2008. július 1. kedd

júl. 1
5:51
Koltai Lajos angol film előkészületein dolgozik (Spa Trend Online)
A sajtóban nemrég megszellőztetett hír, miszerint a Kincsem nevű magyar csodakancáról rendezne filmet Koltai Lajos, egyelőre még a távoli jövő álmai közé tartozik, ezzel szemben a rendezőt jelenleg egy második világháborús angliai történet foglalkoztatja, olyannyira, hogy Londonban már a leendő producerével tárgyal. A magyar Sorstalanság és az amerikai Este megrendezése után Koltai ezekben a…
júl. 1
7:57
Ma nevezik ki Alföldit (Spa Trend Online)
Ma nevezi ki hivatalosan a Nemzeti Színház főigazgatójává Alföldi Róbertet az oktatási és kulturális miniszter. Alföldi Róbert Jordán Tamást váltja a színház élén, megbízatása öt évre szól.
júl. 1
8:51
Picasso-kiállítás ősszel Hódmezővásárhelyen (Spa Trend Online)
Pablo Picasso kerámiáiból, linómetszeteiből és a világhírű spanyol művész vallaurisi munkásságát megörökítő fotográfiákból nyílik kiállítás ősszel a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában - tájékoztatta Nagy Imre, a Tornyai-múzeum igazgatója az MTI-t.
júl. 1
9:36
Forgatás közben véletlenül levágta az ujját James Bond (Infostart)
James Bond legújabb filmjében bosszút áll korábbi szerelme gyilkosain. A Quantum of Solace novemberben kerül a mozikba. Az alkotást most kezdik reklámozni.
júl. 1
14:06
Robotzenészek játszanak az új-zélandi sztárbandában (Infostart)
Új sztáregyüttes bukkant fel - ezúttal Új-Zélandon. a junk popot játszó banda tagjai imádják a Velvet Undergroundot, és már nemzetközi rajongótáboruk is van. Menedzserük egy gyümölcsszedő gépeket tervező fiatalember. Rájuk is fér, hisz egyedül nem tudnák megoldani a koncertszervezést.
júl. 1
14:57
Stand-up komédiás kapta a Karinthy-gyűrűt (Startlap)
Átadták a 33 éve minden esztendőben odaítélt Karinthy-gyűrűt. A díjazott, Kovács András Péter kis híján lekéste a ceremóniát.
júl. 1
15:09
A nézők sokkott kaptak! (Spa Trend Online)
Félelmetes alakítást nyújt a januárban tragikus körülmények között meghalt Heath Ledger utolsó szerepében. Ledger a legújabb Batman-filmben, A sötét lovagban (The Dark Knight) a gonosz Jokert személyesíti meg, és előzetes vetítéseken valósággal megrémítette a közönséget. Chris Nolan rendező szerint a színész pontosan azt nyújtotta, amit vártak tőle. "Nagyon ijesztőnek kellett lennie, anarchikus…
júl. 1
18:51
Megtalálták a prímákat (Startlap)
Csoóri Sándor költő, Makk Károly rendező, Bojtár B. Endre liberális hetilap-főszerkesztő és Koncz Zsuzsa. Nincs bennük semmi közös, kivéve, hogy egy titkos szavazás után mindegyikük esélyes a legnagyobb nem-állami elismerésre, a Prima Primissima Díjra.
júl. 1
19:21
Történelmi kalandtúra várja a vállalkozó kedvű családokat Visegrádon (Spa Trend Online)
Új kezdeményezésként Árpád-házi királynék ünnepét tartják szombaton Visegrádon, ahová több ezer, főként kisgyerekkel érkező vendéget várnak - közölte a szervező. Cseke Judit elmondta: az Emese-napi rendezvény arra utal, hogy a magyar törzsszövetség fejedelmének, Álmosnak az anyját Emesének hívták, és tőle származtatható az Árpád-házi uralkodók sora. A kulturális, zenei események Esztergomban…
júl. 1
19:27
Világ-zene-alapok (Startlap)
Beleugrunk fejest már megint a nyári fesztiválokba – holnaptól van a VOLT, és közel a Sziget. A legfontosabb mindig, minden szempontból az este. Perszehogy. Amíg viszont süt a Nap, a regenerálódást nem muszáj pusztán a táplálékszerű energiabevitelben kimeríteni. Stílusos, könyv, ajánló.
