2011. január 1. szombat

jan. 1
0:18
Videó: a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének újévi köszöntője (She)
Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke reméli, hogy a szép eredményeket hozó idei esztendőnél még sikeresebb lesz a 2011-es év!
jan. 1
9:54
Elhunyt Nyerges Mihály (Infostart)
Éjfél előtt nem sokkal, 64 éves korában elhunyt Nyerges Mihály egyetemi tanár, korábbi válogatott atléta, a hazai sportági szövetség egykori főtitkára gyors lefolyású, nagyon súlyos betegségben - tudatta a család szombaton az MTI-vel.
jan. 1
10:12
NBA: nem volt kéznél Garnett, kikapott otthon a keleti első Boston (She)
A 20 pontot és 11 gólpasszt jegyző Chris Paul vezetésével az idegenben amúgy csapnivalóan teljesítő New Orleans Hornets 83–81-re győzött a sérült Kevin Garnettet nélkülöző, 14-es győzelmi sorozata után kisebb gödörbe kerülő Boston Celtics csarnokában az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.
jan. 1
10:30
NHL: újabb elképesztő Islanders-siker, most a Detroit otthonában (She)
A mezőny egyik leggyengébb csapata, a New York Islanders szolgáltatta az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapjának legnagyobb meglepetését: a Keleti főcsoport utolsó előtti helyén álló „szigetlakók" hosszabbításban győzni tudtak a nyugati rangelső Detroit otthonában – két nappal azt követően, hogy megtették ezt a Keleti főcsoportot vezető Pittsburgh vendégeként…
jan. 1
11:24
Justine Henin győzemmel tért vissza (Infostart)
Justine Henin, a belgák volt világelső teniszezőnője győzelemmel tért vissza a pályára a könyöksérülése miatti több hónapos kihagyást követően.
jan. 1
13:30
Man. United: Rooney szívesen edzősködne a visszavonulása után (She)
A Manchester United csatára, Wayne Rooney a visszavonulása után is mindenképp a labdarúgás berkein belül maradna – szeretne a jövőben edzőként dolgozni.
jan. 1
13:32
Tenisz: Federer-Nadal döntő lesz az abu-dzabi bemutató tornán (She)
A világelső Rafael Nadal lesz Roger Federer ellenfele az Abu-Dzabiban zajló meghívásos bemutató tenisztorna szombati fináléjában, miután a pénteki második elődöntőben két játszmában nyert a cseh Tomás Berdych ellen.
jan. 1
13:48
Tenisz: Justine Henin győzemmel tért vissza a Hopman-kupán (She)
Justine Henin, a belgák volt világelső teniszezőnője győzelemmel tért vissza a pályára a könyöksérülése miatti több hónapos kihagyást követően.
jan. 1
13:50
Tottenham: ha elengedi a Galaxy, Redknapp szívesen látná Beckhamet (She)
A Tottenham szívesen látná soraiban tavasszal David Beckhamet, az amerikai Los Angeles Galaxy labdarúgócsapatának középpályását.
jan. 1
14:06
Ronaldinho európai karrierje hamarosan véget ér (Infostart)
Ronaldinho elhagyta a Dubajban edzőtáborozó Milant. A korábbi aranylabdás játékos egy Brazíliába tartó repülőre ült, feltehetően azzal a szándékkal, hogy aláírja szerződését egykori csapatával, a Grémióval.
jan. 1
14:06
Anglia: a Crystal Palace 300 ezer fontért vinné Gyepest - sajtóhír (She)
Helyi sajtóértesülés szerint az angol másodosztályban szereplő Crystal Palace labdarúgócsapata szívesen látná a soraiban Gyepes Gábort, a Cardiff City magyar középhátvédjét.
