2008. január 17. csütörtök

jan. 17
6:22
Újabb óriáscég hozza termelésének egy részét Magyarországra (Infostart)
Berlinben óriási felháborodást váltott ki a finn Nokia döntése, hogy Bochumból Romániába és Magyarországra telepíti a mobiltelefon-gyártást.
jan. 17
6:28
Fordított ráfázás: kapcsolt vállalkozások, devizaügyletek (HVG)
Egy teljesen újraírt törvény gyakran kettős hatással jár: a kiiktatott régi hibák és értelmezési nehézségek helyére többnyire mások, újabbak lépnek.
jan. 17
6:28
Már nem nagy üzlet a pénzhamisítás (Infostart)
Jelentősen, 80 százalékkal csökkent a forgalomba hozott hamis bankjegyek mennyisége 2007 utolsó negyedévében - mondta el az InfoRádiónak a Magyar Nemzeti Bank nemzeti készpénzszakértői központjának vezetője.
jan. 17
6:28
Szánalmas? 265-ös forinttal számolnak (Privátbankár)
Bár az idei év a hazai gazdaságban első ránézésre pozitív folyamatokat fog hozni, közelről nézve inkább lehangoló a helyzet - fokozatosan gyengülhet a forint és csökkenhet az alapkamat, az év második felé magára találhat a dollár is - Raiffeisen Kitekintés-2008
jan. 17
6:29
Lecserélték az RTL KLub műsorvezetőjét? (storyonline)
Többen is hiányolják Dombóvári Vandát, akit egy ideje nem láthatunk a Reggeliben. Talán Vandát Szujó Zoltánra cserélte le az RTL Klub? - vetődött fel a kérdés.
jan. 17
6:29
Védőoltás függőség ellen (HarmoNet)
Kutatók teljesen újszerű védőoltásokat fejlesztésén dolgoznak. Az új szerektől várják bizonyos függőséget kialakító anyagok okozta - kokain, heroin, metamfetamin (speed), nikotin - problémák megoldását.
jan. 17
6:30
Informatikai labort avattak a Pannon Egyetemen (Népszava)
Informatikai labort avattak szerdán a veszprémi Pannon Egyetemen; a termet a legkorszerűbb számítógépes rendszerrel szerelték fel, összesen 50 millió forintos fejlesztési költséggel. Az informatikai laborban 52 számítógép található - mondta az avatóünnepen Friedler Ferenc, az egyetem műszaki-informatikai karának dékánja. Hangsúlyozta: a költségekből 35 millió forintot a kar a saját keretéből…
jan. 17
6:32
Alaptőkét csökkentett a Calyon Bank (Banki Hitel)
A Calyon Bank Magyarország Zrt. kétmilliárd forintra csökkentette..... (Világgazdaság.hu)
jan. 17
6:34
Új elnökséget választott a lízingszövetség (Banki Hitel)
LÍZING. A Magyar Lízingszövetség elnöke az eddigi alelnök, Mészáros György, az..... (Világgazdaság.hu)
jan. 17
6:34
Népszerű a Torkos Csütörtök (Népszava)
Bár még hat nap van hátra a jelentkezési határidőig, már a tavalyinál is többen, összesen 720 vendéglátóhely jelezte részvételi szándékát a február 7-i Torkos Csütörtök programban. A korábbi évekhez képest újdonság, hogy cukrászdák és a MÁV-START Zrt. menetrendjében meghirdetett belföldi IC vonatokhoz kapcsolt Utasellátó célú étkezőkocsik is jó lehetőségnek tartják a torkoskodási akcióban való…
jan. 17
6:35
Megrázó! Egy órája feküdt halott édesanyja mellett Cserháti fia, amikor egy SMS-hírt kapott a ... (storyonline)
Cserháti Zsuzsa fiának, Szirtes Krisztiánnak ma is gyakran eszébe jutnak a szörnyű pillanatok, amikor édesanyját holtan találta. De mély sebet ütött rajta a mentősök hozzáállása is, akik a szoba legtávolabbi sarkából, épp csak egy pillantást vetettek a földön fekvő hírességre.
jan. 17
6:35
Mitt Romney győzni tudott Michiganben (Hetek)
Továbbra is nyílt a verseny valamennyi republikánus jelölt előtt az amerikai elnökjelölésért folyó küzdelemben, miután Mitt Romney nyerte meg a michigani előválasztásokat.
