2007. május 3. csütörtök

máj. 3
5:29
Szonda: az MSZP vesztesége széles körű és egyenletes (Infostart)
A Szonda Ipsos legfrissebb fölmérése szerint markáns változások történtek a pártpreferenciákban. A pártoktól távolságot tartó tömb erőteljes bővülése és az MSZP támogatóinak jelentős megfogyatkozása jellemezte az elmúlt hetek választói viselkedését.
máj. 3
5:40
Több csont hiányzik Kádár János koporsójából (Infostart)
Több csont is hiányzik a Kádár János koporsójában lévő maradványokból - állapította meg az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat. Közben a kormányfő és a parlamenti pártok egyaránt elítélték a néhai állampárti vezető sírjának megrongálását.
máj. 3
5:53
Horváth Ágnes: a kórházaknak át kell dolgozni terveiket (Infostart)
Létszámcsökkentést ajánlott Horváth Ágnes egészségügyi miniszter azoknak az egyetemeknek, amelyek klinikát tartanak fenn. Ezekben ugyanis - az érintett intézmények vezetői szerint - augusztusban összeomolhat az ellátás.
máj. 3
5:58
Nyárias meleg, de helyenként esernyőre is szükség lesz (MaHu)
Délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, északkeleten több, másutt néhány órás napsütésre lehet számítani.
máj. 3
6:19
Széleskörű és egyenletes az MSZP vesztesége - A Fidesz nagyon elhúzott: 62-28 az arány (MaHu)
A korábbi hónapok stagnálását megtörő markáns változások történtek a pártpreferenciákban. A pártoktól távolságot tartó tömb erőteljes bővülése és az MSZP támogatóinak jelentős megfogyatkozása jellemezte az elmúlt hetek választói viselkedését.
máj. 3
6:33
Éles fül, vagy élénk elme? Egyedül Orbán hallott a "szankció Gyurcsányról" (MaHu)
Orbán Viktor állításával ellentétben sem az Európai Bizottság pénzügyi szóvivője, sem EP-frakciók nem tudnak arról, hogy Brüsszelben "szankció Gyurcsányként" emlegetnének egy parlamenti jelentést.
máj. 3
6:48
Mi lesz ha "nagy" lesz Orbán Viktor? Államfő, kormányfő vagy a háttérbe vonul? (MaHu)
A május végi kongresszuson még nem, de ősszel a Fidesz előáll az alternatív programjával. Azon is gondolkodnak, hogy fölállítsanak-e egy árnyékkormányt.
máj. 3
6:51
Nem tudják megvédeni a sírokat a Fiumei úti temetőben (Infostart)
Jelenleg képtelenség megvédeni a Fiumei úti sírkert síremlékeit - mondta a Budapesti Temetkezési Zrt. vezérigazgatója, aki hozzátette: a megoldás egy kamerarendszer kiépítése lenne, ezt azonban az adatvédelmi biztos aggályosnak tartja.
máj. 3
6:57
Szonda Ipsos: hatalmas Fidesz-előny (HVG)
Az elmúlt hetekben megfogyatkozott az MSZP támogatóinak száma, a Fidesz hatalmas előnnyel vezet - derül ki a Szonda Ipsos legújabb felméréséből, amelyet a csütörtöki Népszabadság közöl.
máj. 3
7:08
No comment: Huszonhat fő kísérte Gyurcsányt Portugáliába - közpénzből (MaHu)
A társaság a múlt hét pénteken közpénzből, kilencmillió forintért bérelt Boeing 737-700-as típusú Malév-különgéppel repült Lisszabonba.
máj. 3
7:08
SOTE: több csont is hiányzik Kádár sírjából (HVG)
A SOTE Igazságügyi Orvostani Intézetében csütörtökre virradóra megvizsgálták a Kádár János koporsójában lévő maradványokat, és megállapították, hogy több csont hiányzik.
máj. 3
7:37
Szeszesital-razzia: hamisított pálinkákat találtak (HVG)
Szeszesital-hamisítók ellen tartott razziát a Vám- és Pénzügyőrség alkoholvizsgáló mobil laboratóriuma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében; a Nagykállóban ellenőrzött öt vendéglátó hely közül háromban találtak rossz minőségű árut - írta csütörtöki számában a térség napilapja, a Kelet-Magyarország.