jan. 1
14:08
Napi futball: pályán az MU, a Man. City, a Liverpool és az Arsenal (She)
Az év első napja nem múlhat el futball nélkül Nagy-Britanniában: az angol Premier League szombati programjában pályára lép a Manchester United, a Manchester City, a Liverpool és az Arsenal, Gera Zoltán csapata, a Fulham londoni derbire készül. Magyar érdekeltségekkel rendeznek fordulót az angol másodosztályban, és a skót szokásoknak megfelelően újévi derbit vív a Hearts és a Hibernian…
jan. 1
14:10
Tenisz: Hewitt nyert, Ausztrália egyenlített Belgium ellen (She)
Az ausztrál teniszválogatott Lleyton Hewitt révén egyenlített Belgium ellen az A-csoport első mérkőzésén a Perthben zajló Hopman-kupán, a sportág nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságán.
jan. 1
14:24
Rio 2016: Szilveszter olimpiai logóval (Infostart)
Az újesztendőt köszöntő zenés-táncos-tűzijátékos ünnepség részeként, kevéssel éjfél előtt mutatták be a 2016-os nyári olimpiai játékok hivatalos logóját Rio de Janeiróban.
jan. 1
14:24
Sífutás: Dario Cologna az élen, kanadai bravúr Oberhofban (She)
Dario Cologna nyerte meg a férfiaknál a Tour de Ski versenysorozat második állomását a németországi Oberhofban. A svájci klasszis 5.5 másodperccel előzte meg a második kanadai Devon Kershaw-t.
jan. 1
15:18
Tenisz: az ausztrálok legyőzték Belgiumot a Hopman-kupa nyitányán (She)
A hazai közönség előtt szereplő ausztrál együttes nagy csatában nyert szombaton a belgák ellen Perth-ben a hagyományos tenisz Hopman-kupán, a sportág nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságán.
jan. 1
15:21
Henin győzelemmel tért vissza (Metropol)
Justine Henin, a belgák volt világelső teniszezőnője győzelemmel tért vissza a pályára a könyöksérülése miatti több hónapos kihagyást követően.
jan. 1
15:36
Atlétika: több helyen is futással ünnepeltek az óév utolsó napján (She)
A brazil Marilson Gomes dos Santos nyerte a hagyományos szilveszteri futóversenyt Sao Paulóban.
jan. 1
15:54
Anglia: tárgyalnak Gyepesről a Palace-szal, januárban kölcsönbe menne (She)
Ahogy arról korábban beszámoltunk, több angol forrás is arról írt, hogy a Crystal Palace ajánlatot tenne a Cardiff City magyar védőjéért, Gyepes Gáborért.
jan. 1
15:56
DVSC: lejárt a szerződése, így szabadon igazolható a csapatkapitány (She)
December 31-én lejárt a szerződése a magyar bajnok DVSC-TEVA labdarúgócsapatánál Kiss Zoltánnak.
jan. 1
15:58
Sakk: Almási előnye csökkent, de még ő a legjobb magyar a ranglistán (She)
Továbbra is Almási Zoltán a legjobb magyar nagymester a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) januári világranglistáján. Almási 2719-es értékszámával a 27. helyen áll. A versenysakkot nyárig szüneteltető Lékó Péter 2717-tel a 29. pozíciót birtokolja.
jan. 1
16:00
Premier League: győzelemmel kezdte az új évet a Manchester United (She)
A fordulónak holtversenyes listavezetőként nekivágó Manchester United 2–1-es győzelmet aratott a West Bromwich Albion vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság élvonalának első 2011-es mérkőzésén.
jan. 1
16:02
AC Milan: Ronaldinho elhagyta a csapat dubai edzőtáborát (She)
A klub vezetőinek engedélyével elhagyta az AC Milan dubai edzőtáborát Ronaldinho, és Brazíliába utazott.
jan. 1
16:12
Síugrás: Ammann nyerte meg a Négysáncverseny második állomását (She)
Simon Ammann győzelmével ért véget a Négysáncverseny második állomása a németországi Garmisch-Partenkirchenben. A négyszeres olimpiai bajnok svájci klasszis egy sorozat alapján nyerte meg a viadalt, miután az erős, kavargó szél miatt nem tudták megrendezni a második sorozatot.
