2008. március 19. szerda

márc. 19
0:08
Olvasnivaló: Egzotikus csók és gyilkosság 2. (Mindmegette)
Kulcsával kinyitotta a sütöde hátsó ajtaját. Elmosolyodott, amint megcsapta az édes fahéj- és cukorillat. Tegnap este számos sütetre való tésztát kevert ki, s az illatuk még mindig ott terjengett a levegőben.
márc. 19
0:09
Indian Wells: továbbjutottak a nagy nevek (She)
Az Indian Wells-i torna 4. fordulójában nem történt nagy meglepetés a hölgyek versenyében, az esélyesebb játékosok mind megnyerték meccseiket.
márc. 19
0:12
Olvasnivaló: Az almalé serkenti az agyműködést (Mindmegette)
A Massachusettsi Lovell Egyetem kutatói egy közkedvelt gyümölcs, az alma hatását vizsgálták állatkísérleteikben. A kutatás során arra keresték a választ, serkenti-e az alma az agyműködést, és az eredmények azt igazolták, hogy igen.
márc. 19
0:26
Hogyan ismerhető fel, ha depressziós a gyermek? (Vital)
tovább
márc. 19
1:04
Elérhető a Vista SP1 (PCWorld)
A Vista SP1 késett, méghozzá annyit, amennyit a legutóbbi pletyka jósolt: a hírek igaznak bizonyultak, ugyanis a Microsoft tegnap a kora esti órákban kiadta a legújabb operációs rendszeréhez készült javítócsomagot; így weboldaláról már szabadon letölthető a Vistához készült Service Pack 1.
márc. 19
1:17
Game Developers Forum 2008 (Habostorta)
Az első hazai játékfejlesztői találkozó, a GDF tavalyi nagy sikerére való tekintettel idén is megrendezésre kerül az esemény
márc. 19
4:13
Hatalmas lemaradásban Lengyelország, s kivált partnere (Behaviour)
Április 18-án lesz egy éve annak, hogy az Európai Labda­rúgó-szövetség (UEFA) Ukrajnának és Lengyelországnak ítélte – az olasz, valamint a magyar és horvát közös kandidatúrával szemben – a 2012-es Európa-bajnokság rendezési jogát. Azóta az egymásra mutogatáson kívül voltaképpen semmi nem történt a két országban. Az UEFA február közepén „utolsó figyelmeztetésben” részesítette a feleket. Olyan hírek…
márc. 19
4:24
Vajdaságon belüli, területi alapú autonómiakoncepció (Kripto Akadémia)
Magyarország szerdán elismeri az önálló Koszovót – jelentette be tegnap a vajdasági Magyar Koalíció budapesti bemutatkozó sajtótájékoztatóján Pásztor István, a szövetséget alkotó legnagyobb párt, a VMSZ elnöke. Ezt lapunk számára a magyar kormányfőhöz közeli források is megerősítették. Zágrábi lapértesülések szerint ma Horvátország és Bulgária is elismeri Koszovót.
márc. 19
4:40
Az egyetértési nyilatkozat fontos fejezete a két állam kapcsolatainak (Kripto Akadémia)
Hétfőn Washingtonban magyar idő szerint este írták alá az amerikai–­magyar vízummentességi szerződés alapjául szolgáló egyetértési nyilatkozatot. A memorandumot Michael Chertoff amerikai belbiztonsági miniszter és Somogyi Ferenc washingtoni nagykövet látta el kézjegyével. A dokumentumban rögzítettek alapján feltételezhetően már jövő év elejétől vízum nélkül utazhatunk az Egyesült Államokba. A…
márc. 19
5:03
Egészséges akar maradni? Legyen vegán! (Infostart)
Az állati eredetű élelmiszereket teljesen kizáró, vegán étrenddel csökkenthető a szívroham és az agyvérzés veszélye a köszvényeseknél - állítják svéd kutatók. A betegeknél a betegség következtében kialakult gyulladás tönkreteszi az ereket, ezért fokozottan fenyegeti őket a szívroham és az agyvérzés.
márc. 19
5:18
Oltsa le a villanyt, és nézzen csillagokat! (Infostart)
A Magyar Csillagászati Egyesület a Világítástechnikai Társasággal közösen hirdeti meg március 29-re az "Egy órát a Földért!" nevű akciót. Ennek lényege, hogy a csatlakozó településeken egy órára kikapcsolják a nélkülözhető világítást. Energiatakarékosság és a fényszennyezés csökkenése az eredmény.
