2007. május 4. péntek

máj. 4
4:51
'Reggelt! (GameStar)
Kellemes szép jóreggelt minden olvasónak! Ma péntek van, tehát ma megyünk ezen a héten utoljára iskolába és munkába! Este mehetünk bulizni, ülhetünk le a haverokkal dumálni, nyugodtan tolhatunk egy-egy online játékpartit hajnalig, a kutyát sem izgatja, hisz holnap szombat és kedvünkre aludhatunk majd! Akiknek esetleg mégsem volna progjamjuk a hétvégére és esetleg szeretik a japán rajzfilmeket,…
máj. 4
4:57
Miyamoto a legbefolyásosabb emberek között (GameStar)
Nem is olyan rég számoltunk be arról a nagyszerű hírről, miszerint Shigeru Miyamoto-t, mindenki kedvenc Mario-jának apukáját, jelölték a Time Magazin Az év embere címére. Úgy tűnik a Nintendo sikerei sokak fülébe juttatja el a japán játékkészítő nevét, ugyanis egy újabb neves listára került fel, méghozzá a Time 100 legbefolyásosabb ember listájára.
máj. 4
6:20
Az elnök emberei készítőjének új sorozata itthon (SG)
Aaron Sorkin eddig olyan sorozatokkal tette le a névjegyét, mint a Sports Night és Az elnök emberei, most azonban újabb fába vágta fejszéjét.
máj. 4
6:22
Japánt az uralma alá hajtotta a Nintendo (GameStar)
Megérkeztek a múltheti szoftver eladási adatok a felkelő nap országából, melyek összesítése érdekességként szolgálhat a konzol-háború témája iránt érdeklődőknek.
máj. 4
6:29
Hazai döntés a kéretlen üzenetekről (SG)
A kormány elfogadta az elektronikus kereskedelemmel kapcsolatos törvények módosítását.
máj. 4
6:31
Júniusban indul a nyílt forráskódú mobil sorozatgyártása (SG)
Megkezdte az első Neo 1973 névre keresztelt nyílt forráskódú mobil készülékek gyártását az OpenMoko.
máj. 4
6:55
[MOVIE] Halo 2 Vista előzetes (GameStar)
A Halo 2 végre májusban PC-re is megérkezik majd, így tovább folytathatjuk az idegenek hátsón billentését, amit az előző részben félbehagytunk.
máj. 4
7:10
Új számlás csomag a djuice-tól (prohardver)
Olcsók az SMS-ek és nincs csúcsidő.
máj. 4
7:11
[MOZi] Jó film lehet a Postal? (GameStar)
Uwe Boll munkásságára sokszor kitértünk már eddig is, ám nagyon kevés pozitív dolgot tudtunk megemlíteni vele kapcsolatban.
máj. 4
7:19
[FUN] Robot Csirke Star Wars köntösben (GameStar)
Amerikában lassan, de biztosan egyre nagyobb rajongó tábort szerez magának a Robot Chicken néven elhíresült televíziós sorozat, aminek június 17-én egy speciális adása kerül majd bemutatásra.
máj. 4
7:36
Webböngésző programok Pocket PC-re (prohardver)
A multimédiás lehetőségek után áttekintjük a legjobb Pocket PC-s webböngésző programokat.
máj. 4
7:41
Playstation Home kilopott képek (GameStar)
Már javában zajlanak a Playstation Home zárt körű tesztelései, ám az egyik ember, aki bejutott a virtuális világba, nem tudta megállni, hogy ne mutassa meg azt nekünk.
máj. 4
7:53
Midway megjelenések (GameStar)
A Midway pénzügyi konferenciáján az anyagi megbeszélni valók mellett több játék premierjének dátuma is szóba került.
máj. 4
8:00
Ismét módosítják a hazai spamtörvényt (prohardver)
A javaslat egyértelművé teszi, hogy kéretlen levélnek minősül a címzett hozzájárulását kérő e-mail is.
máj. 4
8:10
Jelszógeneráló bankkártyák (Computerworld)
A VeriSign új kártyája egyszer használatos jelszavakat generál, kényelmes módon támogatva a többfaktoros hitelesítést.
máj. 4
8:11
Yahoo IM megoldás közvetlenül a böngészőből (prim)
A Yahoo olyan azonnali üzenetküldő szolgáltatást indított be, amely egy külön alkalmazás megnyitása helyett közvetlenül a böngészőablakból elérhető.
máj. 4
8:26
[MOZi] Pókember meghódította Európát (GameStar)
A minap mutatták be Európában a Pókember harmadik részét, máris több mint 26 millió dollárt kasszíroztak be Raimiék. Nagyon ritka az ekkora siker, főleg az első pár napban, de valljuk be, szükség is van rá, mivel a 300 milliót, amit a filmbe befektettek, vissza kell hozni. Szóval eljött az idő, bárki elmehet megnézni magának a póksrác új kalandjait. Addig is, amíg nem szerzel jegyet, addig itt van…
máj. 4
8:33
Szolidárisak a Deutsche Telekom vezetői (prim)
A Deutsche Telekom vezetői is vállalják, hogy fizetésük csökkenjen, szolidaritásként az újonnan létrehozandó T-Service dolgozóival: a vezetőség minden tagja egyhavi fizetéséről, Rene Obermann vezérigazgató kéthavi illetményéről, mintegy 200 ezer euróról mond le, jelentették be a cég közgyűlésén.
