2008. február 20. szerda

febr. 20
0:22
Megjelent a Ricoh Caplio R8 (SG)
A Ricoh termékében számtalan, más fényképezőgépben nem megtalálható opció van, például a négyzetes felvételek készítésének lehetősége.
febr. 20
0:38
Nem csitul a vihar a német Nokia gyár bezárása körül (SG)
Az EU-bizottság közölte, hogy a Nokia nem kapott támogatást uniós strukturális alapokból magyarországi és romániai üzemeihez.
febr. 20
0:38
A magyarok felé is hajlik az IBM keze (terminal)
Az IBM Magyarország vezérigazgatója, Paál Péter február 15-én átadta a cég nemzetközi zsűrije által megítélt szakmai díjakat egyetemi kutatóműhelyek számára.
febr. 20
0:42
Újból bevásárolt a Sun (terminal)
A januári 16-ai MySQL-beszerzése után sem tétlenkedett a Sun Microsystems: a múlt héten bejelentette, hogy részvény-felvárásárlási megállapodás keretében megszerezte az innotek GmbH vállalatot, a vezető nyílt forráskódú virtualizációs szoftver, a VirtualBox fejlesztőjét.
febr. 20
0:46
European IT Excellence-díjat kapott a jMind (terminal)
A budapesti jMind Consulting Kft.
febr. 20
0:49
Ráhajt a mobilüzletre a BBC (SG)
Nagy-Britanniában az iTunes internetes zene- és videoáruház vásárlói is letölthetik majd iPodjaikra és iPhone-jaikra a BBC legnépszerűbb tévésorozatait.
febr. 20
0:49
Ki vezetett? - Vezető nélküli autó a GM-től (Pazar Cuccok)
Ugye megvan mindenkinek a spielbergi rémálomgyár azon kiemelkedő koncepciója a Különvéleményből , ahogy a Harald Belker által megálmodott személyi járművek a 3D-s maglev ...
febr. 20
0:50
Féregjáratok a világhálón (terminal)
Különösen a nemzetközi vállalatok üzletmenetét érintette a tenger alatti optikai kábel sérülése Egyiptom közelében, ami miatt néhány napja akadozott az internetkommunikáció Európa és Ázsia között.
febr. 20
0:54
Jön az erkölcsös pedofilok képzése is? (terminal)
Lehet, hogy velem van a probléma, de nekem sehogy sem áll össze ez az etikus hacker dolog.
febr. 20
0:58
Nagy az érdeklődés az Ethical Hacking iránt (terminal)
A NetAcademia Oktatóközpont a világon elsőként az "etikus hekker" minősítést kiadó EC-Council kizárólagos magyarországi képviselője lett. Az együttműködés eredményeként a NetAcademia ezentúl hivatalosan oktathatja a szervezet tanfolyamainak hallgatóit, rendezheti a világszerte elismert Ethical Hacking kurzust.
febr. 20
1:00
Még nem jön Magyarországra az iPhone (SG)
Óriási az érdeklődés az iPhone iránt, s előbb a nagy piacok igényeit akarják kielégíteni, vagyis Magyarországon egy ideig még várni kell az okos készülék megjelenésére.
febr. 20
1:02
Chipberuházással vigasztalódik a Toshiba (terminal)
Letette a fegyvert az új generációs dvd-szabványok háborújában a Toshiba.
febr. 20
5:25
GDC 2008: Szövetség alakult a PC-s játékért (Gamekapocs)
Hivatalosan is bejelentették a PC Gaming Alliance megalakulását. A nagy cégekből álló non-profit szervezet a PC-s játékipar megsegítésére jött létre.
febr. 20
7:17
A formátumháború veszteségei (PCWorld)
A Blu-ray és a HD DVD versengésének végével több mint 1,3 millió felhasználó húzta a rövidebbet. Lehet, hogy a HD DVD-lejátszók már csak ajtótámasznak lesznek jók? Nagy kérdés, hogy az ilyen lejátszók tulajdonosai vajon mit kezdenek készülékükkel, és hogy a Toshiba miként próbál majd megmaradni a HD-piacon. Azt már hivatalosan is közölték, nem állnak át Blu-ray-alapú rendszerekre.
febr. 20
7:32
Letölthető a Windows XP SP3 RC2 (prohardver)
A harmadik javítócsomag következő változatát is nyilvános tesztelésre bocsátotta a Microsoft.
febr. 20
7:39
Top 10 víruslista: óvakodj a trójaitól! (MaHu)
Új kémprogram jelent meg a Sunbelt Software havi fertőzöttségi-összesítésében: a Trojan.in-t-e-r-n-e-t driverként települ számítógépünkre, s adott ideig figyeli webezési szokásaikat, mikor, melyik oldalt látogattuk meg, illetve melyik hirdetésre kattintottunk rá, majd illetékteleneknek tesz jelentést minderről.
