2008. február 9. szombat

febr. 9
0:33
Hamarosan jön az Indy-trailer (SG)
Jövő héten, a Spiderwick Chronicles premierje előtt debütál az Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull első trailere. A Paramount már most megkér mindenkit, hogy ne a Youtube.com-ról szedje le a trailert, mivel a hivatalos honlapon is rögtön fent lesz.
febr. 9
0:33
Budapestről támogatják a Vodafone Portugáliát (terminal)
A tervek szerint halad a Vodafone budapesti pénzügyi központjának előkészítése, sőt a Vodafone Portugáliát már Budapestről támogatják - mondta Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.
febr. 9
0:37
Idővel hódítani fog az elegáns, nőies, élénk színű laptoptáska (terminal)
Néhány éve a laptoptáska még az ormótlan, fekete téglát jelentette mindannyiunk számára, ma már azonban egyre nagyobb az igény arra, hogy a funkció mellett az esztétikum is megjelenjen ezekben a kiegészítőkben. Persze itt is érvényesül az a tendencia, hogy ami szép, ahol szempont az esztétikus megjelenés, az nem elsősorban a pc-, hanem az Apple-termékekre jellemző.
febr. 9
6:26
(Játéktesztek) Enemy Territory: Quake Wars (PC Guru)
A Quake olyan játék, aminek régebbi részeiről az ember még évekkel később is mesél, olyanoknak is, akik csak néznek rá hülyén, ha azt ecseteli nekik, hogy mekkora poén is volt középiskolában egymást irtani az osztálytársakkal egy-egy délutáni balta-buli keretein belül. Nos, balta már nincs, de ettől függetlenül megint remek móka ez a netes lövöldözősdi.
febr. 9
6:48
(Játéktesztek) Race 07: The Official WTCC Game (PC Guru)
A Simbin neve nem csenghet ismeretlenként az autósportok szerelmeseinek a videójátékok körében. A lelkes modder-csapatból fejlesztővé, majd kiadóvá cseperedő svéd gárda a névtelenségből a motorsport-szimulátor szcéna legjobbjává lépett elő első saját programjával, a GTR-el. A játékot kitörő lelkesedéssel fogadta mind a szakma, mind a játékos közönség, s ezzel útjára indult a Svéd srácok…
febr. 9
8:45
A hét hirdetése: Vistáról XP-re butítunk (MaHu)
A Microsoft felettébb büszke a Vistával kapcsolatos visszajelzésekre (legalábbis ezt állítja, Bill Gatesnek már voltak óvatosabb megjegyzései). Nos, úgy tűnik, ezzel a hirdetéssel nem találkoztak: egy cég örömmel tudatja, hogy segít a Vista mellé XP-t telepíteni. Mert jó az öreg a háznál, mint tudjuk.
febr. 9
8:57
Egymillió PS3 az orvosi kutatásokban (SG)
Csaknem egy évvel azután, hogy a Sony bejelentette a Folding@home támogatását, már több mint egymillió konzol vesz részt a programban.
febr. 9
9:03
Bukhatja az okostelefon piacot a Microsoft (SG)
Azt gondolhattuk, hogy a Microsoft számára biztos talaj lesz az okostelefonok piaca, az előző negyedéves amerikai eladások viszont nem erről tanúskodnak.
febr. 9
9:05
A Kürt vezetője a legjobb főnök (SG)
Kmetty Józsefet, a Kürt Zrt. vezérigazgatóját választották meg az elmúlt év legjobb főnökének.
febr. 9
9:07
Tankoló robot (SG)
Egy holland benzinkút-tulajdonos meg akarta könnyíteni a munkáját, ezért megalkotott egy olyan robotot, amely segít az autósoknak a tankolásban.
febr. 9
9:14
Sly és az újabb Bronson-remake (SG)
Sylvester Stallone két Charles Bronson filmet is fel kíván dolgozni. A Bosszúvágy mellett az MGM egy másik klasszikus, A Mestergyilkos rendezésére is felkérte a 62 éves színészt, aki a főszerepet is elvállalta.
