2008. január 16. szerda

jan. 16
5:55
A nagyvárosokban bárkit leteríthet az influenza (Infostart)
A nagyvárosokban szinte mindenkire veszélyt jelent az idén terjedő influenzavírus - mondta az InfoRádióban az ÁNTSZ járványügyi főosztályának helyettes vezetője.
jan. 16
7:00
Nem felelnek meg a követelményeknek, mégis gyógyítanak (Infostart)
Több mint 250 kórházi osztály működési engedélye szűnhet meg a közeljövőben. A "vétkük": nem felelnek meg a biztonságos gyógyítás minimumkövetelményeinek, ezért most is csak ideiglenes engedélyük van - írja a Népszabadság. Az ÁNTSZ a napokban valamennyi osztály engedélyét, illetve az ahhoz szükséges feltételek meglétét ellenőrzi.
jan. 16
7:22
Hagyó: Még vizsgálja a járatritkítások lehetőségét a BKV (Infostart)
Egyelőre nincs döntés a BKV járatainak ritkításáról. A közlekedési vállalat fő számait rögzítő paraméterkönyvéhez utoljára 15 éve nyúltak hozzá, és az elmúlt évek változásait figyelembe véve szakmailag is indokolt, hogy változtassanak rajta - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes. A szocialista politikus arról is beszélt: biztos benne, hogy a problémák…
jan. 16
8:11
Korlátozná az ombudsman a Parlament előtti tüntetéseket (Infostart)
Az MSZP és az MDF támogatja, a Fidesz viszont visszavonatná az állampolgári jogok országgyűlési biztosának azt a javaslatát, amely korlátozná a Parlament előtti tüntetéseket. Szabó Máté szerint Európában sok helyen korlátozzák az állami szervek előtti gyülekezést. Az ombudsman vizsgálatot indít a gyülekezési jogról.
jan. 16
8:43
Feloldották az útzárat a 74-es főúton (Infostart)
Feloldották az útzárat Zala megyében a 74-es főúton, ahol két személyautó és egy tehergépkocsi ütközött össze szerdán reggel fél nyolc körül Magyarszentmiklós és Magyarszerdahely között - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Csizmazia Péter.
jan. 16
9:39
Nagy gépeket is fogadhatna a tököli reptér, a helybeliek tiltakoznak (Infostart)
Évente 5500 kisrepülő használja az egykori tököli repülőteret, ahol 1990-ben megszűnt, majd 2004-ben újraindult az üzem. A bázis környéke mára szorosan beépült, így a jelenlegi forgalom is komoly zajterhelést jelent, a légiközlekedési hatósági határozata pedig megnyitotta az utat az előtt, hogy akár nagy gépek is leszálljanak. A környékbeliek a zajterhelés és az esetleges repülőtérré átminősítés…
jan. 16
9:58
Füstivók alkonya (168 Óra Online)
Megtiltaná a dohányzást nyilvános zárt helyen a kormány 2009-től. Az éttermek a forgalom radikális megcsappanásától rettegnek. [Dátum: 2008. 01. 16. 08:17]
jan. 16
10:01
Zombor Ferenc és Fülöp Sándor a két ombudsmanjelölt (Infostart)
Sólyom László Péterfalvi Attila helyett Zombor Ferenc ügyvédet jelöli adatvédelmi biztosnak, a jövő nemzedék országgyűlési biztosának pedig - Nagy Boldizsár helyett - Fülöp Sándor jogászt, ügyvédet.
jan. 16
10:06
Eljárás indul a tilosban parkoló Demszky Gábor ellen (Infostart)
Tilosban parkolt Demszky Gábor főpolgármester. A BRFK sajtóügyeletese, Sass Oszkár szerint értesültek az esetről, és megteszik a szükséges lépéseket.
jan. 16
10:56
Havi másfél milliós tiszteletdíjon osztozik a három párt egészségpolitikusa (Infostart)
Havi másfél millió forintos tiszteletdíjon osztozik közel egyenlő részben a három nagy fővárosi frakció egészségpolitikusa - tudta meg az InfoRádió. A 13 fővárosi kórház felügyelő tanácsa elnöki posztjainak többségét Havas Szófia, az MSZP, Pesti Imre, a Fidesz és Szolnoki Andrea, az SZDSZ képviselője birtokolja.
