2008. február 5. kedd

febr. 5
0:21
Olvasnivaló: Az első számú gyógynövény (Mindmegette)
A gyógytea szó hallatán szinte mindenkinek a kamilla ugrik be. Nem véletlen, hiszen Európa-szerte az egyik legismertebb és legnépszerűbb gyógynövény az orvosi székfű, más néven a kamillavirág. Külsőleg és belsőleg is alkalmazzák, mivel gyógyhatása igen sokrétű. Jó, ha mindig van otthon belőle egy kis adag, bármikor szükséged lehet rá!
febr. 5
0:25
Olvasnivaló: Zöld lencse, a franciák kedvence (Mindmegette)
A szegény ember kaviárja, mondják a franciák a lencséjükre, ami talán a legkülönlegesebb karakterű az összes hüvelyes közül. Apró méretéből következően táplálóbb, aromája erőteljesebb, és a héja is lágyabb. Keményítőben szegényebb, emiatt könnyebben emészthető, és főzése is sokkal gyorsabb - áztatni sem kell! Hideg vízben feltesszük, majd 25 perc múlva már kész is van.
febr. 5
3:13
Programajánló (Joy)
A Viszonylag Új Képek egy fantasztikus kiállítás! Nézd meg!
febr. 5
3:17
Napi műsorajánló: Nyomoz az anyuci (Joy)
Ironikus hangvételű film a hollywoodi álságos barátságokról, érdekkapcsolatokról.
febr. 5
4:53
Menetrend szerint folytatódik a vasutassztrájk (Alternatív Energia)
Folytatja a vasutassztrájkot a Gaskó István vezette Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ), amely a hétfő hajnal óta állandósult közlekedési káoszért a megegyezésre nem hajló MÁV-ot és a minisztériumot okolta. Kákosy Csaba, a közlekedési tárca vezetője politikai zavarkeltésnek nevezte a szakszervezet akcióját, amit a Fidesz is támogat. Gaskóék akár hónapokig hajlandóak fenntartani a…
febr. 5
4:57
A Fidesz attól tart: az emberek számára nem olyan fontos a népszavazás, mint nekik (Alternatív Energia)
Érvényes népszavazásra játszik a Fidesz. Ezért tegnap arra buzdították a párt választókerületi elnökeit, hogy minél több embert keressenek fel, az orvosokra pedig külön legyen gondjuk. Tarlós István állítólag azzal lelkesítette a helyi fideszes politikusokat, hogy a koalíció néhány hét alatt képtelen a választókat meggyőzni a vizitdíj fontosságáról, ezzel a kampánnyal az MSZP és az SZDSZ egy évet…
febr. 5
4:58
Gyurcsány: a Fidesz már most elbukta a referendumot (Alternatív Energia)
Új baloldali politikát hirdetett meg Gyurcsány Ferenc kormányfő az MSZP-frakció tegnapi ülésén. A fordulat szolidaritáselvű baloldali politikát takar, mellyel a munkahely- és esélyteremtésre, valamint az oktatásfejlesztésére koncentrálnak majd. A kormányzat emellett jövő hétre leltárt készít az eddigi bejelentések teljesüléséről. A frakcióülésen megállapodtak abban, hogy nem adnak további…
febr. 5
5:08
Minden, amit a Szuper Keddről tudni kell! (Infostart)
Magyar idő szerint szerda hajnalban derül ki, milyen eredménnyel végződött az Egyesült Államokban az úgynevezett Szuper Kedd, amikor az 50 tagállam majdnem felében, összesen 24 államban tartottak előválasztásokat.
