2008. január 16. szerda

jan. 16
1:18
Súlyosan, halmozottan fogyatékos és/vagy autista gyermekek és fiatalok fejlesztésének, rehabilitációjának támogatása (Pályázatfigyelő)
Olyan, az állami ellátás által nem vagy csak részben biztosított fejlesztő és rehabilitációs foglalkozások támogatása, melyek célja a súlyosan, halmozottan sérült és/vagy autista gyermekek és fiatalok állapotának fejlesztése
jan. 16
1:22
Pestalozzi program tanár-továbbképzési szemináriumai (Pályázatfigyelő)
A program hálózati rendszerként működik, a tagországok az Európa Tanács projektjeihez kapcsoló témákban maximum 7 napos szemináriumokat szerveznek, amelyeken a pedagógusok valamennyi tagországból pályázat útján vesznek részt. Ezek a szemináriumok a szakmai tapasztalatszerzés mellett lehetőséget nyújtanak idegen nyelven folyó szakmai munkavégzésre, kapcsolatok kiépítésére, valamint további…
jan. 16
1:26
Lencsevégen Szentendre - fotópályázat (Pályázatfigyelő)
A cél szűkebb környezetünk megörökítése és a fotózás népszerűsítése
jan. 16
1:30
Kereskedelmi szálláshelyek minőségi és mennyiségi fejlesztése támogatása / DA-OP/2007/2.1.2.A (Pályázatfigyelő)
A támogatás fő célja, hogy a régió turisztikai vonzerői közelében olyan magas színvonalú és megfelelő mennyiségű kereskedelmi szálláshely álljon rendelkezésre, amelyek szolgáltatásaikat szezontól függetlenül képesek nyújtani
jan. 16
1:34
Kereskedelmi szálláshelyek és szolgáltatások minőségi fejlesztésének támogatása / EAOP-2007-2.1.2 (Pályázatfigyelő)
A turisztikai attrakciókhoz kapcsolódó kereskedelmi szállásférőhelyek és szolgáltatások számának és minőségének, valamint az ebből származó bevételek növekedése
jan. 16
1:38
Felhívás tanulmányok elkészítésére a termelői, valamint a fogyasztói logisztika szakterületein (Pályázatfigyelő)
Felhívás tanulmány elkészítésére
jan. 16
1:42
Európa a polgárokért program / Aktív európai emlékezet (Pályázatfigyelő)
A támogatandó projektek fő célja, hogy életben tartsák a nácizmus és a sztálinizmus áldozatainak emlékét, hogy a mostani és jövőbeni generációk is tudják és megértsék, mi és miért történt a koncentrációs táborokban és más tömeges kivégzések helyszínein.
jan. 16
1:46
Éljünk együtt barátságban! - levélíró pályázat gyermekeknek (Pályázatfigyelő)
Levélíró pályázat gyermekeknek
jan. 16
1:50
Egész életen át tartó tanulás program / Előkészítő látogatások Grundtvig, Comenius és Leonardo projektekhez (Pályázatfigyelő)
A pályázat benyújtásával és a projekt megszervezésével összefüggő közös teendők összehangolása céljából pályázni lehet előkészítő látogatásra, amely anyagi támogatást biztosít a beadandó pályázatot koordináló személy(ek) számára a partner intézménybe tett látogatáshoz
jan. 16
1:54
Diákok a tudományért szakalapítvány pályázata (Pályázatfigyelő)
A felsőoktatásban kiemelkedő tudományos teljesítményt elért fiatalok alkotó, tudományos tevékenységének segítése
jan. 16
1:58
A turisztikai fogadóképesség javítása / KMOP-2007-3.1.2/A/B/D (Pályázatfigyelő)
A támogatás célja a régió vonzerejének fejlesztéséhez való hozzájárulás és ezáltal a régió nemzetközi versenyképességének, illetve a régió belső kohéziójának és harmonikus térszerkezetének fejlesztése, valamint a turizmus gazdasági, társadalmi és környezeti hatásainak optimalizálása, fenntarthatóvá tétele
jan. 16
5:05
Sarokba állítaná Tarlós a miniszterelnököt (Népszava)
Nehéz helyzetbe kerülnek azok, akik lebecsülik a népszavazást. A referendum fejére bohócsapkát húzni tisztességtelen - mondta Kazincbarcikán Tarlós István. A Fidesz népszavazásának politikai irányítója tegnap a Sajó völgyében igyekezett minél több embert meggyőzni arról, hogy a vizitdíjjal, a kórházi napidíjjal és a tandíjjal kapcsolatos kérdésre, ha eljön az ideje, igennel szavazzanak.