máj. 3
7:39
Módosabbak és leginkább férfiak bliccelnek a BKV járművein - hatalmas kárt okoznak (MaHu)
Legtöbben a módosabbak, közülük is a férfiak bliccelnek a BKV-járatokon. A jegy nélkül utazóknak fogalmuk sincs arról, hogy mekkora kárt okoznak a BKV-nak, a valós tízmilliárd helyett legfeljebb egymilliárdra teszik az általuk okozott bevételkiesést.
máj. 3
7:44
Kádár János koponyáját is ellopták (Infostart)
Több csont, köztük Kádár János koponyája is hiányzik az állampárt egykori vezetőjének koporsójából - mondta el a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Jármy Tibor közölte: tízfős nyomozócsoport vizsgálja a Kádár-síremlék meggyalázását, miután szerdára virradóra ismeretlen tettesek föltörték a politikus és felesége nyughelyét.
máj. 3
8:23
Csak Orbán hallott a "szankció Gyurcsányról" (Napi)
máj. 3
8:25
Hazánk is érintett a Gripen-botrányban? (MaHu)
Kihallgatta a Saab vezérigazgatóját és a cég vezetőségének további tagjait Christer van der Kwast svéd főügyész a Gripen vesztegetési ügyekben játszott szerepük kapcsán.
máj. 3
8:25
Díjbeszedőnek adta ki magát a hamis pénzzel házaló férfi (HVG)
Áramszámla visszatérítés címén hamis húszezer forintost adott át több sértettnek egy férfi Kisteleken azzal, hogy abból jelentősebb összeg visszajár, a rendőrség eljárást indított ellene.
máj. 3
8:29
Meggyalázták és kifosztották Kádár János sírját (Napi)
máj. 3
8:34
Szonda: utcahosszal vezet a Fidesz (Napi)
máj. 3
8:42
A leggyakoribb magyar családnevek toplistája (HVG)
Nem a Kovács és nem is a Szabó tulajdonnév szerepel a legtöbbször manapság az anyakönyvekben Magyarországon - derül ki a csütörtökön megjelent HVG-ből.
máj. 3
9:36
MSZP: párt a mélyben (Infostart)
Jelentősen csökkent az MSZP támogatóinak száma az elmúlt hetekben, a Fidesz hatalmas előnnyel vezet - derült ki a Szonda Ipsos legújabb közvélemény-kutatásából.
máj. 3
10:04
Megállapodtak a házszabály-módosításról a pártok (HVG)
A parlamenti pártok megállapodtak a házszabály-módosítás és az Alkotmánybíróság határozataiból adódó feladatok ütemezéséről - jelentette be Szili Katalin házelnök.
máj. 3
10:32
Megállapodtak a menetrendről a pártok (Infostart)
Megállapodtak a házszabály-módosítás menetrendjében a parlamenti pártok.
máj. 3
10:49
Saját fáját sem fűrészelheti ki engedély nélkül (Infostart)
Hatósági szakértőt kell hívni a kerti fák kivágásához a XV. kerületben egy most elfogadott rendelet szerint. Hajdú László polgármester elmondta, hogy ennek környezetvédelmi és biztonsági oka is van.
máj. 3
10:50
Jogellenes a roma gyerekek elkülönítése a bíróság szerint (HVG)
Jogellenesen különítik el Hajdúhadház általános iskoláiban a roma gyerekeket - hirdette ki a hajdúhadházi szegregációs perben a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon az első fokú ítéletet Tóth Endre Tamás bíró.
máj. 3
10:51
Népbetegség, amelynek terheit évtizedekig cipeljük (Infostart)
Az Európa Parlament május 10-ét a stroke napjává nyilvánította. Egyre nyilvánvalóbb ugyanis, hogy az agyvérzés egyrészt a megelőzhető népbetegségek közé tartozik, másrészt, ha mégis bekövetkezik, az első néhány óra szó szerint sorsdöntő.
