2008. február 1. péntek

febr. 1
6:00
Újfajta, erősebb védelem az influenza ellen (Infostart)
A tűszúrástól tartók számára kínálhat influenza elleni védettséget az az újfajta, cseppekben nyelv alá adagolható vakcina, amelyet dél-koreai kutatók fejlesztettek ki.
febr. 1
6:16
"Óriáspókot" találtak a Merkúron (Infostart)
Meglepetésekkel szolgált a kutatók számára a Messenger amerikai űrszonda, amely két hete haladt el először a Naprendszer legbelsőbb bolygója, a Merkúr mellett - közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA.
febr. 1
7:06
Brazil tudós bukkant rá a hiányzó láncszemre (Infostart)
Megvan a hiányzó láncszem - állítja egy brazil paleontológus, aki úgy véli: rábukkant arra a krokodilra, amely összeköti a dinoszauruszok korában élt, primitív ragadozókat és a modern fajokat.
febr. 1
21:01
Bizarr kinézetű új fajt fedeztek fel - nézze meg! (Infostart)
Egy új, meglehetősen furcsa kinézetű állatfajt fedeztek fel Tanzánia hegyeiben a kutatók. Az emlős macskaméretű, de az elefántokéhoz hasonló ormánya van.
febr. 1
21:23
Genetikai mutáció a kék szem (Infostart)
A kékszemű embereknek egyetlen közös ősük lehetett - állítják dán kutatók, akik szerint tízezer évvel ezelőtt még minden ember barna szemű volt. A kék szemszín kialakulása pedig egy mutáció következménye.
febr. 1
21:56
Patkányokat kérdeztek a népvándorlásról (Infostart)
A közönséges patkányok vizsgálata világított rá az ókori népvándorlások és bizonyos betegségek terjedésének történetére. Ausztrál kutatók ugyanis rájöttek, hogy a patkányok különböző vérvonalai más-más betegségek hordozói.

Keresés