2008. augusztus 26. kedd

aug. 26
0:15
Új "intelligens gyógyszer" (HáziPatika)
Nagy átalakuláson megy keresztül az onkológia, mert az évtizedeken át "bevált" kemoterápia kezd kiegészülni olyan új gyógyszerekkel, amelyek elsősorban vagy a daganatsejteket vagy a hozzájuk vezető ereket pusztítják, ezért...
aug. 26
0:19
Epehólyagműtét méhen keresztül (HáziPatika)
Tavaly áprilisban a New York-i Presbiteriánus Kórház-Kolumbiai Egyetem Klinikai Központ sebészei néhány külső metszés segítségével a méhen át távolították el egy nőbeteg epehólyagját.
aug. 26
5:39
Legjobb barátját keresi Paris Hilton (Infostart)
Alig ért véget az előző valóságshow, amiben új barátokat keresett Paris Hilton, a hölgy újabb szériát indítana, ráadásul nem az általa imádott Los Angelesben, hanem Londonban. Elsősorban hölgyek jelentkezését várja, de férfiak is benevezhetnek, habár a hírességnek van kedvese.
aug. 26
5:57
Megölte egykori barátnőjét a leszbikus nő (Infostart)
Egy ausztrál bíróság azzal vádolja Francis Lorraine Marshallt, hogy hat évvel ezelőtt megütötte, leszúrta, majd ötször lövéssel kivégezte korábbi leszbikus partnerét.
aug. 26
6:15
Az orgazmust is tanulni kell (Blikk)
A nők izgalmi állapotba kerülése és orgazmusa sokkal összetettebb, mint a férfiaké és bár az izgalmi állapot elérése, valamint a konkrét kielégülés mindkét nem esetében az ingerléstől és a lelki tényezőktől egyaránt függhet, a nők nagy százalékánál az orgazmus megélése tanulási folyamat eredménye.
aug. 26
6:17
Segítség, szédülök! (Blikk)
Megtudhatod, mi a megoldás, ha forog veled a világ
aug. 26
6:19
Nagy Blikk-felmérés (Blikk)
„A magyarok párkapcsolatával minden rendben!” — derült ki
aug. 26
7:45
A sötétség vágykeltő? - Mindenki másképp csinálná (MaHu)
Van aki fényárban, van ki sötétségben, van ki a gyertya sejtető félhomályában szereti megosztani a vágy elsöprő hullámait párjával.
aug. 26
8:21
Étvágyölő tapasz ramadán böjthöz (MaHu)
Étvágycsökkentő tapaszokkal próbálnak "könnyedebben" böjtölni a ramadán alatt Törökországban.
aug. 26
8:39
A méz óvja a szemünket (MaHu)
Manapság majdnem mindenki, aki dolgozik, naphosszat nézi a számítógépmonitort, ami viszont nagyon igénybe veszi a szemet.
aug. 26
9:15
Megölték, miután kiszabadított egy macskát (Infostart)
Gyilkosság áldozata lett az az ausztrál férfi, aki kiszabadította egy szomszédja macskáját. Az állat egy oposszumcsapdában rekedt, tulajdonosa, egy hölgy azonban azt hitte, hogy az idős úr fogta el házi kedvencét. Ezért nemcsak a férfit, hanem a feleségét is megölte.
aug. 26
9:17
Ötéves lányt bocsátott áruba két szerető (Infostart)
Azzal gyanúsítanak egy San Antonio-i párt, hogy áruba akarták bocsátani a nő ötéves lányát, hogy így fizessenek egy használt autóárt, egy lakásért és a nő másik, tízhónapos lányának felügyeletéért.
aug. 26
9:51
Kalóztámadás ért egy hajót a Földközi-tengeren - nézze meg! (Infostart)
Kirabolta egy izraeli tulajdonú luxusjacht kilenc utasát négy kalóz Korzika szigetétől délre, vasárnap éjjel. A nyaralók összesen 38 millió forintot fizettek az egyhetesre tervezett útért. Az ötven méter hosszú luxusjachtnak még helikopterleszállója is van.
aug. 26
9:53
Képriport: kiraboltak egy pénzváltót a fővárosban (Infostart)
Kiraboltak egy pénzváltót kedden kora délelőtt Budapesten, az V. kerületi Haris közben. A rablás közben lövések dördültek, egy férfit súlyos-életveszélyes állapotban vittek kórházba.
aug. 26
10:09
Mit tegyünk, hogy jól induljon a nap? (Blikk)
Tippjeinkkel kellemesebbé teheted a reggeli kezdést
aug. 26
10:15
Szemerősítő torna - akár az irodában is (WebBeteg)
A szemészetben is egyre nagyobb teret hódít a hagyományos orvoslás mellett a természetes, alternatív vagy kiegészítő gyógymód. Utóbbiak közé tartozik a szemerősítő torna, "szemjóga" is.
