2007. május 5. szombat

máj. 5
5:00
A Konica Minolta már második éve vezet a színeseknél (SG)
A japán cégek pénzügyi éve csak március végén zárul, azonban IDC adatok a Konica Minolta Magyarország Kft. elsőbbségét jelzik a színes irodai berendezések piacán.
máj. 5
5:06
Megállapodott a Google News és a Copiepresse (SG)
Peren kívüli egyezséggel került pont az évek óta húzódó ügy végére.
máj. 5
5:06
Az Apple második negyedéves pénzügyi eredménye (SG)
Az Apple közzétette a 2007. pénzügyi év 2007. március 31-én záródó, második negyedévének eredményeit.
máj. 5
5:09
Mégis jön a Google Phone? (SG)
A korábbi találgatások tovább folytatódnak, ugyanis egyre több jel mutat arra, hogy a Google mégiscsak tervezi egy mobil készülék piacra dobását.
máj. 5
6:17
Időseket ápoló robot (SG)
10 éve dolgoznak a kutatók olyan robotok kifejlesztésén, amelyek képesek az idős emberek ellátására. Az MIT mérnökeinek munkáját eredmény koronázta.
máj. 5
7:23
Itt a megújult TimeShift első trailere (Gamekapocs)
És eljött végre, fent a neten a TimeShift trailere! A korábban bejelentett időhöz képest közel 4-5 napot késett, és ha rövidre is sikerült, legalább látványos!
máj. 5
8:17
'Napot! (GameStar)
Végre ismét hétvége van, tessék tehát jól kihasználni, különösen azoknak mondom ezt, akik már hétfőn kénytelenek szembenézni az érettségi feladatsorokkal. Aki még adós valamilyen tananyaggal, az gyorsan pótolja, aki viszont szépen felkészült, az pihenjen, játszon kicsit és persze olvassa el a mai híreket is.
máj. 5
8:19
[MOZi] Shrek the Third videóözön (GameStar)
Szinte alig van bő 1 hónap a Shrek harmadik részének a magyar premieréig, máris nagy a sürgés forgás a Dreamworks háza táján. Nem elég, hogy tegnap két új exkluzív klip került ki a filmből, ma egy újabb, HD trailerrel is megleptek minket a film készítői. Talán ezzel valamennyire sikerül majd enyhíteni a várakozás okozta feszültséget
máj. 5
8:32
[MOVIE] Timeshift: hatalom az idő felett (GameStar)
A Timeshit-et elég rendesen elhalasztották a tavalyi demo sikertelensége után, de ez talán nem is baj, nézve hogy a játék mennyit fejlődött az elmúlt 1 év alatt. Most egy új videó érkezett az egyre ígéretesebb játékból.
máj. 5
8:32
[FUN] Mario kicsit másképp (GameStar)
A 80-es évek egyik legnagyobb sztárja volt Mario, a kicsi, olasz vízvezeték szerelő, aki a videójátékok világa mellett egy rajzfilm sorozatban és egy film változatban is feltűnt már.
máj. 5
8:36
[MOZi] Jobb, ha nem alszol el! (GameStar)
A Warner Bros. ma közre adta új filmjének, az Invasion-re elkeresztelt sci-fi thrillerének hivatalos poszterét. Olyan nagy színészek közreműködtek a projectben, mint Nicole Kidman vagy Danial Craig.
máj. 5
8:41
Processzoros körkép (prohardver)
A hazai hardverpiac újdonságai mellett betekintünk a processzorverseny pillanatnyi állásába.
máj. 5
8:51
[KéPZ] Half-Life 2: Episode Two koncepciók (GameStar)
A Half-Life 2 végén szerencsére nem lett vége a történetnek, mivel a Valve fejlesztőinek hála, még ha epizódikusan is, de folytatódnak Gordon Freeman kalandjai.
máj. 5
8:56
Csak egy dollárt keres, mégis az Apple vezére a legjobban fizetett cégvezető (prohardver)
Az 500 legnagyobb amerikai vállalat vezetői összesen 7,5 milliárd dollárt kerestek 2006-ban.
máj. 5
9:05
[KéPZ] Quake Wars akcióközelben (GameStar)
Az Enemy Territory: Quake Wars ugyan nem az id Software munkája lesz, ám a grafika minőségére így sem lesz panaszunk.
máj. 5
10:30
Ingyen telefonálni? Most megtudhatja, hogyan! (prim)
Mindössze három egyszerű lépéssel ön is jelentős telefonszámlától kímélheti meg magát és vállalkozását.
máj. 5
10:44
DivX 6.6 (terminal)
Simább lejátszós, gyorsabb kódolás; még meg sem jelent processzorok támogatása.
