2011. február 1. kedd

febr. 1
0:15
Tenisz: a helyiek reménysége Zágrában búcsúztatta Granollerst (She)
A horvát Ivan Dodig az első fordulóban búcsúztatta a hatodik kiemelt Marcel Granollerst a Zágrábban zajló férfi tenisztornán.
febr. 1
0:19
Liverpool: Carroll öt és fél évre írt alá, övé Torres elárvult meze (She)
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool hivatalos honlapján bejelentette: Andy Carroll megfelelt az orvosi vizsgálaton, s öt és fél esztendőre aláírt a „vörösöknek".
febr. 1
0:51
Két világsztárt igazolt a Chelsea (Infostart)
Fernando Torres és David Luiz is a Chelsea labdarúgója lett az átigazolási időszak utolsó óráiban.
febr. 1
4:09
Torres távozott Liverpoolból (Metropol)
Várhatóan brit rekordösszegért a bajnoki címvédő Chelsea labdarúgócsapatához szerződik az FC Liverpoolból Fernando Torres, a világbajnok spanyol válogatott csatára.
febr. 1
5:12
Megállíthatatlan franciák (Behaviour)
Sportágtörténelmet írt, és sokáig megdönthetetlen csúcsot állított fel a francia férfi kézilabda-válogatott vasárnap este: Karabaticék zsinórban a negyedik világversenyt nyerték meg, a legfrissebb közülük a Svédországban besöpört újabb világbajnoki cím!
febr. 1
7:00
Életrajzi film készült Grosics Gyuláról (Behaviour)
Hétfőn mutatják be a Grosics Gyula életét feldolgozó, "Keresztlécen" című filmet. Az Aranycsapat legendás kapusa, a Fekete Párduc pénteken ünnepli 85. születésnapját.
febr. 1
7:02
Nakamura remek sikere (Behaviour)
Wijk ann Zee-ben, az esztendő első szuperversenyét, a Tata Steel Chess 2011 tornát nagy meglepetésre, de teljesen megérdemelten az amerikai Hikaru Nakamura nyerte meg. A 14 fős mezőnyben Élő-pontjával csak a hatodik volt, de egyetlen forduló kivételével hol egyedül, hol holtversenyben az élen állt.
febr. 1
7:09
Súlyemelés: csúnyán ráfaragott a vietnamiak olimpiai ezüstérmese (She)
A pekingi olimpián ezüstérmet szerző, ezzel Vietnamban az év férfi sportolója címet is kiérdemlő súlyemelő, Hoang Anh Tuan 2012. szeptember 18-ig szóló eltiltást kapott, miután pozitív lett a tavaly őszi vb-n levett mintája.
febr. 1
7:45
Kővel dobták meg a paraguayi kapust (Metropol)
Elhalasztották a Guarani-Cerro Porteno mérkőzést a paraguayi labdarúgó-bajnokságban, mert a hazaiak kapusát még a kezdő sípszó előtt fejbe dobták egy kővel.
febr. 1
7:54
Overdose lovasa hatmillió dolláros díjtól esett el (Behaviour)
Christophe Soumillon az európai téli szünetben Japánban versenyzett. November 28-án Tokióban futották a világ egyik legnagyobb versenyét, a hatmillió dollár összdíjazású, Group 1-es, 2400 méteres Japan Cup-ot, amelyben Christophe a hazaiak nagy kedvencét, Buena Vistát lovagolta.
febr. 1
8:03
Több mint 27 és fél milliárd forintot költött a Chelsea néhány óra alatt (Infostart)
A Chelsea a 2003 óta íródó Abramovics éra fénykorát idézte a 2011-es januári átigazolási időszak utolsó napján: 83,5 millió eurót költött el két új játékos megszerzésére. A spanyol világbajnok, Fernando Torres ötvenmillió fontos vételára a negyedik legmagasabb (euróban: a hatodik legmagasabb) a futballtörténelemben. Anglia ismét, legalábbis gazdasági értelemben, a futballvilág központja lett.
febr. 1
8:21
Chelsea: Biztos vagyok a Bajnokok Ligája-győzelemben - Torres (She)
Fernando Torres, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea új szerzeménye örül, hogy túl van a nehéz napokon, és boldog az új szerződésével. A hétfőn klubot váltó spanyol világbajnok bízik abban, hogy előbb-utóbb Bajnokok Ligáját nyer a londoniakkal.
febr. 1
8:57
Anglia: Eriksson a másodosztályba vitte a portugál Eb-ezüstérmest (She)
Az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő Leicester City az idény végéig szerződtette Ricardót, a 2004-es Európa-bajnokságon ezüstérmet szerző portugál válogatott jelenleg 34 esztendős kapusát.