jan. 17
6:36
Zuhantak a tőzsdék (Banki Hitel)
Nyugat-Európában egy, a régióban három százalék feletti korrekció..... (Világgazdaság.hu)
jan. 17
6:40
A mellrák hamarabb sújtja a fekete nőket (Infostart)
Brit kutatók megállapították, hogy a fekete bőrű nőknél korábban jelentkezik a mellrák, mint a fehéreknél. Bár a betegség gyakoribb a fehéreknél, a feketéknél korábban megjelenik és agresszívebb.
jan. 17
6:40
Lendvai Ildikó: "Azt mondják, hideg kampányra készülünk" (Infostart)
Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője köszöni a támogatást, de magánvéleménye szerint most semmi szükség a miniszterelnök melletti szimpátiatüntetésre.
jan. 17
6:40
Erdőhegyi Brigitta Szolnoki Petivel duettezik (MaHu)
Erdőhegyi Brigitta az egyik legfontosabb dolognak tartja a bizalmat két ember kapcsolatában. Nem véletlen, hogy a szövegíró Szabó Ági erről írt neki egy dalt, amelynek a zenéjét nem más, mint a Bon-Bon együttes szerezte.
jan. 17
6:42
Hazaindult a Közel-Keletről George Bush (Hetek)
Egyiptomban fejezte be közel-keleti körútját az amerikai elnök. A látogatás fő célja az amerikai béke terv elfogadtatása volt. Az elnök kiállt a palesztin állam megteremtése mellett és újra figyelmeztetett arra, hogy Irán ma a terrorizmus fő támogatója a világon. A békekezdeményezés nem aratott osztatlan sikert. Az izraeli kormányból az egyik jobboldali párt máris kilépett, tiltakozásul Jeruzsálem…
jan. 17
6:45
Kína a markában tartaná Tajvant (Privátbankár)
Határozottabb fellépésre ösztökélte Kína az Egyesült Államokat annak megakadályozása érdekében, hogy Tajvanon az ENSZ-tagságról szóló népszavazást tartsanak - jelentette ma a kínai sajtó. A Kínai ...
jan. 17
6:47
Török Ádám és a Mini jubileumi koncertje (Népszava)
Január 26-án koncerttel ünnepli 60. születésnapját és zenekara, a Mini megalakulásának 40. évfordulóját Török Ádám, a magyar rock és blues meghatározó egyénisége, énekes, fuvolás és szerző. A részletekről szerdán tájékoztatták a sajtót az Old Man,s Pubban. Bemutatták be a zenekar új CD-jét, a Török Ádám és a Mini - Hív a Tabán című könyvet, amelyet a "szakmán kívüli", de nem amatőr Reöthy Cecilia…
jan. 17
6:47
Angelina Jolie termékenységi napjai (HarmoNet)
Angelina Jolie és Brad Pitt újabb gyermeket szeretnének. Ezúttal azonban kivételesen nem örökbefogadással akarják bővíteni a családot.
jan. 17
6:49
A mozgás a változó korban is segít (HarmoNet)
Hosszú lenne felsorolni, hogy a sétának - főleg, ha kiadós - milyen jótékony hatásai vannak. Érdemes kiemelni, hogy a menopauza idején hatékonyan enyhíti az igencsak kellemetlen tüneteket.
jan. 17
6:51
Erotikus nyuszikák az amerikai kampányban (HarmoNet)
Iggy Pop, a Duran Duran és számos jól ismert zenész csatlakozott a Rock the Vote nevű amerikai szervezet kampányához.
jan. 17
6:51
Sajtos keltekercsek (HarmoNet)
Álcázott zöldség, így a gyerekek is szívesen megeszik majd!Az is lényeges, hogy laktató és finom is!
jan. 17
6:51
A medve visszavág: orosz rakétatámaszpont Szerbiában (Infostart)
Orosz rakétatámaszpontokat telepítenek Nyugat-Szerbiában a boszniai és a horvát határ mentén.
jan. 17
6:52
Újságírók még sitten (Hetek)
A Lapkiadók Világszövetsége és a World Editors Forum közösen hívta fel Kína figyelmét arra, hogy tegyen eleget a nemzetközi kéréseknek, és engedje szabadon az összes, börtönbüntetését töltő újságírót a 2008-as Pekingi Nyári Olimpia kezdete előtt.
