2008. február 19. kedd

febr. 19
6:07
Magyar szerzők művei a flamand kultfeszten (Infostart)
A Low Holland-Flamand Kultfeszt keretében szerdán a Régi Zeneakadémián ad koncertet Jan Michiels flamand zongoraművész. A koncertre Ligeti György és Johann Sebastian Bach műveiből válogatott az előadó.
febr. 19
6:10
A megváltozott olvasási szokások új feladatokat rónak a Szabó Ervinre (Spa Trend Online)
Az elmúlt másfél évben jelentős forrásokat vont meg a költségvetés a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtártól, ám ez sem akadályozhatja meg a korszerűsítést, a gyűjtemény digitalizálásának folytatását. Már ma is ugyanannyian keresik föl az intézményt Interneten, mint személyesen.
febr. 19
12:21
Elhunyt Gulyás Gyula Kossuth-díjas szobrászművész (Spa Trend Online)
Életének 64. évében elhunyt Gulyás Gyula szobrászművész; a Kossuth-díjas alkotó temetése február 26-án 14 óra 15 perckor lesz Budapesten, a Farkasréti temetőben - tudatta a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége kedden az MTI-vel.
febr. 19
13:03
Fiatal irodalomtudósok előadásai a százéves Nyugatról (Infostart)
Az ELTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskola és a Petőfi Irodalmi Múzeum szervezésében háromnapos konferencia kezdődik szerdán "Százéves a Nyugat" címmel - mondta az InfoRádiónak Kenyeres Zoltán, az ELTE Bölcsészettudományi Karának professzora.
febr. 19
21:20
Hatalmas magyar zenei siker az Egyesült Államokban (Infostart)
Egri János nagybőgős 2. helyezést ért el a Billboard nemzetközi dalszerző versenyén. A magyar művész "Little Johnny" című dalát ismerte el a sikert.

Keresés