febr. 20
7:55
Az új piaci trendek miatt nőhet a magyar IT piac (MaHu)
Bár a tavalyi évre jellemző visszafogott beruházási kedv várhatóan az idén sem élénkül jelentősen, a HP Magyarország szerint az új piaci tendenciák felrázhatják a magyar informatikai szektort - közölte a társaság kedden az MTI-vel.
febr. 20
8:01
'Reggelt! (GameStar)
A fővesztés terhe mellett kötelező vicckoktél után kiderítjük, történt-e bármilyen érdekfeszítő esemény, mialatt édesdeden húztuk a lóbőrt.
febr. 20
8:05
iTunes átjátszó szoftvert készített "DVD Jon" (prim)
A hírhedt norvég hacker cége egy iTunes-on vásárolt fájlok egyéb eszközökre átjátszhatóságát biztosító ügyes kis alkalmazást dobott piacra, mely várhatóan komoly felháborodást kelt majd.
febr. 20
8:10
Külön e-mail kliens leányvállalatot hoz létre a Mozilla (prim)
A Mozilla zászlóshajója az igen sikeres Firefox, ám levelezőprogramja még nem igazán felkapott. Ezen változtathat a Thunderbird 3 kifejlesztésére szakosodó külön vállalatrész.
febr. 20
8:12
Húsz év múlva jön a Terminátor (MaHu)
Ember és gép 2029-re egyesül, vagyis ekkorra lehetségessé válik, hogy az emberek agyában apró robotok működjenek, amelyek növelik az észbeli képességeket, és védik az egészséget - állítja Raymond Kurzweil amerikai feltaláló és futurista.
febr. 20
8:17
MAGIX MP3 Maker 12 XXL (PCWorld)
E hangszerkesztő „szoftver” extrája, hogy a dobozban lelt kiegészítővel helyi FM-rádióadóként is használható.
febr. 20
8:20
22 milliárd jent pumpál a Sony az OLED technológiába (prim)
A Sony 22 milliárd jent (kb. 36,7 milliárd Ft) fektet be az OLED képernyőpanel-gyártásba a közeljövőben, hogy ezzel még inkább megalapozza vezető pozícióját a technológiában.
febr. 20
8:44
Level Up 134. - Mass Effect: Űrmese fajtalankodással (GameStar)
A level up 134. adásában a Mass Effect című interaktív történetet vettük nagyító alá, Bad Sectorral és Kiss Norbival.
febr. 20
8:45
Pitába varrt aprópénz - Pitapocket (Pazar Cuccok)
Oliva, hagyma, csípős mehet bele? Mit szólna a sokat látott gyrosos , ha a kasszához érve előkapnánk a zsebünkben lapuló pita erszényt és abból csengetnénk le az étel árát? Valószínűleg ...
febr. 20
9:10
Samsung F490 - erre varrjál gombot! (prohardver)
Egyetlen gomb sincsen az F490 előlapján. Előre az érintésérzékeny világmindenségért!
febr. 20
9:21
A jövő ruhái áramot termelnek (prohardver)
Atlantában mutatták be a nanotechnika legújabb vívmányát az elektromos áram előállítására alkalmas nanogenerátor szálakat.
febr. 20
9:35
Ismét nagyot alakított a HP (HWSW)
A Hurd-korszakban megszokott jó teljesítményt mutatta be a januárban véget ért első negyedévben a HP, a vállalat bevétele és nyeresége is a várakozások felett növekedett. A cég máris megemelte éves kilátásait, a befektetők több mint 4 százalékos árfolyamemelkedésnek örülhettek.
febr. 20
9:38
Secret Files 2 képek (GameStar)
A Fusionsphere kellemes Tunguskájának folytátása az egyre erősebb kalandjáték felhozatal között is megállhatja helyét.
febr. 20
9:38
Friss mobil árlisták: újdonságok és árváltozások (terminal)
Az alábbiakban a szolgáltatók legfrissebb előfizetéses és pre-paid akciós árlistái olvashatók.
febr. 20
9:38
Mobilhálózatot építenek a Holdon (prohardver)
A Hold felfedezésének és meghódításának amerikai munkálataiba a britek is szívesen beszállnának.
febr. 20
9:40
Üzemanyagcella az ultra-vékony Motorola mobilban (terminal)
Újgenerációs áramforrást kapnak a mobiltelefonok.
febr. 20
9:42
Videó a legújabb Nokia S60-ról (terminal)
Ugyan még nem érintésérzékeny, de igen csak pofás!
febr. 20
9:49
HP: az új piaci trendek miatt nőhet a magyar IT-piac (prim)
Bár a tavalyi évre jellemző visszafogott beruházási kedv várhatóan az idén sem élénkül jelentősen, a HP Magyarország szerint az új piaci tendenciák felrázhatják a magyar informatikai (IT) szektort - közölte a társaság kedden az MTI-vel.
febr. 20
9:50
GDC 2008: Itt az első nagy adag trailer (Gamekapocs)
Megérkezett az első adag trailer a kiállításról. Van itt American McGees Grimm, Dragon Quest, Lost Odyssey, Prototype, Too Human, meg minden más.