febr. 5
5:11
A szuperkedd sem hoz döntést a demokrata versenyben? (Kripto Akadémia)
Néhány hete még azt jósolták a szakértők, a mai szuperkedden biztosan kiderül, hogy ki lesz a demokraták és a republikánusok elnökjelöltje november hetedikén. A republikánusoknál John McCain lehet a biztos befutó, a demokratáknál azonban a két éllovas, Hillary Clinton és Barack Obama fej fej mellett halad, így nagy valószínűséggel elhúzódik a verseny, s még az sem kizárt, hogy csak az augusztusi,…
febr. 5
5:14
Pszichiáterek öngyilkossági kísérletei és az igazi dr. House (Adó1százalék)
Nem mindennapi németországi hír látott hétfőn napvilágot: egy ulmi klinika ortopédsebésze néhány nappal ezelőtt, csípőprotézis műtét végzése közben összeesett, és eszméletét vesztette. Mint kiderült, az 58 éves orvos alkohol hatása alatt állt. A tekintélyes berlini neurológiai-pszichiátriai professzor, Frank König az ügy kapcsán azt nyilatkozta, az elmúlt időszakban a korábbinál…
febr. 5
5:35
A vakondpatkány nem ismeri a fájdalmat (Infostart)
A sivatagi vakondpatkány (Heterocephalus glaber) immúnis a fájdalomra, egyszerűen nem ismeri ezt az érzést - erre a felismerésre jutottak a berlini Max-Delbrück Molekuláris Orvostani Központ és a chicagói Illinois-i Egyetem kutatói különböző kísérletekkel. A kutatási eredményeket a humán orvoslás is hasznosíthatja - írják a kutatók a PLoS Biology című amerikai tudományos lapban.
febr. 5
5:35
Letartóztatták a 6 éve bujkáló magyar biztosítási csalót (Adózóna)
Több mint hat évig bujkált sikerrel egy magyar biztosítási csaló Európa több országában, a férfi végül Csehországban került rendőrkézre - értesült a HavariaPress.
febr. 5
5:46
Elkerülhető lenne évente több ezer ember halála (Infostart)
Szükség lenne a vastagbél- és végbélrák általános szűrésére Magyarországon, jelenleg ugyanis a daganatok között ez a harmadik leggyakoribb betegség - mondta az InfoRádióban Láng István, az Országos Onkológiai Intézet professzora.
febr. 5
5:52
Korkedvezményes nyugdíjas jövedelme, gyermekét váró tanuló gyede (Adózóna)
Mennyit kereshet a korkedvezményes nyugdíjas, ha nem akarja, hogy szüneteltessék a nyugdíját? Külföldön munkavállaló járulékainak befizetését érdemes-e átvállalnia Magyarországon élő hozzátartozójának? Szülés előtt álló tanuló jogosult-e gyedre, és milyen feltételekkel? Olvasóink kérdéseire Futó Gábor, az Adózóna új tb-szakértője válaszol.
febr. 5
5:56
Korszakalkotó találmány: itt a hagyma, amitől nem könnyezünk! (Infostart)
Új-zélandi kutatók kinemesítették a hagymát, amitől nem könnyezünk. A korszakalkotó felfedezést a géntechnológia fejlődése tette lehetővé.
febr. 5
6:03
A Google megpróbálja késleltetni a Microsoft és a Yahoo frigyét (Infostart)
A Google internetes keresőcég aggódik, amiért a Microsoft fel akarja vásárolni riválisát, a Yahoo-t. Az internetes keresések terén messze első helyen álló Google szerint a fúzió azzal járhat, hogy a felhasználók nem férhetnek hozzá a másik cég által kezelt emailekhez és csevegő programokhoz.
febr. 5
6:14
"Akkor tudnak beilleszkedni, ha ismerik a szokásokat" (Infostart)
A brit szokások tiszteletben tartására felszólító útmutatókat kaphatnak a szigetországba érkező külföldi munkavállalók a jövőben. Egy miniszter javaslata szerint például értésükre kell adni, hogy ne köpködjenek és szemeteljenek. Hazel Blears kohéziós miniszter már korábban is botrányba keveredett, amikor az utcai italozással hozta összefüggésbe a bevándorlókat.
