2008. február 11. hétfő

febr. 11
1:12
Meghalt A dicsőség zászlaja hőse (est.hu)
Raymond Jacobs, az 1945-ben készült híres Iwo Dzsima-i zászlófelvonást megörökítő fotó utolsó amerikai túlélője január 29-én, 82 éves korában halt meg.
febr. 11
1:23
Kiderült, melyik az évtized legjobb magyar filmje (est.hu)
Az Országos Diákzsűri Tarr Béla 2000-ben készült alkotását, a Werckmeister harmóniákat választotta az elmúlt évtized legjobb magyar filmjének. A díjat szombat este adták át a budapesti Toldi moziban, a 39. Magyar Filmszemle alkalmából a Diákzsűri által kiosztott többi elismeréssel együtt.
febr. 11
2:55
Családom és egyéb állatfajták (est.hu)
A kosztümös drámák és sorozatok után a BBC berkeiben az 1995-ben elhunyt neves zoológus-természetvédő és remek író, Gerald Durrell humoros önéletrajzi regényéből forgattak tévéfilmet.
febr. 11
7:19
Juno (filmzenelemez) (est.hu)
(Rhino / Warner)Meghökkentő dolog történt: 2008 februárjában egy filmzenelemez került az amerikai albumlisták élére, de nem egy hollywoodi szuperprodukcióé, mint például legutóbb a Dreamgirls estében, hanem egy olcsó kis filmecskéé, egy szimpatikus és intelligens vígjátéké, melyben szimpatikus és intelligens gitározós-éneklős dalocskák szólnak szimpatikus és intelligens előadóktól. Köztük…
febr. 11
7:25
Smashing Pumpkins: American Gothic (est.hu)
(Reprise / Warner)A Smashing Pumpkins ezredfordulós feloszlása után Billy Corgan hiába állt elő új zenekarral (Zwan: Mary Star Of The Sea), szólólemezzel (The Future Embrace) vagy verseskötettel (Blinking With Fists) szüntelenül felgyűlő kreatív energiáinak levezetésére, a múlt kísértő emlékei addig nem hagyták nyugodni, míg végül fel nem támasztotta imádott zenekarát, legalábbis a régihez hasonló…
febr. 11
8:30
KISS: Az internet megölte a zenét (est.hu)
Gene Simmons az internetes letöltéseket okolja a zeneipar haláláért.
febr. 11
8:32
Történelmi lépés: az első album mobiltelefonra (est.hu)
Timbaland zenetörténeti lépésre szánta el magát: egy egész lemezt ír kizárólag mobiltelefon-előfizetőknek.
febr. 11
10:25
Kapj el, ha tudsz (est.hu)
Steven Speilberg feltehetőleg azon rendezők táborát gazdagítja, akik inkább tartanának szteppbemutatót egy burmai aknamezőn, mint hogy két óránál rövidebb időtartamú filmet öklendezzenek oda a nagyközönség színe elé. Márpedig ez esetben a "kevesebb néha több" elv határozottan jót tett volna a szóban forgó alkotásnak.
febr. 11
10:27
Amerikai nindzsa 5. (est.hu)
Eddig és ne tovább! A mai napig szótlanul tűrtük, hogy egyes lelketlen hollywoodi zugfilmesek szánalmasabbnál szánalmasabb folytatásokkal dózerolják porba olyan alapvetések mítoszait, mint a Cyborg zsaru, a Boa Vs Piton, vagy a Mocsárember.
febr. 11
10:29
KI-LÁTÓ Népzenei Tehetségkutató Gála (est.hu)
A Fonó Budai Zeneház tavaly év végén indította el nagyszabású népzenei tehetségkutató versenyét, a KI-LÁTÓT, melyre népzenei vagy népzene közeli formációk jelentkezhettek, a népzene legkülönbözőbb irányaiból. Február 16-án a három fő kategória, a népzene, a világzene és a jazz győztesei lépnek fel együtt a KI-LÁTÓ Gálán a Fonóban.
febr. 11
10:30
Piton (est.hu)
Immár évek óta nem hagy nyugodni egy kérdés: vajon hol lehet hozzájutni ahhoz a szoftverhez, mely nem egész öt perc alatt képes prezentálni húsz dolláros költségvetésű katasztrófafilmek forgatókönyvét? Bár meg kell hagyni, pokolian kemény meló lenne olyan hüllőfajt találni hozzá, melynek tekintélyén ne esett volna csorba a galád alkotók jóvoltából.
febr. 11
10:52
Madarak (est.hu)
A Madarak címet olvasva valószínűleg mindenkinek a Hitchcock-film jut eszébe, ám itt most egész másról van szó.
febr. 11
11:10
Újra megszólal! (est.hu)
Klasszikus hangszercsodák (többek között üvegharmonika, szájbőgő, szöghegedű, gitárcselló, baryton) is hallhatók lesznek azon a koncerten, amelyen a régi hangszereket megszólaltató hazai és külföldi kiválóságok játszanak, élükön a műsorvezetői feladatokat is ellátó Mandel Róberttel.
febr. 11
11:16
Donna Leon: Méregpohár az operában/Bíbornál is sötétebb (est.hu)
Aki szereti a klasszikus detektívregényt a szépirodalommal és jellegzetes atmoszférával vegyítő krimiket, az Agatha Christie regényei és Georges Simenon Maigret-sorozata után ismerkedjen meg a Velencében élő amerikai írónő, Donna Leon munkáival is!
febr. 11
11:18
Mit kell tudni az izomlázról? (est.hu)
Szokatlan mozgásformáknál vagy túlzott edzésmennyiségnél a következmény: fájó merev végtagok, minden porcikánkat meggyötrő izomláz. Ha nagyon nagy a túlterhelés, a fájdalmas izomzat mellett lehet hőemelkedésünk, esetleg enyhe lázunk, mégsem mondhatjuk azt, hogy az izomláz valódi láz.
febr. 11
11:33
Amsterdam Klezmer Band, New Cool Collective (est.hu)
Február második felében a holland főváros, Amszterdam mutatkozik be az A38 Hajón és a Millenárison, illetve rajtaütésszerűen Budapest forgalmasabb közterein.
febr. 11
13:53
Mester és tanítványa - Winand Gábor - MAE Quintet (est.hu)
Amikor a padovan és a mester randevút ad egymásnak, ott bármi megtörténhet. Például előkerülhetnek a lézerkardok is. A Jazz Club Muzsikus Kávéház azonban távolról sem egy csillagromboló, a meghitt környezethez pasztelles muzsika dukál. A hétvégén a MAE Quintet és Winand Gábor adja át nekünk az erőt.
febr. 11
15:53
Nappali őrség (est.hu)
Vakítóan látványos és szédítően gyors, modern fantasyőrület Oroszországból. Igen, Oroszországból!
febr. 11
18:53
BAFTA-díjak 2008 (est.hu)
A Vágy és vezeklés nyerte a legjobb film díját a Brit Filmakadémia (British Academy of Film and Television Arts) múlt hétvégén lezajlott díjátadóján, de a Piaf és a Nem vénnek való vidék vihette haza a legtöbb díjat.
febr. 11
19:47
Meghalt Roy Scheider (est.hu)
Hetvenöt éves korában elhunyt Roy Scheider, aki legismertebb alakítását A cápa első és második részében nyújtotta, de játszott A francia kapcsolat és a Mindhalálig zene című filmekben is, melyekért Oscar-díjra is jelölték.

Keresés