2008. március 24. hétfő

márc. 24
9:04
Ausztriában is bemutatják a székesfehérvári színház sikerdarabját, az Aidát (Spa Trend Online)
Az osztrák közönség is megismerheti a székesfehérvári Vörösmarty Színház és a West End Színház társulatának idei sikerdarabját, az Aidát: a musicalt júliusban Klagenfurtban adják elő - mondta el a teátrum igazgatója. A Wörthi-tavi szabadtéri színpadon július 3-27-ig tizenhat előadást tart a társulat - közölte Szurdi Miklós. A musical prózai részét németül, a dalokat angolul adják elő a művészek.
márc. 24
9:58
A Hősök terén a 25 éves Macskák (Spa Trend Online)
Nem mindennapi körülmények között ünnepli a Macskák magyarországi bemutatójának negyedszázados jubileumát kedden a Madách Színház: a programot 16 órakor a Hősök terén a Madách Musical Tánciskola négyszáz növendéke nyitja, akik a szabad ég alatt táncolnak el néhány jellegzetes jelenetet a világhírű musicalből - tájékoztatott a Kósa Melinda, a teátrum sajtófőnöke.
márc. 24
10:04
Zetor Leila, Zsírember és Sebtolvaj (Spa Trend Online)
"Blogvadászok", rendezők és színészek szavazatai alapján kiválasztották a három győztes blogot az Örkény Színház Blogvadászat című projektjében - közölte Vágó Kata, a teátrum sajtóreferense. Zetor Leila, Zsírember és Sebtolvaj internetes naplóiból Dömötör András, Rusznyák Gábor és Tóth András íróvá avanzsált rendező vezetésével készítenek darabterveket.
márc. 24
13:46
Bécsi klasszikusokat játszik a Bartók Vonósnégyes (Infostart)
A Bartók Vonósnégyes a bécsi klasszikusok, Haydn, Mozart és Beethoven műveiből ad hangversenyt hétfőn este fél nyolctól, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében.
márc. 24
15:16
Politikusok és buddhisták zarándokoltak el Arthur C. Clarke holttestéhez (Spa Trend Online)
Leghíresebb művéből, a 2001: Űrodüsszeiából készült film zenéjére temették el Srí Lankán Arthur C. Clarke brit írót, a tudományos-fantasztikus irodalom óriását, "a jövő látnokát".
márc. 24
15:30
Kuriózumnak ígérkezik a Méta együttes jubileumi koncertje (Infostart)
Kuriózumnak ígérkezik a 25 éves Méta együttes jubileumi koncertje, melyben - rendhagyó módon - világzenei produkciókkal és neves zenészek közreműködésével lépnek fel hétfő este fél nyolckor a Művészetek Palotájában, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében.
márc. 24
15:32
Macska-ünnep a Hősök terén és a Madáchban (Infostart)
Közel 160 fellépőre számíthatnak a nézők a Madách Színház rendkívüli Macskák-előadásán, amivel a darab itthoni bemutatójának 25. évfordulóját ünneplik. A világhírű musicalt közel 1300-szor tűzte már műsorára a színház.
márc. 24
21:22
Tévékritika: Tiszta falusi bazár A Társulat (Spa Trend Online)
Most, hogy végre-valahára az első szerep szereplőre talált, eltűnődhetünk azon, miért nem lett ügy A társulatból. Nem is igazi, nagy, sodró dologra gondolok, mint amilyen a Nagy könyv tudott lenni, tulajdonképpen váratlanul. Csak úgy szerényen, a maga helyén, ahogyan egy mérsékelt horderejű tehetségkutató sorozat tudhat ügy lenni, csak annyira, hogy azért az ember csak-csak kíváncsi, hogy mire…
márc. 24
22:40
Neil Aspinall, az ötödik Beatle elhunyt (Spa Trend Online)
Elhunyt Neil Aspinall, Paul McCartney és George Harrison gyerekkori barátja, aki az Apple Corps vezetőjeként, személyi titkárként több mint négy évtizeden át segítette a Beatlest, intézte az együttes ügyeit. Hatvanhat esztendős volt, New Yorkban tüdőrák következtében hunyt el.

Keresés