febr. 1
9:15
Női jégkorong-vb: fölényes magyar győzelem a nyitányon (She)
A magyar női jégkorong-válogatott 12–1-re legyőzte a horvát csapatot az ausztráliai Newcastle-ben zajló divízió III-as világbajnokság keddi nyitómérkőzésén.
febr. 1
9:33
NB II: újabb volt szolnoki játékost vitt Veszprémbe Vágó Attila (She)
A labdarúgó NB II Nyugati csoportjában a bennmaradásért harcoló Veszprém FC szerződtette Alex José de Paulát.
febr. 1
9:35
PSV: A klubnak többet érek 12 milliónál, nincs rögzített ár - Dzsudzsák (She)
Mint ismeretes, Dzsudzsák Balázs, a PSV szélsője tegnap 2015-ig szerződsét hosszabbított klubjával. A bajnoki címre hajtó eindhoveniek kívánsága volt, mielőtt a szerződés részleteit rögzítették és aláírásukkal hitelesítették volna a felek, hogy az új dokumentumban ne szerepeljen kivásárlási összeg. Az előző iratban 12 millió euróra értékelték Dzsudzsák Balázs játékjogát – ha valamelyik klub…
febr. 1
9:37
Tenisz: Chela simán, Starace nehezebben jutott tovább Santiagóban (She)
A negyedik helyen kiemelt Juan Ignacio Chela és az ötödik helyen rangsorolt Potito Starace is továbbjutott a Santiagóban zajló ATP-torna első fordulójából: az argentin játékos simán nyert a chilei Jorge Aguilar ellen, míg az olasz sportoló szetthátrányból verte meg a chilei Paul Capdevillét.
febr. 1
9:51
Stuttgart: Én vagyok az a kreatív középpályás, akire szükség van - Hajnal (She)
Ahogy arról tegnap délután beszámoltunk, Hajnal Tamás fél évre kölcsönbe Dortmundból Stuttgartba szerződött. Az ebben a szezonban eddig egyetlen bajnokin sem játszó labdarúgó a Nemzeti Sportnak elmondta, új állomáshelyén szeretné bebizonyítani, hogy ő az a középpályás, akire szükségük van a bennmaradásért küzdő sváboknak.
febr. 1
9:53
NB II: a Ferencváros korábbi légiósa a Diósgyőrnek sem kell (She)
Továbbra is van mozgás a DVTK NB II-es labdarúgócsapatánál, jönnek-mennek a próbajátékosok.
febr. 1
10:09
Kádár is megsérült (Infostart)
Kádár Tamás sérülés miatt nem lehet ott a magyar labdarúgó-válogatott Azerbajdzsán elleni barátságos mérkőzésén, amelyet jövő szerdán Dubajban játszik az együttes.
febr. 1
10:09
Formula-1: a Toro Rosso is megmutatta, mivel versenyeznek a pilótái (She)
Miközben a valenciai Ricardo Tormo-versenypályán összegyűlt újságírók nagy része az új autóját szintén kedd reggel bemutató Red Bull és Mercedes pilótái körül sündörögtek, a fotósok pár méterrel arrébb a Toro Rosso garázsa előtt gyülekeztek, hogy felvételeket készítsenek az energiaital-gyártó B-csapatának 2011-es gépéről. Az STR6-Ferrariról a két pilóta, a svájci Sébastien Buemi és a spanyol Jaime…
febr. 1
10:11
Két rivális a kézilabda Eb rendezéséért (Infostart)
A közös pályázatot benyújtó magyarok és horvátok mellett a szlovákok és a törökök jelentkeztek a 2014-es női kézilabda Európa-bajnokság megrendezésére - adta közre a kontinentális sportági szövetség (EHF).
febr. 1
10:11
FTC: a Vasasnál kopogtató cég a Fradira is ajánlatot tett - sajtóhír (She)
Tegnap már beszámoltunk róla, hogy a Ferencváros tulajdonosa, Kevin McCabe közleményben bejelentette, kiszáll a klub irányításából. A Magyar Hírlap értesülései szerint az üzletember a magyar érdekeltségű International Financial Zrt.-vel folytat előrehaladott tárgyalásokat.
febr. 1
10:27
Női kézilabda: a szlovákokkal és a törökökkel versenyzünk a 2014-es Eb-ért (She)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a hivatalos honlapján tette közzé, hogy a magyar-horvát pályázat mellett Szlovákia és Törökország jelentkezett a 2014-es női Európa-bajnokság megrendezéséért.
febr. 1
10:45
Sportpolitika: júniusban dönthet az EU a sporttámogatásokról (She)
Júniusban dönthet az Európai Unió annak a törvényjavaslatnak a jóváhagyásáról, amely szerint a sportot támogató vállalkozások társaságiadó-kedvezményben részesülhetnének, a profi sportra azonban valószínűleg nem lehet majd igénybe venni ezeket a pénzeket.