márc. 19
5:19
Népszavazás az üzleti biztosítók részvételéről az egészségbiztosítási rendszerben (Alternatív Energia)
Már több mint félmillió, pontosan 510 ezer aláírást gyűjtöttek össze különböző civil szervezetek ahhoz, hogy népszavazást lehessen kiírni az üzleti biztosítók részvételéről az egészségbiztosítási rendszerben. Legalábbis erről beszélt lapunknak Gaskó István, az akcióban részt vevő Liga Szakszervezetek elnöke. Bírálta, hogy a kezdeményezés „politikai hasznát a Fidesz fölözi le”, miközben az…
márc. 19
5:31
Újabb pikáns részletek a politikus szexuális életéről (Infostart)
Újabb pikáns részletek derültek ki James McGreevey, New Yersey egykori demokrata párti kormányzója magánéletéről. A férfi 2004-ben kénytelen volt lemondani posztjáról, mikor kiderült róla, hogy családos emberként homoszexuális kapcsolatai is voltak. Most nyilvánosságra került, hogy egykori titkárával és feleségével egyszerre osztotta meg az ágyát.
márc. 19
5:40
Budaházy felelősségre vonható, s akár százezer forintra is büntethetik (Alternatív Energia)
Az alkotmányos rend megbontásának előkészülete miatt is eljárást kezdeményezett Budaházy György ellen a rendőrség, a gyülekezési joggal való visszaéléssel összefüggő eljárás mellett. Az eddigi hasonló esetek alapján azonban kétséges, hogy a szombati rendbontások miatti felelősségre vonás eredményt hozhat.
márc. 19
5:45
A szakértő válaszol: előrehozott, külföldi és özvegyi nyugdíj (Adózóna)
Előrehozott nyugdíj és következményei, nyugdíjigazgatósági adatbetekintés bejelentés ellenőrzéséhez, külföldi és magyar nyugdíj kölcsönhatása, özvegyi és rokkantsági nyugdíj folyosításának körülményei. Olvasóink kérdéseire Molnár László, az Adózóna nyugdíjszakértője, a Közép-magyarországi Regionális Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság igazgatója válaszol.
márc. 19
5:47
Mel Gibson segít az összeomlott popdíván (Infostart)
Mel Gibson és családja próbál segíteni Britney Spearsen. A popdíva nincs túl jó bőrben, a hollywoodi sztár azonban úgy érzi, tud rajta segíteni.
márc. 19
5:49
Lebontották a Kossuth téri kordont (hirado.hu)
Kordonok helyett kis fémoszlopok között összefűzött láncok jelzik az elzárt területet
márc. 19
5:51
Valószínűleg kimaradnak a magáncégek az egészségbiztosítás átalakításából (Alternatív Energia)
Egyre inkább úgy tűnik, a kormánypártoknak nem lesz más lehetősége, mint elállni az üzleti magánbefektetők bevonásától az egészségbiztosítási reformba. Az MSZP frakcióvezetője – egyelőre magánvéleményként – már emellett foglalt állást, a képviselőcsoport hivatalosan még gondolkodik. Ha kihagyják az átalakításból az üzleti szférát, akkor lényegében az egyszer már megszüntetett irányított…
márc. 19
5:58
Rekordáron kelt el a legendás könyv első kiadása (Infostart)
J.R.R. Tolkien A hobbit című klasszikus regényének egyik első kiadása rekord áron, 60 ezer fontért (csaknem 20 millió forint) cserélt gazdát egy londoni árverésen.
márc. 19
6:02
A bulinak vége, lehet hazamenni! Kiváló válság-összefoglaló (Privátbankár)
Miközben az Egyesült Államok recesszió felé tántorog, véget ér a világméretű gazdasági fellendülés. A fellendülés szokatlanul hosszú és tartós volt, de most egyelőre "a partinak vége"
márc. 19
6:02
A kormány költségvetési forrásokból nem a kieső bevételeket (Alternatív Energia)
A kormányfő kitart a népszavazás éjszakáján tett kijelentése mellett: a kormány költségvetési forrásokból nem pótolja a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlése miatt kieső bevételeket.
márc. 19
6:04
Megduplázná befektetései hozamát? (Privátbankár)
Szeretné összegyűjtött forintjait kedvező feltételek mellett kamatoztatni? (x)
márc. 19
6:04
Csollány újra apa lett (Blikk)
Kincső és édesanyja egy hét múlva mehet haza
márc. 19
6:04
Utcán tüntettek a kamionosok, nem örültek az autósok (Blikk)
Kamionok lassították a forgalmat a Hungárián
márc. 19
6:06
Csaba csak henyélt (Blikk)
"Szó sem lehet kirándulásról, természetjárásról"
márc. 19
6:06
Elhunyt a 2001: Űrodüsszeia szerzője (Infostart)
Kilencvenéves korában, választott hazájában, Srí Lankán elhunyt Arthur C. Clarke brit sci-fi-író, a nagy sikerrel megfilmesített 2001: Űrodüsszeia című regény szerzoje.
márc. 19
6:06
Visszatér Pestre a REAC (Blikk)
A rákospalotai klub Sopronból Újpestre költözne
márc. 19
6:06
Az MSZP se akarja saját népszavazását (Blikk)
Legszívesebben a szocialisták is kihátrálnának saját kezdeményezése mögül
márc. 19
6:07
Ismét több okunk volt a jajgatásra (Privátbankár)
Tavaly ötezernél is több panasz érkezett a pénzügyi felügyelethez - tíz ügyből nyolc zárult le 2007-ben, ezek harmada fejeződött be az ügyfél számára kedvező megoldással
márc. 19
6:08
Rekordra készülnek NOX Tomiék (Blikk)
Szeretnénk, ha húsvéthétfőn minél több ember locsolkodna Siófok főterén
márc. 19
6:08
A bőség zavarával küzd Várhidi (Blikk)
Dzsudzsák, Huszti vagy Halmosi: kit választ a kapitány?
