2008. február 10. vasárnap

febr. 10
0:37
MacBook Air, a penge notebook (terminal)
Az Apple - MacBook Air néven - bemutatta a világ legvékonyabb hordozható számítógépét, amely legvékonyabb részein kevesebb, mint 5 milliméter, de összecsukva, a legvastagabb pontján is csupán két centiméter - még itt is vékonyabb, mint a versenytárs modellek legvékonyabb pontjai.
febr. 10
0:41
A mikrovállalatok körében bővülhet az internetpiac (terminal)
Tízből hét hazai vállalatnál már elérhető a világháló - legalábbis a BellResearch által évente elkészített magyar infokommunikációs jelentés üzleti internetszolgáltatással foglalkozó 2007-es modulja szerint.
febr. 10
2:36
350 kilométer intelligencia (terminal)
A legbiztosabb és legkényelmesebb haladás.
febr. 10
2:40
Piaci bevezetés előtt álló eszközök a CeBIT-en (terminal)
Wireless N, Green Ethernet és Digitális Otthon újdonságok valamint kerekasztal beszélgetések.
febr. 10
2:44
Mi van, ha átver az „inviteles”? (terminal)
Ha megállapítható, vagy akár csak valószínűsíthető, hogy a fogyasztóval személyesen vagy telefonon történt szerződéskötésben a megtévesztés bármilyen mértékben szerepet játszott, az Invitel a szerződést semmisnek tekinti, a felületes vagy vétkes ügynökökkel szemben pedig eljár.
febr. 10
8:49
A legjobban pörgő termékek az Arukereso.hu-n, 5. hét (onlinemedia.blog.hu)
Az Arukereso.hu-n az 5. héten az alábbi termékeket keresték a legtöbben. A lista 50 terméket tartalmaz: az 5 legjobb kategória 10-10 legtöbb átkattintást hozó termékét. Az átkattintás itt azt jelenti, hogy a felhasználó a keresett termékre kattintva kilép az Arukereso.hu-ról és belép valamelyik partner-áruházba, amelynek az adatai itt elérhetőek. [...] Bővebben!
febr. 10
8:53
A Yahoo! kéreti magát: egyelőre visszautasítják a Microsoft ajánlatát (prohardver)
A násztánc folytatódik.
febr. 10
9:00
Újabb komédia Duke Nukem világában (SG)
Úgy tűnik a Duke Nukem Forever tovább folytatja lassan már nevetségessé váló kálváriáját.
febr. 10
9:20
'Reggelt! (GameStar)
A friss és tavaszias szombat után hasonlóan kellemes vasárnapot kívánok mindenkinek. Kapcsolódjatok ki, érezzétek jól magatokat, s ha van hozzá kedvetek, néha kukkantsatok fel ide is.
febr. 10
9:58
Rainbow Six: Vegas 2 - Gameplay movie-k (GameStar)
Egyre közelebb kerülünk a március végén esedékes premierhez, így itt az ideje, hogy beinduljon a média áradat.
febr. 10
10:36
Project Gotham Racing 4 Valentin-napra (x360) (Gamer365)
A Mass Effect után egy újabb Xbox 360 címmel kapcsolatban derült ki, hogy hamarosan letölthető tartalom érkezik hozzá: a Project Gotham Racing 4 kapásból két extrával bővül, melyek közül az egyik ráadásul teljesen ingyenesen lesz elérhető.
febr. 10
11:28
Hárommilliárdot tervez idén a Hama (prim)
Kis mértékben csökkent az elektronikai tartozékok forgalmazásával foglalkozó német Hama cég hazai leányvállalatának árbevétele 2007-ben. Ezt főleg a memóriakártyák árának csökkenése okozta, amelyet a szegmens bővülése sem tudott teljesen ellensúlyozni. Ennek ellenére a cég optimista, ez év végére szeretné elérni a mérföldkőnek számító hárommilliárd forintos árbevételt.
febr. 10
11:50
Megvan az első Tekken-szereplő (SG)
Luke Goss, a Pokolfajzat 2 főellenségét alakító színész lesz Steve Fox a tervezett Tekken-moziban. Eddig nem állt túl sok információ a rendelkezésünkre, ám állítólag a történet szerinti angol boxvilágbajnok lesz a főszereplő.
febr. 10
12:01
A Mars három dimenzióban (SG)
A Mars Express adatainak hála, már három dimenzióban is megcsodálhatjuk a vörös bolygó felszínének egy tekintélyes részét.
