2008. március 7. péntek

márc. 7
0:07
Olvasnivaló: Együnk csírát! (Mindmegette)
Egy tenyérnyi csíragubanc elég mókás látvány, ám fontos és praktikus vitaminforrás, ráadásul finom is. A csírák ugyanis jóval több telítetlen zsírsavat, ballasztanyagot, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, mint maguk a zöldségek.
márc. 7
0:11
Olvasnivaló: Nincsenek tiltott ételek? (Mindmegette)
Néhány ételről azt gondoljuk, hogy nem a legegészségesebbek - ilyen például a csokoládé, a bor, vagy egy romantikus vacsora egy étteremben. A "tiltott" finomságok közül azonban néhány meglepő előnyöket rejteget számunkra - feltéve, hogy mértékkel fogyasztjuk őket.
márc. 7
0:57
Iskolabezárással kellene az influenza ellen védekezni (Vital)
tovább
márc. 7
4:57
MTV: újabb csontváz a került elő (Alternatív Energia)
Rudi Zoltán kedden távozott tévéelnök saját igazgatói posztját létrehozó döntése mellett újabb intézkedésére derült fény: április 4-ével felmondta a debreceni és a soproni regionális stúdió szerződését – értesült a Népszava. Két hónap felmondási időt kaptak a műsorkészítő egységek, miközben az MTV hirdetéssel keresi a partnereit Magyarország első regio­nális közéleti csatornájához.
márc. 7
5:04
Meglepő, de igaz: pozitív hatása is van a környezetszennyezésnek! (Infostart)
Szebben énekelnek a madarak, ha szennyezett a környezet. A környezetszennyezés ugyanis megváltoztatja a hím madarak hangját - erre a meglepő következtetésre jutottak walesi kutatók.
márc. 7
5:05
Tízmilliók élnek kedélyjavítókon, ami a gyógyszergyártóknak többmilliárdos bevételt jelent (Adó1százalék)
A legsúlyosabb eseteket kivéve nem tűnik indokoltnak anti­depresszánsokat adni a betegeknek, mert a világszerte tízmilliók által szedett kedélyjavítók legtöbbször alig hatásosabbak, mint a tesztelésként adott, hatóanyagot nem tartalmazó placebo – ezt állapították meg angol, amerikai és kanadai kutatók. E következtetéseknek rendkívüli súlya van. Hogyan látják a helyzetet Magyarországon?
márc. 7
5:08
Az oktatási tárca támogatja, hogy legyen kötelező érettségi a természettudományi tárgyakból (Alternatív Energia)
Az Új Iskola, Új Tudás programja évente mintegy 130-140 milliárd forint uniós és költségvetési többletforrást hoz a közoktatásba, közművelődésbe. Öt pillérből áll, kimunkálása szeptemberben kezdődött, a szakspecialisták heti megbeszélésein ott voltak a koalíciós pártok frakcióinak szakemberei. Megkezdődött a program társadalmi egyeztetése is. A Pedagógusok Szakszervezete elfogadta a programot.
márc. 7
5:11
Újabb gyermekotthonról derült ki, hogy bántalmazzák a gyerekeket (Infostart)
A jersey-i után újabb nagy-britanniai nevelőotthonról derült ki, hogy brutálisan bántalmazták a nevelők a gondjaikra bízott gyerekeket. A sokat látott nyomozók haja is égnek állt a döbbenettől, amikor megtudták, hogyan kínozták a lányokat a "büntetőszobában".
márc. 7
5:21
Tippek a gyönyörű lakáshoz (Adó1százalék)
Huszonöt magyar és nemzetközi lakberendezési cég hozta el a Műcsarnokba a legújabb termékeit. Akit azonban nem a flancos szalonok milliós vécékagylói és kristálycsillárjai érdekelnek, látogasson el a Gödörben megrendezett „madeinhungary” kiállításra, ahol fiatal magyar designerek kreációit láthatja.