júl. 1
19:45
Debrecenieknek ingyenes a Balatone (Startlap)
Eddig ismeretlen jelenség ütötte fel fejét a magyar fesztiválpiacon. A Balatone-fesztivál szervezői az idei tivornya alkalmával ugyanis Debrecen egész városát látják vendégül Zánkán. A Mymusic.hu cikke.
júl. 1
20:03
Nyáron felbolydul a Völgy (Startlap)
Biztosan megtartják az eddig Művészetek Völgye néven futó Kapolcs-környéki összművészeti fesztivált. Hála a helyiek összefogásának és a zsíros kenyérért és szállásért fellépőknek. Meg nem mellesleg annak a húszmillió forintnak, amit soron kívül kuporgatott össze két minisztérium és a Miniszterelnöki Hivatal.
júl. 1
21:15
„A régi paparazzók nyilakkal lőttek” (Startlap)
A téma közelíthető onnan, hogy halálba kergették Diana hercegnőt, és onnan is, hogy milliók szürcsölik magukba a reggeli kávéval együtt Paris Hilton újabb villantásának bizonyítékát. Kiállítása nyílt a lesifotósoknak. De nem mindenki kaphatott meghívót.
júl. 1
21:27
Nincs mersze az MTV-nek (Spa Trend Online)
A határok kinyíltak, az Európai Uniós bővítés hatása és a globális (média)piac kialakulása egyre inkább halálra ítéli a határon túli magyarság tájékoztatására kitalált műsorokat, sőt magát az erre gründolt csatornát is. Most azonban a M2 egyik adásáról írunk, a Kárpát Expressz című adásról.
júl. 1
23:57
Kapolcsi Bűvészeti Napok: 20 millió forintos állami támogatás (Infostart)
Húszmillió forinttal támogatja az állam a Kapolcsi Bűvészeti Napokat - közölte az önkormányzati tárca.

2008. július 2. szerda

júl. 2
4:39
Színházat neveztek el Heath Ledgerről szülővárosában (Spa Trend Online)
Színházat neveztek el Heath Ledgerről szülővárosában, a nyugat-ausztráliai Perthben kedden. Az 575 férőhelyes Heath Ledger Theater 91 millió ausztrál dolláros (13 milliárd forint) befektetéssel épült. - Méltó emlék az elhunyt művésznek, aki mindig támogatta a fiatal, tehetséges színészeket - mondta a névadó ünnepségen Alan Carpenter, Nyugat-Ausztrália szövetségi állam elnöke. "Nem adta volna a…
júl. 2
5:33
Alföldi merész műsortervet készített a Nemzeti következő évadjára (Spa Trend Online)
A július elsejétől hivatalba lépő Alföldi Róbertet, a Nemzeti Színház főigazgatóját Hiller István oktatás és kulturális miniszter tegnap hivatalosan is kinevezte. A miniszter sikeresnek értékelte az elmúlt fél évet, amikor Alföldi és Jordán Tamás együtt vezette a színházat. Alföldi Róbertet terveiről kérdeztük.
júl. 2
7:03
Mától: két emelet festészet (Spa Trend Online)
A Ráday utca egy ideje a bohémek tanyája, de a kulináris élvezetek mellett művészeti élményekhez is juthat az érdeklődő. Az If kávézóban mától Zvolszky Zita képei várják a betérőket.
júl. 2
8:03
Tízezer csontváz London belvárosában (Startlap)
Most megtudhatja egy honlap segítségével, hány tetem fölött gázol át a munkába menő.