febr. 20
9:54
Ellentmondásos az információs társadalom fejlődése (MaHu)
Bár komoly lemaradásokkal küzd az ország információs társadalmának fejlődése, most - ha kihasználjuk a kínálkozó lehetőségeket - behozható a lemaradás. Legalábbis ezt állítja a BME ITTK tanulmánya.
febr. 20
10:08
Csökkent a Montana bevétele tavaly (HWSW)
A 2006-ban elért 4,1 milliárdos bevétel után mindössze 3,8 milliárdos forgalommal zárta 2007-et a Montana Zrt., valamint információbiztonságra szakosodott leánya, a Noreg Kft. A csoport nyeresége 100 millió forint körül stagnált.
febr. 20
10:10
Budapestre került az egyik European IT Excellence díj (MaHu)
Az IT Europa (UK), az európai IT iparági jelentések, elemzések és hírek egyik vezető forrása bejelentette a szakértői zsűrije által nyertesnek ítélt szoftver megoldásokat, amelyeket az ún. "European IT Excellence Award" díjjal tüntették ki a frankfurti InterContinental hotelben tartott gálán, a független európai szoftvergyártók (ISV) éves gyűlésének keretében.
febr. 20
10:12
A SonicWALL megkezdi működését Magyarországon (MaHu)
SonicWALL, Inc., a biztonságos hálózati megoldások piacvezető vállalata bejelentette, hogy megkezdte magyarországi működését. A SonicWALL egy kétlépcsős terjesztői hálózat révén vezeti be díjnyertes biztonsági és adatvédelmi megoldásait a magyar piacon.
febr. 20
10:16
Az Apple bemutatta az Aperture 2-frissítést (prim)
Az Apple bemutatta professzionális fényképészeti szoftvere, az Aperture legújabb, 2.0 változatát. A legújabb Apple számítógépek teljesítményének mind jobb kihasználása érdekében optimalizált Aperture 2 több mint 100 új szolgáltatást kínál. A továbbfejlesztett felhasználói felület és az új központi képfeldolgozó algoritmusok mellett az Aperture 2 teljesen új megoldást nyújt a megvilágított…
febr. 20
10:16
Fotón a Nokia N830 internet tábla (prohardver)
Íme az első kép, melyen megcsodálható a finn gyártó legújabb internetes táblája.
febr. 20
10:18
Virtuális tapintás (Agent Portal)
A virtuálisvalóság-technológiák látványosan fejlődtek az utóbbi másfél évtizedben, ám a kutatások főcsapása még ma is a számítógépes grafika által támogatott vizuális (és kisebb mértékben az akusztikus) érzékelés. A tapintásról mintha megfeledkeztek volna.
febr. 20
10:23
Devil May Cry 4 Extra cikk (Gamekapocs)
Nincs olyan ember a világon, aki nem ismerné a Szellemirtók vicces és szórakoztató csapatát, akik szellemek befogásával szerzik meg mindennapi betevőjüket New York utcáit barangolva. Eközben a világ másik felében az ázsiai kultúrával rendelkező emberek állának a földbe csapódása jellemzi csodálkozásukat a szellemek megjelenítésén és vicces kinézetük láttán. Emellett még nagyobb csodának számít,…
febr. 20
10:38
Komoly játékszer az első kommersz neuro-headset (prohardver)
Az Epoc az agyi idegsejtek elektromos impulzusait érzékeli, érzelmeket és egyszerű mozdulatokat közvetít
febr. 20
10:38
Komoly játékszer az első kommersz neuro-headset (prohardver)
Az Epoc az agyi idegsejtek elektromos impulzusait érzékeli, érzelmeket és egyszerű mozdulatokat közvetít
febr. 20
10:38
Világelső: kéklézeres mobiltelefon újdonság (terminal)
Bizton állíthatjuk, hogy ilyen mobiltelefon eddig még nem volt.
febr. 20
10:40
Kulcsot adna mindenkinek az Ügyfélkapuhoz egy törvényjavaslat (prohardver)
Automatikusan kapna kulcsot mindenki az elektronikus ügyfélkapu használatához, ha a parlament elfogadja Pettkó András javaslatát.
febr. 20
11:00
Megjelent a Kerio MailServer 6.5 (prohardver)
Az újdonságok között van a CalDAV-szerver és a továbbfejlesztett Outlook Connector.
febr. 20
11:11
Samsung U550: Divatos zenei kagyló (prohardver)
A Samsung legújabb kagylója közepes tudást vonultat fel elegáns ruhában.
febr. 20
11:18
A biztonság a Windows Server 2008 legfőbb vonzereje (HWSW)
A megnövekedett biztonságot látják a legvonzóbbnak a Windows Server 2008-ban a potenciális vevők, a legjobban pedig a szoftverhibáktól tartanak -- derül ki a CDW által elvégzett felmérésből, amely közel 800 informatikai döntéshozó bevonásával készült, akik részben vállalatoknál, részben kormányzati intézményeknél, valamint az oktatásban dolgoznak.

Keresés