2011. február 1. kedd

febr. 1
4:09
Hova tűnik 1200 kilométer vasúti pálya? (Napi)
febr. 1
4:45
Kiderült: itt költi a legtöbbet a magyar vásárló (Pénzcentrum)
Egy friss felmérés szerint a boltválasztást befolyásoló tényezők fontossága szempontjából az elmúlt év eredményeihez képest lényeges elmozdulás nem tapasztalható, a jó minőségű és friss árukhoz való hozzájutás, a kedvező ár és a nagy választék szerepe továbbra is döntő jelentőséggel bír. Az akciók/promóciók jelentősége a korábbi évekhez képest továbbra is magas, az üzlettípusokat tekintve a hazai…
febr. 1
5:03
Karcsúsodtak a bankok (Napi)
febr. 1
5:03
Kiderült: vonzóbb lett a forint a svájci nagybanknál (Portfolio)
Jelentősen tudott javítani pozícióján a forint a Credit Suisse feltörekvő piaci devizák vonzerejét vizsgáló rangsorában. A listából kiderül, hogy a hazai fizetőeszköz volt a januári hónap egyik...
febr. 1
5:27
'Nyaktörő' sebességgel száguld a világűrön át a szökevény óriáscsillag (ProfitLine)
"Nyaktörő" sebességgel száguld a világűrön át a szökevény óriáscsillag, amely a Kígyótartó (Ophiuchus) csillagképből "oldott kereket".
febr. 1
5:30
Megszorítások lesznek, bárhogy nevezze is a kormány (Népszava)
Az Orbán-csomag eddig bejelentett lépései megnyirbálják a munkanélküli segély idejét, összegét, visszanyesik a gyógyszerkasszát, csökkentik a nyugdíjakat, jelentős összegeket vonnak ki a közösségi közlekedésből.
febr. 1
5:39
Fullextrás űr WC-k jönnek Budapestre + fotók (Pénzcentrum)
Új, világszínvonalú közterületi WC-ket állít hadrendbe a Fővárosi Csatornázási Művek. A vandálbiztos, akadálymentesített illemhelyeket magyar gyártó szállítja, használatuk 100 forintba kerül majd....
febr. 1
5:48
Pénzéhes fideszes helyhatóságok (Népszava)
A gazdasági válságra csak és kizárólag az adócsökkentés jelenti a megoldást a Fidesz szerint. Ehhez képest a helyi önkormányzatok az idén jelentősen megemelték az építmény- és telekadókat. A drágítás mértékét sokalló érdiek ma délután a polgármesteri hivatal elé vonulva tiltakoznak a kvázi ingatlanadó bevezetése ellen.
febr. 1
5:50
Büdzséből kispórolt milliárdok (Népszava)
Tállai András belügyi államtitkár bejelentette, hogy 31 milliárd forintot különítettek el a működési nehézségekkel küszködő önkormányzatok egyedi támogatására. Ez voltaképpen kárpótlásnak tekinthető, hiszen a kormányzat "kifelejtette" a 2011-es költségvetésből ezt a tételt. A feledékenységnek már meg is van az első áldozata: most jelentett csődöt a zalai Gelse.
febr. 1
6:00
'Nyílt politikai nyomást gyakorol a kormány a jegybankra' - Simor (ProfitLine)
A magyar jegybank vezetője az intézmény függetlenségének aláásását célzó "nyílt politikai nyomásgyakorlással" vádolta a magyar kormányt - írta hétfőn a Financial Times.
febr. 1
6:06
Talpon maradt a Vértesi Erőmű (Népszava)
Hosszú huzavona után megszületett tegnap az úgynevezett csődegyezség a Vértesi Erőmű Zrt. és hitelezői között. Ez a szakértők szerint reményt ad arra, hogy a Vértesi Erőmű Zrt. reorganizációs tervet hajtson végre, és helyreálljon az erőmű gazdaságilag is fenntarható működése.
febr. 1
6:15
Ezt még szívesen finanszírozzák a bankok (Napi)
febr. 1
6:33
Napi Gazdaság: eltűnhet sok vasútvonal? (HVG)
A Napi Gazdaság keddi számában azt írja: pontos választ nem adott a szaktárca arra, hogy a jelenlegi 7.200 kilométer vasúti pályából hova lesz 1.200 kilométer, miután az Új Széchenyi terv 6.000 kilométerrel számol.