jan. 17
6:53
Óvatosan! Böjtölj, szépülj egészségesen! (HarmoNet)
A böjt nem jelent koplalást, és a böjt alatt a lélektani hatásoknak ugyanolyan szerepük van, mint a fizikai tüneteknek. Álmaink, érzelmeink szokatlanok lesznek, érdemes őket közösen feldolgozni.
jan. 17
6:56
Afrikában és keleten vonzóbb a magyar iskola (Privátbankár)
A kétszintű - alap és mesterfokú képzésre - épülő felsőoktatás a külföldi diákok számára is könnyebbé teszi azt, hogy más országban elkezdett tanulmányaikat nálunk fejezzék be
jan. 17
6:57
Tóth Gabit megríkatta Caramel (MaHu)
Az Év Hangjának hugocskája sírva fakadt, amikor megtudta, hogy Caramel nemrégiben szakított Bartók Eszterrel.
jan. 17
6:59
Pornóhirdetésben látták viszont tanárukat a gyerekek (Infostart)
Magyarázkodnia kellett Nagy-Britannia egyik magániskolája vonzó tanárnőjének, miután diákjai egy szexhirdetésben látták viszont oktatójukat.
jan. 17
6:59
A taxisok is részt vehetnének a betegszállításban a kereskedelmi és iparkamara szerint (MaHu)
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) lehetségesnek tartja a taxis szolgáltatók részvételét a betegszállításban és ezért soron kívüli tárgyalásokat kezdeményeznek - tájékoztatta az MTI-t a kamara elnöke szerdán.
jan. 17
7:01
Mi lesz az inflációval, ha jön az áfaemelés? (Napi)
jan. 17
7:02
Talphőmérőzéssel megóvható a cukorbetegek lába (Népszava)
Lábuk amputációjától óvhatja meg a cukorbetegeket, ha talpukon néhány pont hőmérsékletét rendszeresen mérik egy különleges hőmérővel - állítja egy tanulmány. Évente 600 ezer lábfekélyt diagnosztizálnak cukorbetegeknél az Egyesült Államokban. A páciensek sokszor túl későn veszik észre az elváltozást, kisebesedést. Az úgynevezett diabéteszes láb jellemzője ugyanis az érzéketlenné válás, a fájdalom…
jan. 17
7:03
Angyal László fotókiállítása (Hetek)
Angyal László felvételei izgalmasak, káprázatosak. Látni, hogy készítőjük vérbeli repülő ember, akinek kitűnő szeme van a sikló, szárnyaló, dübörgő pillanatok megörökítéséhez. Az egyik kép festői, a másiknak érdekes története van.
jan. 17
7:07
Totális csőd: milliárdok tűntek el a magyarországi óriáscég kasszájából (Infostart)
Milliárdok hiányoznak a felszámolás alatt álló Rynart Transport Hungary kasszájából - írja a Népszabadság. A közúti fuvarozó és logisztikai cég bukása a hitelező bankoknak kerül a legtöbbe, de sokat veszítenek a szállítók is.
jan. 17
7:08
Maugli a Blaháról és a többi angyal-ördög (HarmoNet)
Kés- villa olló, gyereke kezébe nem való. Ezt amondókát a A Blaha Mauglijának is nevezett azt a 12 éves fiúnak soha nem mondhatta senki. Ügye nagy hírverést kapott, fellángoltak a viták a kiskorúak büntethetőségéről.
jan. 17
7:09
Miért nincs Magyarországon jó bagelező? (Velvet)
Biztosan nem én vagyok az egyetlen, aki feltette a címben rejlő kérdést.
jan. 17
7:10
Tudja, mi a világ legnépszerűbb kikapcsolódása? (Infostart)
Egy nemzetközi felmérés szerint a világ több mint 30 országában a legkedveltebb időtöltés a zenehallgatás, utána a mozi és az olvasás következik. A kutatásból kiderül az is, hogy a magyarok többet olvasnak a nemzetközi átlagnál.
