2010. december 28. kedd

dec. 28
6:18
Tiszeker Ágnes: A balhét mindig a sportoló viszi el (Infostart)
A felvilágosítás hiányáról is árulkodik, ha egy országban túl sokan akadnak fenn a doppingellenőrzésen - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Antidopping Csoport vezetője. Tiszeker Ágnes arról is beszélt, hogy mindig a sportoló felelős azért, ha tiltott teljesítményfokozó anyagot mutatnak ki a szervezetében.
dec. 28
6:39
Eljött a futballsötétség (Behaviour)
Volt az idén téli olimpia, futball-vb, Afrika Kupa, és annyi, de annyi sztori, balhé meg tragédia, öröm és bánat, hogy a nagyja máris a feledés homályába veszett. Kár érte, de bánkódni nincs miért: a Népszava, miként teszi azt esztendőről esztendőre, az év végén (szó szerint) sorba vesz mindent, mi érdekes volt a sportvilágban. Év végi múltidéző, 12 hónap 12 cikkben. Szeptember a dilettantizmus…
dec. 28
6:54
Az Arsenal nyerte a rangadót (Infostart)
Az angol labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának hétfő esti rangadóján: Arsenal-Chelsea 3-1.
dec. 28
6:57
Margitszigeti kristályvíz (Behaviour)
Volt az idén téli olimpia, futball-vb, úszó Eb, és annyi, de annyi sztori, balhé meg tragédia, öröm és bánat, hogy a nagyja máris a feledés homályába veszett. Kár érte, de bánkódni nincs miért: a Népszava, miként teszi azt esztendőről esztendőre, az év végén (szó szerint) sorba vesz mindent, mi érdekes volt a sportvilágban. Év végi múltidéző, 12 hónap 12 cikkben. Az augusztus a margitszigeti fák…
dec. 28
6:59
Van már 14 megyei igazgató (Behaviour)
Lezárult a megyei labdarúgó-szövetségek helyén január 1-től folyamatosan felálló megyei igazgatóságok vezetőinek első kiválasztási köre. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hivatalos honlapjának híre szerint a 20 megyéből 14-ben volt sikeres a pályáztatás.
dec. 28
7:01
Barca: olcsón jön, drágán mehet (Behaviour)
Bár az átigazolási időszak csak január 1-én kezdődik a futballpiacon, a karácsonyi ünnepek alatt is több érdekes megállapodás született. A Barcelona 3 millió euróért vette meg a PSV Eindhoventől Dzsudzsák Balázs csapattársát, Ibrahim Afellayt, aki négy és fél évre írt alá. A hollandok ezen kívül részesedést kapnak, ha a 24 éves játékost a szerződés lejárta előtt eladják a katalánok.
dec. 28
7:03
Hihetetlen történetek (I. rész) (Behaviour)
2010-ben akadtak jó és rossz hírek egyaránt, néhány esetben pedig olyasmiket rögzíthettünk, amelyek már a szürrealizmus határát súrolták. Az év hihetetlen történetei az MTI, az Origo, az Index, a Nemzeti Sport és a Népszava cikkeiből.
dec. 28
7:30
NFL: az Atlanta hazai pályán elbukta a New Orleans elleni rangadót (She)
A New Orleans Saints 17–14-re győzött a Georgia Dome-ban jó ideje veretlen Atlanta Falcons ellen a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) magyar idő szerint kedd hajnali mérkőzésén.
dec. 28
7:48
NBA: a Dallas és a Houston tovább folytatta nagyszerű sorozatát (She)
A Dallas Mavericks és a Houston Rockets is folytatta jó sorozatát az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA). A magyar idő szerint kedd hajnali játéknapon a Dallas az Oklahoma vendégeként, a Houston a Washington ellen járt sikerrel, mindkét texasi egylet ötös győzelmi sorozatot épített. A hetes kudarcsorozatát a minap lezáró Minnesota újabb skalpot szerzett, a Portland idegenben…
dec. 28
7:51
Nyert a Chelsea az Arsenal ellen (Metropol)
Az angol labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának hétfő esti rangadóján: Arsenal-Chelsea 3-1.
dec. 28
9:36
Labdarúgás: továbbra sem tudni, hol folytatja Zsolnai Róbert (She)
Továbbra is kérdéses, hol folytatja pályafutását Zsolnai Róbert.
dec. 28
9:54
Gyász: elhunyt a SZEAC egykori kitűnő balszélsője (She)
Hetvenegy esztendős korában elhunyt dr. Boros László, a SZEAC NB I-es csapatának egykori kitűnő balszélsője, aki az ötvenes évek végén és a hatvanas évek első felében volt a szegedi klub játékosa.
dec. 28
10:12
Rali: Kiesett versenyző ne szerezhessen pontokat - Jean Todt (She)
Jean Todt, az FIA elnöke nem kedveli különösebben az úgynevezett szuperrali-szabályt, amely lehetővé teszi, hogy a már kiesett párosok büntetéssel visszaálljanak a versenybe a vb-n.