febr. 1
10:47
Fogadási botrány: az NNI is vizsgálja a DVSC-Young Boys meccset (She)
A Nemzeti Sport információi szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a fogadási botránnyal összefüggésben már a 2008-ben rendezett Debrecen–Young Boys UEFA-kupa-selejtező-visszavágót is vizsgálja (az 1–4 után 2–3), és hamarosan összehangolt akció várható.
febr. 1
10:49
Paraguay: kővel dobták meg a kapust, elmaradt a meccs (She)
Elhalasztották a Guaraní-Cerro Porteno mérkőzést a paraguayi labdarúgó-bajnokságban, mert a hazaiak kapusát még a kezdő sípszó előtt fejbe dobták egy kővel.
febr. 1
11:03
DVSC: a triplázó Simicet elküldték, Salami és Da Silva még bizonyíthat (She)
A DVSC labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette, be, hogy a klubhoz korábban próbajátékra érkező futballisták közül már csak a nigériai Eugene Salami és a brazil Paulo da Silva bizonyíthat.
febr. 1
11:21
NBA: másodszorra már 25 ezer dollárba került a Miami játékosának mutogatása (She)
Obszcén megnyilvánulás miatt 25 ezer dolláros büntetést róttak ki Eddie House-ra, az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) érdekelt Miami Heat játékosára.
febr. 1
11:23
Formula-1: galérián a Red Bull és a Mercedes idei versenyautója (She)
Kedden a Red Bull és a Mercedes is bemutatta új Formula–1-es autóját Valenciában, ahol 10 órakor az első idény előtti teszt is kezdetét vette. Tekintse meg galériánkat 2009, illetve 2010 világbajnok csapatának új autójáról, s annak leleplezéséről!
febr. 1
11:25
QPR: Buzsáky Ákos várhatóan még hetekig nem játszhat meccset (She)
A térdműtét után lábadozó Buzsáky Ákos hétfőtől újra együtt edz az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályát (Championship) vezető QPR első csapatával, de minden gyakorlatot nem végezhet el, és várhatóan még hetekig nem léphet pályára mérkőzésen.
febr. 1
11:27
Bp. Honvéd: öten hiányoznak - Hercegfalvi és Botis sem egészséges (She)
A Bp. Honvéd több labdarúgója is sérült, és van, aki pedig betegség miatt nem állhat Supka Attila vezetőedző rendelkezésére. Összesen öten hiányoznak különböző okok miatt.
febr. 1
11:39
Formula-1: Schumacher és Rosberg biztos benne, hogy győzni fog (She)
Michael Schumacher és Nico Rosberg, azaz a Formula–1-es Mercedes-istálló pilótái és Ross Brawn csapatfőnök is egyetért abban, hogy a kedden bemutatott autóval az élmezőnyben kell száguldania a 2010-ben csalódást okozó gárdának.
febr. 1
11:57
Olaszország: már öt befektető tett ajánlatot az AS Romáért (She)
A Corriere dello Sport beszámolója szerint már öt befektető tett ajánlatot az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő AS Romáért.
febr. 1
11:59
Formula-1: így működik az új mozgatható hátsó légterelő - videó (She)
A valenciai tesztelésen a Formula–1-es csapatok az új autók mellett az új gumikkal és a szabályok által engedélyezett mozgatható hátsó légterelővel is ismerkednek. A Sauber már készített is egy videót arról, hogyan működik az előzés megkönnyítése céljából kifejlesztett eszköz.
febr. 1
12:01
Görögország: Németh bízik a bajnoki címben, a többit nyáron meglátja (She)
Németh Krisztián, a tavaszt kölcsönjátékosként az Olympiakosz Voloszban töltő magyar támadó kettős reményt fogalmazott meg a következő néhány hónapot illetően: eredményesen akar futballozni a Voloszban, és szeretné, ha az őt a napokban kölcsönadó pireusziak lennének az aranyérmesek a görög labdarúgó-bajnokság 2010–2011-es idényében.
febr. 1
12:33
Így indult a Formula-1 idei tesztszezonja - videók! (Infostart)
Talán az idei Formula-1-es szezon eddigi leginkább várt napja február elseje volt. Jóllehet, a Ferrari és a Lotus, illetve a Lotus Renault GP már bemutatta új autóját, mégis a legtöbben arra kíváncsiak, milyen a regnáló világbajnok és a hétszeres győztes új versenygépe. Valenciában kedden délelőtt elérkezett az igazság órája. A Bild élőben közvetítette az eseményt, a Youtube-on pedig már videó is…
febr. 1
12:33
Póker: 80 ezer dollárt nyert egy magyar az internetes versenyen (She)
Kovács András a PokerStars vasárnap esti internetes versenyén a harmadik helyen végzett, és ezzel több mint 80 ezer dollárt nyert.