márc. 7
5:22
"Hova lett a férfiasságom?" (Infostart)
Juan Pablo Di Pace argentin operaénekes szemére hányta a brit királyi operaháznak, hogy a Rigolettót reklámozó sajtóanyagban kitörölték meztelen nemi szervét
márc. 7
5:33
Mount Everest-expedíció a hetes szám jegyében (Infostart)
Várkonyi László és Klein Dávid újra elindul, hogy oxigénpalack nélkül mássza meg a világ legmagasabb hegyét. Oxigén nélkül még nem járt magyar a Mount Everesten, a két hegymászó tavaly 8600 méterig jutott. Az Everesten eddig oxigén nélkül Várkonyi László jutott legmagasabbra, 8750 méterre; szerinte most minden körülmény adott, hogy sikeres legyen az expedíció.
márc. 7
5:35
Kampányban semmi sem drága, és a jelek szerint minden felhasználható – avagy a Fidesz-gépezet működése (Alternatív Energia)
A cél érdekében semmi sem drága – jól példázza ezt a Fidesz népszavazási kampánya. Gyurcsány Ferenc blogbejegyzésében nem is rejtette véka alá véleményét, miszerint a legnagyobb ellenzéki párt „a politikai csalás folytatólagosan elkövetett bűnébe esett”. A miniszterelnök mindenesetre úgy véli, a Fidesz hiába bízik az emberek hiszékenységében, az ország többsége nem hisz a csalóknak.
márc. 7
5:38
Szuper-feketelistával védené a kormány a fogyasztókat (Adó1százalék)
Internetes szuper-feketelistán tenné közzé a kormány, ha egy kereskedő, szolgáltató megkárosítja a fogyasztókat vagy súlyosan megszegi a működési előírásokat. Áprilisra új bírságkódex is készül, hogy a hatóságok összehangolják gyakorlatukat. A húsvétot megelőző átfogó piaci ellenőrzések során tíz nap alatt már 318 millió forint bírságot szabtak ki.
márc. 7
5:40
A választók többsége az eredményesség kritériumával sincs tisztában (Alternatív Energia)
A Fideszben ugyan sikerre készülnek, de órákkal a népszavazás előtt sem lehet biztosan tudni, eredményes lesz-e a vasárnapi népszavazás. A közvélemény-kutatók különböző részvételi szándékot jeleznek előre. Az viszont biztosnak látszik, hogy eredményesség esetén senki sem akar várni január elsejére, hanem a lehető leghamarabb törvénymódosítást kezdeményeznek. A kormány és a Fidesz is erre készül.
márc. 7
5:42
Miért félünk a kígyóktól? (Infostart)
A legtöbb ember fél a kígyóktól - még azok is, akik életükben nem találkoztak vele. Ez az egyik legelterjedtebb fóbia - s most az is kiderült, mi ennek a magyarázata.
márc. 7
5:55
"Rá tudnál lőni egy nyolcéves gyerekre? (Infostart)
Csak idő kérdése, mikor kell egy felfegyverzett rendőrnek meghozni a kényes döntést: rálő-e egy nyolcéves gyerekre - állítja egy magas rangú brit belügyi tisztségviselő.
márc. 7
6:00
"...de akkor ebből világbotrány lesz!" (Infostart)
Egy paksi kutyamenhely bezárásáról hozott határozatot a város főjegyzője. Blazsek Balázs az InfoRádiónak elmondta: harminc napot adtak arra, hogy a menhely fenntartója máshova vigye a több mint négyszáz kutyát, a menhely ugyanis egy üdülőövezetben van, és zavarja az ott élőket. A kutyamenhely üzemeltetőjének nincs pénze arra, hogy új helyre költöztesse az állatokat. Gál Tiborné elmondta: ha az…
márc. 7
6:06
Keleti Györgyi újra facér lett (Blikk)
Rövid kapcsolat után költözött el a modelltől a párja
márc. 7
6:07
Kétszer győzött 50 yardon az 1904-es olimpia magyar hőse (Blikk)
Megismételtették Halmay Zoltán döntőjét
márc. 7
6:07
Kizöldült az autóipar a genfi autószalonra (hirado.hu)
Gyenge évre számítanak a gyártók
márc. 7
6:08
Andy Vajna zsűriz a Kamera Hungárián (Blikk)
A producer videofelvételen köszönte meg a felkérést
márc. 7
6:08
Egyedül én szeretem BB Évit! (Blikk)
Zoltán féltésből nem engedi el a Big Brother nyertesét
márc. 7
6:09
Hétesélyes a bajnokság (Blikk)
Csak a kiesők sorsa dőlt el, az élmezőnyben még nagy a verseny
márc. 7
6:09
Közlemény a magyar-argentin mérkőzéssel kapcsolatban (hirado.hu)
Egy bocsánatkérő levélben az argentin szövetség részéről csütörtökön javaslat érkezett az MLSZ-be...