júl. 2
11:39
Volt fesztivál testközelből (Startlap)
Ma tizenhatodik alkalommal indul el a VOLT Fesztivál. A négynapos rendezvényre több mint hatvanezer vendéget várnak. A Manu Chao, a Cypress Hill és az Offspring a nagyszínpad vezető fellépője.
júl. 2
13:21
Minden este új, csak aznap látható tárlat a Stúdió Galériában (Spa Trend Online)
50 címmel kiállítás-sorozatot tekinthet meg a közönség szerdától ötven estén át a budapesti Stúdió Galériában, ahol a látogatókat minden este új, csak aznap látható tárlat várja - közölte az MTI-vel a kiállítóhely asszisztense.
júl. 2
16:03
Családi és szűk baráti körben helyezték végső nyugalomra Osztojkán Bélát (Spa Trend Online)
Családi és szűk baráti körben helyezték végső nyugalomra szerdán a Rákospalotai temetőben az életének 61. évében elhunyt Osztojkán Béla író, költő, újságírót, ismert roma közéleti személyiséget.
júl. 2
17:51
Másnaposság ellen kultúra Siófokon (Spa Trend Online)
Siófoki Nyári Esték néven indul új, zenés színházi rendezvénysorozat a Balaton-parti város központjában, a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon. A nézők a szombaton kezdődő programok között táncszínházi előadást, musicalt és operát egyaránt találnak - tudatta szerdán Kiss László. A fesztivált szervező Kálmán Imre Kulturális Központ igazgatója elmondta, a Szegedi Szabadtéri Játékok mintájára…
júl. 2
17:57
Törvénysértő volt a "barcikai ősanya" (Startlap)
Jogerős határozatában törvénysértőnek minősítette a fogyasztóvédelmi hatóság a „barcikai ősanya” nem létező régészeti leleteire alapozott reklámot, és pénzbírsággal sújtotta a reklámkampányt megrendelő Filmsziget Művészeti Kft-t.
júl. 2
21:09
A sikertelenség az igazi amerikai rémálom (Spa Trend Online)
Szájtátva figyelem a Cool Televízión futó két kiváló amerikai televíziós sorozat töretlen népszerűségét. Emlékezetem bizonyára megcsal, de azt hiszem, majd tíz éve hódít több televíziós csatornán a Rém rendes család és jóval rövidebb ideje ugyan a South Park.
júl. 2
21:15
Oscart adnának a halott Heath Ledgernek (Infostart)
Oscar-díjat adnának a filmkritikusok a januárban elhunyt Heath Ledger ausztrál színésznek utolsó szerepéért, az új Batman-filmben, a The Dark Knight-ban alakított Jokerért. A színészé állítólag fölülmúlja Jack Nicholson 1989-es alakítását is.
júl. 2
21:17
Megfejtették a Stradivarik titkát (Infostart)
Orvosi képalkotó szkennerrel, CT-vel kereste a Stradivari hegedűk különleges hangzásának titkát egy holland kutató és egy amerikai hegedűkészítő. A válasz szerintük a hangszerek fájának kivételesen egyenletes tömörségében rejlik.

2008. július 3. csütörtök

júl. 3
4:39
Puccinival nyitnak Szegeden (Spa Trend Online)
Egészen új Turandot-feldolgozást láthat a közönség a Szegedi Szabadtéri Játékok évadnyitó előadásán pénteken. Kesselyák Gergely, az opera rendezője egy igazán álomszerű és varázslatos atmoszférájú Turandotot kelt életre, melynek nem titkolt célja, hogy az opera műfaját a fiatalok körében is egyre népszerűbbé és divatossá tegye. Az előadás aktualitását Giacomo Puccini születésének 150 éves…
júl. 3
4:43
A titokzatos Zsolnay-porcelán nyomában (Spa Trend Online)
A titokzatos Zsolnay-porcelán nyomában címmel kiállítást szerveznek keddtől péntekig Brüsszelben, az Európai Parlament épületében.