jan. 16
11:05
Nincstelenek között (168 Óra Online)
Vecsei Péter öt évig volt a hajléktalanügyek miniszteri biztosa. Posztjáról pár hónapja lemondott. A kormány most mégis őt nevezi ki a Hajléktalanokért Közalapítvány elnökévé. [Dátum: 2008. 01. 15. 10:46]
jan. 16
11:56
A magyar film 100 éve a KOGART Házban (Infostart)
A magyar film 100 évét bemutató kiállítás nyílik csütörtökön a KOGART Házban. A tárlat a hónap végén kezdődő 39. Magyar Filmszemle kísérőrendezvénye.
jan. 16
12:06
Szmogtól fuldoklik az ország (Metropol)
Szmogriadóra egyelőre sem a fővárosban, sem a legszennyezettebb vidéki nagyvárosokban nem kell számítani, ugyanakkor a mérési adatok szerint a fő tranzitútvonalak mentén rendszeresen meghaladja a határértékeket mind a szénmonoxid és a kéndioxid, mind a porszennyezés aránya.
jan. 16
12:23
"Nem tartanám kudarcnak, ha nem választana meg az Országgyűlés" (Infostart)
Zombor Ferencet adatvédelmi biztosnak, Fülöp Sándort pedig a jövő nemzedékek biztosának jelölte Sólyom László köztársasági elnök. A bejelentés után mindkét ombudsmanjelölt megtisztelésnek nevezte a felkérést, és nem foglalkoznak az esetleges parlamenti elutasításokkal.
jan. 16
12:34
Nyáron tárgyal az UNESCO Tokaj veszélyeztetettségéről (Infostart)
Nyáron dönti el az UNESCO, hogy veszélyezteti-e a szerencsi ipari parkban épülő szalmatüzelésű erőmű tokaji borvidék világörökségi címét. Fejérdy Tamás, a Világörökség Magyar Nemzeti Bizottság titkárságának vezetője az InfoRádiónak elmondta: az UNESCO-nak készülő jelentésről január 23-án dönt a testület.
jan. 16
12:44
Képriport: hazavitték a Blaha Lujza téri késelőt (Infostart)
Szerdán háromnegyed 12 előtt néhány perccel hagyta el Magyarország területét Ártándnál az a személygépkocsi, amelyben hazaszállítják azt a román kisfiút, aki a múlt héten szúrt combon egy fiatalt Budapesten a Blaha Lujza téren.
jan. 16
13:17
Frakcióülésen döntenek a pártok az ombudsman-jelöltek támogatásáról (Infostart)
Nyitott a két nagy párt az államfő két ombudsman-jelöltjére, álláspontjukat frakcióüléseiken hozzák meg, akárcsak az SZDSZ, a KDNP és az MDF.
jan. 16
13:49
Senki sem ellenőrzi, mire költik a pénzt az iskolák (Infostart)
Az Esélyt a Hátrányos Helyzetűeknek Alapítvány elnöke szerint Magyarországon senki sem ellenőrzi azt, hogy az iskolák valójában mire költik az integrált oktatásra járó fejkvótát. Mohácsi Erzsébet az InfoRádiónak elmondta: sok helyen, például Hajdúhadházon, felveszik a roma gyerekek után járó pénzt, azután kiteszik őket egy melléképületbe. Számos helyen, többek között Miskolc egyik iskolájában, fel…
jan. 16
14:05
Egyelőre nem lesz európai piacon klónozott állat húsa (Infostart)
Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal is arra a következtetésre jutott, hogy egészségre ártalmatlan a klónozott állat. A bizottság magyar tagja, Dinnyés András azt mondja: megállapították, hogy a klónozott állatok első generációjával lehetnek egészségügyi problémák, de utódaik általában már egészségre nem veszélyesek. Ezért Dinnyés András szerint várható, hogy nemsokára klónozott bikával…
jan. 16
14:22
Az ötszáz hód hazája vagyunk (Infostart)
Mintegy félezet hód él jelenleg Magyarországon, a Szigetközben, Gemencen és a Tisza mentén. Egy részük a szomszédos országokból vándorolt át, 220 példányt pedig a WWF Magyarország telepített be. A hódok növényekkel táplálkoznak, így a víz mellett élő fákban okozhatnak kisebb kárt, ám a töltéseket nem tudják átrágni.
