2011. szeptember 1. csütörtök

szept. 1
4:51
Két százalék alatti növekedést vár a GKI (HVG)
A korábban vártnál lényegesen lassabb, csak 1,5-2 százalék közötti idei és jövő évi növekedést vár a GKI Gazdaságkutató Zrt., amely a bővülés lassulásáért a romló világgazdasági környezet és az erős svájci frank mellett a magyar gazdaságpolitikát is okolja.
szept. 1
5:21
Mi legyen az euróval, beváltsam vagy lekössem? (Pénzcentrum)
A deviza sokat ér, ha megfelelően kezeljük. Ehhez olyan megtakarítás vagy befektetés szükséges, amellyel a deviza nem csak megőrzi, de növeli is értékét. Éppen ezért a Pénzcentrum.hu, mint ahogy azt olvasóink már megszokhatták ismét összegyűjtötte a magyarországi pénzintézetek euróbetét konstrukcióit. Az összeállításnak köszönhetően a hosszabb és a rövidebb időtávban gondolkodó ügyfelek is…
szept. 1
5:27
Pozitívban zárt New York (HVG)
Emelkedéssel zártak szerdán a New York-i értéktőzsde vezető mutatói.
szept. 1
5:39
Csalnak FŐTÁV nevében (Népszava)
Több alkalommal jelezték a FŐTÁV ügyfelei, hogy a budapesti távhőszolgáltatóra hivatkozva különféle vállalkozások igyekeznek különböző szolgáltatásokért pénzt "kicsikarni" a távfűtött háztartásoktól.
szept. 1
5:41
Már Széles is bírál (Népszava)
A jelenlegi kormánypártot korábban feltétel nélkül támogatók közül is egyre többen válnak a második Orbán-kormány tevékenységének bírálóivá. Ennek szokatlan megjelenési formája, hogy saját - egyértelműen jobboldali - napilapjában, a Magyar Hírlapban, bírálta Széles Gábor a kormány gazdasági stratégiáját.
szept. 1
5:43
Pályázat az ócsai lakásokra (Népszava)
Az Ócsához tartozó Alsópakonyban megépítendő 420 szociális bérlakás beépítési és környezetalakítási javaslatára írt ki pályázatot a Belügyminisztérium (BM), valamint a Magyar Építész Kamara (MÉK) - az ötletpályázat a kormány honlapján jelent meg.
szept. 1
5:45
Csökkenő vállalkozói hitelállomány (Népszava)
Orbán Viktor miniszterelnök tegnap további lépéseket helyezett kilátásba, megjegyezve, hogy a pénzintézeteknek is újabb áldozatokat kell vállalniuk. Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára meglepetéssel értesült erről a kijelentésről.
szept. 1
5:47
Drágább izzó (Népszava)
Emeli az energiatakarékos izzók árát Európa két vezető gyártója, a német Osram és a holland Philips.
szept. 1
5:49
Rávilágítana a lényegre a jegybank (Népszava)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) folytatja tavasszal meghirdetett programját a tudatos bankjegyellenőrzésért. A jegybank most nemcsak bővíti a programban való részvétel feltételeit és meghosszabbítja a jelentkezési határidőt, de szórólapokkal és egy kisfilmmel is támogatja az információs kampányt.
szept. 1
5:57
Kockázatosak-e az európai bankok? (Népszava)
Jean-Claude Trichet-től, az Európai Központi Bank (EKB) elnökétől kér tájékoztatást Herczog Edit a hitelválság megoldása érdekében. Az EP-képviselő azt tudakolja, hogy milyen lépéseket tervez az EU Trichet vezette felügyeleti szerve, az Európai Rendszerkockázati Testület (ESRB).
szept. 1
5:59
Simor András: az idők változnak (Népszava)
A WikiLeaks által nyilvánosságra hozott jegybankelnöki véleményét, amely szerint "nem lenne helyes megmenteni a devizahiteleseket", Simor András korábban már a nyilvánosság előtt is elmondta, de a 2008 végén közölt igazságok nem feltétlenül igazak ma is - fejtette ki véleményét Simon András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szóvivője.
szept. 1
6:01
Napelemgyár kormányzati segítséggel (Népszava)
Kínai napelemgyár épül Berettyóújfaluban, a magyar kormány pénzügyi támogatásával. Az üzemben összesen 800-an dolgoznak majd, az Orient Solar Kft. alkalmazásában.
