2008. március 9. vasárnap

márc. 9
8:42
Lemondott a szerb miniszterelnök (Kitekintő)
Vojislav Koštunica miniszterelnök tegnap délután rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be ő és kormánya távozását.
márc. 9
9:31
Obama Wyomingot is hozta (Infostart)
Az Egyesült Államokban a csaknem végleges eredmények szerint Barack Obama szerezte meg a szavazatok többségét Wyoming-i demokrata jelölőgyűléseken.
márc. 9
9:37
Kétezer horgász sodródik egy jégtáblán (Infostart)
Csaknem kétezer lékhorgász rekedt egy jégtáblán az Oroszországhoz tartozó Szahalin sziget partjainál - közölték az orosz hatóságok.
márc. 9
9:52
Veszélyben a tigrisek (Infostart)
Öt év alatt 40 százalékkal csökkent a tigrisek száma Indiában. Már csak 1400 példány maradt belőlük. Ha figyelembe vesszük, hogy itt él a világ tigris-populációjának 40 százaléka, a helyzet elég riasztó.
márc. 9
10:14
A tengerentúlon már lezárták az urnákat (Infostart)
Rendkívüli esemény nélkül zajlott le a magyarországi népszavazás New Yorkban, Washingtonban és Los Angelesben, abban a három amerikai nagyvárosban, ahol a legtöbben kívántak szavazati jogukkal élni az amerikai földrészen.
márc. 9
10:48
Malina Hedvig másik támadója is vallomást tett (Kitekintő)
Ma reggel 8 órától a pozsonyi főügyészségen kihallgatták azt a fiatalembert is, aki Róbert Benczi mellett gyanúsítható Malina Hedvig bántalmazásával.
márc. 9
10:56
Spanyolországban választásokat tartanak (Infostart)
Spanyolországban vasárnap reggel megkezdődtek a parlamenti választások, amelyeken szoros versenyfutás várható a kormányzó szocialisták és a konzervatív ellenzék között.
márc. 9
11:12
A szerb kormányfő jobb döntést nem is hozhatott volna (Infostart)
A szerb kormányfő a legésszerűbb megoldást választotta, amikor előrehozott választások kiírását kezdeményezte - véli az Eötvös Loránd Tudományegyetem docense. Vojislav Kostunica május 11-ét javasolta a választások megtartására.
márc. 9
11:14
Rice közel-keleti békemissziója (Kitekintő)
Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter március elején tett kétnapos látogatást a Közel-Keleten azzal a céllal, hogy visszatérítse az izraeli és palesztin tárgyalalófeleket az Annapolisban megkezdett békefolyamathoz.
márc. 9
11:14
Terrorista támadást akadályoztak meg egy kínai repülőgépen (Metropol)
Terrorista akciót hiúsított meg a személyzet egy kínai személyszállító repülőgépen - jelentették be vasárnap a pekingi hatóságok.
márc. 9
12:23
Az első nyugati kormányfő, aki meglátogatta Medvegyevet (Infostart)
A német kancellár nem vár lényegbe vágó változást az új orosz államfő hivatalba lépése után Berlin és Moszkva kapcsolatában. Angela Merkel az első nyugati kormányfő, aki Medvegyev elnökké választása óta az orosz fővárosban járt.
márc. 9
12:55
Rejtélyes tömegsírra bukkantak (Infostart)
Irakban mintegy száz holttestet rejtő tömegsírt fedeztek fel Bagdadtól nyolcvan kilométerre északra.
márc. 9
13:06
Zászlókat égettek a tüntetők (Infostart)
Afganisztánban több ezer diák tüntetett Dzsálálábád városnál egy iszlámellenes film, és a dániai Mohamed-karikatúrák újbóli közzététele ellen.
márc. 9
13:14
Spanyolország: újabb ETA merénylet a választások előtt (Kitekintő)
Kiélezett küzdelem folyik a jelenleg is hatalmon lévő, szocialista Zapatero és négy évvel ezelőtti riválisa, a néppárti Rajol között a vasárnapi spanyol választások megnyeréséért.
márc. 9
13:17
Pesszimista jövőképet fest a dalai láma (Infostart)
A kínai hatóságok elnyomása hihetetlen méreteket öltött, és a tibeti nép lassan jelentéktelen kisebbséggé fogyatkozik himalájai szülőföldjén - mutat rá a dalai láma.
márc. 9
13:49
Támadást terveztek az olimpia ellen (Infostart)
Terrorista akciót hiúsított meg a legénység egy kínai személyszállító repülőgépen - jelentették be vasárnap a pekingi hatóságok.