jan. 16
15:13
Demszkynek kellett a vonóhorog? (Infostart)
A közterület-felügyelet a kóbor kutyák befogásánál, a Fővárosi Vízművek pedig napi munkafeladatainál használhatja ezután azt a két Nissan terepjárót, amelyeket tavaly nyáron vásárolt a Főpolgármesteri Hivatal gondnoksága.
jan. 16
15:41
A Fidesz szerint közpénzből kampányolnak a kormánypártok (Infostart)
A Fidesz felszólította Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy állítsa le a közpénzen folytatott pártkampányt. Az ellenzéki párt szerint ugyanis a koalíciós pártok tervezett népszavazási kampánya mellett, a kormányzat egymilliárd forintért fogja a vizitdíjjal, a kórházi napidíjjal és a tandíjjal kapcsolatos intézkedéseket magyarázni.
jan. 16
15:52
Új lista a legkeresettebb bűnözőkről (Infostart)
Egy új, Top 100-as országos körözési listát állított össze a rendőrség; ebben a legkeresettebb emberekről bővebb adatokat és információkat is közölnek.
jan. 16
15:54
Demszky: "Ez hiba volt" (Infostart)
Hiba volt megszegni a KRESZ-szabályokat - ismerte el az InfoRádiónak Demszky Gábor főpolgármester azzal kapcsolatban, hogy kiderült: vasárnap rossz irányból hajtott be egy utcába és tilos helyen parkolt. Hozzátette, hogy nem fellebbezik az eljárás során és kifizeti a bírságot.
jan. 16
16:20
Még pályázhatnak a feltalálók (Metropol)
Meghosszabbítja a feltalálóknak kiírt projektverseny beadási határidejét a ValDeal Innovációs Zrt., így február 3-ig küldhetők el az újítások.
jan. 16
16:41
Magyarországon stabil a demokrácia (Napi)
jan. 16
17:41
Már országos méretű az influenzajárvány (Infostart)
Országos méretű influenzajárvány alakult ki Magyarországon - közölte az országos tisztifőorvos. Falus Ferenc elmondta: a múlt héten 30 ezer beteget regisztráltak és hétről-hétre megkétszereződik az influenzás megbetegedések száma.
jan. 16
18:19
Befektetői konzultációs tanácsot hoz létre a Fidesz (Infostart)
Befektetői konzultációs tanács létrehozásáról döntött a Fidesz elnöksége - jelentette be Varga Mihály, a párt alelnöke. A tanács vezetője Járai Zsigmond volt pénzügyminiszter és korábbi jegybankelnök lesz. Az ellenzéki párt így szeretné ráirányítani a kormány figyelmét arra, hogy gazdaságpolitikája megbukott.
jan. 16
18:30
Demszky: Egyes beruházásokat el kell halasztani a hiány miatt (Infostart)
Demszky Gábor főpolgármester megérti azokat, akik aggódnak a főváros vagyonának eladása miatt, de a pénzre szükség van az uniós támogatású fejlesztések önrészéhez. Hozzátette: az unióra csak 2010-ig számíthat a főváros, mert utána Budapest az egy főre eső magas GDP-arány miatt alig kap majd támogatást.
jan. 16
19:30
Az Oscarhoz közelít a thriller - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
A következő hetekben alakítják ki álláspontjukat a köztársasági elnök új ombudsmanjelöltjeiről a parlamenti pártok frakciói. A képviselőcsoportok ezt azután közölték, hogy Sólyom László bejelentette: a jövő nemzedékek ombudsmanjának Fülöp Sándor jogászt, adatvédelmi biztosnak Zombor Ferenc ügyvédet jelöli.
jan. 16
21:20
Megtalálták a járatkimaradás felelőseit (Infostart)
Két alkalmazottat bocsátanak el a MÁV-csoporttól a január 2-ai forgalomirányítási problémák miatt.

Keresés