febr. 9
9:16
Zeno Clash - kalandozzunk fantáziavilágban (SG)
Még tavaly augusztusban licencelte az ACE Team a Valve Source-motorját készülő akció-kalandjátékukhoz. Azóta nem hallhattunk sokat a csapatról.
febr. 9
9:26
Tavasszal végre jön a Sigma DP1 (SG)
A Sigma bejelentette, hogy évek óta várt DP1 kódnevű digitális fényképezőgépe idén tavasszal végre kereskedelmi forgalomba kerül.
febr. 9
10:21
'Napot! (GameStar)
Verőfényes szombatra virradtunk - keljetek fel hát a gép elől, irány a szabad, és akkor nekem is kevesebb dolgom lesz.
febr. 9
10:23
Az Invitel szigorúan fellép a csalók ellen (prohardver)
Az Invitel Távközlési Zrt. közleményt adott ki a társaság nevével visszaélők elleni fellépésükről.
febr. 9
10:49
Terrorist Takedown 2 demo (GameStar)
Napjaink egyik legnagyobb globális problémája a terrorizmus: a Terrorist Takedown 2-ben végre tehetünk ellene valamit.
febr. 9
10:54
Termék áradat a Scythe-tól! (GameStar)
Az elmúlt időben elég sok új Scythe termékről adtunk hírt, melyek most egyszerre futottak be hozzánk, így nehéz volt a választás miről is írjunk bővebben.
febr. 9
11:15
Gyors processzorok, hatalmas LCD-k (prohardver)
Eheti témáink: processzorok, hűtőik, memória, LCD-k, nyomtatók és notebookok.
febr. 9
11:17
Konzoleladási toplista (GameStar)
A nemzetközi konzolpiac viszonyai nemigen változnak egyik hétről a másikra - ezt bizonyítja aktuális listánk is. Ezúttal a Japánban február 3.-ával, míg az amerikai kontinensen és Európában, illetve egyéb területeken február 2.-ával befejeződött hét adatait ismertetjük.
febr. 9
11:20
Vírust terjesztett az antivíruscég honlapja (prim)
Külföldi lapértesülések szerint a napokban ismeretlen hackerek feltörték az egyik indiai biztonsági szoftvereket forgalmazó cég honlapját, s azon egy kártevőt helyeztek el.
febr. 9
11:26
GTA IV: ingame villanások (x360,ps3) (Gamer365)
"Hamarosan mutatunk némi ingame anyagot is" - mondták a legutóbbi trailer nyilvánossáégra hozása után Rocksztárék, és valóban: új mini Grand Theft Auto IV mozgóképek érkeztek.
febr. 9
12:14
(Hírek) Blizzard: játékok, amelyeket soha nem kaptok meg (PC Guru)
Noha sokan túlmisztifikálják a Blizzardot, holmi istennek tekintve őket, a vállalat bevallottan nem csinál mást, pusztán végtelen precizitással és maximalizmussal dolgozik...
febr. 9
12:19
(Hírek) Napi pletyka: Viacom és a Take-Two (PC Guru)
Érdekes pletykák keltek szárnyra a Viacom médiavállalattal és a Take-Two játékkiadóval kapcsolatban. Bár a két nagyhatalom látszólag nyugodt szimbiózisban él...
febr. 9
12:37
(Hírek) Valve-ünnep: 15 millió Steam account (PC Guru)
A mindent vagy semmit alapon indult játékfejlesztő stúdió napjainkra komoly terjesztővé hízott, játékaik pedig százezres vásárlói számra számíthatnak...
febr. 9
12:38
Visszaélhetnek a szolgáltatók a telefonos ajánlatokkal - az Invitel kivizsgálja a panaszokat (prim)
A telefonon keresztül érkező ajánlatokkal vigyázzanak a fogyasztók, mert a szolgáltatók visszaélhetnek vele - idéztük Takács Pétert, a hírközlési fogyasztói jogok képviselőjét (hfjk) február 8- hírünkben. A hfjk példaként az Invitelt említette olyan szolgáltatóként, amelyikkel kapcsolatban sok az ilyen panasz. Az Invitel pénteki közleményeében arra kéri ügyfeleit, hogy kedvezőtlen tapasztalataikat…
febr. 9
12:39
Intelligens betegfelügyeleti rendszerek (SG)
Vészhelyzetben minden másodperc számít. Azonban, ha az illető egyedül van, nehezen hívhat segítséget és ez akár végzetes is lehet.
