2008. március 1. szombat

márc. 1
8:35
Többszörösére nőtt a memóriakártyák piaca (Népszava)
Tavaly összesen 720 ezer memóriakártyát értékesítettek Magyarországon, több mint ötszörösét az egy évvel korábbinak - derül ki a GfK Hungária piackutató intézet éves felméréséből. A piacot 31 százalékos részesedéssel a Hama forgalmazásában lévő SanDisk uralja.
márc. 1
10:54
Ukrán-orosz gázvita: nem kell aggódnunk? (HVG)
A Gazprom orosz gázipari cég pénteken bejelentette, hogy március 3-tól (közép-európai idő szerint 8 órától) 25 százalékkal csökkenti gázszállításait Ukrajnának, miután eredménytelenül értek véget a megbeszélések a Gazprom és a Naftogaz ukrán állami energiaipari cég között.
márc. 1
11:04
Hihetetlen pénzeket bukunk az informatikai butaságon (Privátbankár)
Az Európai Számítógép-használói Jogosítvány Magyarországon 10 éve van jelen: pénteken adták át hivatalosan a 300.000. ECDL vizsgakártyát. Évente mintegy 295 milliárd forint veszteséget okoz az a tény, hogy a számítógéppel dolgozó munkavállalók többsége nem rendelkezik megfelelő számítógépfelhasználói ismeretekkel
márc. 1
13:02
Népszavazás: egyre keményebb az üzengetés (Privátbankár)
Megpróbáljuk tizennyolc évvel a rendszerváltás után visszavenni a demokráciát - mondta Orbán Viktor. Gyurcsány Ferenc szerint a népszavazás nem vesz el semmit a kormánytól
márc. 1
15:03
Orosz autógyárba vásárolta be magát a Renault (HVG)
A Renault francia autóipari konszern pénteken megvette az orosz AvtoVAZ autógyár részvényeinek 25 százalékát plusz 1 részvényét a tulajdonosokról, a Trojka Dialog befektető társaságtól és a Roszoboronexport állami cégtől.
márc. 1
15:13
A Wizz Air belföldi járatot indított Romániában (HVG)
A Wizz Air diszkont légitársaság elindította belföldi járatát Romániában Bukarest és Kolozsvár között heti négy alkalommal - közölte a Wizz Air pénteken közleményben.
márc. 1
15:29
Közbeszerzés: triplán érvénytelen ajánlat nyert (Privátbankár)
3 millió forintra bírságolták az ESZA Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Iroda Kht.-t, mivel az iratőrzési tenderen egy többszörösen érvénytelen ajánlatot hirdettek ki nyertesként
márc. 1
17:23
Visszük a memóriakártyát, mint a cukrot (Privátbankár)
Tavaly összesen 720 ezer memóriakártyát értékesítettek Magyarországon, több mint ötszörösét az egy évvel korábbinak - derül ki a GfK Hungária piackutató intézet éves felméréséből
márc. 1
18:12
A környék lakóival együtt tervezik újjá a Hunyadi teret (HVG)
A VI. kerületi Hunyadi tér újjáépítésébe a civileket is bevonja az önkormányzat; a fővárosban szombaton megnyílt Hunyadi tér Stúdióban bárki részt vállalhat a tervezésben, a tér megújításában - mondta el Kravalik Zsuzsa programvezető.
márc. 1
18:23
A Malév felmondta a kollektív szerződést (HVG)
A Malév Zrt. a légitársaság reprezentatív szakszervezeteivel folytatott eredménytelen tárgyalás után - megegyezés hiányában - felmondta a 2000-ben megkötött kollektív szerződést, ami a jogszabályoknak megfelelően még három hónapig, május 31-ig érvényben marad - közölte a légitársaság pénteken közleményben.

Keresés