márc. 7
6:10
Politikailag gyakoroltak nyomást Csányira? (Blikk)
A zsarolóknak a magánbirodalomra fájhatott a foguk
márc. 7
6:11
Forma–1-es verseny az Eiffel-torony alatt (Blikk)
Párizsba viszik a Francia Nagydíjat
márc. 7
6:11
A magyar autósok fütyülnek a KRESZ szabályaira (hirado.hu)
A Goodyear hazai felmérése szerint az autósok a biztonság érdekében betiltanák a dohányzást és az evést a volán mögött
márc. 7
6:12
Kitörhet az aranyláz a Zemplénben! (Blikk)
Nemesfémet rejt a Füzérradvány földjében
márc. 7
6:13
Kiss Gergő, a meglepetésvendég (Blikk)
Dobozból lépett elő az olimpiai bajnok pólós
márc. 7
6:13
Autópályán háromszor kisebb a baleseti kockázat! (hirado.hu)
A balesetek kiváltó okait vizsgálva elmondható, hogy azok eloszlásában a 2006-os esztendőhöz viszonyítva nem következett be számottevő változás
márc. 7
6:14
Megmenthették volna a fiút? (Blikk)
Vitatkoznak a bulizó tinik szülei Bence tragédiáján
márc. 7
6:14
Szeretne olyan autót, amelyet évente egyszer kell csak teletankolni? (Infostart)
A genfi autószalonon mutatták be azt a hibrid sportautót, amelyet mindössze egyszer kell teletankolni évente.
márc. 7
6:15
Magyarország mellett, Nyugat-Európában is rendkívül sikeres évet zárt az Iveco (hirado.hu)
márc. 7
6:16
Féltékenységi dráma három halottal (Blikk)
Az ágyban lőtte le párját és albérlőjét, majd megölte magát
márc. 7
6:17
Emeletes busszal mennek a londoni sofőrök (hirado.hu)
"Ez a vállalkozás kiváló reklámja lesz a 2012-es londoni játékoknak, úgyhogy felkaroltuk az ötletet"
márc. 7
6:22
Mi fontosabb az internetnél és a televíziónál? (Infostart)
Az amerikaiak többsége igen nehezen mondana el a mobiltelefonjáról, amely fontosabb lett, mint az internet, a televízió vagy a vezetékes távbeszélő - derült ki a Pew közvélemény-kutató intézet felméréséből.
márc. 7
6:24
Börtönt kért az ügyész Sas Józsefre (hirado.hu)
Felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést kért az ügyészség a tb- és adócsalással, magánokirat-hamisítással vádolt humorista ellen, aki továbbra is ártatlannak vallja magát
márc. 7
6:26
Csajok a csúcson! - A Genfi Autókiállításon láttuk (4. rész) (hirado.hu)
Amikor nem tudja az ember, hogy hova is nézzen...
márc. 7
6:28
Szuper-feketelista átverés ellen (hirado.hu)
Egy netes feketelistán összesítenék a különböző hatóságok elmarasztaló, fogyasztóvédelmi döntéseit. Mindemellett a kiszabható bírságokat az üzletek piaci részesedése szerint differenciálják
márc. 7
6:33
Exhumálnák Galilei maradványait (Infostart)
Újra fellángolt a vita Galilei körül: a tudósok genetikai tesztet szeretnének végezni a maradványain, az egyház azonban ezt tiszteletlenségnek tartja, és nem járul hozzá.