máj. 4
8:36
[FUN] Edd meg a Pókembert! (GameStar)
Az amerikaiak szinte mindent megtesznek annak az érdekébe, hogy stílusosan hízzanak el és mivel kitört a Pókember láz a tengeren túlon is, így szinte előre megjósolható volt az, hogy az élelmiszer ipar is mindent megtesz annak érdekében, hogy minél több Pókembert tömhessenek magukba a büszke amerikai állampolgárok.
máj. 4
8:37
A rendszerleállások leggyakoribb okai (Computerworld)
Egyre komolyabb problémát jelent az IT-rendszerek áramszünetekből és a hardvereszközök meghibásodásából származó leállása.
máj. 4
8:40
Yahoo - azonnali üzenetküldés böngészőkben (SG)
A Yahoo a webböngészőkbe ágyazva tenné népszerűbbé azonnali üzenetküldő szolgáltatását. Az ötlet egyáltalán nem új, de reményeik szerint jelentősen kiterjesztheti a felhasználói bázist, tovább erősítve a cég helyzetét.
máj. 4
8:41
Kitiltanák az autókból az MP3-lejátszókat (SG)
Közlekedésbiztonsági okokból a jövőben megtiltaná a zenelejátszók használatát vezetés közben két európai közlekedési szervezet. Kérdés, mit szólnak mindehhez a vezetők.
máj. 4
8:48
[MOZi] Harry Pottertől nem lehet megszabadulni (GameStar)
David Yates bejelentette, hogy a következő Harry Potter film, a Félvér Herceg forgatásán is a direktori székben fog ülni. Ennek apropójából szólt pár szót a folytatásról.
máj. 4
8:49
Legkésőbb 2008 őszén jön az Internet Explorer 8 (HWSW)
A Las Vegas-i Microsoft MIX07 konferencián a redmondi vállalat elejtett pár információmorzsát az Internet Explorer következő generációjáról. Konkrétumokkal egyelőre még nem állt elő a cég, de a fejlesztés irányvonalait már sejteni lehet
máj. 4
8:49
Folytatja az EU a német távközlési törvény miatt jogsértési eljárást (prim)
Újabb figyelmeztetést intézett Németországhoz csütörtökön az Európai Bizottság az új távközlési törvény miatt, mivel Berlin eddig nem vonta vissza a jogszabály azon rendelkezéseit, amelyek annak ellenére biztosítanának felmentést a Deutsche Telekom számára, hogy az a szélessávú piac első számú szereplője.
máj. 4
8:54
Nemzetközi beruházási csoport a BTC új gazdája (prim)
Bolgár sajtójelentések szerint csütörtöktől már az AIG Global Investment Group nemzetközi beruházási csoport a fő részvényes Bulgária vezető távközlési vállalatában, a BTC-ben, 65 százalékot birtokolva annak részvényeiből. A vétel valamivel 2,1 milliárd levás ár felett jött létre.
máj. 4
8:54
Egy lépéssel közelebb a hosszú élethez (SG)
Számos tanulmány mutatta már ki, hogy a súlyos kalóriamegvonás megnöveli a legtöbb faj élettartamát. Egyedül az okokra nem sikerült fényt deríteni.
máj. 4
9:00
Figyelő falak (Agent Portal)
Az intelligens otthon lényege, hogy háztartásaink független elektronikus szerkezetei egymással összehangoltan működő rendszerré állnak össze. A gépek szünet nélkül dolgoznak, monitoroznak, alkalmasint az épületek energiaellátását is szabályozzák.
máj. 4
9:04
IBM infrastruktúra IPTV-szolgáltatóknak (SG)
Az IBM új infrastruktúra-megoldást jelentett be az európai, közel-keleti és afrikai internet protokoll televízió (IPTV) szolgáltatóknak.
máj. 4
9:05
A Nokia Siemens több mint 3 ezres leépítésre készül (prim)
A Nokia Siemens Networks, a finn távközlési és a német elektronikai óriásvállalat 50-50 százalékban tulajdonolt és nemrég létrehozott hálózatkezelő vállalkozása, amelynek ez idő szerint mintegy 60 ezer alkalmazottja van, hamarosan elbocsátana Finnországban legalább 1500, Németországban pedig körülbelül 1800 alkalmazottat. A finn sajtó úgy tudja, hogy 2010-re már a létszám akár 15 százaléka is…
máj. 4
9:06
24 órás programozóverseny Budapesten (SG)
Idén már hetedik alkalommal rendeznek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) 24 órás nemzetközi programozóversenyt.
máj. 4
9:16
Etarget: 28 százalékkal nő az internetes hirdetési piac (prim)
Az internetes hirdetésekkel foglalkozó Etarget szerint a webes reklámpiac 28 százalékkal nő az idén világszerte - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.