jan. 17
7:10
Randi tippek csak neked: társkereső kisokos csajoknak (HarmoNet)
Amióta csak az eszemet tudom, azok közé a társkereső nők közé tartoztam, akik náluknál okosabb pasik után kutatnak. Olyanra, akire fel lehet nézni, akitől tanulni lehet. Aztán lássuk a külső tulajdonságokat: elengedhetetlen, hogy magasabb legyen nálam, vagy legalábbis akkora, mint én.
jan. 17
7:10
Hazánk demokrácia-teljesítményét a legmagasabb pontszámmal értékelték (MaHu)
Magyarország 2007-ben is a világ stabil demokráciái közé tartozott, bár nem volt mentes a politikai megrázkódtatásoktól - derült ki abból a közzétett jelentésből, amelyben az amerikai Freedom House a szabadság és a demokrácia világbeli helyzetéről adott számot.
jan. 17
7:12
EU-s romaprogram: keletről jön a zűr (Privátbankár)
Egységes európai uniós romastratégia mielőbbi kialakítása mellett foglaltak állást az Európai Parlament képviselői a témáról tegnap este a strasbourgi ülésen.
jan. 17
7:12
Csúcsot döntött a munkanélküliség (HírTV)
Közel tízéves csúcsot döntött tavaly december végén a regisztrált munkanélküliek száma – derült ki az Állami Foglalkoztatási Szolgálat adataiból. December végén 445 ezer fő volt a nyilvántartott álláskeresők száma, mely az előző hónaphoz képest 25,1 ezer fős, az egy évvel korábbihoz viszonyítva pedig 41,6 ezer fős növekedést jelent.
jan. 17
7:12
Speciális bérletek Pécsett (Zene)
Pécsett egy bérlettel nyolc kulturális intézmény tizenhárom különböző programján lehet részt venni a következő fél évben. [Dátum: 2008.01.17. 07:00]
jan. 17
7:13
Laky Zsuzsi cigit nyomott el barátján (MaHu)
Laky Zsuzsi ma a Cool Love adásában elmesélte Horváth Évának és a Leót helyettesítő Beszeda Gábornak, hogy ő bizony meglehetősen féltékeny típus.
jan. 17
7:14
Legtöbbször nők az áldozatai (Hetek)
Az Amnesty International (AI) ezen a héten nyilvánosságra hozott jelentése szerint Irán még mindig alkalmazza a világ nagy része által elutasított büntetést, a megkövezést.
jan. 17
7:14
Revansot vett a Larvik (handball.hu)
Bosszút állt a Larvik a Byåsen együttesén az elvesztett Norvég Kupa-döntőért, és 34-27-re leiskolázta a bajnokság 11. fordulójában. Ezzel az eredménnyel továbbra is Rantaláék vezetik a nemzeti tabellát.
jan. 17
7:17
A Hubble Ûrtávcsõ új élete (csillagászat.hu)
A tervezett nagyjavítással az alapvetõ mûködés fenntartása mellett a Hubble teljesítménye is jelentõsen növekszik majd.
jan. 17
7:17
Annyira sötét, hogy arra már nincsenek szavak (Infostart)
A világ legsötétebb anyagát állították elő amerikai kutatók, amely 99,9 százaléknál is többet nyel el a fényből.
jan. 17
7:17
Büntetőbírákat vádolt meg a rendőrség (HírTV)
Nagy nyilvánosság előtt elkövetett hamis vád bűntettének minősíthető a Fővárosi Bíróság két bírájának azon állítása, amely szerint a tanúként kihallgatott rendőrök hamis tanúvallomás árán is megvédték négy társukat az ellenük felhozott ügyészi váddal szemben.
jan. 17
7:18
Liverpool lett az új főváros? (Zene)
Szombaton kezdetét veszi Európa két új kulturális fővárosának évada: az észak-angol Liverpool mellett a dél-norvég Stavanger új épületekkel, új műalkotásokkal és több száz eseménnyel várja a látogatókat 2008-ban. [Dátum: 2008.01.17. 07:10]
jan. 17
7:18
13 ezer IPTV felhasználó a Magyar Telekomnál (prim)
A Magyar Telekom (MT) 2006 végén befejezett IPTV projektjének tapasztalatairól beszélve, Tüdős András, a MT szélessávú szolgáltatások osztályának vezetője a vállalatnál jelenleg folyó IPTV fejlesztésekről is tájékoztatott.

Keresés