máj. 5
11:13
GKM: a mobilkoncesszió meghosszabbításának feltétele a szélessávú lefedettség növelése (prim)
Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter 2007. május 4-én tájékoztatta a GKM 900 MHz-es koncessziós szerződésre vonatkozó elsődleges ajánlatáról a Pannont és a Magyar Telekomot. A miniszter a szerződések meghosszabbításának feltételéül szolgáltatónként 10 milliárd forint koncessziós díj befizetését, valamint a szélessávú lefedettség növelését szolgáló, egyenként 20 milliárd forint értékű…
máj. 5
11:18
Kisebb processzorok - összekapja magát az AMD (terminal)
Natív négymagos kialakítás, 45 nanométeres gyártási eljárás, DDR3 támogatás.
máj. 5
11:31
Majdnem összeomlott az Internet2 (terminal)
Magasan képzett hackerek helyett egy csöves döntötte romba a hálózatot.
máj. 5
12:31
Illegálisan terjed a Pókember 3 (terminal)
A filmkiadó a falra mászhat mérgében.
máj. 5
13:24
Egyesült az euroscript és az eurodoc/syselog (prim)
Megállapodás született az euroscript és az eurodoc/syselog egyesüléséről, amelynek célja, hogy a tartalom-életciklus mentén átfogó menedzsmentmegoldásokat nyújtó vezető és hatékony szolgáltatóként folytassák tevékenységüket.
máj. 5
13:40
GTS hálózaton keresztül kommunikálnak a Palace Cinemas mozik (prim)
A GTS Central Europe, a GTS-Datanet anyavállalata MPLS alapú adathálózatot épített ki a Palace Cinemas számára, amely a mozihálózat 19 létesítménye számára biztosít kiemelt biztonságú hang- és adatkapcsolatot Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon. A jövőben a GTS Central Europe (GTS CE) által kiépített és működtetett távközlési hálózaton fut többek között a Palace Cinemas számlázási és…
máj. 5
13:59
Call for Heroes: Pompolic Wars demó (Gamekapocs)
A Strategy First a mai napon szélnek eresztette a Quotix Software PC-re és Nintendo Wii-re készülő akció RPG-jének, a Call for Heroes: Pompolic Wars-nak a demóját.
máj. 5
14:10
Mass Effect kóstoló (x360) (Gamer365)
Az amerikai G4 tévécsatorna mozgóképes kóstolóval borzolja a Mass Effect-re várakozók idegeit. A BioWare epikus, többrészesre tervezett sci-fi RPG-je idén ősszel robban be a boltokba.
máj. 5
14:23
A Siemens biometrikus infrastruktúrát telepít és működtet a cseh útlevelekhez (prim)
A cseh állampolgárok mostantól olyan útlevelet igényelhetnek, amely elektronikusan tárolt arcképüket tartalmazza, és ezzel az útlevél tulajdonosát kétségmentesen azonosítja.
máj. 5
14:31
Resident Evil GameBoy-ra (xbox,x360,ps2,ps3,gc,wii,psp,nds,pc) (Gamer365)
Bár ezidáig mindössze két darab handheld Resident Evil epizód látott napvilágot, az alábbi videó jól mutatja, hogy a próbálkozások száma jóval magasabb volt ennél.
máj. 5
15:13
Csak 2009-ben terjedhet el a DDR3 (SG)
A DRAMeXchange jóslata szerint a jelentős árkülönbség miatt csak két év múlva kezdődhet meg a harmadik generáció komolyabb terjeszkedési fázisa, hiába jelenik meg az Intel már most saját chipkészleteivel.
máj. 5
15:14
Zeneletöltő oldalt indít a Pirate Bay (SG)
Az újjászületett torrent oldal ismét hallat magáról: egy svéd rockegyüttessel közösen zeneletöltő portált indítottak, amelynek révén pénzzel támogathatjuk az előadókat. A zeneipar ezúttal is prüszköl.
máj. 5
15:17
Liv Tyler lett Hulk szerelme (SG)
Edward Norton után a The Incredible Hulk másik főszereplőjének személye is nyilvánosságra került. A zöld óriás szerelmének tárgyát A Gyűrű Urában látható Liv Tyler alakítja majd.
máj. 5
15:25
Ma indul idehaza a Jóbarátok készítőinek új sorozata (SG)
David Crane, a Jóbarátok című szituációs komédia lecsengésével sem tétlenkedett és új sorozat kiötlésén fáradozott - a végeredményt mától heti rendszerességgel láthatjuk itthon is.
máj. 5
15:26
Assassin's Creed - ismét képekben a lopakodás (SG)
Az Ubisoft hosszú hallgatás után ismét képekkel lepett meg minket az Assasin’s Creed-ből.
máj. 5
16:08
Már a boltokban a Spider-Man 3 (GameStar)
A Pókember 3 mozipremierje után az Activision végre elérkezettnek látta az időt, hogy bejelentse: megérkezett a boltokba a film játék változata is.
máj. 5
16:19
[KéPZ] Age of Conan kőbe vésett démonpofa (GameStar)
Az Age of Conan: Hyborian Adventures bétatesztelésének hála egyre szebb képek kerülnek ki a netre az MMO alapokon játszható programból.
máj. 5
17:51
Burnout Paradise képtrió (x360,ps3) (Gamer365)
A hétfőn leközölt első trailert követően most három új screenshot érkezett a Criterion Games versenyzős sorozatának első nextgen felvonásáról, a Burnout Paradise-ról.
