2008. január 25. péntek

jan. 25
1:26
Részvétel a Csizmazia György Országos Természetfilm-fesztiválon (Pályázatfigyelő)
A Csizmazia György Országos Természetfilm-fesztivál célja, hogy országos bemutatkozási lehetőséget biztosítson mindazon amatőr és professzionális filmkészítők számára, akik természeti értékeink bemutatását és környezetünk védelmét a filmművészet eszközeivel kívánják szolgálni, és műveikkel hozzájárulnak a jövőorientált környezet- és természetbarát gondolkodásmód terjesztéséhez.
jan. 25
1:30
Ifjúságügy területén a 2007. évi pályázati kategóriákba bele nem férő kezdeményezések támogatása / IFJ-GY-DA-07-F (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: olyan, 2008 első felében ifjúságügyi területen megvalósuló ún. nonkonform kezdeményezések támogatása, amelyek a 2007. évben kiírt ifjúsági célú pályázati témákhoz nem kapcsolhatók.
jan. 25
1:34
Expressz roma ösztöndíj program (Pályázatfigyelő)
A program közvetett célja, hogy a roma társadalom integrációjára a rendelkezésre álló állami források mellett egy új lehetőség jelenjen meg a roma fiatalok körében a felsőoktatási szintű továbbtanulási motiváció érdekében.
jan. 25
5:00
Újabb szívvizsgálatot finanszírozna az OEP (Infostart)
A tervek szerint a közeljövőben a társadalombiztosítás állja majd az úgynevezett kardio-CT-vel elvégzett vizsgálatok költségét - értesült az InfoRádió. Az eljárás jelenleg több mint 160 ezer forintjába kerül a betegeknek. A vizsgálat révén fájdalom- és kockázatmentesen felismerhetők a szív koszorúereinek kóros elváltozásai, így már a korai szakaszban kiderülhet a később esetleg szívinfarktushoz…
jan. 25
5:45
Sok a büntetett előéletű Magyar Gárda-tag (Népszava)
Rendőrök biztosították a városi képviselők ülését Győrött, amikor a testület a Magyar Gárdát elítélő nyilatkozat elfogadásáról vitázott. A városháza előtt gárdisták szervezetek szimpátiatüntetést, romaszervezetek pedig ellendemonstrációt. A testület végül óvatos döntést hozott: el is határolódott a gárdától, meg nem is. Eközben kiderült: számos vezető beosztású gárdatag büntetett előéletű, noha…
jan. 25
5:47
A fővárosiak jobban bíznak az MSZP-ben és az SZDSZ-ben (Népszava)
Az országos átlagnál jobb a fővárost vezető MSZP és SZDSZ megítélése a budapestiek körében, ahogy a beruházások fontossági listáján is vezet a koalíció zászlóshajójának tartott 4-es metró. Igaz, a szakemberek szerint a két párt viszonylag jó szereplése nincs összefüggésben a városvezetés tényleges politikájával illetve tevékenységével. Ahogy a 4-es metró magas szimpátia-indexe sem annyira magának…
jan. 25
5:56
Február 14-én mondja el országértékelő beszédét Orbán (Népszava)
Kétséges, hogy lesz-e tévévita a két nagy párt vezetője között a népszavazási kampány finisében. Bár a kormányszóvivő közölte, hogy Gyurcsány Ferenc kész az álláspontok ütköztetésére, ha Orbán Viktor valóban kihívja őt, a Fidesz szóvivője cáfolta, hogy pártelnöke erre készül. Szijjártó Péter úgy fogalmazott: "hazug emberrel csak az vitatkozik, akinek elment a józan esze". Lapunk úgy tudja, Orbán…
jan. 25
6:02
Értékelik az egészségbiztosítási törvény módosítására tett szocialista javaslatokat (Népszava)
Egy szocialista javaslat szerint az Országgyűlés kétharmados többségével lehetne csak változtatni a mostani egészségbiztosítási törvényben lefektetett állami-, illetve magántulajdon arányán - tudta meg lapunk. A kezdeményezésnek - az SZDSZ várható ellenállása mellett - az is gátat szabhat, hogy módosítani kellene hozzá az alkotmányt, ami a Fidesz támogatása nélkül nem lehetséges. Az MSZP-s…
jan. 25
6:27
Olvasóink írja: Leütötték a polgárőrt (szon)
Január 21-én, hétfőn délelőtt 10 óra körül a jánkmajtisi művelődési ház bejáratánál előzetes szóváltás nélkül egy fával (seprűnyéllel) hátulról leütötték Sz. Attila polgárőrt.