jan. 16
5:16
Jelentős uniós pénzcsapok nyílnak az egészségügyben (Népszava)
A súlyponti és a területi kórházak fejlesztésére jut az idén a legtöbb uniós forrás, a pénzekre már az első negyedévben pályázhatnak az intézmények fenntartói. Hét év alatt összességében 480 milliárdnyi közösségi pénz jut az ágazatnak, ezt egyebek mellett az infrastruktúra fejlesztésére, a humán erőforrás továbbképzésére, gép- és műszerbeszerzésre, illetve az informatikai rendszerek bővítésére…
jan. 16
5:27
Ítéletdömping a zavargások ügyében (Népszava)
Szinte "futószalagon" hozzák ítéleteiket a bírók a 2006. őszi zavargások okán indított büntetőperekben: az elmúlt napokban - nem jogerősen - három ügyet is lezártak, melyben rendőrök voltak a vádlottak. Többségüket felmentették, másokat próbára bocsátottak vagy büntetésüket felfüggesztették. A túlkapásokkal vádolt egyenruhásoknál több az erőszakos cselekmények miatt vád alá helyezett tüntető.
jan. 16
5:37
Tóth József nyilvánosságra hozta az ártatlanságát bizonyító iratokat (Népszava)
Nyilvánosságra hozta Tóth József szocialista törvényhozó azokat a három évvel ezelőtt keletkezett iratokat, mely bizonyítják, hogy a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés alelnökeként nem akarta eltussolni az önkormányzat egyik kht-jánál feltárt szabálytalanságokat. A könyvvizsgáló azt állapította meg, hogy nem a jó gazda gondosságával jártak el a cégnél, mire Tóth azonnal meghallgatta a kht. irányítóit és…
jan. 16
5:55
A nagyvárosokban bárkit leteríthet az influenza (Infostart)
A nagyvárosokban szinte mindenkire veszélyt jelent az idén terjedő influenzavírus - mondta az InfoRádióban az ÁNTSZ járványügyi főosztályának helyettes vezetője.
jan. 16
6:04
Akár a lakások fűtését is korlátozhatják, ha támad a füstköd (Népszava)
A szakemberek szerint "laposnak" nevezett időjárás nem kedvez sem a tüdőnek, sem a járványos betegségek megfékezésének, de szmogriadóra egyelőre sem a fővárosban, sem a legszennyezettebb vidéki nagyvárosokban nem kell számítanunk. Ugyanakkor a mérési adatok szerint a fő tranzitútvonalak mentén rendszeresen meghaladja a határértékeket mind a szénmonoxid és a kéndioxid, mind a porszennyezés aránya.
jan. 16
6:16
Hírszegénység az nincs (szon)
Uborkaszezonról meg végképp szó sem lehet az egészségügy háza táján.Pók Viktória jegyzete
jan. 16
6:16
Hírszegénység az nincs (boon)
Uborkaszezonról meg végképp szó sem lehet az egészségügy háza táján.
jan. 16
6:18
Kamerák a borsodi rendőrkocsikban (boon)
Kamerákkal szereltek fel 14 rendőrautót Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A rendőr ezentúl rögzítheti, ha menet közben telefonál, vagy szabálytalanul előz az autós, de lehet bizonyíték arra is, ha valaki akár autóval, akár gyalog átmegy a piroson.
jan. 16
6:20
Gyereket gázoló sofőrt vertek meg Ózdon (boon)
Ózd - Megvertek egy férfit kedden délután a Borsod megyei Ózdon, miután autójával elgázolt egy kisgyereket.
jan. 16
6:21
A járvány küszöbén több régió (Népszava)
Több megyében és Budapesten is járványra jellemző méreteket öltött az influenza-szerű betegek száma. Békés és Tolna megye után a Közép-Magyarországi régió, (a főváros) és Vas megye is a határán áll annak, hogy a szakemberek kimondják: járványszerű mérteket öltött az influenza-szerű panaszokkal orvoshoz fordulók száma. Az összesített adatokat csak ma hozza nyilvánosságra az Országos Epidemiológiai…
jan. 16
6:27
Veszélyben a kisvállalkozások léte (boon)
Az IPOSZ országos elnöke Szűcs György is megszólalt a napokban az iparosság helyzetéről. Mint mondta, a magyar családi mikro-, kis- és középvállalkozások nehéz év elé néznek 2008-ban.
jan. 16
6:32
Olvasónk írja: Két pont között (boon)
„Két pont között, a legkisebb távolság az egyenes”. Ezt a geometriai megállapítást már az óvodás kis unokám is tudja. Mivel éppen, közeli időben volt a schengeni határnyitás, bennem furcsa érzések ébredtek.
jan. 16
6:32
Veszélyben a kisvállalkozások léte (szon)
Az IPOSZ országos elnöke Szűcs György is megszólalt a napokban az iparosság helyzetéről. Mint mondta, a magyar családi mikro-, kis- és középvállalkozások nehéz év elé néznek 2008-ban.