máj. 5
18:03
Final Fantasy hírsarok (nds) (Gamer365)
Két ízben is szóba került a napokban a Final Fantasy széria, ráadásul mindkét alkalommal egy-egy DS-es felvonás kapcsán, ezért úgy döntöttünk, szép csokorba fűzzük a két hírt.
máj. 5
18:09
Német PC Top 10 - Egy játék mind felett! (GameStar)
MIndenre számítottam, de erre nem: megjelenésének hetén a Gyűrük Ura Online igencsak letarolta a német listákat, ami túl nagy meglepetést nem jelentett, de ezt magam sem hittem volna, pedig imádom és tolom ezerrel a játékot. Akkor mindenki okulásra közöljük az április 23 és április 29 közötti német PC-s eladási listát.
máj. 5
18:13
Episode 2: közel a vég (pc) (Gamer365)
Célegyenesbe fordultak a Half-Life 2: Episode 2 munkálatai, a Valve fejlesztői gárdákja állítólag az utolsó simításokat végzi a második felvonáson - azaz belátható idősávba került a megjelenés.
máj. 5
18:17
Stuntman: Ignition trailer (x360,ps2,ps3) (Gamer365)
Befutott egy friss trailer a Paradigm Entertainment PlayStation 3-ra, Xbox 360-ra és PlayStation 2-re érkező kaszkadőrösdijéről, a Stuntman: Ignition-ről.
máj. 5
18:26
Megkezdődött a VII. BME 24 órás Programozóverseny (prim)
2007. május 5-én, fél kilenckor vette kezdetét a már hétéves múlttal rendelkező BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME)  Informatikai épületében. Tizenegy ország harminc csapata vesz részt a kétfordulós rendezvény döntőjén. A márciusban tartott internetes forduló huszonnyolc legjobbja, kiegészülve a vándorkupával visszatérő tavalyi első  és…
máj. 5
19:02
Firefox eBay Edition (prim)
A Mozilla a napokban elérhetővé tette népszerű böngészőjének eBay-re optimalizált változatának tesztverzióját, a Firefox eBay Edition bétát.
máj. 5
19:40
Tízdolláros laptopot készít India (prim)
Az indiai kormány soknak tartja a százdolláros laptop néven elhíresült hordozható számítógép árát, ezért egy saját, ennél jóval olcsóbb noteszgép fejlesztésébe kezdtek.
máj. 5
20:06
HP: Hamar lefogyasztja a noteszgépakkukat a Vista (prim)
John Wozniak, a Hewlett-Packerd noteszgéprészlegének egyik vezető szakembere szerint a Windows Vista észrevehetően hamarabb lemeríti a laptopok akkumulátorát, min az XP.
máj. 5
20:22
Acer Gemstone noteszgép-formaterv (prim)
Az Acer bemutatta következő generációs Aspire noteszgépeinek megújult formatervét, amely a Gemstone (ékkő) nevet viseli.
máj. 5
20:48
Motorola mobilkijelző napelemekkel (prim)
A Motorola egy olyan LCD kijelzőt tervez mobiltelefonokba építeni, amely a szokásosnál több napfényt enged át, és ily módon lehetővé teszi mögötte elhelyezett integrált napelemek működtetését.
máj. 5
21:26
A Vészhelyzet a hazai sorozatnézők kedvence (SG)
A veterán kórházsorozat sikertörténete elvitathatatlan, jöhetnek Hősök, Miami helyszínelők - idehaza mindenkinek a dokik kellenek. A szökés távollétében magára maradt a nézettségi listák élén.
máj. 5
21:40
World of Starcraft? (pc) (Gamer365)
Javában folynak a találgatások a Blizzard május tizenkilencedikére időzített Nagy Bejelentéséről: az amerikai CVG értesülései szerint a World of Starcraft mutatkozik be két hét múlva...
máj. 5
22:24
Teenage Mutant Ninja Turtles Extra cikk (Gamekapocs)
Nem hiszem, hogy sokatok számára ismerősen cseng a TMNT. Nem csodálom, hiszen ez a rövidítés a játék angol címének rövidüléséből (és a film címéből) fakad. Igaz, magyar rajongók közt soha sem hallottam semmiféle rövidítést, így mindenki számára ők csak a Tini Nindzsa Teknőcök.
máj. 5
22:34
TMNT: The Video Game Extra cikk (Gamekapocs)
Nem hiszem, hogy sokatok számára ismerősen cseng a TMNT. Nem csodálom, hiszen ez a rövidítés a játék angol címének rövidüléséből (és a film címéből) fakad. Igaz, magyar rajongók közt soha sem hallottam semmiféle rövidítést, így mindenki számára ők csak a Tini Nindzsa Teknőcök.
máj. 5
23:11
3 egzotikus ország domaintere nyitott meg (domainabc.hu)
Három egzotikus ország domain neve alá nyílt regisztrációs lehetőség májustól.

Keresés