máj. 3
11:03
Gyurcsány: "rohamozott a jobboldal, mi pedig csak álltuk a sarat" (Infostart)
A miniszterelnök szerint a május 1-jei hétvége olyan volt, mint a régi ünnepek: felhőtlen. Internetes naplójában Gyurcsány Ferenc azt írta, hogy jólesett neki a sokakból áradó támogatás és szeretet.
máj. 3
11:04
Gyurcsány a Fodor elleni érdekérvényesítésre ösztönözte a gazdákat (Infostart)
A miniszterelnök a kijelölt környezetvédelmi miniszter Fodor Gáborral szembeni érdekérvényesítésre ösztönözte a gazdákat az Agrárkamara küldöttgyűlésén. Gyurcsány Ferenc emellett úgy vélte: 2014-ig meghosszabbítható a külföldiek földvásárlási tilalma.
máj. 3
11:05
Az osztrákok kikotortatnák a Dunát (Infostart)
A tartós csapadékhiány immár a dunai teherhajózást is veszélyezteti. Az alacsony vízállás miatt az uszályokat csak fél terheléssel lehet közlekedtetni, ami az ágazat számára több millió eurós kárt jelent.
máj. 3
11:18
Bokros elképzeléseit a HÖOK és a szakszervezet is elutasítja (HVG)
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) és a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) egyaránt a leghatározottabban visszautasítja az elképzeléseket, amelyek a felsőoktatás gyökeres átalakítását és többek között a felsőoktatási intézmények magánosítását célozzák.
máj. 3
11:25
Fidesz után szabadon - Utcára vonul az MSZP is! (MaHu)
Fáklyás békeláncot szerveznek május 9-én a szocialisták - A párt a kirekesztés és gyűlöletkeltés ellen tiltakozik és a nyilaskeresztes terror áldozatairól emlékezik meg.
máj. 3
11:27
Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az áfacsaló (HVG)
Négy év próbaidőre és egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a cégvezetőt, amelyik két év alatt több mint 3,7 milliárd áfát sikkasztott. Hiába volt könyvelője, a büntetést nem úszta meg. A jövőben büntetőeljárások száma megsokszorozódhat a vagyonosodási vizsgálatok miatt. Mire számíthatnak a jövőben a sikkasztók?
máj. 3
11:28
Gál J. Zoltán: megtakarítást hoz a kormánynegyed megépítése (Infostart)
A magyar adófizetőknek 140 milliárd forintos megtakarítást jelent 25 év alatt a kormányzati negyed kialakításának az a módja, amelyről a kabinet döntött - közölte Gál J. Zoltán államtitkár a kormányszóvivői tájékoztatón. Ez azt jelenti, hogy 5,6 milliárd forintot spórol az állam évente, ami a 6.700 milliárd forintos bevétellel bíró költségvetésnek töredéke.
máj. 3
11:34
Moldova szerint Kádár jól tette, hogy akasztatott! (MaHu)
Moldova György köztudottan baloldali kötődésű író felháborítónak nevezte Kádár János sírjának megrongálását - Az egykori kommunista politikusról azt mondta: "Kádár akiket felakasztatott, azt nagyon helyesen tette."
máj. 3
11:36
Távozik posztjáról a PSZÁF főigazgatója (HVG)
Távozik posztjáról Marsi Erika, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) főigazgatója - közölte a Kormányszóvivői Iroda.
máj. 3
11:47
Távozik posztjáról Marsi Erika, a PSZÁF főigazgatója (MaHu)
Marsi Erika, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete Hivatalának főigazgatója írásban jelezte a miniszterelnöknek, hogy családi okok miatt 2007. július elsejétől nem tudja ellátni feladatát.
máj. 3
11:56
Holttestet találtak a Dunában az Erzsébet hídnál (HVG)
Halottat találtak a Dunában az Erzsébet híd budai hídfőjéhez közel - közölte a Budapesti rendőr-főkapitányság.
máj. 3
12:08
Kádár-sír: nem érkezett feljelentés kegyeletsértés miatt (HVG)
Kádár János és felesége sírjának megbontása miatt egyelőre nem érkezett a rendőrséghez feljelentés kegyeletsértés miatt.