febr. 9
12:41
Új alapokon a Mortal Kombat (SG)
A mostani divathullám hatására a Mortal Kombat franchise sem újabb résszel, hanem egy új alapokról építkező első epizóddal tér vissza a mozikba. Rossz hír lehet, hogy jelenleg egyetlen szerepre sem szerződtettek még senkit.
febr. 9
13:13
Biztonságos Internet Nap ötödször Európában (SG)
Az idei évi rendezvény három fő mottója a biztonság mellett a kreativitás és a digitális integráció lesz, míg fő támogatója Viviane Reding európai uniós biztos.
febr. 9
13:15
RIAA - kémszoftverek is jók a kalózok ellen (SG)
A State of the Net konferencián a RIAA első embere technológiai megoldásokat javasolt a kalózmásolatok ellen, így szóba került a szűrők és a titkosítást akadályozó programok felhasználása is.
febr. 9
13:17
Rainbow Six: Vegas 2 - folytatódik a legszebb kommandós játék (SG)
A Videogamer értesülése szerint a Rainbow Six: Vegas folytatása március 31-én kerülhet a boltok polcaira. A nem mindennapi minőségben a kommandós létet elénk táró sorozat évek óta kiváló epizódokkal boldogít minket.
febr. 9
13:17
Személyes tanácsadó az Accenture-től (Agent Portal)
Az Accenture olyan mobiltelefonhoz kapcsolható bioszenzorokkal, helymeghatározással és hangelemzővel felturbózott készüléket akar piacra dobni, ami tanácsokat suttog a fülünkbe, segítve ezzel a mindennapi munkánkat.
febr. 9
13:59
Az IBM Globális Vízügyi Kiválósági Központot hoz létre Hollandiában (prim)
Válaszként az éghajlatváltozással és az alacsonyan fekvő tengerparti területekre várhatóan kifejtett hatásával kapcsolatos növekvő aggodalmakra, az IBM bejelentette, hogy létrehoz egy IBM Globális Vízügyi Kiválósági Központot Amszterdamban.
febr. 9
14:22
Condemned 2 - 9 perc élvezet (GameStar)
Az elmúlt hetek semmitmondó anyagai után végre egy hosszabb videó is befutott a Condemned 2: Bloodshot-ról.
febr. 9
14:22
Elindult a GTA IV hivatalos weboldala (Gamekapocs)
A tegnapi nap folyamán a Rockstar leszedte a teaser videót a Grand Theft Auto IV honlapjáról, és helyére egy flash alapú oldalt biggyesztettek ki.
febr. 9
14:33
Facebreaker - az első movie (GameStar)
A Fight Night széria utódaként is felfogható Facebreaker első videónyagát tette most közkinccsé az Electronic Arts.
febr. 9
14:39
Facebreaker - megtekinthető az első trailer (Gamekapocs)
A Fight Night Round 3 fejlesztőgárdájától hamarosan egy új boxjátékot kapunk, mely a Fifa Street 3-ban látottakhoz hasonló, animációsfilm-szerű karakterekkel játszható.
febr. 9
15:09
Konzoleladási nemzetközi toplista (GameStar)
A nemzetközi konzolpiac viszonyai nemigen változnak egyik hétről a másikra - ezt bizonyítja aktuális listánk is. Ezúttal a Japánban február 3.-ával, míg az amerikai kontinensen és Európában, illetve egyéb területeken február 2.-ával befejeződött hét adatait ismertetjük.
febr. 9
16:50
(Hírek) Niko nyomában (PC Guru)
Vészesen közeleg az év egyik legnagyobb durranásának bejelentése, a rajongók tűkön ülnek és patakokban csorgatják a nyálukat a kiadott anyagokra...
febr. 9
16:52
Hordozható médialejátszó 30 GB kapacitással (prim)
Az Archos 15-szörösére - 2 GB-ról 30 GB-ra - növelte a Model 405 hordozható médialejátszó tárolókapacitását.
