2008. január 25. péntek

jan. 25
5:00
Újabb szívvizsgálatot finanszírozna az OEP (Infostart)
A tervek szerint a közeljövőben a társadalombiztosítás állja majd az úgynevezett kardio-CT-vel elvégzett vizsgálatok költségét - értesült az InfoRádió. Az eljárás jelenleg több mint 160 ezer forintjába kerül a betegeknek. A vizsgálat révén fájdalom- és kockázatmentesen felismerhetők a szív koszorúereinek kóros elváltozásai, így már a korai szakaszban kiderülhet a később esetleg szívinfarktushoz…
jan. 25
7:14
Influenza-világjárvány törhet ki (Infostart)
A humán influenzavírus és a madárinfluenza jelentik a legnagyobb fenyegetést az Egészségügyi Világszervezet szerint. A testület úgy véli: tömeges megbetegedésekre, és akár mutálódott vírusra kell számítani. Utoljára a 70-es évek végén volt influenza-világjárvány, szinte mindegyik földrészen pusztított.
jan. 25
9:03
A miniszter szerint Gyurcsány lejáratása a cél (Infostart)
Cáfolta a távozásáról szóló híreket a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter. Draskovics Tibor az InfoRádióban kijelentette: folytatja a munkát, a felröppent híreket pedig a népszavazási kampány részének tartja.
jan. 25
9:23
Káosz Budapesten egy lezuhant teherautó miatt - exkluzív képek (Infostart)
Lezuhant egy homokot szállító teherautó péntek reggel a főváros XXIII. kerületében a Grassalkovich úti felüljáróról. A felüljárót délelőtt 10 órakor teljesen lezárták, majd az egyik kifelé vezető sávot megnyitották. A környéken közlekedési káosz alakult ki.
jan. 25
11:01
A tervezettnél közel 100 milliárddal több volt a vámosok bevétele (Infostart)
A tervezettnél csaknem 100 milliárddal többet, összesen 1.241 milliárd forintot szedett be tavaly a vám- és pénzügyőrség. A pénzügyminiszter szerint a szervezet megkapja a feladatai elvégzéséhez szükséges forrásokat.
jan. 25
11:18
"Ipari porszívókkal küzdök" (168 Óra Online)
Besúgóiról írt könyvet Csapody Miklós képviselő, aki indul az időközi választáson Újbudán. Ha nyer, űrhajóst juttat a parlamentbe. [Dátum: 2008. 01. 25. 09:14]
jan. 25
11:55
Fidesz: Gyurcsány ellenségnek tekinti a gazdákat (Infostart)
A testület rendkívüli ülését hívja össze a mezőgazdasági bizottság fideszes elnöke Gyurcsány Ferenc kormányfő davosi kijelentése kapcsán. A miniszterelnök a Világgazdasági Fórumon azt mondta: a magas élelmiszerárak miatt a gazdálkodók kevésbé vannak rászorulva az agrártámogatásokra.
jan. 25
12:21
Nem jó sem az MSZP, sem a Fidesz (Napi)
jan. 25
13:12
Börtönbüntetésre ítélték Gelse polgármesterét (Infostart)
Nem jogerősen 1 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte adócsalásért és magánokirat-hamisításért Gelse polgármesterét a Zalaegerszegi Városi Bíróság.
jan. 25
13:17
Századvég-Forsense: biztos Fidesz-előny (Infostart)
A Századvég és a Forsense legújabb közvélemény-kutatása szerint az MSZP és a Fidesz támogatottsága is csökkent az elmúlt hónapban. Az ellenzéki pártot a választókorúak 26, a szocialistákat 11 százaléka támogatja. Az MDF-re az összes választásra jogosult 4 százaléka szavazna, az SZDSZ támogatottsága 2 százalék.
jan. 25
13:22
Horváth Ágnes: júliustól érvényes az otthonszülés új szabályozása (Infostart)
Az Egészségügyi Minisztérium tervei szerint június végén életbe léphet az otthonszülést szabályozó törvény. Horváth Ágnes miniszter közölte: az érintett szervezetek képviselőivel újabb egyeztetéseket tartanak.
jan. 25
13:39
A rendőrség vizsgálódik egy vasvári férfi halála ügyében (Infostart)
A rendőrség hivatalból vizsgálatot indított egy 38 éves vasvári férfi halála ügyében, akihez hozzátartozói szerint többszöri telefonhívás után sem ment ki az ügyeletes orvos.
jan. 25
14:33
Egyelőre nem kértek pluszpénzt a kórházak (Infostart)
Egyik kórház sem kért még plusz finanszírozást a megnövekedett betegforgalom miatt az Egészségügyi Minisztériumtól - közölte Horváth Ágnes, a tárca vezetője.
jan. 25
15:27
A magyar kormány hadat üzent a kalózoknak (Infostart)
Hamisítás elleni nemzeti testületet hoz létre a kormány a szellemi tulajdonnal kapcsolatos jogsértések visszaszorítása érdekében - jelentette be az Új rend program végrehajtásáért felelős kormánybiztos.
jan. 25
15:49
Gyöngyösön fejlesztett a Hopinvest Zrt. (Infostart)
Új sürgősségi betegellátó-részleget alakított ki a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban az intézményt működtető Hospinvest Zrt. - közölte a kórház sajtószóvivője.
jan. 25
16:40
Magyarországon stagnál, világszinten emelkedik a drogfogyasztók száma (Metropol)
Az ENSZ eddigi felmérései szerint a világban tovább nőtt, Magyarországon stagnált a drogfogyasztók száma az elmúlt tíz évben - hangzott el a Magyar Addiktológiai Társaság által szervezett nemzetközi konferencián pénteken Budapesten.
jan. 25
18:19
Elítélték a volt szocialista önkormányzati képviselőt (Infostart)
Sikkasztás miatt tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a volt salgótarjáni szocialista önkormányzati képviselőt, akit a város polgármestere jelentett fel; a bíróság a szabadságvesztés végrehajtását két évre felfüggesztette, az ítélet nem jogerős - közölte a Nógrád Megyei Bíróság szóvivője.
jan. 25
19:45
Padlón az MSZP - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Hamisítás elleni nemzeti testületet hoz létre február 1-jétől a kormány a feketegazdaság elleni hatékonyabb fellépés, valamint a szellemi tulajdonnal összefüggő jogsértések visszaszorítása érdekében - jelentette be az Új rend program végrehajtásáért felelős kormánybiztos, a testület elnöke.
jan. 25
20:45
Az MSZOSZ-szel egyeztetett zárt ajtók mögött Gyurcsány (Infostart)
Az új egészségbiztosítási rendszerről, az adórendszer átalakításáról és a családok vagyoni helyzetének megerősítéséről egyeztetett a kormány és a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) zárt ajtók mögött.

Keresés