2011. február 12. szombat

febr. 12
7:00
"Megvan a meccs tanulsága" (Behaviour)
Sorozatban ötödik meccsét nyerte meg a magyar labdarúgó-válogatott szerdán, hasonló szériára 1985-ben volt legutóbb példa. Egervári Sándor kapitány az azeriek elleni meccs 2-0-ás végeredményével elégedett volt, a mutatott játékkal már kevésbé. Több helyütt rangadókkal készültek az Eb-selejtezők folytatására, a német-olasz összecsapás különösen prímára sikeredett.
febr. 12
7:02
Küzdelem a kilókkal és a vírussal (Behaviour)
Minden eddiginél több résztvevővel rendezik meg hétvégén a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs sorozatába tartozó Hungária Kupát a budapesti Körcsarnokban, miután 47 ország 328 dzsúdósa jelezte részvételét. Négy újpesti fiatal meglepetésre készül, edzőjük szerint akár oda is érhetnek a végcsatározásokhoz.
febr. 12
7:04
Manchesteri derbi, torinói ütközet (Behaviour)
Két nagy rangadó lesz Európa labdarúgó elitbajnokságaiban: Angliában a Manchesteri városi derbi borzolja a kedélyeket, Itáliában pedig a Derby d'Italia, azaz a Juve-Inter ütközet.
febr. 12
7:06
Tovább száguldhat a Győri Audi (Behaviour)
Esetleges újabb győzelmével óriási lépést tehet a továbbjutás felé a Győr női kézilabdacsapata a Leipzig elleni hazai mérkőzésén a Bajnokok Ligája középdöntős csoportkörének második fordulójában. Az FTC a Kupagyőztesek Európa Kupájában, a Vác az EHF Kupában készül bravúrra.
febr. 12
7:09
Vasas: az osztrák második vonal éllovasa ellen készülnek Komjátiék (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Vasas szombat délután az osztrák labdarúgó-bajnokság másodosztályának éllovasával, az Admirával játszik nemzetközi felkészülési mérkőzést – adta hírül a klub hivatalos honlapja, a vasassc.hu. Komjáti András, a Vasas vezetőedzője az új szerzeményekről is kifejtette a véleményét.
febr. 12
7:27
NBA: megszakadt a Cavs nyeretlenségi sorozata; kikapott a Spurs (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 109. játéknapján a Cleveland Cavaliers hosszabbítás után legyőzte a Los Angeles Clipperst, megszakítva ezzel 26 mérkőzésen át tartó nyeretlenségi sorozatát. Mindössze 71 pontra volt képes a San Antonio Philadelphiában, a Spurs el is szenvedte kilencedik vereségét a szezonban.
febr. 12
7:45
NHL: a New York Islanders kilenc gólt ütött a Pittsburgh Penguinsnek (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság legutóbbi játéknapján a New York Islanders kilenc gólt ütött (miközben csak hármat kapott) a Pittsburgh Penguinsnek.
febr. 12
8:39
Ausztrália: összefogtak a sportszövetségek a bundabotrányok ellen (She)
Az Ausztrál Labdarúgó-bajnokság, az Ausztrál Rögbiszövetség, az Ausztrál Krikettszövetség, az Ausztrál Labdarúgó-szövetség, a Netball Ausztrália, a Nemzeti Rögbi Liga és az Ausztrál Teniszszövetség közös erővel lép fel a fogadási korrupció ellen, és a sportminiszterhez fordult követelésével.
febr. 12
8:41
Tenisz: az utolsó hazai versenyző is kiesett, Almagro döntős Brazíliában (She)
A Brazíliában zajló ATP-torna elődöntőjében, egyesben, a 4. helyen kiemelt ukrán Alekszandr Dolgopolov elbúcsúztatta a még versenyben lévő utolsó hazai versenyzőt, Ricardo Mellót. A másik ágon az első helyen kiemelt spanyol Nicolás Almagro három szettben győzött az argentin Juan Ignacio Chela ellen.
febr. 12
9:15
Vasas: Lisztes szerint az angyalföldi klub megfelelő választás lenne (She)
Lisztes Krisztián az ősszel Pakson futballozott, ám az már korábban eldőlt, hogy tavasszal már nem a tolnai városban játszik. Az elmúlt hetekben az NB II-es REAC-nál készült, és elmondta, hogy mindenképpen a fővárosban szeretne futballozni. A 34 éves labdarúgó a Nemzeti Sport szombati számában megjelent interjúban már arról nyilatkozott, hogy az iránta érdeklődő Vasas megfelelő lenne számára.