dec. 28
10:30
Ferencváros: a Trabzonspor 500 ezer euróért vinné Csizmadiát (She)
Bár karácsony előtt Csizmadia Csaba úgy nyilatkozott, hogy nem hagyja el a Ferencváros labdarúgócsapatát, mégis lehet, hogy erre sor kerül. A szerb sportal.rs szerint ugyanis a török Trabzonspor kifizetné a kivásárlási árát, ami 500 ezer eurót tesz ki.
dec. 28
11:06
Zaragoza: edzője nem engedi el Pintér Ádámot Sergio Ramos csapatába (She)
Javier Aguirre, a spanyol labdarúgó-bajnokság utolsó helyén álló Zaragoza vezetőedzője úgy döntött, nem engedi el játékosait a napokban esedékes jótékonysági mérkőzésekre, így Pintér Ádám sem élhet a megtisztelő meghívóval.
dec. 28
11:08
Atlétika: hosszútávfutó-versenyekkel zárják az évet Zalában (She)
A Zalaegerszeg környéki dombokon hosszútávfutó-versenyekkel zárják december 31-én az óévet, ezekre a jelentkezőknek nem kell nevezési díjat fizetniük.
dec. 28
11:42
Serie A: Kulcsár a Leccénél folytatja - olasz sajtóértesülés (She)
Két magyar játékost is szóba hoztak a napokban az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Leccével. Kulcsár Kornélt állítólag már meg is szerezte a déli klub, amely továbbra sem mondott le Rudolf Gergely kölcsönvételéről.
dec. 28
12:21
Magyar túrázókat mentettek az Alpokban (Behaviour)
Öt magyar hótalpas túrázót mentettek meg a fagyhaláltól az osztrák hegyi mentők a Rax-Alpokban hétfő este - tudta meg a SíTV.
dec. 28
12:54
Erdei Zsolt: "Az álmok azért vannak, hogy megvalósítsuk őket" (Infostart)
Pozitívan értékelte a 2010-es esztendőt, jövőre pedig újabb nagy sikerekre tör Erdei Zsolt, veretlen profi félnehézsúlyú ökölvívó.
dec. 28
12:54
Ázsia-kupa: botrány az indiaiaknál, vezetőváltás a rajt előtt (She)
Nem egészen két héttel a labdarúgó Ázsia-kupa rajtja előtt hazatért az indiai válogatott edzőtáborából Pradip Choudhury csapatmenedzser. Choudhury nem ápolt jó viszonyt Bob Houghton szövetségi kapitánnyal, ezért távozott; helyére Raul Carmo Fernandest nevezték ki.
dec. 28
12:57
Erdei Zsolt az álmokról és a világbajnoki címről (Metropol)
Pozitívan értékelte a 2010-es esztendőt, jövőre pedig újabb nagy sikerekre tör Erdei Zsolt, veretlen profi félnehézsúlyú ökölvívó.
dec. 28
13:48
Obama megdicsérte a börtönviselt futballsztár klubját (Infostart)
Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke dicséretesnek tartja, hogy az amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Philadelphia Eagles adott egy második lehetőséget a börtönből szabadult Michael Vicknek.
dec. 28
13:48
Haladás: Aczél Zoltán elismerte, hogy megkeresték a DVSC-től (She)
Aczél Zoltán, a Haladás labdarúgócsapatának vezetőedzője a nyugat.hu-nak elismerte, hogy megkeresték a DVSC-től.
dec. 28
14:06
Finnország: Gruborovics szerint érmes lehet az osztályozós JJK (She)
Gruborovics Tamás, a finn labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő JJK játékosa úgy véli, az erősítések után új csapata érmes helyezésben reménykedhet a következő bajnokságban.
dec. 28
14:08
Női kézilabda: Tóth Tímea Érden folytatja pályafutását (She)
Az ÉTV-Érdi VSE-ben folytatja pályafutását Tóth Tímea, a magyar női kézilabda-válogatott átlövője.
dec. 28
14:24
Anglia: a Rovers-drukkerek tyúknak, a wiganesek bannánnak öltöztek - fotók (She)
A karácsonyi mérkőzéseket több angol szurkolótábor is igyekezett feldobni: a Wigan Athletic drukkerei óriásbanánnak öltözve nézték meg csapatuk Wolverhampton elleni győzelmét, míg a Blackburn Rovers drukkereinek egy kis csoportja tyúk-fejfedőket vett fel, tiltakozva ezzel a klub új, indiai tulajdonosai (és tevékenységük) ellen...
dec. 28
14:42
Tóth Tímea Érden folytatja pályafutását (Infostart)
Az ÉTV-Érdi VSE-ben folytatja pályafutását Tóth Tímea, a magyar női kézilabda-válogatott átlövője.
dec. 28
14:42
NFL: Barack Obama dicséri az Eaglest, mert esélyt adott Vicknek (She)
Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke dicséretesnek tartja, hogy az amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Philadelphia Eagles adott egy második lehetőséget a börtönből szabadult Michael Vicknek.
dec. 28
14:44
Genoa: Freiburgból jöhet csatár, Papiss Cissé a kiszemelt (She)
A Tuttosport információi szerint a Genoa labdarúgócsapata a Freiburg gólerős csatárával, Papiss Cissével szeretné megerősíteni támadósorát.
