2008. március 28. péntek

márc. 28
5:16
Roberto Alagna legújabb szívügye Cyrano operai figurája (Spa Trend Online)
Ma este a budapesti Művészetek Palotájának közönsége köszöntheti Roberto Alagnát, a jeles francia-olasz operaénekest, akit néhány hete a Le Monde Pavarotti halála óta korunk legnagyobb tenorjának nevezett. Ő maga nem kedveli ezt a minősítést; nem azért, mert nem tartja megtisztelőnek, hanem mert hite szerint minden művész utánozhatatlan egyéniség. A vezető párizsi lap akkor azért közölt róla…
márc. 28
14:41
Kulturális programajánló a hétvégére (Infostart)
Több mint 300 zenei produkció, táncelőadás, színház, performance és gyerekprogram várja a Fringe Fesztivál látogatóit a hétvégén a Millenárison és a környékén, és a vasárnap esti zárásig a tavaszi fesztivál is sok programot kínál még.
márc. 28
15:09
Folytatódik a Nemzeti Galéria és a Pannon együttműködése (Infostart)
A Pannon 2008-ban is a Magyar Nemzeti Galéria főtámogatója lesz - erről írt alá megállapodást Bereczky Loránd főigazgató és a távközlési társaság sajtó- és információs igazgatója, Majorosi Emese. A mobiltársaság és a nemzeti kultúra kiemelkedő értékeit gyűjtő, kutató, megőrző és bemutató intézmény kapcsolata 1994-ben kezdődött.
márc. 28
15:47
Elhunyt az Ítélet Nürnbergben Oscar-díjas írója (Infostart)
Elhunyt Abby Mann, az Ítélet Nürnbergben című filmdráma Oscar-díjas forgatókönyvírója. A 80 évet megélt író halálhírét az Amerikai Írók Céhének szóvivője jelentette be pénteken.
márc. 28
16:12
Mátyás király székesfehérvári megkoronázására emlékeztek (Spa Trend Online)
Reneszánsz muzsikával és tánccal, valamint szobrának megkoszorúzásával emlékeztek Hunyadi Mátyás (1443-1490) 1464-es megkoronázására pénteken Székesfehérváron, abban a városban, ahol az akkor már hat éve uralkodó király fejére helyezték a Szent Koronát.
márc. 28
19:45
Az összes illetékes hivatalnok húsz éve töketlenül szemléli a pusztulást (Spa Trend Online)
A süllyedő faluról jubileumi riport készült a Szempont című műsornak. Meggyesbodzás repedő, omló házairól ugyanis pontosan 15 éve készült egy filmriport, ugyanilyen kétségbeesett segélykiáltásként, mint most. De mint az egyébként szelid úriember kinézetű műsorvezető, M. Kis Csaba érzékletesen mondani találta: az összes illetékes hivatal és hivatalnok, egészen a legfelsőbb magaslatokig, húsz éve…

Keresés