2008. február 16. szombat

febr. 16
5:20
Az orvosok szerint a kora nem akadály, csak akaraterő kell a felépüléséhez (Behaviour)
Azt követően, hogy a párizsi La Pitié Salpetriére kórházban két órás műtétet hajtottak végre Ronaldo térdén, az orvosok szerint a labda átkerült a világ egyik valaha volt legjobb labdarúgójának térfelére: a szakemberek szerint már csakis rajta múlik, hogy 31 esztendősen, a harmadik súlyos térdsérülését követően is képes lesz-e újra játszani.
febr. 16
6:18
„Hojra, Fradi!” (Blikk)
Intenzív magyar nyelvtanulásba kezdett Paul Shaw
febr. 16
6:20
Sokkolták barátnői képei a védőt (Blikk)
Bombázót igazolt a Bayern München
febr. 16
6:22
Ronaldo receptje: Kilenc hónap foci nélkül (Blikk)
Vajon visszatérhet még a pályára a világklasszis?
febr. 16
6:42
NHL: meggyengült a Carolina (Behaviour)
Vezérét vesztette el az idény hátralévő részére az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Carolina Hurricanes: a gárda kapitányának, Rod Brind'Amournak elszakadt a térdszalagja. A Stanley Kupa-győztes csatár a Pittsburgh Penguins elleni mérkőzésen sérült meg, és 4-6 hónapig nem játszhat. Brind'Amour 19 góljával és 32 gólpasszával csapata legeredményesebbje. Rajta kívül a gárda másik…
febr. 16
11:23
Adam Nelson minden idők harmadik legjobb súlylökő eredménye (Metropol)
Adam Nelson minden idők harmadik legjobb fedettpályás eredményével nyerte a férfi súlylökők küzdelmét a Fayetteville-ben rendezett nemzetközi atlétikai versenyen.
febr. 16
11:43
Győzelemmel kezdett Lékó Péter (Infostart)
Győzelemmel kezdte szereplését Lékó Péter a 25. linaresi sakk szupertornán, amely idén is a mexikói Moreliában kezdődött meg.
febr. 16
13:05
Adam Nelson minden idők harmadik legjobb súlylökő eredménye (Behaviour)
Adam Nelson minden idők harmadik legjobb fedettpályás eredményével nyerte a férfi súlylökők küzdelmét a Fayetteville-ben rendezett nemzetközi atlétikai versenyen. A 2005-ben szabadtéri világbajnok amerikai versenyző 22,40 méterig repítette a súlygolyót, aminél korábban csak világcsúcstartó honfitársa, Randy Barnes (22,66 m), illetve a német Ulf Timmermann (22,55 m) lökött jobbat még 1989-ben.
febr. 16
13:15
Lékó győzelemmel kezdett (Behaviour)
Lékó Péter szép győzelemmel kezdte szereplését a 25. linaresi sakk szupertornán, amely az idén is a mexikói Moreliában kezdődött meg. A magyar nagymester az első fordulóban a világos bábúkat vezette az azeri Tejmur Radzsabov ellen, s ellenfele a 37. lépést követően volt kénytelen feladni a partit. A világ egyik legrangosabb viadalának nyitónapján a négy meccsből csupán egy döntetlen született és…
febr. 16
14:28
Cselgáncs Hungária Kupa: Baczkó Bernadett vigaszágra került (She)
Harmadik mérkőzésén alulmaradt, s ezzel a vigaszágra került Baczkó Bernadett a 43. OTP Bank női cselgáncs Hungária Kupán, amely az olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozat budapesti állomása.
febr. 16
14:40
Négy kontinens: japán győzelem a nőknél (Behaviour)
A japán Aszada Mao nyerte a nők versenyét a dél-koreai Gojangban zajló Négy kontinens műkorcsolya és jégtáncviadalon. A világbajnoki ezüstérmes japán versenyző nagy fölénnyel, több mint 13 ponttal előzte meg a második kanadai Joannie Rochette-t. A harmadik helyen Aszada honfitársa, a vb-címvédő Ando Miki végzett.
febr. 16
16:15
Atlétika: Wariner kikapott 200 méteren Batmantől (She)
Jeremy Wariner, a férfi 400 méteres síkfutás olimpiai és világbajnoka második helyen végzett 200 méteren a sydneyi szabadtéri atlétikai versenyen. A nemzetközi viadalon az amerikai sztárt a hazai Daniel Batman utasította maga mögé: Wariner 20.93 mp-es idővel ért célba, míg Batman 20.81-gyel.
