2008. február 27. szerda

febr. 27
1:14
Szomorú baki az Oscar-gálán (est.hu)
Kimaradt a nemrég tragikusan fiatalon elhunyt színész, Az ügyfél sztárja, Brad Renfro abból az összeállításból, amit az elmúlt év halottairól állított össze az Akadémia az Oscar-gálára.
febr. 27
1:25
Folytatódik a Bourne-trilógia! (est.hu)
A február 24-i Oscar-gálán három díjat nyert A Bourne-ultimátum az eredeti tervek ellenére mégiscsak kap egy folytatást – természetesen ismét Matt Damonnal a címszerepben.
febr. 27
8:21
Jimmy Eat World: Chase This Light (est.hu)
(Interscope / Universal)Az emo régi, komolyabb értékrendet képviselő verziójával nevet szerző Jimmy Eat World 2001-ben jutott karrierje csúcsára a Bleed American albummal (amit a szeptember 11-i terrortámadás után már címnélküli lemezként nyomtak újra), és ebben különösen sokat segített az MTV-kedvenc The Middle kislemezsláger is. A nagy dobást követő 2004-es Futures albummal a gitáros-énekes Jim…
febr. 27
8:33
Feltámadt poraiból a Klaxons (est.hu)
A brit zenekar már elkezdte írni az új lemez dalait.
febr. 27
8:35
Timberlake és Lou Reed avatja a hírességeket (est.hu)
Március tizedikén avatják be a Rock and Roll Hírességek Csarnokának új tagjait.
febr. 27
8:43
Morcheeba: Dive Deep (est.hu)
(Echo / Neon Music)A Godfrey fivérek és Skye Edwards énekesnő a Charango album turnéja után 2003-ban a From Brixton To Beijing DVD-vel és a Parts Of The Process slágerválogatással zárták le nagysikerű munkakapcsolatukat, de azóta nincs sok szerencséjük: a szólópályára lépő Skye-ra nem nagyon figyelt oda a világ (Mind How You Go), míg a Morcheeba nevet tovább vivő Ross és Paul Godfrey a Noonday…
febr. 27
10:15
Eltérő sportolási szokások (est.hu)
Nem vagyunk egyformák - közhely, s ugyanez érvényes a testmozgásra is. A nem, az etnikai hovatartozás, valamint a jövedelem is befolyásolja a sporthoz való viszonyunkat.
febr. 27
11:48
Nem kell Vágó a fiataloknak (est.hu)
Habár Vágó Istvánt választották meg a legnépszerűbb sztárnak Magyarországon, a 18 és 49 év közöttieket a múlt héten már nem annyira tudta lázba hozni a nevével fémjelzett Legyen Ön is Milliomos!(LÖM). Nézzük a részleteket.
febr. 27
12:16
Holland-Flamand Filmfesztivál (est.hu)
Uránia Nemzeti Filmszínház, Örökmozgó Filmmúzeum, február 29. - március 12. A február 15. óta zajló LOW Holland-Flamand Kultfeszt táncművészeti, színházi, komoly- és könnyűzenei, illetve képzőművészeti programjai közé 29-től csatlakozik a film is: 13 nagyjáték- és 6 dokumentumfilmet nézhetünk meg egyenesen Hollandiából és Belgiumból.
febr. 27
16:18
A Bayerisches Staatsorchester koncertje (est.hu)
VIGYÁZAT - ÉLŐ KARMESTER! - ezt a feliratot erősítették a Londoni Szimfonikusok Kent Nagano karmesteri pulpitusára - amit előzőleg egy elektromos transzformátorról applikáltak le -, amikor Frank Zappa néhány zenekarra írt kompozícióját rögzítették lemezre.
febr. 27
16:23
Pánik (est.hu)
Tillát alias Till Attilát már több médiumból is ismerhetjük. A 39. Magyar Filmszemlén két díjat is nyert bemutatkozó nagyjátékfilmjével bebizonyítja, hogy a filmhez is van némi érzéke.
febr. 27
16:28
Ellenséges vágyak (est.hu)
Aligha találhatnánk ki nyálcsorgatóbb műfaji besorolást az erotikus kémtörténetnél, ám Ang Lee mester sanghaji spionmeséje ízigvérig művészfilm, és mint ilyen, inkább a szépségre és az érzelmekre koncentrál, mint a test kalandjaira.

Keresés