jan. 25
6:27
Belső vizsgálat a Magyar Gárdánál (boon)
Belső vizsgálatot indított a Magyar Gárda elnöke azután, hogy a HVG csütörtöki írása szerint az egyesületnek több olyan vezetője és tagja is van, akiket korábban köztörvényes bűncselekmények jogerősen elítéltek.
jan. 25
6:37
Postaládánkból: Mozgalmas évet zártak (szon)
A napokban tartotta ünnepélyes évzáró összejövetelét a nyíregyházi Nyugodt Életet Nyugdíjas Klub. A klub élete az elmúlt évben igen mozgalmas volt.
jan. 25
6:43
Májustól megszűnik a szociális telefontámogatás (boon)
Várhatóan megszüntetik májustól a szociális telefontámogatást - értesült a Népszabadság.
jan. 25
6:49
Generációk a "Kemencében" (szon)
Az egészséges táplálkozás szerepe a rákbetegségek megelőzésében címmel tart előadást a Hittudományi Főiskola dísztermében prof. dr. Dinya Zoltán. A MTA doktorának tanácsai január 28-án 16.30 órától hallhatók.
jan. 25
6:54
Széfek a szarkák ellen (boon)
Nem, nem vagyok én elrontója semmiféle jónak. Csakhogy a kisördög mindig ott motoszkál az emberben. Felsejlik, ahogy egy idős néni naponta, az ima mellett elmorzsolja ezerszer a számkódját.
jan. 25
6:59
A maratonfutó színésznő (szon)
Antal Olgát azok is ismerik, akik színpadon még nem látták: a színésznő számtalan népszerű sorozat szereplőjének kölcsönözte már a hangját.
jan. 25
7:01
Tudatos álhír az Orbán-Gyurcsány-vitáról? (ma.hu)
A Magyar Nemzet szerint többen is úgy látják, hogy a Gyurcsány-Orbán vitáról szóló híresztelés az MSZP kampányának szakmai irányítójától, Szigetvári Viktortól származik, s célja a zavarkeltés lehet - írta pénteki számában a lap.
jan. 25
7:05
Mától mozgóárusoknál is lehet BKV-bérletet kapni (boon)
Budapest - Péntektől mozgóárusoknál is lehet BKV-bérletet vásárolni a fővárosban.
jan. 25
7:14
Influenza-világjárvány törhet ki (Infostart)
A humán influenzavírus és a madárinfluenza jelentik a legnagyobb fenyegetést az Egészségügyi Világszervezet szerint. A testület úgy véli: tömeges megbetegedésekre, és akár mutálódott vírusra kell számítani. Utoljára a 70-es évek végén volt influenza-világjárvány, szinte mindegyik földrészen pusztított.
jan. 25
7:16
Középiskolai felvételi - 66 ezer diák ír központi vizsgát ma és holnap (boon)
Pénteken és szombaton írják a központi, egységes írásbeli vizsgákat a középiskolába készülő diákok. Idén összesen csaknem 66 ezer tanuló jelentkezett.
jan. 25
7:21
Hajnaltól hajnalig (boon)
A múlt héten Anita alig aludt, mert a varrodában dolgoznia kellett, szerda hajnaltól csütörtök hajnalig, csütörtök hajnaltól péntekig, aztán szombaton is egész nap.
jan. 25
7:24
Negyvenezer családban évi 12 ezer forint kiesik a kasszából (Népszava)
Áprilisban vonják le utoljára a telefonszámlákból azt a bruttó ezer forint kedvezményt, amit a szociálisan rászorulóknak biztosított 2004 óta a kormány - írta a pénteki Népszabadság.
jan. 25
7:32
Gyanús ütközés (szon)
Egy Renault Megane haladt a 4-es főúton Záhony felé a 4-es főúton Kisvárda irányából csütörtök este.
jan. 25
7:33
Leszakadt a felső vezeték Környe és Oroszlány között (ma.hu)
Leszakadt a vasúti felső vezeték péntek hajnalban Környe és Oroszlány között, ami miatt a szakaszon autóbuszok pótolják a vonatokat, a Győr-Budapest vonalon pedig fennakadásra, késésre kell számítani.