júl. 3
6:51
Leonard Cohen és Philip Glass a Művészetek Palotájában (Infostart)
Philip Glass amerikai zeneszerző legújabb művét mutatja be július 3-án és 4-én a Művészetek Palotájában. Az esten Leonard Cohen - Book of Longing, azaz A vágyakozás könyve című verseskötetének megzenésített költeményei lesznek hallhatók.
júl. 3
11:51
Már nincs sok hátra! (Spa Trend Online)
Még egy hétig, július 10-ig lehet jelentkezni az első Blogger Online Könyvhétre (BOK), melyet július 21-től 27-ig rendeznek meg. Eddig több mint két tucat blogger jelezte részvételi szándékát, de minden nap érkeznek új nevezések. A jelentkezőknek arra kell vállalkozniuk, hogy legjobb bejegyzéseiket egy csokorba szedjék, és azokat egy kivonatként (novellaként) ajánlják az olvasók figyelmébe.
júl. 3
14:57
Budapesten a Status Quo (Infostart)
Az egyik legrégebb ideje koncertező rockegyüttes, a brit Status Quo lép fel csütörtök este nyolc órától a Petőfi Csarnokban. A zenekar koncertjén több mint negyven év slágereiből válogat.
júl. 3
14:57
Törvénysértő volt a „barcikai ősanya” (Startlap)
Jogerős határozatában törvénysértőnek minősítette a fogyasztóvédelmi hatóság a „barcikai ősanya” nem létező régészeti leleteire alapozott reklámot, és pénzbírsággal sújtotta a reklámkampányt megrendelő Filmsziget Művészeti Kft-t.
júl. 3
16:21
Jóslatok és a mágia a szegedi Boszorkányfesztiválon (Spa Trend Online)
Ismét megszállják a boszorkányok Szegedet - ígérték a csütörtöki sajtótájékoztatón a szervezők.
júl. 3
17:57
Drogdémonok háborúja (Startlap)
Az Agave megint betalált. Illetve: talált. Olyan amerikai írót, aki több mint egyszerű krimit írt. Don Winslow könyvéből időnként átsejlik, ahogy az író menthetetlenül begőzöl saját brutális és olykor perverz gondolatmenetétől, aztán, ahogy hirtelen, leheletfinoman jelzi: tudatában van annak, hogy nagyszerűen használja a „mitől döglik a légy” kifinomult eszközeit.
júl. 3
18:33
Ikertalálkozó – ózoklálatrekI (Startlap)
Minden eddiginél több, csaknem hétszáz pár jelentkezett eddig a negyedik országos ikertalálkozóra.
júl. 3
18:51
A Sziámi nemcsak iker (Startlap)
Müller Péter nélkül nem nagyon lehet ma megúszni fesztivált. Összeáll ugyanis a '80-as évek alternatív zenei mozgalmának egyik alapvetése, az URH. Szombaton a Volton lehet nosztalgiázni.
júl. 3
21:33
Zseniális éjszaka tízezred magammal – galéria (Startlap)
A nulladik nap azért is praktikus, mert a hozzám hasonló kezdők ki tudják ismerni magukat, hogy aztán másnap már legyen esélyük odaérni a bulikra. A Mymusic helyszíni tudósítása a soproni Voltról.
júl. 3
22:21
A jegyek több mint háromnegyede elővételben kelt el a Szabadtéri Játékok programjaira (Spa Trend Online)
Giacomo Puccini Turandotjával pénteken elkezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok 2008-as programja, a Kesselyák Gergely rendezte operabemutatót még kéttucatnyi előadás követi augusztus 21-ig. Az előadásokra a jegyek több mint háromnegyede már elővételben elkelt - mondta Herczeg Tamás, a játékok igazgatóhelyettese.

