2008. január 25. péntek

jan. 25
1:26
Részvétel a Csizmazia György Országos Természetfilm-fesztiválon (Pályázatfigyelő)
A Csizmazia György Országos Természetfilm-fesztivál célja, hogy országos bemutatkozási lehetőséget biztosítson mindazon amatőr és professzionális filmkészítők számára, akik természeti értékeink bemutatását és környezetünk védelmét a filmművészet eszközeivel kívánják szolgálni, és műveikkel hozzájárulnak a jövőorientált környezet- és természetbarát gondolkodásmód terjesztéséhez.
jan. 25
1:30
Ifjúságügy területén a 2007. évi pályázati kategóriákba bele nem férő kezdeményezések támogatása / IFJ-GY-DA-07-F (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: olyan, 2008 első felében ifjúságügyi területen megvalósuló ún. nonkonform kezdeményezések támogatása, amelyek a 2007. évben kiírt ifjúsági célú pályázati témákhoz nem kapcsolhatók.
jan. 25
1:34
Expressz roma ösztöndíj program (Pályázatfigyelő)
A program közvetett célja, hogy a roma társadalom integrációjára a rendelkezésre álló állami források mellett egy új lehetőség jelenjen meg a roma fiatalok körében a felsőoktatási szintű továbbtanulási motiváció érdekében.
jan. 25
5:00
Újabb szívvizsgálatot finanszírozna az OEP (Infostart)
A tervek szerint a közeljövőben a társadalombiztosítás állja majd az úgynevezett kardio-CT-vel elvégzett vizsgálatok költségét - értesült az InfoRádió. Az eljárás jelenleg több mint 160 ezer forintjába kerül a betegeknek. A vizsgálat révén fájdalom- és kockázatmentesen felismerhetők a szív koszorúereinek kóros elváltozásai, így már a korai szakaszban kiderülhet a később esetleg szívinfarktushoz…
jan. 25
5:45
Sok a büntetett előéletű Magyar Gárda-tag (Népszava)
Rendőrök biztosították a városi képviselők ülését Győrött, amikor a testület a Magyar Gárdát elítélő nyilatkozat elfogadásáról vitázott. A városháza előtt gárdisták szervezetek szimpátiatüntetést, romaszervezetek pedig ellendemonstrációt. A testület végül óvatos döntést hozott: el is határolódott a gárdától, meg nem is. Eközben kiderült: számos vezető beosztású gárdatag büntetett előéletű, noha…
jan. 25
5:47
A fővárosiak jobban bíznak az MSZP-ben és az SZDSZ-ben (Népszava)
Az országos átlagnál jobb a fővárost vezető MSZP és SZDSZ megítélése a budapestiek körében, ahogy a beruházások fontossági listáján is vezet a koalíció zászlóshajójának tartott 4-es metró. Igaz, a szakemberek szerint a két párt viszonylag jó szereplése nincs összefüggésben a városvezetés tényleges politikájával illetve tevékenységével. Ahogy a 4-es metró magas szimpátia-indexe sem annyira magának…
jan. 25
5:56
Február 14-én mondja el országértékelő beszédét Orbán (Népszava)
Kétséges, hogy lesz-e tévévita a két nagy párt vezetője között a népszavazási kampány finisében. Bár a kormányszóvivő közölte, hogy Gyurcsány Ferenc kész az álláspontok ütköztetésére, ha Orbán Viktor valóban kihívja őt, a Fidesz szóvivője cáfolta, hogy pártelnöke erre készül. Szijjártó Péter úgy fogalmazott: "hazug emberrel csak az vitatkozik, akinek elment a józan esze". Lapunk úgy tudja, Orbán…
jan. 25
6:02
Értékelik az egészségbiztosítási törvény módosítására tett szocialista javaslatokat (Népszava)
Egy szocialista javaslat szerint az Országgyűlés kétharmados többségével lehetne csak változtatni a mostani egészségbiztosítási törvényben lefektetett állami-, illetve magántulajdon arányán - tudta meg lapunk. A kezdeményezésnek - az SZDSZ várható ellenállása mellett - az is gátat szabhat, hogy módosítani kellene hozzá az alkotmányt, ami a Fidesz támogatása nélkül nem lehetséges. Az MSZP-s…
jan. 25
7:01
Tudatos álhír az Orbán-Gyurcsány-vitáról? (MaHu)
A Magyar Nemzet szerint többen is úgy látják, hogy a Gyurcsány-Orbán vitáról szóló híresztelés az MSZP kampányának szakmai irányítójától, Szigetvári Viktortól származik, s célja a zavarkeltés lehet - írta pénteki számában a lap.