febr. 16
17:59
Kézilabda, férfi KEK, nyolc között az MKB Veszprém (She)
A férfi kézilabdázók harmadik számú nemzetközi kupasorozatában a KEK-ben a negyeddöntőbe jutott az MKB Veszprém együttese, amely kettős győzelemmel búcsúztatta a román Steaua Bucuresti gárdáját.
febr. 16
18:16
Ferencziék kiverték a Liverpoolt! (Infostart)
Kiesett a Liverpool az angol labdarúgó FA Kupából, mivel a legjobb 16 között hazai pályán 2-1-re kikapott a másodosztályú Barnsley csapatától. A vendégek magyar csatára, Ferenczi István végigjátszotta a mérkőzést.
febr. 16
18:22
Cselgáncs-Vk, Hungária Kupa: Baczkó Bernadett bronzérmes (She)
Baczkó Bernadett (képünkön) bronzérmet nyert a 43. OTP Bank női cselgáncs Hungária Kupán, amely az olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozat budapesti állomása. A KSI 57 kg-os kiválósága a vigaszágon az izraeli Liraz Ben Melech és a belga Julie Baeyens után azzal a szlovén Vesna Dzukiccsal csapott össze, akit tavaly megvert a salzburgi U23-as Eb-döntőben.
febr. 16
18:27
Atlétika, Birmingham: Kenenisa Bekele világcsúcsa 2 mérföldön (She)
Az etióp Kenenisa Bekele megdöntötte a 2 mérföldes táv világcsúcsát a birminghami fedett pályás atlétikai versenyen.
febr. 16
18:29
Karate, junior és kadett Eb: Horváth Ottó ezüstérmes (She)
Horváth Ottó ezüstérmes lett szombaton a karatésok junior és kadett Európa-bajnokságán, Triesztben.
febr. 16
18:33
Tenisz, Marseille: Mario Ancic - Andy Murray döntőt rendeznek (She)
A Marseille-ben zajló, 534 ezer euró összdíjazású férfi tenisztorna egyeseinek küzdelmében Mario Ancic - Andy Murray (képünkön) döntőt rendeznek, miután mindketten két-két játszmában verték elődöntőbeli riválisukat.
febr. 16
18:35
Kosárlabda Eb-selejtező: nehéz csoportban a magyarok (Behaviour)
Szombaton megtartották a 2009-es férfi, illetve női kosárlabda Európa-bajnokság selejtezőcsoportjainak sorsolását Velencében. A magyar válogatott a férfiaknál az olaszokkal, a szerbekkel, a bolgárokkal és a finnekkel, a nőknél pedig a franciákkal, a románokkal, a szlovákokkal és a horvátokkal került egy ötösbe. A kvalifikációs sorozat mindkét nemnél szeptemberben kezdődik, oda-visszavágós alapon…
febr. 16
18:47
Birmingham: Bekele világcsúcsa 2 mérföldön (Behaviour)
Az etióp Kenenisa Bekele megdöntötte a 2 mérföldes táv világcsúcsát a birminghami fedett pályás atlétikai versenyen. Az afrikai futó 8:04.35 perc alatt ért célba, s ezzel 0.34 mp-et faragott a régi rekordból (8:04.69), amelyet honfitársa, Haile Gebrselassie ért el ugyanebben az arénában, 2003. február 21-én.
febr. 16
19:01
Megdőlt Egerszegi Krisztina korszakos világcsúcsa (Infostart)
A zimbabwei Kirsty Coventry 2:06.39 perccel új világcsúcsot úszott női 200 méter háton az egyesült államokbeli Columbiában.
febr. 16
19:01
Női kézilabda EHF Kupa: tizennégy góllal nyert a Dunaferr (She)
Tizennégygólos előnyt szerzett a Dunaferr női kézilabda-csapata az EHF Kupa nyolcaddöntőjében, miután legyőzte a pályaválasztói jogáról lemondó szerb Knjaz Milost, Dunaújvárosban.
febr. 16
19:03
Röplabda, Közép-Európai Liga: otthon kapott ki a Gödöllő (She)
A női röplabdázók Közép-Európai ligájának 17. fordulójában a Gödöllő hazai pályán sima három szettben kapott ki a horvát ZOK Rijekától.
febr. 16
19:09
Kétgólos hátrányból állt fel a Karlsruhe (Behaviour)
Bár már kétgólos hátrányban is volt, végül mégis szerzett egy pontot a német labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában Hajnal Tamás csapata, a Karlsruhe. A magyar válogatott középpályása végigjátszotta a vendég Bayer Leverkusen elleni, 2-2-re végződött találkozót.
