2011. március 1. kedd

márc. 1
4:45
Halálos kutyatámadás: nem volt esélye (168 Óra Online)
A mai napon 16.17 körüli időben Rózsaszentmárton belterületén egy 88 éves férfit lakása közelében – az eddigi adatok alapján feltehetőleg – szomszédjának három, nagytestű, szabadon lévő kutyája megtámadott.
márc. 1
5:03
Segélykoncertet terveznek a kirúgott magyar műsorvezetőért (ATV)
Végrehajtás miatt akár a házát is elvehetik.
márc. 1
5:18
Időjárás: lassan köszönt csak be a tavasz (HVG)
Északkelet felől tovább csökken a felhőzet, egyre többfelé süt ki a nap.
márc. 1
5:21
Pintér Polttal és Bakával ebédelt (Népszava)
Baka András, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, Polt Péter legfőbb ügyész és Pintér Sándor belügyminiszter a XIII. kerületi Kiskakukk vendéglő különteremben találkozott pénteken.
márc. 1
5:21
Támadás esetén csak a fővárosiak felének jutna óvóhely + videó (ATV)
Az ’50-es évekből egyetlen bunker maradt ébren, abból most múzeum és oktatási központ lesz.
márc. 1
5:23
Visszautasított csepeli "lakásbotrány" (Népszava)
Lejárató kampánynak indult a csepeli MSZP szerint a helyi Fidesz önkormányzati lakáskiutalásokat vizsgáló kezdeményezése, amely vélhetően a figyelemelterelést szolgálja. Az ügy a tavalyi önkormányzati választások idején kezdődött; a Fidesz azzal állt elő, hogy Csepel volt rendőrkapitánya, Császár Mihály 2009-ben gyanús körülmények közt jutott önkormányzati lakáshoz.
márc. 1
5:25
Adatbázis készült SZT-tisztekről (Népszava)
A pártállami idők SZT, azaz "szigorúan titkos" állományú tisztjeinek szerepéről, tevékenységéről készült átfogó adatbázis a hódmezővásárhelyi Emlékpont vezetésével, ezt ma a nyilvánosság előtt is bemutatják.
márc. 1
5:27
Alkohol és drog nélkül haltak meg (Népszava)
West Balkán: ma jár le az első 30 napja az ügyészségnek a vádemelésre.
márc. 1
5:29
Bölcsődéből a T. Házba (Népszava)
Pénteken elbúcsúzott az egy héten át babusgatott bölcsődéseitől az ágazati szakszervezet és a divany.hu honlap kezdeményezésében önkéntes tapasztalatszerzést vállaló három politikus, s hétfőn az Országgyűlésben már felállt Ertsey Katalin, a Lehet Más a Politika frakciójában és intézkedéseket sürgetett a bölcsődei gondozónők jobb megbecsülése végett.
márc. 1
5:31
Ismét Fidesz-rokont neveztek ki (Népszava)
Újabb Fidesz-rokon került fontos pozícióba. Pálvölgyi Balázs, az újdonsült miniszteri biztos, aki a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Igazságügyi Szolgálata főigazgatójának feladat- és hatáskörét gyakorolja, közeli rokona Pálvölgyi Ákosnak, a Fővárosi Igazságügyi Szolgálat igazgatójának.
márc. 1
5:33
Referendumért kampányolnak fiatalok (Népszava)
Az új alkotmányról tartott népszavazásért kampányolnak fiatal civilek.
márc. 1
5:35
Későbbre döntenek a fővárosi kórházakról (Népszava)
Március 11.-re, jövő péntekre hívták össze a fővárosi közgyűlés következő ülését - értesült lapunk.
márc. 1
5:39
Kultúrharc a Terézvárosban (Népszava)
Terézváros képviselő-testülete úgy döntött, hogy március 31-vel a Tűzraktérnek az általa eddig csaknem jelképes összegért bérelt ingatlant el kell hagynia. Ezentúl havi hárommillió forint plusz áfa bérleti díjat kérnek minimum. Az önkormányzat azt megengedi, hogy a március végi pályázaton az Alkotóház részt vehet.