febr. 1
12:33
Légiósok nélkül készül a Kemény-csapat (Metropol)
Kemény Dénes szövetségi kapitány kihirdette keretét a magyar férfi vízilabda-válogatott jövő heti edzőtáborozásra, a szakember ezúttal nem számít a külföldön légióskodókra.
febr. 1
12:35
Férfi vízilabda: Kemény Dénes légiósok nélküli keretet hirdetett (She)
Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a jövő heti szentendrei edzésekre keretet hirdetett, amelyben nem kaptak helyet a külföldön játszó pólósok – adta hírül a vlv.hu.
febr. 1
12:51
Copa América: Japán Ázsia után Dél-Amerikát is meghódítaná (She)
Az Ázsia-kupa szombati megnyerése után Japán labdarúgó-válogatottja Dél-Amerikát is szeretné meghódítani, a júliusi Copa Américán ugyanis meghívottként részt vesz.
febr. 1
13:09
Videó: saját magát is bezsákolta a kosárzsonglőr az NBA-meccsen (She)
Nem mindennapi, ám nem szándékos bemutatót tartott egy kosárlabdazsonglőr a Phoenix Suns–Charlotte Bobcats NBA-meccsen. A harmadik negyed után zsákoló-show-val szórakoztatták a közönséget a zsonglőrök, amikor egyikük, Nick Corrales túl nagyot ugrott a dobbantóról és pontosan a 45 centiméter átmérőjű gyűrűbe esett. Sérülés nélkül megúszta.
febr. 1
13:11
Férfi kézilabda: Gál edzője beszólt a horvát válogatottnak, leválthatják (She)
A horvát Sportske Novosti napilap értesülései szerint a Gál Gyulát is foglalkoztató CO Zagreb vezetői a napokban leváltják a csapat edzőjét, Nenad Kljaicot.
febr. 1
13:13
Juventus: Amauri zaklatottan megy, de hiszi, Parmában szárnyalni fog (She)
Amauri, a Juventusból hétfőn a szintén az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Parmába igazoló olasz-brazil támadó kijelentette: a Parmában visszanyeri kiváló formáját,
febr. 1
13:27
Videó: nem mindennapi mutatvány a kosárzsonglőrtől az NBA-meccsen (She)
Elképesztő, ám nem szándékos bemutatót tartott egy kosárlabdazsonglőr a Phoenix Suns–Charlotte Bobcats NBA-meccsen. A harmadik negyed után zsákoló-show-val szórakoztatták a közönséget a zsonglőrök, amikor egyikük, Nick Corrales túl nagyot ugrott a dobbantóról és pontosan a 45 centiméter átmérőjű gyűrűbe esett. Sérülés nélkül megúszta.
febr. 1
13:29
Férfi kézi-vb: a franciák és a spanyolok mellett mi ünnepelhettünk - Skaliczki (She)
A Pick-Szeged edzője, a magyar férfi kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Skaliczki László a DélMagyarország napilapnak adott interjújában értékelte a csapat világbajnoki szereplését, külön kiemelve a szegedi játékosok teljesítményét.
febr. 1
13:45
Női kézilabda: Kostelic marad a sízőknél, Cervar lehet a horvát kapitány (She)
A Horvát Kézilabda-szövetség nem elégedett Vladimir Canjugával, a horvát női válogatott szövetségi kapitányával, és a helyi sajtó szerint hamarosan leváltják a szakembert, akinek Lino Cervar lehet az utódja.
febr. 1
13:47
Labdarúgás: Milan-Lazio rangadó, pályán az MU és az Arsenal - program (She)
Kedden sem áll meg az élet az európai labdarúgásban: két élvonalban, az angol és az olasz bajnokságban is hétközi fordulót rendeznek. A Serie A-ban a listavezető Milan hazai pályán fogadja a harmadik Laziót, míg a Premier League-ben pályára lép a Manchester United, az Arsenal és a Chelsea is – az utóbbi egyelőre Fernando Torres nélkül.
febr. 1
14:03
1860 München: Messi unokaöccse Spanyolországban folytatja (She)
A spanyol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Girona a téli átigazolási időszak utolsó napján megszerezte Emanuel Biancucchit az 1860 Münchentől.
febr. 1
14:21
Monaco: az utolsó pillanatban beesett a egykori bordeaux-i hős (She)
Pascal Feindouno az idény végéig szóló szerződést kötött a francia labdarúgó-bajnokság élvonalának patinás, ám az idén a bennmaradásért harcoló klubjával, a Monacóval.

Keresés