)
Magyarország szabadságmérgezésben szenved, mert a vad liberális embereszmény túlhangsúlyozza az egyén önmegvalósításhoz való jogát és ezzel többek között csapást intéz az anyaság ellen - mondta Márfi Gyula érsek.
máj. 5
15:50
Szinte mindenben megegyeztek Ferihegyen (Infostart)
Megállapodtak az idei béremelés mértékében a ferihegyi földi kiszolgálást végző Celebi Kft. vezetői és a szakszervezetek.
máj. 5
15:59
Saját pártja meneszti ősszel Gyurcsányt? (MaHu)
Kihátráltak az MSZP erős emberei Gyurcsány Ferenc kormányfő mögül, a pártelnök mindkét pozíciójában elszigetelődött - értesült a Magyar Hírlap.
máj. 5
16:10
Kóka a fiatalokra számít (orientpress)
Az SZDSZ elnöke elsősorban a fiatalokat szeretné megnyerni a 2010-es parlamenti választásokra. Kóka János a Puzzle-hálózat első találkozója után – ami talán a szocialisták Amőba kezdeményezéséhez hasonlítható leginkább – azt mondta, hogy a liberális pártnak szüksége van egy olyan fiatal értelmiségiekből álló közösségre, amely ki tudja ragadni a politikát a most ismert fogságából.
máj. 5
16:18
Kiderült: Hivatásos katona volt a Széna téri túszejtő (MaHu)
Jobban van a túszejtés során a bankban megsérült két ügyfél, a kézsérült férfit már pénteken kihallgatták, a súlyosan sérült nővel műtétje miatt azonban csak szombaton tudtak beszélni a nyomozók.
máj. 5
16:44
Az államfőnek is az ausztriai folyószennyezéséről panaszkodtak (Infostart)
A Fertőhanság Nemzeti Park és környékének poblémáiról is tárgyalt az államfő a térségbeli települések polgármestereivel.
máj. 5
17:05
Frontális ütközés miatt lezárták a 44-es főutat (HVG)
Hárman haltak meg a 44-es úton, Kecskemét és Lakitelek között, amikor két személyautó frontálisan ütközött egymással.
máj. 5
17:57
Hárman meghaltak a frontális ütközéskor (Infostart)
Hárman meghaltak, amikor délután frontálisan összeütközött két autó a 44-es úton Kecskeméttől 22 kilométerre. Egy ember súlyosan, három könnyebben sérült meg.
máj. 5
18:04
Új értelmiségi mozgalom indul Csoóri Sándor vezetésével (Infostart)
Márciusi Charta néven új civil értelmiségi mozgalom alapításáról döntött szombaton Budapesten több mint száz ismert közéleti személyiség. A mozgalom zászlóbontását Csoóri Sándor író kezdeményezte, akinek idén márciusban írt leveléhez számos író, művész, tanár, közgazdász, tudós, egyházi személyiség csatlakozott.
máj. 5
18:32
Az OTP segíti a Széna téri áldozatokat (MaHu)
Az OTP Bank mindent megtesz azért, hogy a Széna téri fiókot ért támadásban megsérültek testi és lelki gyógyulásában közreműködjön - mondta Jakab Géza, a bank biztonsági igazgatója.
máj. 5
18:59
Hivatásos katona volt a túszejtő (Infostart)
Korábban hivatásos katona, az elmúlt években pedig biztonsági őr volt a Széna téri túszejtő - mondta el az agyonlőtt túszejtő apja a Magyar Televízió Híradójában.
máj. 5
19:15
Fának csapódott egy kamion (Infostart)
Fának csapódott egy kamion traktor része az M5 autópálya M0-ás felhajtójánál - közölte Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.
máj. 5
20:25
Busz gázolta el a kerékpárost (Infostart)
Életét vesztette az a kerékpáros, akit szombaton az esti órákban, eddig ismeretlen okból elgázolt egy busz Orosházán, a Szentes felé vezető úton - közölte a rendőrség.

Keresés