2007. május 6. vasárnap

máj. 6
7:05
Nyelvészeti e-mail-gyűjtemény (SG)
Elektronikus levelekből álló gyűjteményt alapított a British Library, a brit nemzeti könyvtár. Az új archívum kincsesbánya lehet a nyelvészek számára.
máj. 6
7:09
Az EDS 2007 első negyedévi eredményei (SG)
A vállalat 165 millió dollár, részvényenként 31 cent nettó nyereséget ért el, szemben a tavalyi év hasonló időszakának 33 millió dolláros nettó nyereségével.
máj. 6
7:09
Tovább erősít Európában a Verbatim (SG)
A Santa Clara Consulting Group elemzése szerint 2006-ban Európában minden harmadik eladott írható DVD és minden negyedik eladott írható CD Verbatim márkájú volt.
máj. 6
7:09
Az első képek és videó az Iron Man-ről (SG)
Bár csak 2008-ra lőtték be a Vasember-film premierjét, már így is meglehetősen nagy a zsizsegés a legújabb Marveles képregény-adaptáció körül. Idehaza 2008. május 1-én mutatják be a filmet.
máj. 6
7:13
Júniusban érkezik a Loki (SG)
Az év egyik legmelegebb hónapjában, amikor minden normális ember a szabadban tölti perceit, tör be otthonunkba a Crimson Cow játéka.
máj. 6
8:29
'Tiszteletem (GameStar)
Öröm volt ma felébredni, ugyanis kiderült, hogy még csak május 6.-a van és nem május 7.-e, ahogy eredetileg hittem, szóval egy nappal fiatalabb vagyunk mind és ez nagyszerű. Emellett szintén nagyszerű, hogy az összes eladási listák első helyén a The Lord of the Rings Online áll, amely egyébként egy nagyszerű MMO is egyben (Angliában az össz-formátum listát is vezeti, nemcsak a PC-set). Hogy a WoW-…
máj. 6
9:33
StarCraft MMO bejelentés közeleg? (GameStar)
A Blizzard a május 19-én egy koreai játék-bajnokságon nagy bejelentésre készül, amiről új információk szivárogtak ki.
máj. 6
9:49
Laptop 1800 forintért (prohardver)
Jöttem a Gangesz partjairól, hol álmodoztam déli verőn.
máj. 6
10:03
Folyékony a Merkúr magja (SG)
30 éves rejtélyt oldott meg a Merkúr 5 éven át tartó megfigyelése, cserébe viszont kaptunk egy újat. A bolygó folyékony vas maggal rendelkezik.
máj. 6
10:11
Resident Evil: Umbrella Chronicles részletek (wii) (Gamer365)
Az egyik német magazin jóvoltából újabb infók derültek ki a Nintendo Wii-jét becélzó rail shooter Resident Evil játékról, az Umbrella Chronicles-ről.
máj. 6
10:18
Pókember 3 - Az ütemtelenség hálójában (SG)
Két éves várakozás és óriási elvárások előzték meg a 2002-ben indult Pókember film-széria harmadik darabját, amely 300 millió dollárból rámolta össze magát.
máj. 6
10:21
[FUN] PlayStation 3 Elite (GameStar)
Az Xbox 360 Elite gép megjelenése után a mókás kedvű játékosok egy PlayStation 3 Elite reklámmal rukkoltak elő.
máj. 6
10:51
Olcsó játéknak híg a portolása (GameStar)
Míg Wii-re készül az exkluzív Umbrealla Chronicles, a Capcom átportolja a 4. részt is, igaz ez teljes mértékben meg fog egyezni az egykori Gamecube-os verzióval, csak az irányítás lesz más.
máj. 6
11:02
Rövidebb játékokat akarunk? (GameStar)
A játékosok már nem akarnak 60-100 órás játékokkal játszani, állítja a Silicon Knights elnöke, Denis Dyack. Szerinte rövidebb, de jobb játékokat kellene fejleszteni.
máj. 6
11:08
Fürdőszoba-rádió iPod-dokkolóval és tükörrel (prim)
Egy amerikai cég olyan fürdőszobai használatra tervezett vízálló rádiókészülékkel rukkolt elő, amelyben egy iPod-dokkolót is elhelyeztek.
máj. 6
11:20
Fogadok a csíterre hogy nyer (GameStar)
A tournament.com már régebben egy megállapodást kötött a Valve-val, hogy a Counter Strike-ot integrálják a fogadási rendszerükbe, így már valós pénzben fogadhatunk egyes játékosokra. Viszont ez a rendszer nem működik tökéletesen és sok a csalás.
máj. 6
11:55
[HW] Új AMD brand: Phenom (GameStar)
Az Intel legfőbb riválisa új márkanevet vezet be processzorainak; az évek óta futó Athlon és Sempron nevek mellett így a Phenom is megjelenik.