márc. 1
5:54
Képviselőt Magyarországon nem lehet visszahívni (Infostart)
Parlamenti és önkormányzati képviselőt sem lehet visszahívni. A megszerzett mandátummal nem a párt, hanem az adott képviselő rendelkezik.
márc. 1
5:57
Orbán: Gödörbe került az ország (168 Óra Online)
A kormányfő szerint kormányzati szempontból hatalmas lehetőségek vannak a futballban, s rendre van szükség a pályákon és a létesítményekben is.
márc. 1
6:12
Kisbusz és betegszállító autó ütközött az M5-ösön (HVG)
Beteg nélküli betegszállító autó ütközött egy kisbusszal kedden kora hajnalban az M5-ös autópálya 24-es kilométerszelvényénél Budapest felé.
márc. 1
6:14
A szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelték el Budapesten (HVG)
A Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága az MTI-t kedden hajnalban közölte: a szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelte Tarlós István főpolgármester miután két napon keresztül, 2011.február 27-én a város négy, 2011. február 28-án pedig tizenkét mérőpontján a szálló por mennyisége elérte és meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.
márc. 1
6:15
20 magyart Líbiában hagytak + videó (ATV)
Ők nem mentek el a kijelölt helyre a megadott időben. A külügyminiszter azt mondta, saját elhatározásból maradtak az arab országban, az okokat nem tudják.
márc. 1
6:30
Schmitt: nyelvünk a magyarságunk, összetartozásunk egyik legfontosabb jelképe (HVG)
Schmitt Pál köztársasági elnök szerint nyelvünk a magyarságunk, összetartozásunk egyik legfontosabb jelképe. A Magyar Nemzet című napilap kedden megjelent interjújában azt is kiemelte, ettől az évtől kezdődően meghirdeti és kiosztja A magyar nyelvért elnevezésű díjakat.
márc. 1
6:33
Jönnek az egészségügyi adók (ATV)
Nemcsak az egészségügyi kiadásokon nyesne, hanem az azokat fedező bevételeket is növelné a kormány - írja a Népszabadság a keddi lapszámban a Századvég Gazdaságkutató Zrt. új adónemekkel számoló tanulmányát idézve.
márc. 1
6:35
Videó: Sneijder szabadrúgásával győzött az Inter (ATV)
A hajrában Eto'o is betalált, így lett 2-0.
márc. 1
6:37
Kadhafi katonái élve temetik az ellenzékieket + videó (ATV)
A felkelők uralma alá került az ország valamennyi olajipari létesítménye, de több nagy város továbbra is a kormányerők ellenőrzése alatt áll. Az NESZ után az EU is szankciókat vezet be Kadhafi ellen.
márc. 1
6:51
Megszólalt Amerika legnagyobb csalója (ATV)
Az Amerika legnagyobb csalójának nevezett Bernard Madoff, az áldozatait kapzsinak, az amerikai kormányt Ponzi-csalónak, magát pedig jó embernek nevezte második börtöninterjújában, amelyet a New York Magazine-nek adott telefonon.
márc. 1
6:53
Ezer végrehajtás naponta (ATV)
Naponta ezer új végrehajtást kezdeményeztek a közműcégek és a telefontársaságok 2011. január 1. és február 21. között - írja a Magyar Nemzet a keddi lapszámban a Magyar Országos közjegyzői Kamara elnökére hivatkozva.
márc. 1
7:06
Emelkedett a magyarok várható átlagos élettartama - lapszemle (Infostart)
Jönnek az egészségügyi adók? A dolgozóknak is fájni fog Elszívják a nagyok a magyar elnökséget. Lassan javul a szegények életkilátása. Ezer új végrehajtás naponta. Szemle a reggeli médiából.
márc. 1
7:06
Népszabadság: öt üggyel is meggyanúsíthatják Rohácot (HVG)
Több magyarországi robbantással is meggyanúsíthatják az ismét elfogott Jozef Rohácot - írja a Népszabadság.