febr. 12
9:17
Felkészülés: az influenza miatt elmarad a Szolnok-Nyíregyháza (She)
Elmarad a szombatra tervezett Szolnoki MÁV FC–Nyíregyháza Spartacus felkészülési mérkőzés, mert a szabolcsi együttes keretében többen influenzás megbetegedéssel ágynak dőltek.
febr. 12
9:33
DVSC: Zdenek Scasny vezetőedző a vereség ellenére sem csalódott (She)
A DVSC-TEVA labdarúgócsapata második törökországi edzőmeccsén 3–1-re kikapott az üzbég Paktakortól, ennek ellenére Zdenek Scasny vezetőedző nem volt elégedetlen a látottakkal.
febr. 12
9:39
Vége a Clevelend nyeretlen sorozatának (Agroinform)
26 vereség után győzött újra a Cleveland, a címvédő Los Angeles Lakers Kobe Bryant vezérletével nyert a New York Knicks ellen.
febr. 12
9:51
BL: kérdéses Puyol szerdai játéka (Metropol)
Erősen kérdéses, hogy Carles Puyol, a Barcelona sztárhátvédje pályára léphet-e szerdán az Arsenal elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzésen.
febr. 12
9:57
Puyol kihagyhatja a szerdai BL-nyolcaddöntőt (Agroinform)
A 32 esztendős, világ- és Európa-bajnok védő térdsérülés miatt január 22-e óta nem lépett pályára.
febr. 12
9:59
Ott leszek a 2014-es világbajnokságon! - Drogba (Agroinform)
A 2014-es világbajnokság idején már 36 éves lesz, de ott szeretne lenni a brazíliai tornán a Chelsea támadója.
febr. 12
10:27
NB II: korábbi élvonalbeli támadó Szigetszentmiklóson (She)
Béres Ferenc a tavaszi idényben az SZTK-Erima játékosa lesz, miután mindenben megegyezett a szigetszentmiklósi vezetőséggel.
febr. 12
10:33
Egy tucat gól esett az Islanders csarnokában (Agroinform)
Potyogtak a gólok az NHL legutóbbi játéknapján a New York Islanders uniondale-i pályáján, ahol a hazai nézők nagy örömére az egy tucatból kilencet is a Szigetlakók jegyeztek, s csak hármat a vendég Pittsburgh Penguins hokisai.
febr. 12
11:03
Asztalitenisz: a Tóth, Póta páros a negyeddöntőben búcsúzott Dohában (She)
A Tóth Krisztina, Póta Georgina duó szoros csatában, hat szettben kikapott szombaton egy dél-koreai kettőstől, ezzel a negyeddöntőben búcsúzott a párosok küzdelmeitől az asztaliteniszezők dohai Pro Tour-versenyén.
febr. 12
11:21
NB III: bizonytalan az Egri FC jövője, az önkormányzattal egyeztetnek (She)
A klub bizonytalan anyagi helyzetéről egyeztet hétfőn az Egri FC vezetősége a helyi önkormányzat képviselőivel.
febr. 12
11:27
Derby d'Italia, Olaszország rangadója a 25. fordulóban! (Agroinform)
Nem ez lesz az egyetlen derbi a hétvégén, szombat este a bajnoki álmokat dédelgető Roma fogadja a Napolit a félsziget másik Olimpiai Stadionjában.
febr. 12
11:39
Real Madrid: Muszáj hinnünk benne, meg tudjuk verni a Barcát - C. Ronaldo (She)
A spanyol szövetség pénteken jelentette be – amint arról már beszámoltunk –, hogy április 20-án, Valenciában rendezik a labdarúgó Király-kupa döntőjét, a Real Madrid–FC Barcelona mérkőzést. Spanyol újságírók a bejelentést követően a Real portugál klasszisát, Cristiano Ronaldót faggatták az esélyekről.
febr. 12
11:57
FIFA-vizsgálat a magyar játékvezetők ügyében (Infostart)
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vizsgálatot rendelt el az Észtország-Bulgária (2-2) barátságos mérkőzés ügyében, amelyen magyar bírói hármas működött közre, miután felmerült, hogy játékvezetői manipuláció történhetett.