jan. 16
6:34
Olvasónk írja: Két pont között (szon)
„Két pont között, a legkisebb távolság az egyenes”. Ezt a geometriai megállapítást már az óvodás kis unokám is tudja. Mivel éppen, közeli időben volt a schengeni határnyitás, bennem furcsa érzések ébredtek.
jan. 16
6:43
Ma délben elhagyja az országot a késelő gyerek (boon)
Szerdán délben az ártándi határátkelőnél adják át a román hatóságoknak azt a 11 éves kisfiút, aki a megkéselt egy 15 éves fiút múlt csütörtökön Budapesten, a Blaha Lujza téren.
jan. 16
6:54
Mától olcsóbb havibérletet vehetnek a mozgáskorlátozottak (boon)
Budapest - Szerdától kapható a mozgáskorlátozottaknak készített új, olcsóbb BKV-havibérletet. Ez a teljes áru bérletnél 1000 forinttal kevesebbe, 7250 forintba kerül.
jan. 16
6:56
Ma mutatja be Sólyom László az ombudsman-jelölteket (boon)
Szerdán mutatja be Sólyom László köztársasági elnök az adatvédelmi- és a jövő nemzedékek országgyűlési biztosi posztjának jelöltjeit a Sándor-palotában a parlamenti frakcióvezetőknek.
jan. 16
6:58
Tüntetést szerveznek Gyurcsány mellett (boon)
Budapest - Gyurcsány Ferenc melletti szimpátiatüntetést szervez három MSZP-közeli személy szombat délután a Kossuth térre.
jan. 16
7:00
Nem felelnek meg a követelményeknek, mégis gyógyítanak (Infostart)
Több mint 250 kórházi osztály működési engedélye szűnhet meg a közeljövőben. A "vétkük": nem felelnek meg a biztonságos gyógyítás minimumkövetelményeinek, ezért most is csak ideiglenes engedélyük van - írja a Népszabadság. Az ÁNTSZ a napokban valamennyi osztály engedélyét, illetve az ahhoz szükséges feltételek meglétét ellenőrzi.
jan. 16
7:22
Hagyó: Még vizsgálja a járatritkítások lehetőségét a BKV (Infostart)
Egyelőre nincs döntés a BKV járatainak ritkításáról. A közlekedési vállalat fő számait rögzítő paraméterkönyvéhez utoljára 15 éve nyúltak hozzá, és az elmúlt évek változásait figyelembe véve szakmailag is indokolt, hogy változtassanak rajta - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes. A szocialista politikus arról is beszélt: biztos benne, hogy a problémák…
jan. 16
7:31
Nem a töltéseket rágták át, csak fákat döntöttek ki a hansági hódok (Népszava)
Lébény polgármestere szerint "a média túllihegte" a hansági hódok okozta károkról szóló híradásokat, mert szerinte az éles fogú állatok csak alig ötven fát döntöttek ki a Lébény-Hany-csatorna partján - olvasható a szerdai Magyar Hírlapban.
jan. 16
7:32
Fél napot várt egy idős asszony a betegszállítóra Győrben (boon)
Győr - Már reggel 9-kor visszamehetett volna az idősek otthonába az az idős asszony, akit végül este 10 után szállítottak vissza a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházból.
jan. 16
7:37
Felfüggesztés előtt a Fenyő-ügy (Népszava)
Négy hónappal, április 25-ig meghosszabbították a Fenyő János egykori médiavállalkozó meggyilkolása ügyében folyó nyomozást; korábban az ügyészség már felfüggesztette volna az eljárást, de úgy döntöttek, még megvárják a szerb hatóságok válaszát a tavaly elküldött jogsegélykérelmekre - írta a szerdai Magyar Nemzet.
jan. 16
7:54
Szimpátiatüntetés a Kossuth téren Gyurcsány Ferenc mellett (ma.hu)
Három MSZP-közeli személy tüntetést szervez szombatra a Kossuth térre azt demonstrálandó, hogy a miniszterelnök nem maradt egyedül küzdelmeiben - írja a Magyar Nemzet.
jan. 16
8:11
Korlátozná az ombudsman a Parlament előtti tüntetéseket (Infostart)
Az MSZP és az MDF támogatja, a Fidesz viszont visszavonatná az állampolgári jogok országgyűlési biztosának azt a javaslatát, amely korlátozná a Parlament előtti tüntetéseket. Szabó Máté szerint Európában sok helyen korlátozzák az állami szervek előtti gyülekezést. Az ombudsman vizsgálatot indít a gyülekezési jogról.
jan. 16
8:18
Fenyő-ügy: meghosszabbították a nyomozást (HVG)
Négy hónappal, április 25-ig meghosszabbították a Fenyő János egykori médiavállalkozó meggyilkolása ügyében folyó nyomozást; korábban az ügyészség már felfüggesztette volna az eljárást, de úgy döntöttek, még megvárják a szerb hatóságok válaszát a tavaly elküldött jogsegélykérelmekre - írja Magyar Nemzet.