jan. 25
7:14
Influenza-világjárvány törhet ki (Infostart)
A humán influenzavírus és a madárinfluenza jelentik a legnagyobb fenyegetést az Egészségügyi Világszervezet szerint. A testület úgy véli: tömeges megbetegedésekre, és akár mutálódott vírusra kell számítani. Utoljára a 70-es évek végén volt influenza-világjárvány, szinte mindegyik földrészen pusztított.
jan. 25
7:24
Negyvenezer családban évi 12 ezer forint kiesik a kasszából (Népszava)
Áprilisban vonják le utoljára a telefonszámlákból azt a bruttó ezer forint kedvezményt, amit a szociálisan rászorulóknak biztosított 2004 óta a kormány - írta a pénteki Népszabadság.
jan. 25
7:33
Leszakadt a felső vezeték Környe és Oroszlány között (MaHu)
Leszakadt a vasúti felső vezeték péntek hajnalban Környe és Oroszlány között, ami miatt a szakaszon autóbuszok pótolják a vonatokat, a Győr-Budapest vonalon pedig fennakadásra, késésre kell számítani.
jan. 25
7:35
Megkéselte rokonát egy férfi Budapesten (MaHu)
Megkéselte egy rokonát egy férfi csütörtök késő este egy budapesti lakásban - közölte az MTI-vel a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese.
jan. 25
7:47
Nem lehet tisztán látni az Egymásért alapítvány ügyeiben – Lapszemle (orientpress)
A milliárdos adócsalással és csempészettel gyanúsított Egymásért alapítvány főkurátora, Földesi-Szabó László az NBH főigazgatójától levélben kért felmentést a titoktartási kötelezettség alól – írja a Magyar Nemzet.
jan. 25
8:09
Újra rendőrök vitték el a vezérigazgatót – Lapszemle (orientpress)
Szerdán a Nemzeti Nyomozó Iroda korrupció elleni osztályának nyomozói őrizetbe vették a terézvárosi önkormányzat vagyonkezelő cégének vezérigazgatóját – olvasható a Magyar Nemzet híranyagában.
jan. 25
8:17
Helyreállt a vasúti közlekedés Környe és Oroszlány között (MaHu)
Helyreállt a vasúti közlekedés Környe és Oroszlány között, a vonalon péntek hajnalban leszakadt vasúti felső vezetéket a MÁV szakemberei kijavították - tájékoztatta a Mávinform ügyeletese az MTI-t.
jan. 25
8:46
Egymásra mutogatnak: megszűnik a szociális telefontámogatás (HVG)
Áprilisban vonják le utoljára a telefonszámlákból azt a bruttó ezer forint kedvezményt, amit a szociálisan rászorulóknak biztosított 2004 óta a kormány - írja pénteki számában a Népszabadság.
jan. 25
8:57
Újbudai képviselő-választás: kié lesz az ellenzéki kerület? (HVG)
Elhódíthatja-e a kormányoldal a 18 éve ellenzéki választókerületet? - ez a tétje a vasárnapi választásnak Újbudán.
jan. 25
8:57
Ön szerint szükség lenne még egy Gyurcsány-Orbán vitára a népszavazás előtt? (Népszava)
Eddig még csak 355-en voksoltak a Népszava Online szavazásán, miszerint szükség lenne még egy Gyurcsány-Orbán vitára a népszavazás előtt?
jan. 25
9:03
A miniszter szerint Gyurcsány lejáratása a cél (Infostart)
Cáfolta a távozásáról szóló híreket a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter. Draskovics Tibor az InfoRádióban kijelentette: folytatja a munkát, a felröppent híreket pedig a népszavazási kampány részének tartja.