jan. 1
16:30
Premier League: A Manchester United nyerte az év első meccsét (Infostart)
A veretlenül éllovas Manchester United 2-1-re nyert a West Bromwich Albion otthonában az esztendő első napján, az angol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának szombati első mérkőzésén.
jan. 1
16:30
Ipswich: korábbi menedzsere a Swansea-hez csábítaná Priskint - lapértesülés (She)
Brit lapértesülések szerint az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) szereplő Swansea City szeretné kölcsönvenni Priskin Tamást az Ipswich Towntól.
jan. 1
16:48
Nadal nyerte az álomdöntőt (Infostart)
A világelső Rafael Nadal nyerte az Abu-Dzabiban rendezett hagyományos meghívásos bemutató tenisztornát, miután a szombati döntőben két nagyon szoros játszmában legyőzte a volt rangelső Roger Federert.
jan. 1
16:48
Videó: rosszul védekezett a West Brom, két fejesgóllal nyert az MU (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, a Manchester United 2–1-es győzelmet aratott a West Bromwich Albion vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság élvonalának első 2011-es mérkőzésén. James Morrison hiába lőtt szépségdíjas gólt, az MU két fejes góllal győzött. Nézze a meg a gólokat!
jan. 1
16:50
Férfi kézilabda: egy olimpiai bajnok kidőlt a franciák vb-keretéből (She)
Az egy héttel ezelőtt megsérült Guillaume Gille nem lesz ott a francia válogatottban a január 13-án kezdődő svédországi férfi kézilabda-világbajnokságon.
jan. 1
17:06
Tenisz: Nadal két szoros szettben megverte Federert Abu-Dzabiban (She)
A világelső Rafael Nadal nyerte meg az Abu-Dzabiban rendezett hagyományos meghívásos bemutató tenisztornát, miután a szombati döntőben nagyon szoros két játszmában legyőzte a volt rangelső Roger Federert.
jan. 1
17:09
A MU nyerte az újév első meccsét (Metropol)
A veretlenül éllovas Manchester United 2-1-re nyert a West Bromwich Albion otthonában az új esztendő első napján, az angol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának szombati első mérkőzésén.
jan. 1
17:24
Jégkorong: a Medvescak Zagreb szerződést bontott Ted Satorral (She)
A jégkorong EBEL-ben szereplő Medvescak Zagreb – a klub hivatalos honlapjának beszámolója szerint – közös megegyezéssel szerződést bontott Ted Satorral.
jan. 1
17:42
Profi ökölvívás: Erdei Zsoltot már az IBF is jegyzi rangsorában (She)
A négy nagy szervezet közül utolsóként az IBF is rangsorolta a korábban már a WBC (5.), a WBO (2.) és a WBA (2.) szövetségek által ilyen módon elismert Erdei Zsoltot.
jan. 1
17:44
NHL: az esőzés miatt magyar idő szerint éjjel lesz a Winter Classic (She)
A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt csak magyar idő szerint éjjel 2 órakor rendezik meg az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság hagyományos új évi mérkőzését, a Winter Classicot.
jan. 1
18:00
Ipswich: korábbi menedzsere a Swansea-hez csábítaná Priskint - lapértesülés (She)
Brit lapértesülések szerint az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) szereplő Swansea City szeretné kölcsönvenni Priskin Tamást az Ipswich Towntól.
jan. 1
18:02
Gyász: elhunyt a TF korábbi dékánja, Nyerges Mihály (She)
Éjfél előtt nem sokkal, 64 éves korában – gyors lefolyású, nagyon súlyos betegségben – elhunyt Nyerges Mihály egyetemi tanár, korábbi válogatott atléta, a hazai sportági szövetség egykori főtitkára – tudatta a család szombaton az MTI-vel.
jan. 1
18:04
Olimpia 2016: szilveszterkor mutatták be a riói logót - fotóval (She)
Az új esztendőt köszöntő zenés-táncos-tűzijátékos ünnepség részeként, kevéssel éjfél előtt mutatták be a 2016-os nyári olimpiai játékok hivatalos logóját Rio de Janeiróban.