febr. 1
6:33
Ez az üzlet! Előbb álarcot vett a boltban, aztán kirabolta (ProfitLine)
Abban a boltban vásárolt álarcot egy férfi Nagy-Britanniában, amelyet azután az álarcban ki is rabolt.
febr. 1
6:51
Nyugdíj: sokaknak kell adatot egyeztetniük (HVG)
A Magyar Nemzet az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) vezetőjével készült interjújára hivatkozva azt írja: a magánnyugdíjpénztárak tévesen nyilvántartott adatai miatt tömegesen lehetnek olyanok, akik visszaléptek ugyan az állami rendszerbe, de a remélt hozamokhoz mégis csak nagy nehézségek árán juthatnak majd hozzá.
febr. 1
6:51
Simor az FT-ban: Az alapkamat 6 százalékra emelését nem politikai okok motiválták (Infostart)
A jegybank elnöke szerint az intézmény függetlenségét támadja a kormány. Simor András a Financial Timesnak adott interjúban azt mondta: az alapkamat 6 százalékra emelését nem politikai okok motiválták.
febr. 1
7:09
Az EU a magyar kormány gazdasági reformjaira kíváncsi (HVG)
A Világgazdaság keddi száma meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írja: levélben fordult Olli Rehn, az Európai Unió gazdasági és pénzügyekért felelős biztosa a magyar kormányhoz.
febr. 1
7:09
Az EU aggódik a magyar gazdaságért: bizonyítékot kérnek (Privátbankár)
Levélben fordult Olli Rehn, az Európai Unió gazdasági és pénzügyekért felelős biztosa a magyar kormányhoz - mihamarabb szeretnék megismerni a kormány reformlépéseit
febr. 1
7:18
Bírósági tapasztalatok - Egymást ütik ki a Pest megyei cégek, szaporodnak a "cégtemetők" (Népszava)
Gyakran alig 100-200 ezer forintos tartozás miatt indítanak a bíróságon felszámolást a cégek a másik ellen és az sem ritka, hogy ilyen alacsony összegű tartozással ki is tudják ütni a másik vállalkozást - derül ki a Pest Megyei Bíróság legfrissebb hírleveléből. A bedőlő cégek döntő hányada kis- és középvállalkozás, melyek a körbetartozások miatt egymást rántják a megsemmisülésbe.
febr. 1
7:27
Tartotta magát a forint reggel (HVG)
Tartotta árfolyamát a forint kedden kora reggel a nemzetközi bankközi piacon valamennyi fontosabb devizával szemben: röviddel 7 óra előtt egy eurót 272,98 forinton jegyeztek a hétfő esti 272,67 forint után.
febr. 1
7:27
Magánnyugdíj-hozam: nehézségek árán juthatunk csak hozzá? (MaHu)
A magánnyugdíjpénztárak tévesen nyilvántartott adatai miatt, a remélt hozamokhoz sokan csak nagy nehézségek árán férhetnek majd hozzá.
febr. 1
7:27
Félmilliót spórolt Orbán (Privátbankár)
Az Országgyűlés valamennyi képviselője leadta vagyonnyilatkozatát a határidőig. A miniszterelnöké már hétfő este nyilvános volt, amelyből kiderült, 451 ezer forinttal közel egymillióra emelkedett bankszámlája egyenlege
febr. 1
7:29
Adósságcsapdában vergődik a vasút (MaHu)
A vasút alulfinanszírozottsága és a belső működési gondok okozzák a legnagyobb problémát a MÁV-nál.
febr. 1
7:29
Simor érzi a nyomást, de nem mond le (Privátbankár)
A magyar jegybank vezetője az intézmény függetlenségének aláásását célzó "nyílt politikai nyomásgyakorlással" vádolta a magyar kormányt
febr. 1
7:31
Nyilvános Orbán vagyonnyilatkozata (MaHu)
Nem változott jelentősen Orbán Viktor vagyona tavaly június óta. A miniszterelnöknek továbbra is Budapesten és Felcsúton vannak ingatlanjai, és a 20 milliós hiteltörlesztés is a nyakán van.