máj. 3
12:14
Vizitdíj: emelkedik az összeg, bővül a mentességi kör július 1-től (HVG)
Július 1-től változnak a vizitdíj-szabályok; bővül a fizetés alóli mentességi kör, ugyanakkor bizonyos esetekben emelkedik a díj összege.
máj. 3
12:19
A BBC-n is téma Kádár sírjának kifosztása (Infostart)
A brit közszolgálati médium honlapja előkelő helyen foglalkozik Kádár János sírjának megrongálásával. A BBC tudósításában vandáloknak nevezi az elkövetőket, és utal az MSZMP néhai főtitkárának ellentmondásos megítélésére.
máj. 3
12:20
Erős Magyarország erősítse Európát! - Uniós együttműködést írt alá a Fidesz (MaHu)
Közös politikai nyilatkozat formájában szerződést kötött Brüsszelben Joseph Daul, az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójának vezetője és Orbán Viktor, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség elnöke.
máj. 3
12:22
Milliós kárt okozott az internetes csaló (Infostart)
Internetes csalót fogott el a Nemzeti Nyomozó Iroda közreműködésével a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság - mondta el az InfoRádiónak Paksi Zsolt alezredes, a város bűnügyi osztályvezetője.
máj. 3
12:22
Internetes csalót fogott a rendőrség (HVG)
Mintegy kétmillió forintot csalt ki országszerte közel 150 embertől az a bajai férfi, aki egy internetes aukciókkal foglalkozó portálon kínált megvételre memóriakártyákat, majd - miután a vételárakat átutalták a bankszámlájára - nem küldte el a termékeket.
máj. 3
12:31
Júliustól változnak a vizitdíj-szabályok (Infostart)
Megváltoznak a vizitdíj szabályai júliustól - jelentette be az egészségügyi miniszter. Horváth Ágnes elmondta: bővül a mentességet élvezők köre, bizonyos esetekben azonban emelkedik a díj összege.
máj. 3
12:37
Hiller: emelkedhet a felsőoktatás állami támogatása (Infostart)
A felsőoktatás állami támogatása 2010-ig 214 milliárd forintról 241 milliárdra emelkedhet - közölte az oktatási és kulturális miniszter.
máj. 3
12:46
Meggyalázott Kádár-sír: Gyurcsányt folyamatosan tájékoztatják (HVG)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt folyamatosan tájékoztatják a Kádár János sírjának meggyalázása ügyében folytatott nyomozás állásáról - mondta Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára.
máj. 3
12:58
Július 1-től változnak a vizitdíj-szabályok: esetenként drágább lesz, de bővül a mentességi kör (MaHu)
Július 1-től változnak a vizitdíj-szabályok; bővül a fizetés alóli mentességi kör, ugyanakkor bizonyos esetekben emelkedik a díj összege. A Fidesz szerint az embereknek kell dönteniük a vizitdíjról népszavazással.
máj. 3
12:59
Sarkozy volt a meggyőzőbb a tévében (Napi)
máj. 3
13:01
Hiller kiszámítható finanszírozást ígér a felsőoktatásban (HVG)
A felsőoktatás állami támogatása 2007-től 2010-ig 214 milliárd forintról 241 milliárdra emelkedhet. Ezt tartalmazná egyebek mellett a felsőoktatási törvény módosítása, amelyet a közoktatási és a tankönyvpiac rendjéről szóló törvény módosításával együtt tárgyalt a kormány; a módosításokat még a tavaszi ülésszak folyamán elfogadhatja az Országgyűlés - hangzott el a kormányszóvivői tájékoztatón.
máj. 3
13:12
Gál J. Zoltán: Orbán Viktor hazudott! - messzire ment, hogy azt mondhassa amit akar (MaHu)
Orbán Viktor hazudott, és ez nagyon hamar le is lepleződött - így reagált Gál J. Zoltán a Fidesz elnökének kijelentésére, miszerint Brüsszelben mindenki csak "szankció Gyurcsány" néven emleget egy készülő uniós szabályt.

Keresés