jan. 1
18:18
Premier League: a Liverpool a 92. percben szerezte a győztes gólt (She)
A Liverpool az utolsó pillanatban harcolta ki a győzelmet az előkelő pozícióban utazó Bolton ellen, míg az élbolyhoz tartozó Manchester City és Tottenham szintén három ponttal gazdagodott az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) szombati játéknapján.
jan. 1
18:20
Championship: Fülöpék döntetlenje a Coventry ellen, Priskin nem játszott (She)
A Fülöp Mártont és Priskin Tamást is foglalkoztató Ipswich Town 1–1-es döntetlent játszott a Coventry ellen idegenben az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában. A magyar kapus végig a pályán volt, míg a Roy Keane menedzserrel összevesző támadó nem kapott helyet együttese keretében.
jan. 1
18:21
Nadal nyerte az álomdöntőt (Metropol)
A világelső Rafael Nadal nyerte az Abu-Dzabiban rendezett hagyományos meghívásos bemutató tenisztornát.
jan. 1
18:36
Arsenal: Eboué hosszabbított, de rejtély, hogy meddig írt alá (She)
Emmanuel Eboué szerződést hosszabbított az Arsenal labdarúgócsapatával – erről Arsene Wenger menedzser számolt be tegnapi sajtótájékoztatóján.
jan. 1
19:12
Skócia: a derbi megnyerésével folytatta kiváló sorozatát a Hearts (She)
Folytatja jó szereplését a Hearts: Balogh János csapata 1–0-ra legyőzte a Hiberniant a skót labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján.
jan. 1
19:14
Videó: Torres remek kapáslövéssel segítette győzelemhez a Liverpoolt (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, a Liverpool az utolsó pillanatban harcolta ki a győzelmet a Bolton ellen az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) szombati játéknapján. Nézze meg a találkozó összefoglalóját!
jan. 1
19:33
Beckhamre vágyva (Metropol)
Nagyon szeretné megszerezni kölcsönbe David Beckhamet az angol labdarúgó Premier League jelenlegi idényében az élcsoporthoz tartozó Tottenham Hotspur menedzsere, Harry Redknapp.
jan. 1
19:48
Anglia: Kovács Jánosék kétszer egyenlítve mentettek pontot (She)
Az angol labdarúgó-bajnokság alsóbb osztályaiban is játszottak az év első napján: Tímár Krisztián (Plymouth, harmadosztály) és Kovács János (Hereford, negyedosztály) csapata egyaránt döntetlent ért el.
jan. 1
19:50
Dakar-rali: egy magyar résztvevővel rajtolt a mezőny Argentínában (She)
Több mint négyszáz jármű – 140 autó, 170 motor, 30 quad és 67 kamion – vág neki szombaton Buenos Airesből a 32. Dakar-ralinak, a világ legnehezebb és legnagyobb terepversenyének, amelyet sorozatban harmadik alkalommal rendeznek meg dél-amerikai helyszíneken.
jan. 1
20:24
Jégkorong, EBEL: a Volán kikapott az edzőt váltó Medvescak Zagrebtől (She)
A Sapa Fehérvár AV19 5–2-re kikapott idegenben a Ted Satorral tegnap szerződést bontó Medvescak Zagrebtől a jégkorong EBEL alapszakaszának 33. fordulójában.
jan. 1
20:42
Premier League: az Arsenal fölényes győzelemmel kezdte az évet (She)
Az Arsenal 3–0-ra győzött a Birmingham City vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság élvonalának szombati játéknapján.
jan. 1
21:03
Dakar-rali: több mint négyszáz versenyző rajtolt el (Metropol)
Több mint négyszáz jármű - 140 autó, 170 motor, 30 quad és 67 kamion - vág neki Buenos Airesből a 32. Dakar-ralinak.
jan. 1
21:18
Championship: kirúgták a Gyepest kinéző Crystal Palace trénerét (She)
A Millwalltól elszenvedett szombati 3–0-s vereséget követően elbocsátották George Burleyt, az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályában (Championship) szereplő Crystal Palace menedzserét.

Keresés