febr. 10
12:22
FPS egér markolattal (Pazar Cuccok)
Ha azok közé a gémerek közé tartozol, akik egy shotgun-ra cseppet sem hasonlító egerüket okolják a gyenge játákteljesítményért és a bekapott headshotokért, akkor lehet, hogy tudunk mutatni ...
febr. 10
12:23
A Yahoo még többet akar kisajtolni a Microsoftból (prim)
A Yahoo vezetősége, úgy tűnik, túlságosan alacsonynak tartja a Microsoft ajánlatát, ugyanis még többet szeretnének kapni a vállalatért.
febr. 10
12:39
Splash Damage - Munkatársakat keresünk! (GameStar)
A londoni székhelyű stúdió nyilvánvalóan nem bír a nyakába szakadt megbízások tömkelegével, így tehetségek után kajtat.
febr. 10
13:22
3,2 megapixeles Sagem mobil (prim)
A leginkább olcsó és divatos belépőszintű készülékeiről ismert Sagem bejelentette, hogy a jövő héten kezdődő 3GSM World rendezvényen a nagyközönség elé tárja legújabb készülékét, melyet egy 3,2 megapixeles kamerával szereltek fel.
febr. 10
14:05
Elkészült a fázisváltó memória (SG)
Az Intel és az STMicroelectronics elkészítette az első olyan prototípusokat, amelyeket már leszállíthattak a partnereknek. A fázisváltó memória mobiltelefonokban és beágyazott megoldásokban jelenhet meg elsőként.
febr. 10
14:07
Hatástalan az XP-petíció (SG)
Nem úgy tűnik, hogy a Windows XP megmentésére indult online petíció bármit is elérhet a Microsoft terveinek megváltoztatását illetően. A szoftvercég nem hajlik útitervének újabb módosítására.
febr. 10
14:09
Az Activision sikerei és tervei (SG)
Nagyon sikeres üzleti évet zárt az Activision. A kiadó saját kimutatásai szerint 2007 utolsó negyedévében az előző év dupláját termelte ki.
febr. 10
14:11
Val Kilmer lesz K.I.T.T. hangja (SG)
Val Kilmer lesz a hamarosan kezdődő Knight Rider széria K.I.T.T.-jének eredeti hangja. A felvezető-epizódot "szinkronizáló" Will Arnett ugyanis csak GMC autókhoz adhatja a hangját, míg az új csodajárgány egy Ford lesz.
febr. 10
15:04
Filmtervek: Crysis és Bioshock (Gamer365)
Játék-filmet csinálni nehéz, illetve ritkán kifizetődő - Hollywood eddig javarészt méretes buktákat, és már a megvalósítás előtt elbukott projekteket gyártott. A Crysis vagy a Bioshock jobban sikerül?
febr. 10
16:42
Crysis - Már egymillió felett, folytatás és mozifilm (GameStar)
Eddig sem volt kérdéses, hogy nanoruhás hősünk kalandja folytatódik, ám a jelek szerint akár film is készülhet a rendkívül látványos FPS-ből.
febr. 10
17:15
A RIAA minden PC-re tartalomszűrőt telepítene (prim)
Az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége (RIAA) furcsábbnál furcsább, az illegális tartalmak terjedését megakadályozni hivatott ötletekkel áll elő.
febr. 10
17:20
KIEMELT HÍR: Éjfélig tart az ATi nyereményjáték! (Gamekapocs)
Legújabb nyereményjátékunkban egy vízhűtéses, minden igényt kielégítő Sapphire TOXIC ATi Radeon X1900XTX videókártyát nyerhetsz!
febr. 10
17:36
Új Alfa D-SLR 14,2 megapixellel és gyors autofókuszú élőképpel (prim)
Két új Sony készülékkel bővül az Alfa digitális SLR-család, melyek gyors felvételkészítést biztosító, élőképes autofókuszt, valamint kiváló képminőséget, ugyanakkor egyszerűen használható kreatív jellemzőket kínálnak.
febr. 10
18:20
The Midnight Meat Train - Clive Barker novellája alapján (GameStar)
Legutóbb a vegyes fogadtatásban részesült, ám kétségtelenül hangulatos Jericho révén találkoztunk a horror mesterével.
febr. 10
18:20
Tucatnyi Mirosoft biztonsági frissítés februárban, legalább 7 kritikus (prim)
A Microsoft előzetes közleménye szerint 12 biztonsági frissítést tervez kiadni februári szokásos havi frissítőcsomagjában, köztük legalább 7 olyan javítófoltot, amely kritikus sebezhetőséget orvosol.