márc. 19
6:08
Bukik a törvény? (Blikk)
Bizonytalan az egészségpénztárak jövője
márc. 19
6:09
Elítélték a felesége holttestét közel 25 évig rejtegető férfit (Infostart)
Elítélték azt a férfit, aki fejbe lőtte feleségét, majd egy olajos hordóban rejtegette a holttestét 23 éven keresztül.
márc. 19
6:10
Tavaszi séta Angelinával (Blikk)
Igen ritka pillanatot sikerült elkapnia egy szemfüles fotósnak
márc. 19
6:10
Schumi a megmentő (Blikk)
Csak ő segíthet a Ferrarinak?
márc. 19
6:10
Isten megveri a gyerekeim gyilkosát (Blikk)
Nyolc éven át megúszta az ír gázoló a börtönt
márc. 19
6:12
Talmácsi hisz a lóerőben (Blikk)
Gyerekekért jótékonykodtak az élsportolók
márc. 19
6:12
Törzsvendég volt a rabló (Blikk)
márc. 19
6:14
Mopedautóval megy a börtönbe (Blikk)
A KRESZ szerint segédmotornak számít, mégis megbüntették
márc. 19
6:17
Lebontották a Kossuth téri kordont (Infostart)
Kedden késő estére lebontotta a rendőrség a Kossuth téri kordont, amelyet a március 15-ei ünnepségek előtt fokozott biztonsági kockázatra hivatkozva állítottak fel a Parlament körül.
márc. 19
6:17
Operációja szövődményeibe halt bele Az angol beteg rendezője (Infostart)
Elhunyt Anthony Minghella Oscar-díjas brit filmrendező - jelentette kedden több brit televízióállomás. A rendező egy operáció szövődményébe halt bele.
márc. 19
6:18
Eltűnt a kordon a Kossuth térről (Privátbankár)
Kedd este tíz óra után lebontotta a rendőrség a Kossuth téri kordont, amelyet a március 15-ei ünnepségek előtt fokozott biztonsági kockázatra hivatkozva állítottak fel a Parlament körül. Bencze József...
márc. 19
6:20
Injekciókkal bénítják Kidman arcát? (Habostorta)
Nicole Kidman arcát ijesztően kivasalták - állítja egy plasztikai sebész, annak ellenére, hogy a színésznő váltig állítja ennek ellenkezőjét
márc. 19
6:27
Kipótolják a vizitdíjat (hirado.hu)
A társadalombiztosító gyógyító-megelőző kasszájából pótolják a kieső vizitdíjbevételt, de nem kompenzáció lesz, a többletfinanszírozást pedig feladatokhoz kötik - írja a Világgazdaság
márc. 19
6:28
Bush: "Tagadhatatlan a siker" Irakban (Infostart)
Öt évvel az iraki invázió után George Bush amerikai elnök ismét védelmébe veszi a háború megindítása melletti döntését.
márc. 19
6:29
Önmagát védi és nem vállalja a felelősséget a Magyar Önvédelmi Mozgalom (hirado.hu)
A szervezet szerint kizárólag azért felelősek, ami az általk szervezet nagygyűlés ideje altt történt, ami utána, azért nem
márc. 19
6:32
Uniós kacsa? (Piac és Profit)
Az uniós tiltás veszélye elmúlt, a bioüzemanyagok mellett érvel az elfogyó fosszilis energia és a százdolláros olajár, miközben az agrárvállalkozások is megtalálhatják számításaikat.
márc. 19
6:33
Az unió legfontosabb értéke a béke (Infostart)
A három legfontosabb érték a béke, a természet és környezet tisztelete, valamint a szociális egyenlőség és szolidaritás - derül ki a 27 európai uniós tagállamban végzett felmérésből. Magyarországon is ezek állnak az élen, vannak azonban olyan területek, amelyek megítélése itthon jelentősen eltér a többi országétól - derült ki a TNS közvélemény-kutató legutóbbi Eurobarométer felmérésből.
márc. 19
6:39
Nincs szerződése a Kossuth téri "rendezőnek" (hirado.hu)
Szerződést még nem írtak alá a budapesti Kossuth tér rendezéséről, illetve az oda épülő mélygarázsról, de egymilliárd forintot már elkülönítettek a projektre - számol be a Népszabadság
márc. 19
6:39
Fél hónap alatt elkopott az adócsökkentés fele (Privátbankár)
Az adó- és járulékcsökkentésre fordítható forrásokat februában még 200-250 milliárd forintra becsülték, ma ennél 100 milliárddal kevesebbel lehet számolni - jelentette ki Veres János

Keresés