máj. 6
12:18
Népszerű az internet-tv Nyugat-Európában (prim)
A Motorola felmérése szerint az online kapcsolattal rendelkező nyugat-európaiak közel fele néz műsorokat internetes televízión.
máj. 6
12:28
Megjelent az EMC e-mail és fájlrendszer-archiválási szoftverének legfrissebb változata (prim)
Az EMC bejelentette e-mail és fájlrendszer-archiválási szoftverének legfrissebb változatait. Az EMC EmailXtender 4.8 szoftver új, rugalmas megközelítést kínál az e-mail üzenetek archiválásához, lehetővé téve, hogy a rendszergazdák egyszerűen figyeljék az archiválási művelet hatékonyságát. Az új EMC DiskXtender 6.2 for Windows fájlrendszer-archiváló szoftverrel pedig egyszerűen lehet keresni egy…
máj. 6
12:56
Már készül az Internet Explorer 8 (SG)
A Microsoft nem szeretné még egyszer elkövetni ugyanazt a hibát, ezért az IE7 megjelenése után két évvel máris egy újabb verzió piacra dobását tervezik. A cél nem változott: biztonságos és egyszerű böngészés, a szabványok jobb támogatásával.
máj. 6
12:57
AMD - Phenom X2 és X4 tervek (SG)
Alig jelentek meg az első hírek az AMD következő generációjáról, máris megérkezett az első útiterv, amely újabb részletekkel egészült ki. A cég eközben 750 wattos tápot ajánl az R600-hoz.
máj. 6
12:59
Megvan a Harry Potter 6. rendezője (SG)
Meglehetősen illusztris rendezői gárda dirigálta eddig is a világ egyik legnépszerűbb könyvének filmes adaptációit, nemrég pedig kiderült, hogy ki lesz a hatodik rendező.
máj. 6
13:12
Már 24 országban érhető el a Sun Network.com szolgáltatása (prim)
A Sun újabb funkciókkal egészíti ki a Network.com webhelyen elérhető Sun Grid infrastruktúrát, illetve kiterjeszti nemzetközi szolgáltatási területét.
máj. 6
14:01
Nintendo Wii-re is lesz LEGO Star Wars? (Gamekapocs)
Egy névtelenül nyilatkozó LucasArts munkatárs megsúgta, hogy a Traveller's Tales már javába dolgozik a LEGO Star Wars és a The Original Trilogy Nintendo Wii-s átíratán.
máj. 6
14:06
Magyar siker a 3D-s arcmodellezésben (Agent Portal)
A Pantomat nevű magyar cég grafikai alkalmazásával tetszőleges személy arcáról készült fényképből 3 dimenziós modellt készíthetünk. A közeljövőben az így nyert valós arcú, virtuális karakterek akár az alternatív valóságokban is megjelenhetnek.
máj. 6
14:09
Célegyenesben a Half-Life 2: Episode Two (Gamekapocs)
A Valve munkatársai büszkén jelentik, hogy célegyenesbe ért a Half-Life 2: Episode Two fejlesztése, a játék belátható időn belül megjelenhet.
máj. 6
14:48
Webby-díjjal jutalmazták a 2007-es év legjobb honlapjait (MaHu)
Tizenegyedik alkalommal hirdették ki az internet Oscarjaként is emlegetett Webby Awards nyerteseit, közel hetven kategóriában.
máj. 6
15:37
A jövő heti játékmegjelenések (Gamekapocs)
Megérkezett a heti játékmegjelenéseket összegző lista. Május 7-e és 13-a között olyan finomságok jönnek, mint Cellfactor, Sam & Max,Downhill Jam és Shrek 3.
máj. 6
16:25
Pedofilok vadászterületévé vált a Skype (MaHu)
Mágnesként vonzza a pedofilokat és egyéb "szexuális ragadozókat" a Skype nevű internetes kapcsolati hálózat, amelyen sok más világhálós csevegő fórumtól eltérően moderátori ellenőrzés nélkül lehet közvetlen kommunikációt folytatni .
máj. 6
16:25
Megválik a Kerio márkanévtől a Sunbelt (prim)
A Sunbelt Software megjelentette biztonsági programjának legújabb verzióját, azonban ebben már nem szerepel a Kerio márkanév.
máj. 6
16:26
[MOVIE] A gépszörnyek háborognak (GameStar)
A Transformers film nyáron érkezik meg, de természetesen játék változatot is kapunk mellé, ami többek között PC-re is megérkezik majd.
máj. 6
16:42
Bemutatkozik az NBA Live 08 (Gamekapocs)
Az Electronic Arts bemutatta az EA Sports NBA Live sorozatának legújabb, 2008-as darabját. A bejelentés mellé két új képet is mellékelt a kiadó.