febr. 12
11:57
FIFA-vizsgálat az észt-bolgár meccs ügyében (Metropol)
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vizsgálatot rendelt el az Észtország-Bulgária (2-2) barátságos mérkőzés ügyében, amelyen magyar bírói hármas működött közre, miután felmerült, hogy játékvezetői manipuláció történhetett. A törökországi üdülőközpontban, Antalyában játszott szerdai meccsnek mind a négy gólja tizenegyesből született.
febr. 12
12:33
Manchester United: a klub cáfolta, hogy közel-keleti kézbe kerülhet (She)
A Manchester United cáfolta az angol sajtóban megjelent híreket, miszerint a csapat a városi rivális Cityhez hasonlóan közel-keleti kézbe kerülhet.
febr. 12
12:39
Agger a hátán viseli a dán történelmet (Agroinform)
A 26 éves Agger hátán egy ősi latin közmondás is helyet kapott:" Mors certa, hora incerta." vagyis "A halál biztos, az ideje bizonytalan."
febr. 12
12:51
Egy tucat gól esett az Islanders csarnokában (Metropol)
Potyogtak a gólok az NHL, az észak-amerikai profi jégkorongliga legutóbbi játéknapján a New York Islanders uniondale-i pályáján, ahol a hazai nézők nagy örömére az egy tucatból kilencet is a Szigetlakók jegyeztek, s csak hármat a vendég Pittsburgh Penguins hokisai.
febr. 12
12:57
FIFA-vizsgálat a magyarok vezette észt-bolgár meccs ügyében (Agroinform)
Az Észtország-Bulgária találkozón négy büntetőt ítélt a NB III-ban tevékenykedő magyar játékvezetői hármas.
febr. 12
12:59
Barcelonában kell győznie a Real Madridnak (Agroinform)
A két nagyon kívül is van élet a spanyol élvonalban, a 8. Atlético Madrid a 4. Valenciát fogadja, az öt forduló óta veretlen, legutóbbi négy meccsét 10-1-es gólkülönbséggel nyerő, a tabellán már 5. Athletic Bilbao hétfőn Mallorcára utazik.
febr. 12
13:33
Legalább 65 milliót kell letenni Fabregasért (Agroinform)
A pénz nagy úr, Fabregasból is csak egy van, de ennyi pénzből lenne kivel (kikkel) pótolni a katalán csillagot.
febr. 12
14:09
Kanadai győztest avattak férfi lesiklásban (Agroinform)
A kanadai Erik Guay győzött szombaton a férfiak lesiklóversenyében a németországi Garmisch-Partenkirchenben zajló alpesi sí-vb-n.
febr. 12
14:11
3 év után bronzéremmel tért vissza az olimpiai bajnok (Agroinform)
A 2004-es olimpiai bajnok gátfutó, Liu Hsziang, aki legutóbb csaknem három esztendeje versenyzett Európában, bronzérmet szerzett 60 méteren a péntek esti németországi viadalon.
febr. 12
14:27
A vereség ellenére nem vagyok csalódott - Scasny (Agroinform)
A DVSC-TEVA cseh szakembetre szerint a csapat teljesítménye akkor esett vissza, amikor Czvitkovics Péter lement a pályáról.
febr. 12
14:57
Felkészülés: a Pápa könnyedén győzött a Balatonfüred ellen (She)
A Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen könnyedén, 3–0-ra nyert az NB III Bakony-csoportjában szereplő Balatonfüred ellen. A helyzetek alapján akár sokkal nagyobb különbségű győzelem is kialakulhatott volna.
febr. 12
14:59
Haladás: Fodrek döntött, a Hali 1-0-ra legyőzte a Gyirmótot (She)
Az élvonalbeli Szombathelyi Haladás labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen, Branislav Fodrek góljával 1–0-ra győzött az NB II Nyugati csoportjának élcsapata, a Gyirmót ellen.
febr. 12
15:21
Spanyol gólkirályt tesztel a DVTK (Agroinform)
A Diósgyőr azt a José Luquét teszteli, aki többek között a Real Madridnak is gólt rúgott, és a spanyol másodosztályban 20 találattal gólkirály lett.