márc. 1
7:09
Buszmegállóban gázolt: 3 halott (168 Óra Online)
A Merényi Gusztáv Kórházba szállított életveszélyes sérült is meghalt, így a hétfői Budapesten történt tömeges gázolásnak már három halálos áldozata van.
márc. 1
7:24
Fürdőszobaszalonba fektetett be a HM Szekeres idején? (HVG)
A Magyar Nemzet keddi számában azt írja: több mint 90 millió forintot fektette be a Honvédelmi Minisztérium legnagyobb vagyongazdálkodási cége egy koszovói fürdőszobaszalonba még Szekeres Imre tárcavezető idején.
márc. 1
7:27
Elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten (Népszava)
Elrendelte Tarlós István főpolgármester a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten - derül ki a Főpolgármesteri Hivatal közleményéből. Az intézkedést az indokolta, hogy a szálló por koncentrációja a mérőállomásokon két egymást követő napon is meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket, több helyen ráadásul a riasztási küszöbértéket is átlépte.
márc. 1
7:27
Csökkenhet a telefonálás díja (ATV)
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) nemzeti konzultációra bocsátotta a legfrissebb, a vezetékes és mobilpiacokat érintő piacelemzési határozattervezeteit. A háromévente megjelenő piacelemzési határozatok a nagykereskedelmi díjak szabályozásán keresztül lehetőséget jelentenek a kiskereskedelmi hívásdíjak csökkentésére.
márc. 1
7:29
Megkezdődik a Margit-híd késedelmes felújítása miatti per (Népszava)
A KÖZGÉP Zrt. az A-Híd Építő Zrt. és a STRABAG-MML Kft. szerződésszegés miatt indítottak pert a Fővárosi Főpolgármesteri Hivatal ellen. A bíróság ideiglenes intézkedéssel megtiltotta a Fővárosi Önkormányzatnak, hogy a késedelmi kötbért a bankgarancia terhére lehívja. A felperes építő cégek annak megállapítását kérik, hogy az önkormányzat késedelmes tervszolgáltatása miatt csúszott a Margit-hídi…
márc. 1
7:42
Kistarcsai tűz: még mindig lángokban áll az üzem (HVG)
Még kedd reggel is tart az oltása a műanyag-feldolgozónak, amely hétfőn este gyulladt ki Kistarcsán. Továbbra is a legmagasabb, ötös riasztási fokozat van érvényben, a helyszínen csaknem 70 tűzoltó dolgozik.
márc. 1
7:42
Fellegi: Magyarország hosszú távú pénzügyi együttműködésről tárgyal Kínával (Infostart)
Fellegi Tamás fejlesztési miniszter cáfolja, hogy Peking vásárolná meg Magyarország adósságát, miközben reméli, hogy a kínai szuperexpressz szerelvényei fognak vasútvonalain robogni - áll a China Daily (CD) című angol nyelvű napilap európai kiadásának keddi számában.
márc. 1
7:45
Kemény megszorítások jönnek: itt az Orbán-csomag (168 Óra Online)
Kedden ismerteti a kormány tervezett strukturális reformjait Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter. A kiszivárgott információk szerint drágulhatnak a gyógyszerek, megszűnhet a korengedményes nyugdíj, csökkenhet a tanköteles korhatár és a nyugdíj.
márc. 1
7:45
Kezdődik a Margit-híd per (ATV)
Kedden kezdődik a Margit-híd késedelmes felújítása miatti per a Fővárosi Bíróságon. A KÖZGÉP Zrt. az A-Híd Építő Zrt. és a STRABAG-MML Kft. szerződésszegés miatt indítottak pert a Fővárosi Főpolgármesteri Hivatal ellen.
márc. 1
8:00
Képviselők a dohányzás betiltásáról: "Átesünk a ló túlsó oldalára" (Infostart)
Megosztja az ellenzéket a nemdohányzók védelmét szolgáló törvény kiterjesztése. Az MSZP és az LMP támogatja, a Jobbik viszont nem.
márc. 1
8:00
Őrizetbe vették a Soroksári úti gázolót (HVG)
A hétfői gázolásban hárman meghaltak, egy ember életveszélyes, másik kettő pedig súlyos állapotban van.