márc. 9
15:13
Ma Franciaország is választ (Kitekintő)
Franciaországban a mai napon tartják az önkormányzati választásokat, amely az első alkalom a szavazópolgároknak arra, hogy a Nicolas Sarkozy politikájáról véleményt nyilvánítsanak.
márc. 9
16:17
A szlovákok a magyar politikát hibáztatják (Infostart)
A tavalyi év külpolitikájáról szóló szlovák kormányjelentés szerint a magyar-szlovák kapcsolatokat a magyar politikai vezetők ellentmondásos reagálása zavarta meg. A jelentés kifogásolja a magyarok viszonyulását a Benes-dekrétumok megerősítéséhez.
márc. 9
16:30
Az első keresztény állam: Örményország (Kitekintő)
márc. 9
16:46
Közelítene Kubához az EU (Infostart)
Fel akarja újítani a kommunista Kubához fűződő kapcsolatait az Európai Unió. Ennek érdekében a közösség fejlesztési és humanitárius segítségnyújtásért felelős biztosa a szigetország elleni európai szankciók teljes megszüntetését sürgeti.
márc. 9
17:08
Slota magyar bírálóiról: "Annyit sem érnek, hogy leköpjem őket" (Infostart)
A Szlovák Nemzeti Párt vezetője egy vasárnapi televíziós interjúban "ganénak" nevezett egy cseh politikust, és kijelentette: magyar bírálóit annyira sem becsüli, hogy leköpje őket. Jan Slota nem volt ittas.
márc. 9
17:53
Külföldön is rendben zajlik a népszavazás (Infostart)
Rendben zajlik a népszavazás a külföldi magyar diplomáciai képviseleteken. A legtöbben, több mint négyszázan, Londonban voksoltak, a leghatékonyabbak a belgrádiak, a szerb fővárosban a választói névjegyzékbe fölvett mind a hat ember leadta szavazatát.
márc. 9
18:55
Elmarad a német mozdonyvezetők sztrájkja (Infostart)
Németországban elmarad a mozdonyvezetők legnagyobb szakszervezetének hétfőre meghirdetett sztrájkja, miután megállapodás született a béremelés még függőben lévő valamennyi kérdéséről.
márc. 9
19:25
Játékok életre-halálra (168 Óra Online)
A milliárdosok is beszálltak az adrenalinbizniszbe, s amit ők játszanak, legalább annyira életveszélyes, mint a mezítlábas extrémesek - bázisugrók, szabadmerülők - játékai. [Dátum: 2008. 03. 10. 11:02]
márc. 9
19:27
A politikusok jóvátehetetlen bűnei (168 Óra Online)
Egész Európában megoldatlan a kisebbségi probléma. Egy németországi eset azonban újból felszínre hozta az együttélés problémáit. [Dátum: 2008. 03. 10. 18:25]
márc. 9
19:29
Kormánypárti siker várható a spanyol urnáknál (168 Óra Online)
Baloldali sikert jósolnak az utolsó közvélemény-kutatások a ma zajló spanyol általános választásokon. [Dátum: 2008. 03. 09. 19:10]
márc. 9
20:37
A "bársonyos forradalmár" a túlélés bajnoka (168 Óra Online)
Václav Klaus a cseh politikai életben ma már az egyetlen, aki a bársonyos forradalomnak elkeresztelt rendszerváltás óta az élvonalban tudott maradni. Pénzügyminiszter, kormányfő, a képviselőház elnöke és immár 2013-ig másodszor államfő. Akikkel indult 1989-ben, vagy nyugdíjasok (Havel, Zeman), vagy politikai holtak. Van-e valami titka a túlélés nagymesterének, aki amúgy nem is népszerű? [Dátum:…
márc. 9
21:05
Nem önálló, nem életképes (168 Óra Online)
A koszovói albán többség önálló hatalmi jogosítványai a szerb többségű Észak-Koszovóban egyszerűen nem tudnak érvényesülni. [Dátum: 2008. 03. 09. 21:05]
márc. 9
21:10
Kolumbiai drogbárót fogtak Venezuelában (Infostart)
Venezuelában elfogtak egy, az Egyesült Államokban kokain-kereskedelemért körözött kolumbiai drogbárót és fegyvercsempészt.
márc. 9
21:12
Az év viharát várják a britek (Infostart)
Nagy-Britanniában az év eddigi legnagyobb, áradásokkal és komoly károkkal járó viharára számítanak a szakértők.
márc. 9
21:32
Ellenzéki előny a francia helyhatósági választásokon (Infostart)
Franciaországban az eddigi részeredmények szerint az önkormányzatok többségében az ellenzéki szocialisták nyerték a helyhatósági választások első fordulóját. Az első becslések alapján a választásra jogosultak 68-70 százaléka járult az urnákhoz.

Keresés