febr. 10
18:47
A Plextor még nem mondott le a HD DVD-ről (prim)
Habár a tartalomszolgáltatók nagy része már eltemette a HD DVD-t, a Plextor egy olyan kombó meghajtót mutatott be, amely nem csupán a győztesnek kikiáltott Blu-rayt, hanem a konkurens kéklézeres formátumot is támogatja.
febr. 10
19:24
Eladni készül az AOL-t a Time Warner (prim)
A Time Warner feldarabolja és részletekben értékesíteni szeretné azt az AOL-t, amely az egyesüléskor még egy súlycsoportban volt a médiabirodalommal, mostanra azonban régi fénye erősen megkopott.
febr. 10
19:56
(Letöltések) Turning Point: Fall of Liberty - Grafikai stílus [HD] (PC Guru)
A videóban az egyik fejlesztő beszél arról, hogy mi volt a céljuk a játék látványvilágának megteremtésekor, illetve ehhez milyen forrásokat (pl. '40-es évekbeli fényképeket) használtak fel. (...)
febr. 10
20:25
Heti Fókusz - ez történt a héten (Gamer365)
Szerencsére ezúttal is volt miből alapanyagot válogatni heti hírösszefoglalónkba - íme a legfontosabbak: bemutatkozott egy újabb PS3 színvariáns, megtudtuk, hogy mire is számíthatunk a Mass Effect, illetve a PGR4 közelgő bővítményeitől, és a játéktermek helyzetébe is betekintettünk.
febr. 10
20:29
Nokia mobilok Windows Mobile szoftverrel? (prim)
Sajtóértesülések szerint a Microsoft tárgyalásokba kezdett a Nokiával arról, hogy a piacvezető mobiltelefon-gyártó a jövőben a Symbian mellett Windows Mobile-rendszerű készülékeket is forgalmazzon.
febr. 10
20:55
(Letöltések) The Club demó (PC Guru)
A Bizarre Creations úgy gondolta ideje más stílusban is kipróbálniuk magukat és a nagysikerű Project Gotham Racing játékok után most fejest ugrottak az akció-TPS-ek világába. Első ilyen játékuk a The Club című program. A címben szereplő klub egy olyan csoport, amelyhez csak (...)
febr. 10
21:08
Bemutatkozik a Ninja Reflex (wii,nds) (Gamer365)
Az Electronic Arts nindzsázik, Wii-n és Nintendo DS-en párhuzamosan: a Ninja Reflex segítségével a gyerkőcök a nagymama kendőjével a fejükön gyakorolhatják a stílusos bérgyilkolást.
febr. 10
21:25
Street Fighter IV: ütős képek (x360,ps3) (Gamer365)
Ütős képek, bizony, mindenféle értelemben. A Street Fighter IV a tavalyi év legkomolyabb bejelentése volt, az azóta lassan, de biztosan csordogáló képek pedig nagyon bíztatóak. Ezek az újak is.
febr. 10
21:34
Mooooooortal Kombat! – újabb mozifilm! (GameStar)
A vicces (de azért szórakoztató) első, és borzalmas második rész után készül a harmadik MK! Vajon „Fight!”, vagy „Ez fájt!” lesz belőle?
febr. 10
23:02
MWC: Sony Ericsson X1: Windows most először (prohardver)
Az első Sony Ericsson Windows Mobile rendszerrel és szétcsúsztatható QWERTY gombsorral.
febr. 10
23:19
Bolondok az élen (SG)
Amerika legnézettebb filmje a hétvégén a Matthew McConaughey és Kate Hudson főszereplésével bemutatott Fool's Gold lett. A duóval csak Martin Lawrence tudta felvenni a versenyt.
febr. 10
23:49
(Játéktesztek) Undercover – Operation Wintersun (PC Guru)
A Sproing Interactive osztrák csapat, egyrészt bedolgozók (ők jegyzik a két Pokoli szomszédok zenei anyagát), másrészt szorgos kódfaragók, rengeteg Moorhuhn-játék és különféle budget-cím (Beyond Normandy: Assingment Berlin, Jacked) fűződik a nevükhöz. Érdekesség, hogy eme játék – mely német nyelvterületen már egy éve megjelent – „előzményét” Nintendo DS-re készítették el, Undercover: Dual Motives…

Keresés