szept. 1
6:03
Chipsadó: a Chio nem fektet be Magyarországon (HVG)
A Chio német tulajdonosa a népegészségügyi termékdíjról értesülve döntött úgy, hogy nem telepíti Magyarországra a tervezett popcorngyártó sort és a mogyorós termékek gyártócsarnokát sem – tudta meg a Világgazdaság.
szept. 1
6:03
Miből lesz itt növekedés? (Népszava)
Tovább tart a hazai beruházások volumenének három és fél esztendeje tartó csökkenése. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán kiadott, az idei év második negyedévéről szóló jelentése szerint a nemzetgazdasági inveszticiók 6,5 százalékkal estek az előző év azonos időszakához viszonyítva. Szakértők szerint ez a kedvezőtlen folyamat az elkövetkező időszak bruttó hazai termékének (GDP) adataira…
szept. 1
6:24
Matolcsy-csapás a gazdaságra - de mit kezdünk a nyugdíj-reálhozammal? (Napi)
A korábban gondoltnál is jobban akadályozta a belföldi kereslet emelkedését a helytelenül megválasztott gazdaságpolitika a GKI szerint. A gyenge belföldi kereslet nehezíti a költségvetési célok elérését... ...
szept. 1
6:27
Magyar recept: átlagon felüli munkaért átlag alatti bér (Privátbankár)
Az OECD átlag alatti jövedelemmel rendelkezünk, miközben évi 1989 órát dolgozunk, amely a tagállamok között az egyik legmagasabb. Magyarország a legboldogtalanabb ország
szept. 1
6:33
Mellékhatásokról kérdezze... Fájni fog a kormány új csomagja (Portfolio)
Amióta nyilvánvalóvá vált, hogy a Széll Kálmán-tervben, valamint a konvergencia programban vállalt egyensúlyjavító intézkedések nem lesznek elegendők, megindultak a találgatások arról, hogy milyen...
szept. 1
6:39
Már nem titok: Újabb terhek jöhetnek a vállalkozókra (168 Óra Online)
Belátható időn belül nem lát esélyt a bankadó és a különadó kivezetésére Békesi László. A volt pénzügyminiszter a Klubrádióban azt mondta, bármilyen alkuk jönnek is létre, olyan lyuk keletkezik a költségvetésen, amit nem tudnak betömni, ezért fenn kell tartani a válságadókat.
szept. 1
6:51
A magyarok ötöde nem tudja fizetni a számláit (ProfitLine)
Tízből két magyarnak volt gondja a közüzemi díjak befizetésével az év második negyedévében, 6 százalékuk pedig a lakáshitel-törlesztéssel is késett - derül ki a Tárki Társadalomkutatási Intézet legfrissebb, az MTI-hez csütörtökön eljuttatott kutatásából.
szept. 1
6:53
Megbüntetik, akinek igazán jól megy (ProfitLine)
Portugáliában extra adót vetnek ki azokra a magánszemélyekre és vállalatokra, amelyek átlagon felüli jövedelemmel rendelkeznek - egyebek mellett azt tartalmazza a kormány jövő évi költségvetési tervezete.
szept. 1
7:15
Tárki: minden ötödik magyar nem tudja fizetni a számláit (HVG)
Tízből két magyarnak volt gondja a közüzemi díjak befizetésével az év második negyedévében, 6 százalékuk pedig a lakáshitel-törlesztéssel is késett - derül ki a Tárki Társadalomkutatási Intézet legfrissebb kutatásából.
szept. 1
7:24
Matolcsy-csapás a gazdaságra - de mit kezdünk a nyugdíj-reálhozammal? (ProfitLine)
A korábban gondoltnál is jobban akadályozta a belföldi kereslet emelkedését a helytelenül megválasztott gazdaságpolitika a GKI szerint.
szept. 1
7:26
Ismét a Budapesti Erőművel kötött szerződést a Főgáz (ProfitLine)
Újabb négy gázévre (júliustól-júniusig) szóló szállítási keretszerződést kötött a Főgáz a Budapesti Erőmű Zrt.-vel (BERT) - közölte a Főgáz az MTI-vel.
szept. 1
7:27
Synergon eredmény - Ennek a fele se tréfa (Portfolio)
Igen lelombozó gyorsjelentést publikált tegnap piaczárást követően a Synergon, bár arra számítani lehetett, hogy nem ez a negyedév lesz az, amely a társaság számára meghozza az áttörést, azonban az...