jan. 25
9:23
Káosz Budapesten egy lezuhant teherautó miatt - exkluzív képek (Infostart)
Lezuhant egy homokot szállító teherautó péntek reggel a főváros XXIII. kerületében a Grassalkovich úti felüljáróról. A felüljárót délelőtt 10 órakor teljesen lezárták, majd az egyik kifelé vezető sávot megnyitották. A környéken közlekedési káosz alakult ki.
jan. 25
10:49
A rendőrt 15 méteren át húzták maguk után a kocsival (MaHu)
Egy rendőr könnyű sérüléseket szenvedett, miután járőrtársaival üldözőbe vett két férfit, akik gépkocsit akartak lopni - tudatta a rendőrség internetes honlapja pénteken.
jan. 25
11:01
A tervezettnél közel 100 milliárddal több volt a vámosok bevétele (Infostart)
A tervezettnél csaknem 100 milliárddal többet, összesen 1.241 milliárd forintot szedett be tavaly a vám- és pénzügyőrség. A pénzügyminiszter szerint a szervezet megkapja a feladatai elvégzéséhez szükséges forrásokat.
jan. 25
11:12
Egy rendőr megsérült az éjszakai autós üldözésben (HVG)
Egy rendőr könnyű sérüléseket szenvedett, miután járőrtársaival üldözőbe vett két férfit, akik gépkocsit akartak lopni - olvasható a rendőrség internetes honlapján.
jan. 25
11:17
Házi őrizetbe helyezték Zuschlag személyi titkárát (MaHu)
A szegedi nyomozási bíró házi őrizetbe helyezte Lados Istvánt, a Zuschlag-ügy egyik gyanúsítottját - mondta Szabó Ferenc Bács-Kiskun megyei főügyész pénteken az MTI-nek. A gyanúsítottat a kecskeméti ügyész indítványának megfelelően helyezték házi őrizetbe - tette hozzá.
jan. 25
11:18
"Ipari porszívókkal küzdök" (168 Óra Online)
Besúgóiról írt könyvet Csapody Miklós képviselő, aki indul az időközi választáson Újbudán. Ha nyer, űrhajóst juttat a parlamentbe. [Dátum: 2008. 01. 25. 09:14]
jan. 25
11:27
Házi őrizetbe helyezték Zuschlag személyi titkárát (HVG)
A szegedi nyomozási bíró házi őrizetbe helyezte Lados Istvánt, a Zuschlag-ügy egyik gyanúsítottját - közölte Szabó Ferenc Bács-Kiskun megyei főügyész.
jan. 25
11:33
A Magyar Gárda oroszlánja nem kedveli a "szalámit" (MaHu)
A "balliberális" Heti Világgazdaságban megvádolt gárdistákkal kapcsolatban a Magyar Gárda belső vizsgálatot indított - olvasható a Magyar Gárda közleményében. A megjelölt 6 személyből 1 gárdista nemrég elhunyt, így a vizsgálat 2 megyei kapitányt és 3 gárdistát érint.
jan. 25
11:33
Az „önkritikus" Szekeres Imre szerint kormányozni kellene (Hetek)
„Már 2006 nyarától benne volt a levegőben, hogy másként kell kormányozni" - állította az ATV Reggeli Jam műsorában Szekeres Imre, a Magyar Szocialista Párt elnökhelyettese, honvédelmi miniszter. A szocialista politikusa arról is beszélt, hogy eljött az ideje az önkritikának.
jan. 25
11:35
Gyurcsány: "a népszavazás kormányzási tevékenységemre nem lesz befolyással" (MaHu)
Amit teszünk, nem népszerű. De szükséges. Ezzel a címmel közölte a Neue Zürcher Zeitung című konzervatív svájci napilap pénteki számában azt az interjút, amelyet főszerkesztője készített a davosi fórumon tartózkodó Gyurcsány Ferenccel.