máj. 6
16:55
Kattintások kifelé és befelé (onlinemedia.blog.hu)
Az újkori (webkettes?) internet üzleti kulcs-modellje a kattintások és az azért történő fizetés. Így működik a Google (nem kevés profitra téve szert), és pl. így működik az Etarget hálózata is (az ő pénzére egy másik postban visszatérek).A Google ennek a megoldásnak nem kitalálója, de mindenképpen sikerre vivője. Hirdethetünk a keresőben és hirdethetünk a partnerek hálózatában is (AdWords illetve…
máj. 6
17:01
Forza Motorsport 2 - 167 új kép és 2 videó (Gamekapocs)
Forza Motorsport 2 rajongók figyelem! Hatalmas adag médiaanyag érkezett a játékból, van itt egy rakat kép, meg néhány szuper videó is! Érdemes meglesni őket!
máj. 6
18:31
Akár másfél év múlva kijöhet az új PlayStation? (prim)
Az ausztrál Smarthouse internetes újság értesülése szerint a Sony mindössze 18 hónap múlva piacra dobja a PlayStation játékkonzol egy újabb verzióját.
máj. 6
18:57
Angol PC Top 10 (GameStar)
Tegnap már megpendítettem, de ma meg is mutatom: az angol eladások élén is a Gyűrük Ura Online áll. Sőt, az össz-formátum lista élén is a LotRO található, ami nem semmi, valljuk be! Az április 28.-án végetérő hét eladási adatai a következőek:
máj. 6
19:39
Thaiföld pereli a YouTube-ot (prim)
Thaiföldi napilapok arról adtak hírt, hogy az ország kormánya jogi úton akarja rendezni nézeteltérését a YouTube-bal, és felségsértés vádjával citálják a bíróság elé a videómegosztó portált.
máj. 6
19:40
Véget ért a 24 órás programozóverseny döntője (SG)
Véget ért a hetedik BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny döntője, mely teljes svéd sikert hozott.
máj. 6
19:43
A Taxi 4 megállíthatatlan itthon (SG)
Mivel az április 26-i héten nem sok nézővonzó premier volt, a francia komédia továbbra is a hazai bevételi lista élén maradt. 12.399-en látták premierjének negyedik hetén a T4xit Budapesten.
máj. 6
20:06
Napi 60 sms-t küldenek a koreai tizenévesek (prim)
Hivatalos felmérés szerint a 15-19 éves dél-koreai diákok átlagosan nem kevesebb, mint 60 sms-t továbbítanak naponta mobiltelefonjukról.
máj. 6
21:09
Aláhuzigált szavak (onlinemedia.blog.hu)
Nekem is volt több olyan csoporttársam, aki akkurátusan kihúzta filctollal a fontos szavakat a jegyzetben, így segítve a tanulást. Mivel én sok anyagot vizsgákként csak maximum egyszer olvastam el, fel sem merült bennem ennek a hasznossága, de kölcsönjegyzeteknek hála, én is szembesültem ezzel.Megmondom őszintén, inkább zavart, mint segített. És amikor egy ilyet látok hirdetési megoldásként, akkor…
máj. 6
21:22
Etargetes pénzek (onlinemedia.blog.hu)
Érdekes dolog, hogy alig merünk beszélni a hazai pénzekről. Még az ismert számok sem megerősítettek, a mindenféle pletykák hol hihetetlenek, hol hiteltelenek, amik meg vannak - hát, semmire sem való eredmények. Mert mennyire érdekes lenne, hogy pl. mit tud keresni az Index hirdetésekből, vagy a T-Online teljes portfoliója hogy teljesít? Vagy jó lenne tudni, mennyibe is került valójában az iWiW, és…
máj. 6
21:38
XXII: Simpsonék lenyomják a GTAIV-et (Gamekapocs)
Valami nagy dobásra készül az Electronic Arts. Valami igazi Simpson-osra. Na de mi köze mindennek a Grand Theft Auto 4-hez? Azt mi sem értjük.
máj. 6
21:54
Karbantartás (domainabc.hu)
.
máj. 6
23:00
Grand Theft Auto 4 Bemutató (Gamekapocs)
„Az élet bonyolult. Embereket öltem. Embereket csempésztem. Embereket adtam el. Talán itt minden más lesz.” – Hallható a Grand Theft Auto IV főszereplőjének, Niko Bellic-nek a szájából, miután megérkezik Liberty City-be. Derülátó gondolatok egy erősen alvilági személytől, de ahogy elődei, ő sem tud semmit tenni sorsa ellen. Az alvilág beszippantja őt - ha akarja, ha nem - a…

Keresés