febr. 1
7:39
Ma már akár emelkedhetnek is az európai piacok (ProfitLine)
Kedden emelkedéssel nyithatnak a fontosabb nyugat-európai tőzsdék, követve az amerikai és az ázsiai tendenciát.
febr. 1
7:41
Tőzsdemozgató adatok ma - mire figyeljünk? (ProfitLine)
Ma jelenik meg az Egyesült Államok feldolgozóiparának januári folyamatait tükröző beszerzési menedzser index.
febr. 1
7:45
Czomba: a munkaerő mobilitása a nullához közelít (HVG)
A magyar munkaerő nem mobil, s a szakképzési idő is túl hosszú - ezekről beszélt Czomba Sándor az InfoRádióban.
febr. 1
7:45
A nyugat-európai tőzsdék emelkedéssel nyitnak, de figyelnek Egyiptomra is (HVG)
Kedden emelkedéssel nyithatnak a fontosabb nyugat-európai tőzsdék, követve az amerikai és az ázsiai tendenciát.
febr. 1
7:45
Kisebb szerződés az Infoparkban (Portfolio)
A ZF Services GmbH magyarországi kereskedelmi képviselete egy kisebb méretű iroda területre költözik az Infopark központi szolgáltató épületében. A DTZ közvetítésével így újabb bérleti szerződés...
febr. 1
7:45
Ezért nem fog pluszpénzt kapni Kocsis István BKV-vezérigazgató (168 Óra Online)
Klados Gusztáv maga kérte menesztését a DBR Metró Projekt Igazgatóság éléről, munkáit ideiglenesen Kocsis István, a BKV vezérigazgatója veszi át - közölte a főpolgármester.
febr. 1
8:03
Nyugdíj: gond lehet a hozamokkal (Privátbankár)
A magánnyugdíjpénztárak tévesen nyilvántartott adatai miatt tömegesen lehetnek olyanok, akik visszaléptek az állami rendszerbe, de a hozamokhoz mégis csak nagy nehézségek árán juthatnak majd hozzá
febr. 1
8:12
Olli Rehn a magyar kormány reformlépéseire kíváncsi (ProfitLine)
Levélben fordult Olli Rehn, az Európai Unió gazdasági és pénzügyekért felelős biztosa a magyar kormányhoz - tudta meg pontosan meg nem nevezett forrásból a Világgazdaság.
febr. 1
8:14
A jó makro- és vállalati hírek pluszt eredményeztek az USA piacokon (ProfitLine)
Egy százalék alatti emelkedést mutattak az amerikai részvénypiacok a tegnapi kereskedési nap folyamán, köszönhetően a személyes jövedelmek, a középnyugati régió feldolgozóipari aktivitásának kedvező alakulásának, valamint az Exxon Mobile vártnál jobb negyedéves eredményének. Ugyanakkor a befektetők továbbra is figyelemmel kísérik az egyiptomi fejleményeket.
febr. 1
8:16
Ki a jobb befektető? Tigrisnők vs. business-nomádok (ProfitLine)
A pénzügyi tudatosság gyakran összefügg az életstílussal, derül ki az OTP Alapkezelő megbízásából készített kutatásból, amely a társadalomban jelenlévő legfontosabb trendcsoportok szokásait kutatta.
febr. 1
8:21
Nehéz lesz visszakapni a nyugdíjpénzeket (Napi)
febr. 1
8:21
ÚSZT: a sokszínű mezőgazdaságot támogatják (Privátbankár)
Az egészségipar, a zöldgazdaság-fejlesztés, a vállalkozás-fejlesztés, a foglalkoztatási programok és a közlekedés-fejlesztés területén kínál alternatívát a mezőgazdaságnak az Új Széchenyi Terv
febr. 1
8:21
A világ legnagyobb festékgyártója az Átriumban (Portfolio)
Az 1990-ben alakult holland-svéd tulajdonú AkzoNobel Coatings Zrt. az Átrium Parkot választotta új budapesti székhelyéül. A vállalat 1,000 négyzetméternyi területet bérel az irodaházban. Az...