jan. 25
7:35
Megkéselte rokonát egy férfi Budapesten (ma.hu)
Megkéselte egy rokonát egy férfi csütörtök késő este egy budapesti lakásban - közölte az MTI-vel a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese.
jan. 25
7:47
Nem lehet tisztán látni az Egymásért alapítvány ügyeiben – Lapszemle (orientpress)
A milliárdos adócsalással és csempészettel gyanúsított Egymásért alapítvány főkurátora, Földesi-Szabó László az NBH főigazgatójától levélben kért felmentést a titoktartási kötelezettség alól – írja a Magyar Nemzet.
jan. 25
8:09
Újra rendőrök vitték el a vezérigazgatót – Lapszemle (orientpress)
Szerdán a Nemzeti Nyomozó Iroda korrupció elleni osztályának nyomozói őrizetbe vették a terézvárosi önkormányzat vagyonkezelő cégének vezérigazgatóját – olvasható a Magyar Nemzet híranyagában.
jan. 25
8:10
Téli násztánc (boon)
Hétágra süt a nap: a bodza rügyezik, a rétisas, a holló násztáncra készül, talán egy-két béka is előmerészkedett. Jenei Gréta jegyzete
jan. 25
8:17
Helyreállt a vasúti közlekedés Környe és Oroszlány között (ma.hu)
Helyreállt a vasúti közlekedés Környe és Oroszlány között, a vonalon péntek hajnalban leszakadt vasúti felső vezetéket a MÁV szakemberei kijavították - tájékoztatta a Mávinform ügyeletese az MTI-t.
jan. 25
8:42
Meghalt egy vasvári férfi - vizsgálat indul az ügyelet késlekedése miatt (boon)
Az ügyeletes orvos több mint egy órával az első bejelentés után ért ki a beteghez. A nővér az első telefonhívásnál még nem is értesítette az orvost.
jan. 25
8:46
Egymásra mutogatnak: megszűnik a szociális telefontámogatás (HVG)
Áprilisban vonják le utoljára a telefonszámlákból azt a bruttó ezer forint kedvezményt, amit a szociálisan rászorulóknak biztosított 2004 óta a kormány - írja pénteki számában a Népszabadság.
jan. 25
8:57
Újbudai képviselő-választás: kié lesz az ellenzéki kerület? (HVG)
Elhódíthatja-e a kormányoldal a 18 éve ellenzéki választókerületet? - ez a tétje a vasárnapi választásnak Újbudán.
jan. 25
8:57
Ön szerint szükség lenne még egy Gyurcsány-Orbán vitára a népszavazás előtt? (Népszava)
Eddig még csak 355-en voksoltak a Népszava Online szavazásán, miszerint szükség lenne még egy Gyurcsány-Orbán vitára a népszavazás előtt?
jan. 25
9:03
A miniszter szerint Gyurcsány lejáratása a cél (Infostart)
Cáfolta a távozásáról szóló híreket a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter. Draskovics Tibor az InfoRádióban kijelentette: folytatja a munkát, a felröppent híreket pedig a népszavazási kampány részének tartja.
jan. 25
9:23
Káosz Budapesten egy lezuhant teherautó miatt - exkluzív képek (Infostart)
Lezuhant egy homokot szállító teherautó péntek reggel a főváros XXIII. kerületében a Grassalkovich úti felüljáróról. A felüljárót délelőtt 10 órakor teljesen lezárták, majd az egyik kifelé vezető sávot megnyitották. A környéken közlekedési káosz alakult ki.
jan. 25
9:47
Fizetik a gazdáknak a nemzeti támogatást (boon)
Debrecen-A kifizetés a hét közepén kezdődött, s már eddig 20 milliárd forintot utalt át a 2007. évi területalapú támogatás nemzeti részére is jogosult gazdálkodóknak a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal.
jan. 25
9:49
Teherautó zuhant le egy felüljáróról (boon)
Lezuhant egy homokszállító teherautó pénteken reggel kilenc óra előtt néhány perccel a főváros XXIII. kerületében, a Grassalkovich úti felüljáróról.