2008. július 4. péntek

júl. 4
5:21
Puccini és István király a szegedi Dóm téren (Infostart)
Puccini Turandot című operájával veszi kezdetét július 4-én a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évada. A repertoáron olyan bemutatók szerepelnek, mint a Marcica grófnő című operett, a Szentivánéji álom musicalváltozata, a Benyovszky Móric életéről szóló néptánc előadás és a Szikora János által rendezett István, a király.
júl. 4
5:33
Épületek és arcok, ahogy sohase láttuk (Spa Trend Online)
A Mai Manó Ház évek óta próbálja összegyűjteni és bemutatni a világhírű magyar származású fotográfusok legjobb képeit. A július 4-én nyíló Párizsi fotográfiák és művészportrék című kiállításon annak a tavaly 97 éves korában elhunyt Lucien Hervé-nek a képeit láthatjuk, aki Hódmezővásárhelyen született, de meghatározó művész, az építészeti fotográfia megújítója Franciaországban lett.
júl. 4
11:21
Gasztronómiai és zenei kalandok a hétvégén (Infostart)
Kulináris kalandozások, világzenei koncertek és térzene fesztivál is akad a hétvégi kulturális programok között.
júl. 4
13:30
Templomot találtak a pécsi légirégészek (Startlap)
Ne gondoljuk, hogy régészkedni csak négykézláb, a földön mászva, kis ecsettel a kézben lehet. Egy pécsi légirégész templomot fedezett fel odafentről. Galéria.
júl. 4
13:32
Hitler a panoptikumban (Startlap)
Nem könnyű bekerülni Madame Tussaud viaszfigurái közé. A szakértők előzetes felmérések és közvélemény-kutatások alapján döntenek arról, kit érjen a viaszba öntetés megtiszteltetése. A londoni és hat egyéb, külföldi panoptikum után Berlinben a jövő héten nyílik állandó tárlat.
júl. 4
15:09
"Hogy lássák, hová vezet a gyűlölet" (Spa Trend Online)
Az emlékezés felelősségéről beszélt a magyar határvidék egykori munkatáboraiban meggyilkolt zsidó kényszermunkások és más foglyok nemzeti emlékhelyének pénteki avatásán Arató Gergely, a kulturális tárca államtitkára a balfi temetődombon.
júl. 4
15:27
Vajda Lajos centenáriumi kiállítása a szentendrei Erdész Galériában (Spa Trend Online)
A 100 éve született, fiatalon elhunyt Vajda Lajos festőművész képeiből nyílt kiállítás a szentendrei Erdész Galériában 33 év, 33 mű címmel.
júl. 4
16:03
A 4-es metró palánksora többfunkcióssá vált (Spa Trend Online)
A legjobb közép- és kelet-európai graffitisek alkotásaiból nyílt kiállítás pénteken a 4-es metró Rákóczi téren épülő állomásának palánksorán. A kezdeményezéssel a szervezők arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a falfestés legális válfajának helye van a modern művészeti ágak között - közölte DBR Metró Projekt Igazgatóság.
júl. 4
16:39
Háromnapos gasztronómiai fesztivál a Budai várban (Spa Trend Online)
A magyar gasztronómia a világon egyedülálló - nemcsak az ételek, hanem a borok, pálinkák is, amelyek ízét, zamatát akkor érzik igazán a külföldiek, ha ellátogatnak Magyarországra és megtapasztalják a magyar vendégszeretetet is - mondta Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter a Magyarok Nagy Asztala elnevezésű fesztivál megnyitóján pénteken.
júl. 4
16:48
Kamu Madonna válása? (Startlap)
Már hosszú ideje nem boldog Madonna és Guy Ritchie, egyes hírek szerint kimondták a boldogító bye-bye-t, viszont most úgy látszik, az információ kamu volt. A Mymusic.hu cikke.
júl. 4
19:12
ABBA: újra látni őket együtt (Startlap)
Alkalmi „összeállásuk” apropója a legnépszerűbb dalaikból íródott film-adaptáció stockholmi bemutatója lesz, az igazi come back azonban elmarad.

Keresés