febr. 16
19:18
Kézilabda, Budapest Bank férfiliga: Mezőkövesden nyert a Balaton (She)
A Budapest Bank liga, a férfi élvonalbeli kézilabda-bajnokság alsóházi rájátszásának negyedik fordulójában Mezőkövesden nyert három góllal a Balatonfüred.
febr. 16
19:35
Síugró, Vk, Willingen: norvég siker csapatban, a finnek előtt (She)
A Björn Einar Romören, Anders Bardal, Tom Hilde, Anders Jacobsen (képünkön utóbbi) összeállítású norvég együttes nyerte a síugró Világkupa-sorozat németországi, Willingenben zajló csapatversenyét. A második helyre a finnek, a harmadikra az osztrákok értek oda.
febr. 16
19:36
Újabb győri siker (Behaviour)
A második mérkőzését is megnyerte a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében. A szeptember óta veretlen csapat ezúttal a vendég német Nürnberg ellen diadalmaskodott.
febr. 16
20:03
Atlétika: Iszinbajeva javított a világ legjobb fedettpályás eredményén (She)
Jelena Iszinbajeva 4,95 méterre javította rúdugrásban a világ legjobb fedettpályás eredményét a szombati, donyecki atlétikai versenyen.
febr. 16
20:09
Kézilabda, női KEK: kikapott és kiesett a Debrecen (She)
A női kézilabdázók harmadik számú nemzetközi kupasorozatában, a KEK küzdelmeiben nem sikerült bejutnia a legjobb nyolc közé a DVSC-Aquaticum gárdájának, miután a nyolcaddöntő visszavágóján ötgólos vereséget szenvedett a román Rulmentul Brasov csapatától.
febr. 16
20:20
Kézilabda, Budapest Bank férfiliga: tíz góllal verte a Győr a Hortot (She)
A Budapest Bank liga, a férfi élvonalbeli kézilabda-bajnokság alsóházi rájátszásának negyedik fordulójában a Győr a Kőér utcában tíz góllal bizonyult jobbak a pályaválasztó Hort SE-nél. A Debrecen a Békés otthonában szenvedett háromgólos vereséget a felsőházban.
febr. 16
20:30
Nagy pofont kapott az Arsenal Rooneyéktól (Infostart)
A Manchester United fölényes sikerét hozta az angol labdarúgó FA Kupa nyolcaddöntőjének szuperrangadója: Sir Alex Ferguson menedzser együttese 4-0-ra kiütötte a vendég Arsenalt.
febr. 16
20:42
Férfi kézilabda EHF Kupa: nagy verést kapott a Dunaferr (She)
Kiesett a férfi kézilabda EHF Kupából a Dunaferr, miután a nyolcaddöntő zaragozai visszavágóján is vereséget szenvedett a spanyol Aragontól.
febr. 16
21:10
Kézilabda, Budapest Bank férfiliga: nyert a Nyíregyháza (She)
Öt góllal nyert hazai pályán a Nyíregyháza férfi kézilabdacsapata a Tata ellen a Budapest Bank liga, a férfi élvonalbeli kézilabda-bajnokság alsóházi rájátszásának negyedik fordulójában. A hazaiak legjobbja Farkas volt, aki tizenegy gólt szerzett.
febr. 16
21:22
Síugró Vk: norvég siker csapatban (Behaviour)
A norvég együttes nyerte a síugró Világkupa-sorozat németországi csapatversenyét. Eredmény, csapatverseny:1. Norvégia (Björn Einar Romören, Anders Bardal, Tom Hilde, Anders Jacobsen) 1052,4 pont2. Finnország 1035,43. Ausztria 999,4
febr. 16
22:15
Kikapott a Real Madrid Sevillában (Infostart)
A címvédő és listavezető Real Madrid 2-1-re kikapott a Betistől Sevillában a spanyol labdarúgó-bajnokságban.
febr. 16
22:48
Tottiék kikaptak a Juventustól (Infostart)
A tabella második helyén álló Roma 1-0-ra kikapott a harmadik Juventus otthonában az olasz labdarúgó-bajnokságban.
febr. 16
23:22
Gyorsasági motor, teszt: Héctor Barberá és Tóth Imre is elégedett (She)
A mai nap befejeződött a gyorsasági motorosok 2008 első 250 kcm-es és 125 kcm-es szezon előtti tesztje, a dél-spanyolországi, jerezi pályán, melyen a Team Toth Aprilia mindkét versenyzője is részt vett.

Keresés