febr. 9
17:06
(Hírek) Ez Vegas! (PC Guru)
A „sufferinges” seattle-i csapat az idei év végén egy merész GTA-klónnal jelentkezik, melyhez a felnőtt kategóriás játékoktól nem visszariadó Midway örömmel asszisztál..
febr. 9
17:15
A Creative csökkentette a 32 GB-os Zen árát (prim)
Néhány nappal ezelőtt az Apple a népszerű iPod hordozható médialejátszó (PMP) tárolókapacitását 16 GB-ról 32 GB-ra növelte. A kapacitásnövelés az árra is hatással volt, mivel a gyártó az eszköz árát 399 dollárról 499 dollárra növelte. A Creative cég jóval alacsonyabb áron kínálja a hasonló kapacitású, hasonló célú eszközeit. A 32 GB-os Zen 70 dollárral olcsóbb, mint a 16 GB-os iPod. A Creative…
febr. 9
17:36
Jövőbe tekintő sorozat Extra cikk (Gamekapocs)
Már lassan a rovat védjegyévé válik, hogy mentegetőzéssel kell kezdenem a cikket, amiért olyan sok idő telt el az előző óta. Nos ezt ezúttal sem kerülhetem el, mert ha még emlékeztek rá, volt kis híján egy éve a videojátékok történelmével foglalkozó cikkünk, melyet úgy fejeztem be, hogy hamarosan olvashatjátok a folytatást, hiszen a téma olyan tág, hogy egyetlen cikkbe nem fér bele. Ami késik, nem…
febr. 9
18:11
Letölthető a kritikus hibát javító Firefox 2.0.0.12 (prim)
A Mozilla eredeti ígéretéhez híven csütörtök-péntek folyamán letölthetővé tette a Firefox 2.0.0.21 verzióját, amely más hibák mellett az egy hete feltárt kiemelten veszélyes rést is kijavítja.
febr. 9
18:17
Folytatódik a Puzzle Quest (Gamer365)
A Puzzle Quest: Challenge of the Warlords a tavalyi év talán legnagyobb meglepetése volt, a D3 pedig jó hírrel szolgál azoknak, akiknek tetszett a szerepjáték-puzzle hibrid.
febr. 9
19:31
A brit férfiak fele fél évig kibírná szex nélkül egy nagy képernyős plazmatévéért (prim)
A Comet brit elektronikai üzletlánc sajátos felmérése szerint a brit férfiak 47%-a hat hónapig lemondana a szexről azért, hogy ingyen hozzájuthasson egy 50 colos plazmatévéhez.
febr. 9
19:48
Hackerversenyen eresztik össze az operációs rendszereket (SG)
A márciusban megrendezendő CanSecWest 2008 konferencia részeként egy különös vetélkedőre is sor kerül, amelyen a szervezők szerint eldől, hogy a Windows, a Linux, avagy a MacOS tekinthető-e biztonságosabbnak.
febr. 9
19:50
IBM: gyorsabb és karcsúbb a 45 nm-es Cell (SG)
A Nagy Kék egy ágazati konferencián ismertette a 45 nanométeres gyártástechnológiával készülő Cell processzor előnyeit, amely nemcsak a fogyasztásban, de a teljesítményben is rögtön megmutatkozik.
febr. 9
20:05
FaceBreaker: törnek az arcok (x360,ps3,wii) (Gamer365)
Az Electronic Arts a Fight Night komoly pofonjai után a FaceBreaker-rel veszi lazára a figurát: a nyáron debütáló multiplatform játékban átrendezheted az ellenfél arcszerkezetét. Trailer.
febr. 9
20:17
Új Samsung csúcsmobil Soul néven (prim)
A Samsung a jövő heti barcelonai Mobile World Congress eseményen bemutatni készül legújabb csúcskategóriás mobiltelefonját, amely az új divatnak megfelelően nem számot, hanem nevet kapott, mégpedig azt, hogy Soul (lélek).
febr. 9
20:23
Új Need for Speed: ProStreet demó érkezett (Gamekapocs)
A tavaly megjelent Need for Speed: ProStreet már elérhető ugyan kipróbálható formában, a kételkedők a számára újabb demó érkezett.

Keresés