szept. 1
7:39
A magyarok ötöde nem tudja fizetni a számlákat (Privátbankár)
Tízből két magyarnak volt gondja a közüzemi díjak befizetésével 2011. második negyedévében, 6%-uk pedig a lakáshitel-törlesztéssel (is) késett
szept. 1
7:41
Portugál tervek: különadó, bérbefagyasztás, leépítés (Privátbankár)
A portugál pénzügyminiszter közölte: a legfelső jövedelmi kategóriában lévő, azaz évi 150 ezer eurónál többet kereső magánszemélyek számára 2,5 százalék, az évi másfél millió eurónál nagyobb adókötele...
szept. 1
7:45
Profitcsökkenés az áramszolgáltatóknál - Mi lesz az osztalékkal? (Portfolio)
Nem sikerült valami jól a második negyedév a hazai tőzsdei áramszolgáltatóknál, az Elmű és az Émász is jelentős, 22 illetve 38%-os profitvisszaesést könyvelhetett el az időszak során. Ebben...
szept. 1
7:47
Kockázatokra figyelmeztet az Orco (Portfolio)
Szűkszavú gyorsjelentéssel lepte meg a nagyközönséget az Orco, melyben a főbb sorokon visszaesést, a részvényenkénti NAV csökkenését és a finanszírozási kockázatokra való figyelmeztetést rejtette el...
szept. 1
7:51
Svájci frankban gyengült a forint (HVG)
Csütörtök reggel a forint tovább gyengült a svájci frankkal szemben, euróban, dollárban és jenben viszont árfolyama alig változott.
szept. 1
7:51
Nem csak a zsírt - állásokat is leépíthet a chipsadó (MaHu)
A Chio német tulajdonosa a népegészségügyi termékdíjról értesülve döntött úgy, hogy nem telepíti Magyarországra a tervezett popcorngyártó sort és a mogyorós termékek gyártócsarnokát sem.
szept. 1
7:57
Új bérlőképviseleti vezető a Colliersnél (Privátbankár)
Új bérlőképviseleti vezetőt nevezett ki a nemzetközi ingatlanügynökség, a tisztséget mostantól Mazsaroff Kata tölti be. Az újonnan kinevezett szakember 2006 eleje óta tevékenykedik az ingatlanszakmába...
szept. 1
7:57
Saját bankjuk inti takarékosságra a briteket (ProfitLine)
Családok tízezreit hívja fel telefonon a bankjuk Nagy-Britanniában, hogy takarékosságra intse őket, különben elveszíthetik otthonukat.
szept. 1
7:59
Negyedik napja emelkedtek az USA piacok (ProfitLine)
Szerdán is emelkedéssel zárult a kereskedés az amerikai piacokon, amely zsinórban már a negyedik nap volt. A piaci optimizmus forrása a júliusi ipari megrendelések alakulása volt.
szept. 1
8:03
E-Star: nehéz tisztán látni (Portfolio)
Egyszeri tételekkel tarkított második negyedéves gyorsjelentést tett közzé az E-Star, a torzító tényezőktől tisztítva a számokat azonban az elemzői várakozásoknál alacsonyabb EBITDA-t ért el a...
szept. 1
8:09
Mélyen a zsebükbe kell nyúlni a szülőknek (Napi)
Miközben az emberek többsége csupán tízezer forintot tartana elfogadhatónak beiskolázási költségként, a valóságban a tanévkezdés ennél jóval többe kerül. Hetven-száz forint közötti áron lehet golyóstollat... ...
szept. 1
8:09
Ellenszegültek a gazdák, nem tárcsáztatták ki a génmódosított kukoricát (HVG)
Megtagadta a szakigazgatási hivatal határozatának végrehajtását, és nem tárcsáztatta ki a génmanipuláltnak ítélt kukoricát több hazai gazdálkodó - írja a Magyar Nemzet.
szept. 1
8:11
Nagyon nem olcsó mulatság a tanévkezdés a szülőknek (HVG)
Miközben az emberek többsége csupán tízezer forintot tartana elfogadhatónak beiskolázási költségként, a valóságban a tanévkezdés ennél jóval többe kerül - számol be az InfoRádió.
szept. 1
8:21
MNB: Ami 2008 végén volt, az most nem biztos, hogy igaz (Portfolio)
A WikiLeaks által nyilvánosságra hozott jegybankelnöki véleményt, amely szerint "nem lenne helyes megmenteni a devitahiteleseket", Simor András korábban már a nyilvánosság előtt is elmondta, de a...