márc. 1
8:00
Lángokban áll egy kistarcsai üzem (MaHu)
Tűzoltók dolgoztak 2011. február 28-án este műanyag-feldolgozó üzemben keletkezett tűz oltásai munkálatain a Pest megyei Kistarcsán.
márc. 1
8:03
Tűz Kistarcsán - Még mindig lángol az üzem (Népszava)
Még kedd reggel is tart az oltása a műanyag-feldolgozónak, amely hétfőn este gyulladt ki Kistarcsán. Továbbra is a legmagasabb, ötös riasztási fokozat van érvényben, a helyszínen csaknem 70 tűzoltó dolgozik.
márc. 1
8:03
Gönczöl: tizenévesek börtönbe zárása rosszabb, mint sötétben lövöldözni (ATV)
A kormány fiatalkorúakra vonatkozó büntetési tervezete szembemegy a nemzetközi gyakorlattal és az ENSZ ajánlásával is.
márc. 1
8:18
Kigyulladt egy ház Tatárszentgyörgyön (HVG)
Az épület tetejét beborították a lángok és két gázpalack is felhasadt, de végül egyik sem robbant fel. A házban lakó idős házaspár még időben ki tudott jönni az épületből, így nem esett bajuk.
márc. 1
8:18
Az államadósság 1200-1300 milliárd forinttal csökkenthető (Infostart)
Az állampapírban lévő magán-nyugdíjpénztári befizetések visszaváltásával első lépésben 1200-1300 milliárd forinttal csökkenthető az államadósság - mondta az InfoRádióban az Államadósság-kezelő Központ vezérigazgatója. Pleschinger Gyula kiemelte: azt még nem tudni, hogy mi lesz a részvényekkel.
márc. 1
8:20
Veszélyes a jég a Velencei-tavon (HVG)
Veszélyes rámenni a Velencei-tó jegére, csúszkálni, korcsolyázni rajta - közölte az agárdi Pop strand főrendezője.
márc. 1
8:21
Titkolják, mire cserélte Lázár az S8-as Audiját (168 Óra Online)
Lejárt az a kéthetes határidő, amit Lázár János szabott saját magának annak az S8-as Audi szolgálati autónak a lecserélésére, amely miatt sok kritika érte. Az általa vezetett hódmezővásárhelyi önkormányzatnál csak annyit árultak el, hogy Lázár megvált az S8-astól, azt azonban nem akarják megmondani, milyen autóval jár helyette a Fidesz parlamenti frakcióját is vezető politikus.
márc. 1
8:21
Tömeges gázolás Budapesten - Őrizetbe vették a járókelők közé hajtó autóst (Népszava)
Őrizetbe vették a rendőrök azt a fiatal autóst, aki hétfő délután járókelők közé hajtott Budapesten. A férfi állítása szerint elaludt, ellene kettőnél több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásának gyanúja miatt indult eljárás. Az ütközésben hárman meghaltak, egy ember életveszélyes, másik pedig kettő súlyos állapotban van.
márc. 1
8:39
Budapesti gázolás: elaludt a 25 éves sofőr (ATV)
Elismerte felelősségét.
márc. 1
8:54
Leállították a mozgássérültek birságolását Salgótarjánban (HVG)
A Nógrád Megyei Hírlap azt írja, március elsejétől csak a mozgássérült parkolókat használhatják ingyenesen a mozgássérültek Salgótarjánban.
márc. 1
8:56
Belefulladt egy udvari tóba egy idős nő (HVG)
Beleesett egy családi ház udvarán lévő tóba, és életét vesztette egy idős nő a Bács-Kiskun megyei Városföldön - értesült a HavariaPress.
márc. 1
8:57
Fellegi: "Nagyon szeretem Kínát" (ATV)
"Sosem mondtam, hogy Kína megvásárolná Magyarország adósságát"
márc. 1
8:58
Tulajdonosváltás a Republikon Intézetnél (HVG)
Eladta az SZDSZ-közeli kutatóműhelyként ismertté vált Republikon Intézet Kft.-t tulajdonosa, Domby-Kincses Mercédesz.

Keresés