febr. 1
8:23
Az oroszok nem tárgyalnak velünk a gázárról (Privátbankár)
Oroszország csak 2014-ben tárgyalna a hosszú távú gázszállítási szerződés meghosszabbításáról Magyarországgal, a magyar kormány már 2012-ben egyeztetne
febr. 1
8:25
Nem sokat ingadozott a forint (Privátbankár)
Tartotta árfolyamát a forint kedden kora reggel a nemzetközi bankközi piacon valamennyi fontosabb devizával szemben: röviddel 7 óra előtt egy eurót 272,98 forinton jegyeztek a hétfő esti 272,67 forint...
febr. 1
8:39
Megszorítások a Népszabadságnál: hatan távoznak (Privátbankár)
Hat munkatársától válik meg a Népszabadság - mondta Vörös T. Károly főszerkesztő hétfőn az MTI-nek. Hárman végkielégítéssel távoznak, hárman felmondási idejük végéig, jövő év márciusáig a napilapnál m...
febr. 1
8:39
Már Brüsszel is nagyon várja a februári magyar reformpakkot (Portfolio)
Az Európai Unió gazdasági és pénzügyekért felelős biztosa levélben fordult a magyar kormányhoz, amelyben konkrét lépéseket sürget a februárra tervezett reformprogram kapcsán - tudta meg a...
febr. 1
8:39
Földrengés: százezer forint alatt szemle nélkül fizet a Groupama Garancia Biztosító (Pénzcentrum)
A szombat esti budapesti és nyugat-magyarországi földrengés esetleges, ingatlanokban bekövetkezett kárát fedezik a lakásbiztosítások; a Groupama Garancia Biztosító várja a lakossági bejelentéseket, a kárszakértők kiemelten kezelik a kárfelméréseket....
febr. 1
8:41
Beindíthatja a gazdasági növekedést a kormány terve (Portfolio)
A kormány tervei szerint az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) lehet a gazdaság motorja a következő években. A tízéves gazdaságfejlesztési program keretében több ezer milliárd forint áramolhat a magyar...
febr. 1
8:41
Miért tűnik el 1200 kilométer vasúti pálya? (Pénzcentrum)
Bár a magyar kormány folyamatosan visszakapcsolja a hálózatba a korábban bezárt mellékvasúti pályákat, azonban az Új Széchenyi Terv azzal kalkulál, hogy a mostani 7200 kilométeres hálózat közel 6000 kilométerre csökken....
febr. 1
8:43
Tovább bőg a motor az amerikai piacokon - Korrigáltak az indexek (Portfolio)
A múlt hét pénteken látott hatalmas zuhanás után hétfőn kissé visszakorrigáltak a vezető amerikai indexek, a befektetői hangulat a vártnál jobb vállalati eredmények és az előrejelzéseknél lényegesen...
febr. 1
8:45
Emelkedtek a részvényindexek Ázsiában is (ProfitLine)
Többnyire erősödtek a vezető ázsiai tőzsdemutatók kedden, követve a hétfői amerikai tendenciát. Elsősorban a jó vállalati eredmények húzták felfelé a mutatókat, a befektetők a gazdaságra figyelnek, az egyiptomi események kikerültek érdeklődésük középpontjából.
febr. 1
8:45
Czomba Sándor: A magyar munkaerő mobilitása a nullához közelít (Portfolio)
A Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerint rövid távon nem lehet növelni Magyarországon a munkaerő mobilitását, éppen ezért munkahelyeket kell teremteni...
febr. 1
8:47
Tovább lassult a kínai feldolgozóipari aktivitás bővülése (ProfitLine)
Januárban már második hónapja mérséklődött a feldolgozóipari aktivitás bővülése, egyrészt a jegybanki kamatemelésnek másrészt pedig a kínai holdújév ünnepe miatt a falvaikba visszatérő több milliónyi bevándorló munkásnak köszönhetően.
febr. 1
8:47
Tovább vette az AAA Auto részvényeit a vezérigazgató (Portfolio)
Az AAA Auto bejelentése szerint pénteken és hétfőn a társaság vezérigazgatója, Anthony James Denny tovább vásárolta a társaság részvényeit. A vezető 3000 darab részvényt vett 25,1 cseh koronás áron,...

Keresés