aug. 26
10:27
A szív körüli zsírszövet károsabb, mint a pocak (MaHu)
A szívburokban lévő zsírpárna védi a szívünket, de ha sok van belőle, ártalmasabb, mint az egész testre kiterjedő elhízás. A bonyolult vizsgálati technikával végzett tanulmány eredményeit a kövérséggel foglalkozó Obesity szakfolyóirat legújabb száma közli.
aug. 26
11:03
Ritka agydaganattal összefüggésbe hozható gént találtak (MaHu)
Ritka, gyerekkori agydaganat, a neuroblasztóma örökletes formájának hátterében álló gént azonosított egy nemzetközi kutatócsoport. Eredményüket a Nature című tudományos lap legutóbbi száma közölte.
aug. 26
11:18
Szemtorna: gyakorlatok, akár az irodában is (WebBeteg)
A szemészetben is egyre nagyobb teret hódít a hagyományos orvoslás mellett a természetes, alternatív vagy kiegészítő gyógymód. Utóbbiak közé tartozik a szemerősítő torna, "szemjóga" is.
aug. 26
11:21
Újabb botrány Tom Cruise Hitler-filmje körül (Infostart)
Kártérítési pert indított statiszták egy csoportja Tom Cruise és a United Studios ellen. A szereplők épp a Hitler elleni merényletről szóló új film egy jelenetét forgatták, amikor teherautójuk rosszul vette be a kanyart, ezért többen is kirepültek a járműből. A sérülteket azonnal, Wermacht-egyenruhában szállították kórházba.
aug. 26
11:39
Ötven felett jobb a szex (Blikk)
Kétszáz alany bevonásával készített felmérést a szexuálpszichológus
aug. 26
12:21
Hosszabb lett a parlagfű pollenszezonja (WebBeteg)
A klíma melegedése miatt hosszabb lett az allergiát okozó parlagfű virágzási szezonja. Erről jelent meg friss tanulmány az amerikai Journal of Allergy and Clinical Immunology című tudományos folyóirat szeptemberi számában, amelyet a HealthDay amerikai egészségügyi ismeretterjesztő hírportál ismertet.
aug. 26
12:51
Egészséges, hosszú élet: az élesztőben van a titok? (HVG)
Idősebb korunkban azért sújt minket több betegség, mert sejtjeink egyre nehezebben osztódnak, az osztódás következtében pedig egyre hibásabb sejtek születnek. Mindezek oka a kromoszómáink végén található biológiai "sapkák", a telomérek méretének csökkenése. Kaliforniai kutatók most döbbentek rá: akár hosszan is tarthatjuk ezeket, ami miatt végeredményben tovább élhetnénk egészségesen.
aug. 26
12:51
Ismét dalra fakad a kormányfő (Infostart)
Második nagylemezén dolgozik Silvio Berlusconi olasz kormányfő.
aug. 26
12:51
Légzőszervi rákot okozhat a füstölőégetés (MaHu)
A füstölők égetése kellemesen édes illatot áraszt, ám a szétterülő füst rendszeres belégzése növeli a légzőszervi rák kockázatát - állítja a Cancer című orvosi szakfolyóiratban októberben megjelenő tanulmány.
aug. 26
14:03
Légzőszervi rákot okozhatnak a füstölők (HVG)
A füstölők égetése kellemesen édes illatot áraszt, ám a szétterülő füst rendszeres belégzése növeli a légzőszervi rák kockázatát - állítja a Cancer című orvosi szakfolyóiratban októberben megjelenő tanulmány.
aug. 26
14:21
Rossz férjek (Blikk)
Nem csak az asszonyveréssel érdemelhető ki a státusz
aug. 26
14:27
A hideg víz növeli a teljesítőképességet (WebBeteg)
A kiadós testmozgás után sokak szerint a meleg vizes zuhanyzásnál nincs kellemesebb. Ha már sportolásról és teljesítményről van szó, inkább a víz lehűtése ajánlott - bizonyította be egy friss tanulmány.
aug. 26
14:57
Újra jár a lebénult háborús veterán (HVG)
Klinikai teszteken vizsgálják most azt az elektronikus járószerkezetet, amivel a derék alatt lebénult páciensek tudnának újra mozogni. Az izraeli fejlesztésű, ReWalk névre keresztelt készülékkel most egy húsz éve járóképtelen veterán kapott lehetőséget arra, hogy emberek közé mehessen, számolt be az eseményről a Reuters hírügynökség.
aug. 26
15:30
Drogok és veszélyeik: a cannabis (WebBeteg)
Az egyik legismertebb drog a cannabis, amely több mint 60-féle gyógyhatású anyagot tartalmaz, továbbá a legális drogok mellett a leggyakrabban használt pszichoaktív szer. Rendszeres fogyasztás esetén nagyon gyakran függőség is kialakul.