szept. 1
8:21
Munkahelyek ezrei veszélyben, gyárakat zárhatnak be - elsejétől él a chipsadó (Pénzcentrum)
Annyit biztosan tudunk, hogy szeptember elsejétől életbe lép a köznyelvben chipsadóként híressé-hírhedtté vált népegészségügyi termékadó. Az új szabályozás várható hatásáról azonban igencsak megoszlanak a vélemények. Van, aki milliárdos költségvetési bevétellel, egészségesebb társadalommal számol, mások szerint viszont növekszik majd a feketén eladott élelmiszerek aránya, és akár jelentős…
szept. 1
8:23
Kis emelkedések Amerikában (Portfolio)
A lendületes kezdést követően kissé meginogtak a piacok, és a pluszoknak zárás előtt egy órával már szinte nyoma sem volt. Végül a meghatározó indexek néhány tized százalékos pluszokkal zártak....
szept. 1
8:24
Jelentősen emelnék a pedagógus béreket (Napi)
Kétlépcsős, jelentős összegű pedagógus-béremelést irányoz elő a nemzeti köznevelésről szóló törvény koncepciója - értesült a Magyar Nemzet. Emellett emelkedik az osztályfőnöki pótlék, és egyéves alkotói... ...
szept. 1
8:27
Rossz hír jött Svájcból (Napi)
Az első negyedévi 0,6 százalék után mindössze 0,4 százalékkal nőtt a svájci GDP 2011 második negyedében. A fő bűnös az erős svájci frank. A csütörtökön közölt adat a leggyengébbnek számít a 2009 második... ...
szept. 1
8:27
Vegyes nyitást várnak a főbb európai tőzsdéken (HVG)
Az előző napi tekintélyes nyereségek után vegyes nyitásra lehet számítani csütörtökön a főbb európai tőzsdéken.
szept. 1
8:27
Svájci frankban gyengült, a többi devizában stabil a forint (MaHu)
Csütörtök reggel a forint tovább gyengült a svájci frankkal szemben, euróban, dollárban és jenben viszont árfolyama alig változott.
szept. 1
8:27
Letagadott megszorítások: Szijjártó Péter minek nevezi? (168 Óra Online)
Szijjártó Péter továbbra is azt állítja, hogy nincsenek és nem is lesznek megszorítások. A megszorításokat bőrükön érző embereknek az jut eszébe, amikor a rajtakapott házastárs azt mondja párjának: ugyan drágám, nekem hiszel, vagy a szemednek? Tehát az alábbi, kivétel nélkül a második Orbán-kormány által hozott intézkedéseket a miniszterelnök magyar hangja minek nevezi?
szept. 1
8:29
Bulizás helyett spórolásra intik ügyfeleiket a brit bankok (HVG)
Családok tízezreit hívja fel telefonon a bankjuk Nagy-Britanniában, hogy takarékosságra intse őket, különben elveszíthetik otthonukat.
szept. 1
8:29
A magyarok ötöde adós marad a számlákkal (MaHu)
Tízből két magyarnak volt gondja a közüzemi díjak befizetésével az év második negyedévében, 6 százalékuk pedig a lakáshitel-törlesztéssel is késett.
szept. 1
8:30
Emelkedett augusztusban a kínai feldolgozóipari PMI (ProfitLine)
A kínai logisztikai és beszerző szövetség (CFLP) által készített felmérés alapján a feldolgozóipari aktivitás bővülése kismértékben emelkedett augusztusban a júliusi mérséklődés után, ugyanakkor elemzők arra figyelmeztetnek, hogy az export kilátások romolhatnak.
szept. 1
8:32
OTP részvény elemzés - Orbán megszúrta egy svájci bicskával (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 380,04 pontos, 2,10 százalékos emelkedéssel, 18.471,25 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 14,8 milliárd forint volt, a vezető részvények a gyengülő OTP kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. Az OTP árfolyama elsősorban Orbán Viktor reggeli rádióinterjúban elhangzott kijelentésére gyengült. A miniszterelnök azt mondta, hogy a…
szept. 1
8:33
Álmos kezdés: 236 alatt a svájci frank (Privátbankár)
A svájci frankkal szemben gyengült, az euróval és a dollárral szemben erősödött a forint csütörtök reggel

Keresés