márc. 7
6:35
Új elnököt választottak (Piac és Profit)
A legnagyobb hazai alternatív távközlési vállalatokat tömörítő ATSzE tisztújító közgyűlésén megalakult az egyesület új vezetése. Az ATSZE elnöki tisztségét továbbra is Szathmári Géza, a GTS-Datanet ügyvezetője tölti be, a társelnöki posztra pedig dr. Orbán Miklóst, a BT Limited Magyarországi Fióktelepének regionális szabályozási igazgatóját választották. Az egyesület új alelnökei Horváth Pál, az…
márc. 7
6:40
Fővám téren bukhat a 4-es metró (hirado.hu)
Ha a főváros kitart a Hídépítő mellett, bukhat a 4-es metró projektje. A kivitelező kérte változtatás ugyanis az uniós gyakorlat és a hazai jog miatt is necces, ráadásul nem kívént mellékhatásai is lehetnek
márc. 7
6:42
Nyugi! - A Fradi ellen játszik majd a magyar válogatott (hirado.hu)
Micsoda kárpótlás...
márc. 7
6:43
Festékszóróval a "tujázók" ellen (Adó1százalék)
Jakartában az ingázókkal annyira tele voltak a vonatok csúcsidőben, hogy sokan a nyitott ajtóba kapaszkodva vagy a tetőn utaztak, de néhány hete festékszóróval fújják le a szabálytalankodókat, és a "tujázás" megszűnt.
márc. 7
6:44
Kutyamészárlással bíztak meg egy céget (Infostart)
A veszettség elleni harc jegyében megkezdődött a kóborkutyairtó -program, amelynek keretében százezernél is több ebet mérgeznek Szrinagárban meg, az indiai Kasmír fővárosában.
márc. 7
6:46
KO a kormányra? (Alternatív Energia)
Három igennel a neoliberalizmus ellen szavazhatnak a választók a Fidesz népszavazási kampányának vezetője szerint, akivel pénteken a Magyar Nemzet közölt interjút. Tarlós István szerint ha nagyon sikeres lesz a népszavazás, akkor a miniszterelnökre és a kormányra, sporthasonlattal élve, nyolcat számoltak. Mint mondta, azért csak nyolcat, és nem tízet, mert a miniszterelnöktől függ, hogy mennyit…
márc. 7
6:50
Gyurcsány: "Tudom, hogy átkozottul nehéz volt" (Infostart)
Az állampolgári felelősségvállalás fontosságáról beszélt tegnap este a miniszterelnök Kecskeméten a népszavazás előtti utolsó szocialista választási gyűlésen. Gyurcsány Ferenc "Kossuth Lajos reinkarnációjának" nevezte az ellenzék vezetőjét anélkül, hogy a nevét kimondta volna.
márc. 7
6:51
Az 1948-as évet felidéző filmek az Örökmozgóban (Spa Trend Online)
Fordulóévek a 20. században címmel a budapesti Örökmozgó Filmmúzeum az 1948-as évhez kapcsolódó fontos történelmi, kulturális eseményeket felidéző filmeket vetít márciusban - tájékoztatta a programsorozatot szervező Magyar Nemzeti Filmarchívum az MTI-t.
márc. 7
6:51
Szeptembertől temethetjük az atomot (hirado.hu)
Késve megszerzett engedélyek miatt csúszik a Bátaapátiba tervezett atomtemető építése. Ősztől azonban nyitva áll és rögtön 3 ezer hordónyi szennyezett anyagot fogad
márc. 7
6:52
Népszerű a neonácik körében az új üzletlánc (Infostart)
Felháborodást kelt a Thor Steinar-ruhaüzlet Berlinben, mert a márka rendkívül népszerű a neonácik körében.

Keresés