2008. március 31. hétfő

márc. 31
4:49
Szvák Gyula professzor a magyar–orosz kulturális és diplomáciai kapcsolatokról beszél (Spa Trend Online)
A magyar reneszánsz évében stílusos lenne, ha valamiféle orosz reneszánszról beszélhetnénk idehaza, de azért ennél bonyolultabb a helyzet: mondja Szvák Gyula, az ELTE Történeti Ruszisztikai Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára. Kevés az orosztanár, pedig az egyetemeken ma már egyre többen szeretnének oroszul tanulni. A magyar diplomácia erőfeszítései a magyar–orosz gazdasági és diplomáciai…
márc. 31
14:58
"Sátáni versek" ősbemutatója rendőri őrizettel (Spa Trend Online)
Rendőri őrizet mellett volt az ősbemutatója Salman Rushdie "Sátáni versek" című regénye színpadi változatának vasárnap a németországi Potsdamban. A rendőri őrizetet azért határozták el, mert 1989-ben Khomeini imám iráni vallási vezető fatvát, azaz halálos ítéletet mondott ki a szerzőre, amiért úgymond megsértette az iszlámot.
márc. 31
20:55
Tévékritika: önfeledt örömjáték (Spa Trend Online)
Úgy látszik azért mégis van némi remény. Gondolok arra, hogy úgy tűnik, azért egy kereskedelmi televíziós csatornán is megjelenhet egy szellemes, a maga nemében igényes és nem mellesleg igencsak szórakoztató műsor. Az éjszakai órákban sugárzott Beugró című produkció sorozatot legalábbis én ilyennek gondolom.

Keresés