jan. 25
11:55
Fidesz: Gyurcsány ellenségnek tekinti a gazdákat (Infostart)
A testület rendkívüli ülését hívja össze a mezőgazdasági bizottság fideszes elnöke Gyurcsány Ferenc kormányfő davosi kijelentése kapcsán. A miniszterelnök a Világgazdasági Fórumon azt mondta: a magas élelmiszerárak miatt a gazdálkodók kevésbé vannak rászorulva az agrártámogatásokra.
jan. 25
12:01
Zuschlag titkára háziőrizetbe került (orientpress)
A Zuschlag-ügy egyik korábban őrizetbe vett gyanúsítottját házi őrizetbe helyezték az illetékes szervek - tudósított több sajtóorgánum is.
jan. 25
12:01
Gyurcsány-interjú: „amit teszünk, nem népszerű, de szükséges” (HVG)
"Amit teszünk, nem népszerű. De szükséges" címmel közölte a Neue Zürcher Zeitung című konzervatív svájci napilap pénteki számában azt az interjút, amelyet főszerkesztője készített a davosi fórumon tartózkodó Gyurcsány Ferenccel.
jan. 25
12:08
Házi őrizetbe helyezték Zuschlag személyi titkárát (Népszava)
A szegedi nyomozási bíró házi őrizetbe helyezte Lados Istvánt, a Zuschlag-ügy egyik gyanúsítottját - mondta Szabó Ferenc Bács-Kiskun megyei főügyész. A gyanúsítottat a kecskeméti ügyész indítványának megfelelően helyezték házi őrizetbe - tette hozzá.
jan. 25
12:14
Befagyasztották a polgármester és a képviselők fizetését Tatabányán (Népszava)
A polgármester javaslatára idén nem emelik meg a város vezetőinek fizetését - erről ellenszavazat nélkül döntött a tatabányai képviselő-testület. "A fizetésemelés a törvények szerint járna, de nem lenne helyes lépés, amikor az emberek többségének az áremelések miatt romlanak a megélhetési körülményei" - mutatott rá Bencsik János polgármester a testület csütörtök esti ülésén meghozott döntést…
jan. 25
12:17
MSZP: Van-e még lejjebb? (MaHu)
A Századvég-Forsense legutóbbi, 2008. januárjában készített közvéleménykutatása továbbra is jelentős különbségeket mutat a két nagy párt támogatottsága között. Egy most vasárnap esedékes választáson az összes megkérdezett 26 százaléka szavazna a Fideszre és 11 százalék választaná az MSZP-t.
jan. 25
12:19
Gyurcsány: amit teszünk, nem népszerű, de szükséges (Népszava)
"Amit teszünk, nem népszerű. De szükséges" címmel közölte a Neue Zürcher Zeitung című konzervatív svájci napilap pénteki számában azt az interjút, amelyet főszerkesztője készített a davosi fórumon tartózkodó Gyurcsány Ferenccel. A magyar kormányfő, aki az interjú felvezetője szerint 2006-os újraválasztását követően kemény gazdasági reformerként szerzett hírnevet magának, az amerikai hitelválság…
jan. 25
12:21
Nem jó sem az MSZP, sem a Fidesz (Napi)
jan. 25
12:24
Cser-Palkovics nem szereti a Modern Képmeséket (Népszava)
A Fidesz levelet írt a Magyar Televízió elnökének pénteken, mert az ellenzéki párt szerint a köztévében futó több produkció is része a kormány népszavazási propagandájának. "Tisztelettel kérjük Elnök urat, hogy haladéktalanul intézkedjen annak érdekében, hogy az adófizetők pénzéből fenntartott Magyar Televízió ne lehessen terepe a kormány közpénzen folyó népszavazási propaganda-hadjáratának sem…
jan. 25
12:30
Nem tetszik a Magyar Gárdának, hogy "cigányellenes megmozdulás"-nak minősítik rendezvényeiket (Népszava)
A Magyar Gárda feljelenti a Heti Világgazdaság (HVG) című hetilapot, mert az "cigányellenes megmozdulás"-nak minősítette a gárdisták múlt decemberi érpataki rendezvényét - tudatta a szervezet sajtóosztálya.