febr. 5
6:18
Életfogytiglanit ül, de partnert keres az őrült (Blikk)
Már tízen válaszoltak a a rácsok mögött ülő férfinak
febr. 5
6:18
Pokrivtsák kirohant k..vás ruhája miatt (Blikk)
Nem volt tisztában azzal, hogy a mikroportja be van kapcsolva
febr. 5
6:19
Kokó ütni tanítja Bárdosit (Blikk)
Bárdosi pillanatok alatt földre vitte Kokót
febr. 5
6:20
Lévai Anikó lefőzte Dobrev Klárát (Blikk)
Gyurcsányéknál Ferenc a családfenntartó, míg Orbán Viktoréknál a feleség, Lévai Anikó a tehetősebb
febr. 5
6:20
Koós Réka párja dobol egy zenekarban (Blikk)
febr. 5
6:21
A magyar hokibajnok utolsó lett Ausztriában (Blikk)
Az Alba költségvetését 80 millió forinttal meg kellett emelni
febr. 5
6:22
Nem szedett vizitdíjat, büntetést kapott (Blikk)
327 ezer forint megfizetésére kötelezték a doktort
febr. 5
6:22
Dr. House kétszeres gázsija (Blikk)
„A szerepért kapott pénzből megvehettem egy narancssárga Porsche 911-et”
febr. 5
6:24
Négy ittas zsaru bukott le (Blikk)
febr. 5
6:24
Megtalálták Ptolemaiosz ellopott világtérképét (Infostart)
Ausztráliában megtalálták Klaudiosz Ptolemaiosz görög csillagász, matematikus és földrajztudós értékes világtérképét, amelyet a spanyol Nemzeti Könyvtárból loptak el tavaly nyáron.
febr. 5
6:24
Náray Velencében (Blikk)
Egy baráti társasággal érkezett, és még a rossz idő sem vette el a kedvét
febr. 5
6:26
17 éve tart a műhibaper (Blikk)
Delfinterápiára kell a kártérítés, a beteg kisfiún csak az segít
febr. 5
6:26
Árpa kiszáll a tévézésből (Blikk)
Megy vagy küldik a Mokka műsorvezetőjét?
febr. 5
6:28
Marót Viki visszalépett (Blikk)
Mégsem megy az Ötös csatornához, mert "nem érzi jól magát ebben a közegben"
febr. 5
6:35
Az új szabály szerint kutya nem ülhet a volán mögött (Infostart)
Mexikó egyik északi városában úgy akarják elejét venni az egyre nagyobb számú közlekedési balesetnek, hogy számos tevékenységet betiltanak az autóvezetők számára. A jövőben nem lehet például sminkelni vagy borotválkozni vezetés közben. Ez eddig általános volt Torreon vezetői körében.
febr. 5
6:44
Nyereséggel működnek az egészségbiztosítók (Piac és Profit)
Mintegy kétmilliárd koronás (20 milliárd forintos) többlettel kívánnak gazdálkodni az idén a cseh egészségbiztosítók. A kilenc egészségbiztosító idei biztosítási tervét hétfőn hagyta jóvá a cseh kormány, s továbbította a képviselőháznak. Az egészségbiztosítók tervezett bevételei összesítve 208 milliárd koronát tesznek ki, míg a kiadások 206,2 milliárdot.
febr. 5
6:46
A magas sarok és a szex (Infostart)
A magas sarkú cipő viselése javítja a szexuális életet. Ennek tudományos magyarázata is van: a magas sarkú cipő erősíti a medencefenék izmait - állapították meg az összefüggést egy olasz kutató.
febr. 5
6:47
Szuperfegyvert tesztelt az amerikai hadsereg (Infostart)
Az amerikai haditengerészet új fegyvert tesztelt, amivel a hadihajókon levő lövegeket szeretnék lecserélni. A futurisztikus szerkezet nem robbanással gyorsítja a lövedéket, hanem elektromágneses energiát használ.
febr. 5
6:50
Még visszaüthet a vékonyabb boríték (Privátbankár)
Míg Romániában tavaly több mint 15 százalékkal nőtt a reálbérek értéke, addig hazánkban közel 5 százalékkal értek kevesebbet a keresetek
febr. 5
6:54
A középpontban a szex és a pénz (Spa Trend Online)
Fel is út, le is út! címmel Georges Feydeau francia drámaíró darabját mutatja be február 15-én a Magyar Színház, Iglódi István rendezésében - tájékoztatta a teátrum az MTI-t.
febr. 5
6:57
Férfiak a plasztikai sebészeten (Infostart)
Egyre több férfi fordul plasztikai sebészhez. Így akarják felvenni a versenyt az öregedéssel - derül ki egy brit plasztikai sebészeti klinika adataiból.
febr. 5
6:58
A meglepetések „szuperkeddje” is lehet (HírTV)
Kedden elméletileg eldőlhet, hogy melyik két jelölt veheti föl a küzdelmet a Fehér Házért a novemberi amerikai elnökválasztáson. A meglepetés sem elképzelhetetlen: a korábbi választásokon e dátumnál elvált, ki lesz a republikánus és ki a demokrata elnökjelölt, most viszont nem tűnik biztos befutónak sem John McCain, sem Hillary Clinton.
