2008. április 5. szombat

ápr. 5
6:33
Milka, Bridgestone és Versace: mi a közös bennük? (Piac és Profit)
Milka, Bridgestone és Versace: mi a közös bennük?A válasz: az internetes jelenléthez mindhárom cég a nemrégiben létrehozott ".eu" felső szintű domain-t (Top Level Domain, TLD) választotta.
ápr. 5
9:01
A szakértői kormány lehet az egyetlen megoldás (Infostart)
Rövid távon nincs komolyabb gazdasági hatása a politikai válságnak - véli a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatója. Lengyel László szerint már a népszavazás óta beárazták a piaci szereplők, hogy a reformokat nem lehet továbbvinni. A gazdaságkutató szakember szerint egyetlen kitörési pont lehetséges: ha szakértő miniszterelnököt kérnek fel kormányzásra.
ápr. 5
9:20
Soros: "kínos helyzetben a kormány" (Piac és Profit)
Az Egyesült Államok az 1930-as évek óta a legsúlyosabb pénzügyi válságba került, a gazdaságot egy önerősítő romlási folyamat fenyegeti - állapítja meg Soros György magyar származású milliárdos a 2008-as pénzügyi válságról írott új könyvében.
ápr. 5
9:44
Hosszú hétvége várható (Privátbankár)
Egyre valószínűbb a hétfői BKV-sztrájk, miután a tárgyalások nem vezettek eredményre a közlekedési vállalat vezetősége és a szakszervezetek között. Az egyeztetés vasárnap folytatódik. Amennyiben egy hétig vagy hosszabb ideig maradna közforgalmú közlekedés nélkül Budapest, az már komoly gondokat okozna a város, és részben az ország életében is.
ápr. 5
10:11
MTV kontra MTV per: győzött az MTV (Privátbankár)
Első fokon a könnyűzenei csatornát üzemeltető Viacom International-nek adott igazat a Fővárosi Bíróság abban a perben, melyet a Magyar Televízió indított el az "MTV" védjegy használatától való eltiltá...
ápr. 5
10:16
Recesszióról beszélnek az államokban (Privátbankár)
Már az amerikai kormány is a recesszió lehetőségéről beszél; a pénzügyminisztérium egy vezetője szerint azonban nem az a lényeg, miképpen nevezik a jelenlegi gazdasági lelassulást.
ápr. 5
10:31
32 milliárddal támogatjuk Szlovákia digitális fejlődését (Piac és Profit)
Az MDF szerint felháborító, hogy az üres CD és DVD lemezekre kivetett szerzői jogdíj eléri a digitális adathordozók előállítási költségének száz százalékát, amelynek nagy része ráadásul nem a magyar, hanem az angolszász előadókat gyarapítja. Követhetetlen az üres kép- és hanghordozókra kivetett szerzői jogdíj megállapításának módja, mértéke pedig tarthatatlan.
ápr. 5
10:48
Hová vezet a technikai fejlődés? (Privátbankár)
A nagy hazai tévék - hírfőnökeik szerint - felkészültek a rendkívüli eseményekre, ugyanakkor nem az a kérdés, hogy hatalmas változásokat hoz-e a médiában a technikai fejlődés, hanem az: mindez hová vezet.
ápr. 5
11:10
Kelet felé terjeszkedik a Malév (Privátbankár)
A Malév a meglévő három oroszországi desztináció mellett további két útvonal megnyitását tervezi - közölte Leonov Péter, a Malév vezérigazgatója, de a helyszíneket még nem kívánta megnevezni.
ápr. 5
12:09
Macedóniának el kell foglalnia az őt megillető helyet (Privátbankár)
Macedóniának mielőbb be kell lépnie a NATO-ba - jelentette ki George Bush amerikai elnök Zágrábban, a Szent Márk téren, a horvát főváros politikai központjában mintegy ezer ember előtt. Bush hangs...
ápr. 5
12:34
A formátumháborúnak vége (Piac és Profit)
Több mint 14 hónapos intenzív vizsgálat után a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) és a Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság (IEC) (http://www.iso.org) közös technikai bizottsága befejezte az Ecma International által benyújtott 29500-as számú Office Open XML nemzetközi szabványtervezet értékelésének hivatalos eljárását.
ápr. 5
14:35
Nyomást kell gyakorolni Kínára (Piac és Profit)
A Napilapok Világszövetsége (World Association of Newspapers - WAN) és a Szerkesztők Világfóruma (World Editors Forum - WEF) arra kérte Jacques Rogge urat, a Nemzetközi Olimpia Bizottság elnökét, hogy v és a sajtószabadság valamint az újságírók közvetítési jogának tiszteletben tartására.
ápr. 5
16:35
Lekörözték a közösségi oldalakat (Piac és Profit)
Az elmúlt hónapban 7,5 millió ember töltött le és használt játékot a mobilján. A játékok okostelefonokon is terjednek. A gazdasági lehetőségek jók.
ápr. 5
18:35
Sztrájk: engedményeket tett a BKV (Piac és Profit)
A BKV - a szombaton közétett megállapodás-tervezete szerint - több ponton engedett a szakszervezeteknek, de cserében azt várja, hogy a dolgozók augusztus 31-ig ne sztrájkoljanak.
ápr. 5
20:30
Milliárdokat keresett az elnök és felesége (Piac és Profit)
A Clinton-házaspár 2000. óta keresett 109 millió dolláros jövedelméből 51 milliót a férj keresett beszédeivel. Bevételeik után 33,7 milliót (31 százalék) adóztak és 10 milliót fordítottak jótékony célokra.
ápr. 5
21:35
A PSZÁF felfüggesztette, a MÁV-ÁBE mégsem áll le az értékesítéssel (Infostart)
Nem függeszti fel a MÁV Általános Biztosító Egyesület a kötelező gépjármű felelősségbiztosítások értékesítését - közölte a cég elnök-vezérigazgatója.

Keresés