jan. 16
8:32
Vészhelyzet északon? - Lapszemle (orientpress)
Humanitárius katasztrófa elé néz Magyarország, különösképpen az északkeleti régió, ha a kormány reformnak nevezett rombolását nem állítjuk le – jelentette ki Tarlós István a Magyar Nemzetnek adott interjújában. A Fidesz népszavazási kampányának irányítója a napilapnak azt mondta: A parlamenti választások kampánya alatt Gyurcsány Ferenc nem az ellenzéket csapta be, hanem saját választóit.
jan. 16
8:43
Feloldották az útzárat a 74-es főúton (Infostart)
Feloldották az útzárat Zala megyében a 74-es főúton, ahol két személyautó és egy tehergépkocsi ütközött össze szerdán reggel fél nyolc körül Magyarszentmiklós és Magyarszerdahely között - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Csizmazia Péter.
jan. 16
8:54
14 órán keresztül várta a betegszállítókat az amputált asszony (ma.hu)
14 órán keresztül várta a betegszállítókat a győri kórházban egy 67 éves asszony, akinek előzőleg amputálni kellett a jobb lábát. A lebénult, magatehetetlen nő fiának azt mondták, menjen csak a munkahelyére, édesanyját hamarosan hazaszállítják az idősotthonba.
jan. 16
9:01
Menekülő betörőre lőttek Szigligetnél (boon)
Több lövést is leadtak a rendőrök szerda reggel arra a férfira, akit betörés közben értek tetten Szigligetnél - értesült a Független Hírügynökség.
jan. 16
9:03
Tömegbaleset a 74-es főúton (boon)
Egy teherautó és két személygépkocsi ütközött össze szerdán reggel hét óra után nem sokkal a 74-es úton a magyarszerdahelyi elágazásnál - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Csizmadia Péter, a Zala megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
jan. 16
9:23
Eltűnt egy férfi a Balatonban (HVG)
Szerda hajnalban Veszprém megyében, a szigligeti öbölben eltűnt egy férfi - tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
jan. 16
9:27
Olcsóbb havibérlet mozgáskorlátozottaknak (ma.hu)
A BKV Zrt. a mozgáskorlátozottak számára új, kedvezőbb áru bérlettípust hoz forgalomba. Az új bérlet a havi teljesárú bérletnél 1000 Ft-tal olcsóbban, 7250 Ft-ért vásárolható meg. A Társaság a Fővárosi Közgyűlés rendelete alapján 2008. január 16-ától kezdi meg az árusítást.
jan. 16
9:39
Nagy gépeket is fogadhatna a tököli reptér, a helybeliek tiltakoznak (Infostart)
Évente 5500 kisrepülő használja az egykori tököli repülőteret, ahol 1990-ben megszűnt, majd 2004-ben újraindult az üzem. A bázis környéke mára szorosan beépült, így a jelenlegi forgalom is komoly zajterhelést jelent, a légiközlekedési hatósági határozata pedig megnyitotta az utat az előtt, hogy akár nagy gépek is leszálljanak. A környékbeliek a zajterhelés és az esetleges repülőtérré átminősítés…
jan. 16
9:39
A köztársasági elnök megnevezi, hogy kiket választott az ombudsmani posztra (ma.hu)
Sólyom László köztársasági elnök ma mutatja be ombudsmanjelöltjeit a parlamenti pártoknak a Sándor-palotában. A köztársasági elnöknek azért kell újra jelölteket állítania, mert tavaly decemberben az Országgyűlés nem támogatta Nagy Boldizsárt és Péterfalvi Attilát.
jan. 16
9:50
Sérülés- és panaszmentesen adták át a késelő kisfiút (HVG)
Szerdán délben háromnegyed 12 előtt néhány perccel hagyta el Magyarország területét Ártándnál az a személygépkocsi, amelyben azt a román állampolgárságú kisfiút szállítják haza, aki a múlt héten szúrt combon egy fiatalt Budapesten a Blaha Lujza téren - rögzítette a határállomáson való áthaladás tényét a helyszínen az MTI tudósítója.
jan. 16
9:56
APEH dolgozókat tartóztattak le! (szon)
Hivatalos személy által elkövetett közokirat hamisítás és hivatali visszaélés megalapozott gyanújával folytat nyomozást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság.
jan. 16
9:56
Kevésbé hamisítják a forintot (boon)
Nyolcvan százalékkal kevesebb hamis forintbankjegyre bukkantak 2007 utolsó negyedévében az előző három hónaphoz képest: 658 esetből származó 722 darab forgalomból kivont bankót vizsgáltak a Magyar Nemzeti Bank szakemberei - közölte szerdán a jegybank.

Keresés