febr. 5
7:03
A Fidesz már nyert? (Alternatív Energia)
A népszavazási vitát, legalábbis a tartalmat illetően, a Fidesz már megnyerte - a Népszabadság keddi számában megjelent információk szerint erről beszélt Orbán Viktor a Polgárok Házában egy zárt tanácskozáson, ahol a fideszes választókerületi elnököknek tartott a népszavazásról "eligazítást".
febr. 5
7:03
Zsiráfkabát (Adó1százalék)
Zsiráfnak varrat kabátot egy észak-amerikai állatkert, hogy ne fázzon a télen. A zsiráf 18 éves, ami szép kor faját tekintve. Mivel csaknem négy méter magas, a szabónak létrán kellett felmásznia hozzá a pontos méretvételhez. A kabátot amúgy egy lópokróctervező készíti, őt kereste meg az Oaklandi Állatkert a speciális feladattal. Így aztán, inkább zsiráfpokróc lehet majd a végeredmény, és nem…
febr. 5
7:09
Olcsóbb, jobb minőségű alapanyagok az osztrákoktól (HírTV)
Már a magyar vendéglősök is a határon túlra hordják a pénzt, az olcsóbb és jobb minőségű alapanyagokat ugyanis inkább Ausztriában vásárolják meg, mint az itthoni kereskedőknél. Az ok az éttermekre szakosodott nagykereskedelem hazai hiányában és a magas magyar forgalmi adóban keresendő.
febr. 5
7:09
Tehén védelem (Adó1százalék)
Krumplicövekekkel kell rögzíteniük sátraik kötélzetét a vendégeknek az idén Nagy-Britanniában a Glastonburyben rendezendő zenei fesztiválon a tehenek védelmében.
febr. 5
7:11
Vérbe fagyva találták meg - emberölés Győrött (hirado.hu)
A férfi lakótársa hívta a mentőket azzal, hogy vérbe fagyva találta a sértettet
febr. 5
7:13
Megsértette a politikai etikettet - Kostunica nem gratulált Tadicsnak (hirado.hu)
Ez a tartózkodás belgrádi találgatásoknak ad okot azzal kapcsolatban, hogy meddig maradhat fenn az eddig is döcögősen működött kormánykoalíció
febr. 5
7:14
Miért lesznek öngyilkosok a 35 alatti férfiak? (Infostart)
Bár mindenkinek személyes oka van arra, ha öngyilkosságot követ el, az adatok mégis azt mutatják: ha 35 év alatti férfi az illető, nagyobb esélye van erre, mint másoknak. Legalábbis Nagy-Britanniában.
febr. 5
7:15
Magyarország a Dakar Series első versenyhelyszíne (Fotókkal!) (hirado.hu)
A Dakar Series-ről szóló hírek révén Magyarország kiemelt figyelmet fog kapni a nemzetközi médiában
febr. 5
7:16
Szabadlábra helyezték a kémkedés vádjával elítélt hongkongi tudósítót (Kripto Akadémia)
Kínában szabadlábra helyezték Csing Cseongot (Ching Cheong), a Straits Times című szingapúri lap hongkongi tudósítóját, akit 2006-ban ítéltek kémkedésért öt évi szabadságvesztésre - közölte a hongkongi RTHK rádió internetes honlapján. Csing, akinek a családja rossz egészségi állapotára hivatkozva kérte az idő előtti szabadlábra helyezését, hétfőn hagyta el a börtönt, és várhatóan kedden érkezik…
febr. 5
7:17
Már a tisztes adósokkal is szigorúbbak a bankok (Privátbankár)
A Fed egy nemrégiben zárult vizsgálata szerint az amerikai bankok a hitelképesnek minősülő adósok számára is szigorították az elmúlt hónapokban a jelzáloghitelezést.
febr. 5
7:17
A 300 ezres gyorshajtási bírság már az Alkotmánybíróság előtt (hirado.hu)
A gépjármű üzembentartójának objektív felelősségét kimondó, 2008 januártól hatályos jogszabály megsemmisítését kéri az Alkotmánybíróságtól Vajda Attila győri ügyvéd, a törvénymódosítás ugyanis több ponton hibás elemeket tartalmaz - írja a Magyar Nemzet

Keresés