febr. 12
15:33
Tenisz: Zvonarjova nem bírta idegekkel a Hantuchová elleni elődöntőt (She)
Nem lesz egymás után másodszor is címvédés a pattayai női tenisztornán, miután az elmúlt két év győztese, Vera Zvonarjova az elődöntőben két szettben kikapott Daniela Hantuchovától.
febr. 12
15:39
Stieber újabb gólpassza döntött Aachenben - videó (Agroinform)
A magyar Stieber Zoltán kiosztotta 14. gólpasszát a Bundesliga 2-ben, amivel az Aachen győzni tudott a Frankfurt ellen.
febr. 12
15:51
Premier League: Rooney szenzációs góljával derbit nyert a United (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában a listavezető Manchester United hazai pályán 2–1-re nyert a városi rivális Manchester City ellen. A hazaiak győztes gólját Wayne Rooney szerezte a 78. percben – ollózva!
febr. 12
15:57
Rooney a szezon góljával döntötte el a manchesteri rangadót (Agroinform)
Wayne Rooney a szezon gólját lőtte, amikor Nani középre ívelt megpattanó labdáját a bal felső sarokba ollózta, ezzel megszerezve a győzelmet a Vörös Ördögöknek.
febr. 12
16:09
Rövid pályás gyorskorcsolya vk: Heidum 12. lett 1500 méteren (She)
Legjobb magyarként Heidum Bernadett 1500 méteren a 12. helyen végzett szombaton a rövid pályás gyorskorcsolyázók Moszkvában zajló Világkupa-versenyén.
febr. 12
16:09
Rooney csodagóljával győzött a Manchester United - videó (Infostart)
Az éllovas Manchester United Wayne Rooney parádés góljával legyőzte a városi rivális, vendég Cityt az angol labdarúgó Premier League 27. fordulójának szombat délutáni nyitómérkőzésén.
febr. 12
16:11
Manchester Utd.: Életem legszebb gólját lőttem - Rooney (She)
Wayne Rooney, a Manchester United labdarúgócsapatának csatárklasszisa nem csupán nagyon fontos, de gyönyörű gólt szerzett a Manchester City elleni derbin (2–1) – ez döntötte el a városi rangadót.
febr. 12
16:13
Felkészülés: az Arad két góllal nyert idegenben a Békéscsaba ellen (She)
A román labdarúgó-bajnokság másodosztályának II. csoportjában az 5. helyen álló UTA Arad 2–0-ra nyert az NB II-es Békéscsaba otthonában felkészülési mérkőzésen.
febr. 12
16:15
Győzött a Haladás, de Aczél nem elégedett (Agroinform)
A Szombatehelyi Haladás a szlovák Fodrek 8. percben szerzett góljával nyert az NB II Nyugati csoportjának listavezetője, a Gyirmót ellen.
febr. 12
16:15
Sílövészet: csak a célfotó döntött Emil Hegle Svendsen javára (She)
Norvég győzelem Fort Kentben: Emil Hegle Svendsen nyerte meg a férfi sílövők üldözéses világkupaversenyét. Svendsen tizedre azonos időt síelt a francia Martin Fourcade-dal, ám a célfotó alapján végül a norvégot hirdették ki győztesnek.
febr. 12
16:27
Férfi kézilabda: a megbüntetett Terzic lemondta a válogatottságot (She)
Mirsad Terzic, Damir Doborac és Muhamed Toromanovic is lemondta a válogatottságot, így nem szerepel a bosnyák férfi kézilabda-válogatott bő keretében.
febr. 12
16:29
Tenisz: Tsonga az első döntős Rotterdamban, legyőzte Ljubicicet (She)
Jo-Wilfried Tsonga két szettben legyőzte Ivan Ljubicicet, ezzel bejutott a Rotterdamban zajló tenisztorna döntőjébe.
febr. 12
16:33
Roberto Carlos szerződést bontott a Corinthiansszal (Agroinform)
Közös megegyezéssel felbontotta szerződését Roberto Carlos, a brazil Corinthians világbajnok futballistája.
febr. 12
16:35
Hárman rugdosták a földön fekvő szimuláló csatárt (Agroinform)
Az oceániai U-17-es bajnokságban Tonga és Cook-szigetek összecsapásán a futballtörténelem egyik legviccesebb büntetője esett meg.

Keresés