máj. 4
9:21
Szállítja 65 nm-es mobil processzorait az AMD (prohardver)
Az új Turion 64 X2-k köré épülő noteszgépek a második negyedévben piacra is kerülnek.
máj. 4
9:39
Itt a legújabb djuice: SMS-őrülteknek (terminal)
Új számlás csomag a djuice-tól.
máj. 4
9:41
Vigyázat, terjednek a kamu mobilok! (MaHu)
Ázsiában komoly méreteket öltött a különböző márkák hamisítása, ha nem figyelünk, könnyen vehetünk egy Nokla vagy Nokta N95-öt.
máj. 4
9:43
Bevétel- és profitnövekedés a Nemetscheknél (prim)
Az építészeti szoftverek előállításában érdekelt német Nemetschek árbevétele és nyeresége is nőtt az első negyedben a Graphisoft megvásárlásával.
máj. 4
9:59
Már nem csak négynapos matrica vásárolható SMS-ben (prohardver)
A jövő héttől motoros, heti és havi autópálya-matricát is lehet mobilon venni, valamivel drágábban.
máj. 4
10:04
Colin McRae: DIRT - autólista (Gamekapocs)
Végre megérkezett a június 22-én boltokba kerülő Colin McRae: DIRT teljes autólistája. A felhozatal igencsak kellemesre sikeredett, érdemes átböngészni!
máj. 4
10:04
A Siemens valósította meg az e-közigazgatási rendszert Szegeden (prim)
A Siemens Zrt. valósította meg az elektronikus közigazgatási rendszert Szegeden, amelynek kiépítése 670 millió forintba került - mondta Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester csütörtökön Szegeden, az e-önkormányzati szolgáltatás indulása alkalmából szervezett sajtótájékoztatón.
máj. 4
10:07
Még folyik a roamingvita (prohardver)
Nincs megállapodás a felek közt, tovább késik a szabályozás bevezetése.
máj. 4
10:20
Számos kritikus hibát javít kedden a Microsoft (HWSW)
Nem kevesebb mint hét biztonsági frissítés-csomagot tesz közzé jövő hét kedden -- a szokásos időpontban, a hónap második keddjén -- a Microsoft, melyek között egy úgynevezett "zero-day" hiba javítása is megtalálható. Azokat a hibákat nevezik így, melyeket már felhasználnak internetes támadások során
máj. 4
10:36
Új, az elektronikus elérésre alapozott stratégiát hirdet az OSZK (prim)
A gazdasági megszorító intézkedések ellensúlyozására a szolgáltatások elektronikus elérését kívánja fejleszteni az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) - közölte Monok István főigazgató csütörtökön, Budapesten.
máj. 4
10:39
Videóbemutató: Nokia 8800 Sirocco Gold (terminal)
Lássuk, hogy pontosan hogyan is néz ki a Nokia aranymobilja!
máj. 4
10:41
7 Microsoft biztonsági frissítés kedden (prim)
A Microsoft 7 biztonsági frissítést ad ki jövő kedden érkező szokásos csomagjában, köztük egy a hackerek által már kihasznált DNS szerverhibát kijavító foltot is.
máj. 4
10:46
Kezdődik az Age of Conan béta (GameStar)
Tegnap este adtunk hírt róla hogy indult a Tabula Rasa nevű MMO bétája, a mai napon az Age of Conan bétatesztje indult el, igaz még nem teljesen publikus.
máj. 4
10:51
Új szereplő a tuningmemóriák piacán (prohardver)
Az Aeneon bemutatta XTune termékcsaládjának első, DDR2-1066 sebességű tagjait.
máj. 4
10:51
Csapataink harcban állnak (pc) (Gamer365)
Újabb képekkel jelentkezik a Massive Entertainment, mely egy fiktív hidegháborús konfliktus történéseit dolgozza fel. Látnivalók egyenesen a csatatérről.
máj. 4
10:52
90 millió forintot kaszált internetes csalással egy 13 éves gyermek (prim)
Egy brit kiskamasz 13 éves korában kezdett neki az internetes szélhámoskodásnak, és néhány év leforgása alatt 370 ezer eurót csalt ki az óvatlan áldozatokból.
máj. 4
10:58
Megérkezett az Nvidia GeForce 8800 Ultra (HWSW)
Május 15-én, körülbelül másfél hét múlva lesz kapható az Nvidia legújabb csúcskártyája, a példátlanul magas áron piacra kerülő Nvidia GeForce 8800 Ultra. Bár az Nvidia szerint ez a világ leggyorsabb grafikus kártyája, az árcédulán szereplő 829 dolláros (a jelenlegi alacsony árfolyam mellett is ~151 ezer forintnak megfelelő) összeg valószínűleg még a tehetősebbeket is meghátrálásra késztetheti
máj. 4
11:05
Vákuum a processzorban (terminal)
Vadonatúj fogyasztáscsökkentő, teljesítménynövelő technika az IBM-től.

Keresés