jan. 25
12:34
Fidesz-MSZP vita a győri közgyűlés javaslatáról (HVG)
Az MSZP szerint érdekből védi a hazai szélsőjobboldalt a Fidesz, és ezért nem támogatta a győri közgyűlésben azt a javaslatot, hogy a Magyar Gárdát minősítsék nemkívánatos szervezetnek - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője.
jan. 25
12:36
Rendkívüli ülés Gyurcsány Ferenc davosi kijelentése miatt (Népszava)
Rendkívüli ülést tart az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága hétfőn délután Gyurcsány Ferenc miniszterelnök davosi kijelentése ügyében, miszerint a magas élelmiszerárak miatt a gazdálkodók kevésbé vannak rászorulva az agrártámogatásokra. Ezt Font Sándor (Fidesz), a testület elnöke jelentette be pénteken Budapesten. A bizottsági elnök közölte: a miniszterelnöki kijelentést szerinte meg kell…
jan. 25
12:38
MSZP: érdekből védi a szélsőjobbot a Fidesz (Népszava)
Az MSZP szerint érdekből védi a hazai szélsőjobboldalt a Fidesz, és ezért nem támogatta a győri közgyűlésben azt a javaslatot, hogy a Magyar Gárdát minősítsék nemkívánatos szervezetnek. Erről Nyakó István, az MSZP szóvivője beszélt.
jan. 25
12:53
Csapody Miklós térképet küld riválisainak (Népszava)
Újbudát ábrázoló térképet küld a két másik képviselőjelöltnek a vasárnapi időközi parlamenti választások előtt Csapody Miklós. Erről az MDF-es politikus pénteki, budapesti kampányzáró sajtótájékoztatóján beszélt.
jan. 25
12:58
Mind a Fidesz, mind az MSZP tábora csökkent (Népszava)
A Századvég és a Forsense legújabb közvélemény-kutatása szerint továbbra jelentős a különbség a két nagy párt támogatottsága között: egy most vasárnap esedékes választáson az összes megkérdezettek 26 százaléka szavazna a Fideszre és 11 százalék választaná az MSZP-t - olvasható a kutatásban. Az összefoglaló szerint mindkét nagy párt támogatottsága valamivel alacsonyabb az elmúlt hónap során mért…
jan. 25
13:12
Börtönbüntetésre ítélték Gelse polgármesterét (Infostart)
Nem jogerősen 1 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte adócsalásért és magánokirat-hamisításért Gelse polgármesterét a Zalaegerszegi Városi Bíróság.
jan. 25
13:17
Századvég-Forsense: biztos Fidesz-előny (Infostart)
A Századvég és a Forsense legújabb közvélemény-kutatása szerint az MSZP és a Fidesz támogatottsága is csökkent az elmúlt hónapban. Az ellenzéki pártot a választókorúak 26, a szocialistákat 11 százaléka támogatja. Az MDF-re az összes választásra jogosult 4 százaléka szavazna, az SZDSZ támogatottsága 2 százalék.
jan. 25
13:22
Horváth Ágnes: júliustól érvényes az otthonszülés új szabályozása (Infostart)
Az Egészségügyi Minisztérium tervei szerint június végén életbe léphet az otthonszülést szabályozó törvény. Horváth Ágnes miniszter közölte: az érintett szervezetek képviselőivel újabb egyeztetéseket tartanak.
jan. 25
13:23
MSZP: 11 százalék (HVG)
Továbbra is jelentős a különbség a két nagy párt támogatottsága között: egy most vasárnap esedékes választáson az összes megkérdezett 26 százaléka szavazna a Fideszre és 11 százalék választaná az MSZP-t - derül ki a Századvég és a Forsense legújabb közvélemény-kutatásából.
jan. 25
13:25
Otthon szülés: júliusban lép hatályba a rendelkezés (Népszava)
Önálló képviselői indítványt nyújt be februárban az SZDSZ az otthon szülés törvényi hátterének megteremtéséért - mondta el Gusztos Péter, a párt frakcióvezető-helyettese az egészségügyi miniszterrel közösen tartott pénteki, budapesti sajtótájékoztatón. A politikus közölte: a frakciótársával, Béki Gabriellával közösen jegyzett indítvány módosítaná az egészségügyi és az egészségbiztosítási törvényt.…

Keresés