jan. 25
9:51
Majdnem agyonverte öt hónapos kisfiát - őrizetben az anya (boon)
Majdnem agyonverte öt hónapos kisfiát egy nő egy érdi anyaotthonban, mert zavarta a gyerek sírása. A gyereket még kedden hajnalban vitték kórházba a mentők, az orvosok még aznap értesítették a rendőröket.
jan. 25
9:58
Amikor átrobog feletted a vonat... (szon)
Egy 350 tonnás szerelvény életveszélyes: a férfinak mégis hatalmas szerencséje volt.
jan. 25
10:09
Nem a fék hibája okozta a pécsi buszbalesetet (boon)
Nem a fék hibája okozta a múlt hét hétfői buszbalesetet Pécsett. Ezt állapította meg elsődlegesen a szakértői vizsgálat.
jan. 25
10:11
Hogyan fejezte le magát az újhelyi rab? (boon)
Sátoraljaújhely - Szalagfűrésszel ölte meg magát egy rab a sátoraljaújhelyi fegyházban - adtuk hírül. Riporterünk a helyszínen tartózkodik.
jan. 25
10:20
Közepes intenzitású megyénkben a járvány (szon)
Szabolcs-Szatmár-Bereg - Nőtt az influenzás betegek száma az országban: az elmúlt héthez képest másfélszer többen fordultak orvoshoz - közölte a napokban Csohán Ágnes, az Országos Epidemiológiai Központ járványügyi osztályvezetője.
jan. 25
10:41
Szabolcsi lottó-milliomos (szon)
Demecser – Nagy port vert fel, amikor több mint tíz éve Demecserben egy házaspár megnyerte a lottó-ötöst. Akkor a mostani összegnek a negyedét vihette el a szerencsés, de az sem volt kevés pénz.
jan. 25
10:49
A rendőrt 15 méteren át húzták maguk után a kocsival (ma.hu)
Egy rendőr könnyű sérüléseket szenvedett, miután járőrtársaival üldözőbe vett két férfit, akik gépkocsit akartak lopni - tudatta a rendőrség internetes honlapja pénteken.
jan. 25
11:01
A tervezettnél közel 100 milliárddal több volt a vámosok bevétele (Infostart)
A tervezettnél csaknem 100 milliárddal többet, összesen 1.241 milliárd forintot szedett be tavaly a vám- és pénzügyőrség. A pénzügyminiszter szerint a szervezet megkapja a feladatai elvégzéséhez szükséges forrásokat.
jan. 25
11:12
Egy rendőr megsérült az éjszakai autós üldözésben (HVG)
Egy rendőr könnyű sérüléseket szenvedett, miután járőrtársaival üldözőbe vett két férfit, akik gépkocsit akartak lopni - olvasható a rendőrség internetes honlapján.
jan. 25
11:14
Zuschlag-ügy - Házi őrizetbe került az előzetesből Lados István (boon)
Kikerült az előzetes letartóztatásról és most házi őrizetben van Lados István, a Zuschlag-ügy egyik gyanúsítottja.
jan. 25
11:17
Házi őrizetbe helyezték Zuschlag személyi titkárát (ma.hu)
A szegedi nyomozási bíró házi őrizetbe helyezte Lados Istvánt, a Zuschlag-ügy egyik gyanúsítottját - mondta Szabó Ferenc Bács-Kiskun megyei főügyész pénteken az MTI-nek. A gyanúsítottat a kecskeméti ügyész indítványának megfelelően helyezték házi őrizetbe - tette hozzá.
jan. 25
11:18
"Ipari porszívókkal küzdök" (168 Óra Online)
Besúgóiról írt könyvet Csapody Miklós képviselő, aki indul az időközi választáson Újbudán. Ha nyer, űrhajóst juttat a parlamentbe. [Dátum: 2008. 01. 25. 09:14]
jan. 25
11:24
Rögzítik az ügyeleti hívásokat (szon)
Nyíregyháza – Legutóbb Vasváron történt egy sajnálatos tragédia, mely vélhetően azért következett be, mert az ügyeletes orvos csak egy órával később indult a beteghez a riasztást követően.
jan. 25
11:25
Burns vacsora, avagy mégsem skótok a Skótok? (boon)
Budapest - A Corinthia Grand Hotel Royal báltermében vehetnek részt, a skót hagyományokat felvonultató jótékonysági eseményen megjelenő vendégek.

Keresés