aug. 26
15:33
Veszélyes lehet a B-vitamin (HVG)
A folsav, valamint a B-vitaminok szívre gyakorolt feltételezett jótékony hatásának vizsgálatát alig három év után be kellett szüntetni, mivel amellett, hogy semmiféle pozitív eredményt nem sikerült találni, kiderült, hogy a fenti kiegészítők akár még ártalmasak is lehetnek.
aug. 26
15:35
Stresszes magyarok: a munkára fogjuk? (HVG)
Az utóbbi években egyre fontosabb az idő rugalmas beosztása a társadalom többsége, még a nem dolgozók számára is; ezzel összefüggésben jellemzően a hölgyek érzik inkább úgy, hogy alig jut idejük magukkal foglalkozni - áll a GfK Hungária Piackutató Intézet legújabb jelentésében.
aug. 26
15:51
Allergiás gyermek az iskolában (MaHu)
Az allergiás betegek számának folyamatos növekedéséből adódóan szeptemberben egyre több iskolás kezdi a tanévet a parlagfű-pollenszezon tetőzésének idején.
aug. 26
16:27
Minimálbérrel is van esély lakáshitelre (Blikk)
Megmutatjuk, mennyi pénzt kaphatsz a bankoktól
aug. 26
16:33
Őssejtterápia - Érdemes-e tároltatni a köldökzsinórvért? (WebBeteg)
A közeljövő egyik legkecsegtetőbb terápiás lehetősége az őssejtekkel kapcsolatos. Szinte nincs olyan nap, amikor a világ különböző sajtótermékei ne számolnának be újabb és újabb lehetőségekről, eredményekről.
aug. 26
17:03
A szív körüli zsírszövet károsabb, mint a hasi elhízás (HVG)
A szívburokban lévő zsírpárna védi a szívünket, de ha sok van belőle, ártalmasabb, mint az egész testre kiterjedő elhízás. A bonyolult vizsgálati technikával végzett tanulmány eredményeit a kövérséggel foglalkozó Obesity szakfolyóirat legújabb száma közli.
aug. 26
17:21
Halálra késelték a bokszvilágbajnokot (Infostart)
Kedden kora reggel holtan találták Bécsben, saját kocsmája előtt Edip Sekowitsch korábbi profi világbajnok ökölvívót.
aug. 26
17:36
A cukorfogyasztás állandósítja az éhségérzést! (WebBeteg)
A cukor és más szénhidrátok tehetők felelőssé az agyban található, étvágyunk szabályozásáért felelős sejtek gyorsabb elöregedéséért. A folyamat következménye: éhség és túlsúlyosság - ahogy arról a "Nature" című tudományos folyóirat is beszámolt.
aug. 26
17:39
Új módszerek a cukorbetegség kezelésére (HVG)
Két kísérleti módszer alapján új terápiás irányokat javasolnak amerikai kutatók a diabétesz kezelésére a Proceedings of the National Academy of Sciences című kiadványban megjelent tanulmányaikban.
aug. 26
17:57
A fertőzések koraszülést okozhatnak (MaHu)
A koraszüléseket jelentős számban okozzák diagnosztizálatlan fertőzések, állapították meg amerikai kutatók a kiírt idő előtt vajúdni kezdő nőktől vett magzatvízminták elemzése alapján.
aug. 26
18:15
Százak életét követeli a monszun (Infostart)
Egymillió ember rekedt a monszunt kísérő áradások miatt elöntött földeken India keleti részén, s országszerte már 800-ra nőtt a halálos áldozatok száma június óta - közölték a hatóságok.
aug. 26
18:51
Új irányok a diabétesz kezelésében (MaHu)
Két kísérleti módszer alapján új terápiás irányokat javasolnak amerikai kutatók a diabétesz kezelésére a Proceedings of the National Academy of Sciences című kiadványban megjelent tanulmányaikban.
aug. 26
19:09
Halálesetek romlott hús miatt Kanadában (HVG)
Eddig hatan haltak meg Kanadában fertőzött hús fogyasztása miatt. A torontói élelmiszer-biztonsági hatóság szerint azonban a fertőzésnek még további áldozatai is lehetnek.
aug. 26
20:03
Nem akarják kezelni a HIV-fertőzötteket az ukrán orvosok (HVG)
Noha Ukrajnában egyre többen kapják meg a HIV-vírust, az orvosok félnek a hozzájuk forduló fertőzöttek betegségeinek kezelésétől.
aug. 26
20:05
Mit tehetünk az alvászavarok ellen? (HVG)
Előfordul, hogy a nyaralásunk alatt jobban alszunk, s azt kívánjuk, bárcsak mindig ilyen jól tudnánk pihenni. A German Institute for Quality and Efficiency in Health Care (IQWiG) szerint nem csak az segíthet a jobb alvásban, ha a hátunk mögött hagyjuk mindennapi gondjainkat. A megfelelő alvási szokások egész évre biztosíthatják nyugodt álmunkat.
aug. 26
21:51
Ittasan vezetett a vak autós (Infostart)
Ittasan vezető vak autóst csípett el a rendőrség Franciaországban.

Keresés