dec. 28
14:46
Real Madrid: az Interrel és a Chelsea-vel is hírbe hozták Kakát (She)
A Corriere dello Sport szerint Kaká rövidesen az olasz Internazionaléban folytatja pályafutását, ezzel szemben a Sky Italia úgy véli, a spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Real Madrid brazil aranylabdása az angol Chelsea-be tart.
dec. 28
14:48
Labdarúgás: a pályafutását befejező Szamosi Tamás edzőként folytatja (She)
Szamosi Tamás az ősszel egyetlen percet sem hiányzott az NB II Nyugati csoportjában szereplő SZTK-Erima csapatából. A ballábas védő a tavasszal azonban már nem játszik, Várhidi Péter vezetőedző segítője lesz.
dec. 28
15:18
Championship: az éllovas QPR Coventryben is győzni tudott (She)
Újabb győzelmet aratott az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban a Queens Park Rangers: a listavezető QPR ezúttal Kieran Westwood öngóljával és Tommy Smith találatával nyert Coventryben 2–0-ra. Buzsáky Ákos csapata (a magyar középpályás sérülése után még mindig nem játszhat) öt nyeretlen idegenbeli mérkőzést követően szerzett ismét három pontot.
dec. 28
15:18
Ilyen volt Mészöly Géza, az énekes (Blikk)
Budapest - El tudják képzelni Mészöly Gézát (43), az Újpest futballcsapatának vezetőedzőjét, mint egy punkzenekar énekesét?
dec. 28
15:36
Alpesi sí: Tessa Worley triplája óriás-műlesiklásban (She)
Az ausztriai Semmeringben óriás-műlesikló futammal folytatódott a nők alpesisí-világkupa sorozata. A győzelmet a francia Tessa Worley szerezte meg, aki sorozatban harmadszor nyert ebben a szakágban. A dobogó második fokára a német Maria Riesch, a harmadikra honfitársnője, Kathrin Hölzl állhatott fel.
dec. 28
15:36
Várják Nagy Lászlót (Blikk)
Szeged - Továbbra is nyitva a kapu Nagy László (29) előtt, hogy csatlakozzon a januári svédországi világbajnokságra készülő kézilabda-válogatott keretéhez, amely tegnaptól Veszprémben gyakorol.
dec. 28
15:38
Juventus: Amauri mellett 10 millió eurót adnának Gilardinóért (She)
Továbbra is tartja magát a pletyka az olasz sajtóban, amely szerint a Juventus Alberto Gilardinóval erősítené meg támadósorát.
dec. 28
15:38
Műalkotás lett Talmácsi Gáborból (Blikk)
Budapest — Műalkotás lett Talmácsi Gáborból (29). A gyorsasági motoros világbajnokról olajfestményeket készített Opánszki Tamás (30). Forte című sorozatában arra törekedett, hogy különleges technikájával a sebességet is visszaadja alkotásaiban.
dec. 28
15:40
Sztárdömping a kézilabdagálán (Blikk)
dec. 28
15:54
Kapós lett Rudolf Gergely (Blikk)
dec. 28
16:12
Ez volt az év: felemás volt vízilabdázóinknak a szeptember - videó (She)
Az NSO Tv évzáró sorozatában hónapról-hónapra felelevenítjük a 2010-es esztendő leghangosabb sportsikereit hazánkból és külföldről egyaránt.
dec. 28
16:14
Euro 2012: 500 millió dollárért újul meg a kijevi aréna (She)
Borisz Kolesznyikov, Ukrajna miniszterelnök-helyettese és az infrastruktúráért felelős minisztere a Korreszpondent lapnak elmondta: a kijevi Olimpiai Stadion teljes felújítása a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságra várhatóan 500-550 millió amerikai dollárba kerül.
dec. 28
16:48
Videó: elképesztő büntető egy amerikai egyetemi kosárlabdameccsen (She)
Valószínűleg élete végéig emlékezni fog legutóbbi mérkőzésére az Idaho State kosárlabdázója, Kamil Gawrzydek. A játékos ugyanis az Utah State elleni NCAA-meccsen úgy dobta el a büntetőt, hogy a labda megállt a gyűrű peremén, majd három másodperc múlva behullott a kosárba.
dec. 28
16:50
Vitorlázás, Sydney-Hobart: a Wild Oats XI visszarepült a trónra (She)
A várakozásoknak megfelelően a legnagyobb esélyesnek tartott Wild Oats XI haladt át elsőként a célvonalon a hagyományos, 66. Sydney-Hobart vitorlás viadalon.
dec. 28
17:06
Akár ki is zárhatják a Sydney-Hobart vitorlásverseny győztesét - videó! (Infostart)
A várakozásoknak megfelelően a legnagyobb esélyesnek tartott Wild Oats XI haladt át elsőként a célvonalon a hagyományos, 66. Sydney-Hobart vitorlás viadalon. Az egység sikere azonban még nem tekinthető végelegesnek, mert a célba érkezést követően kiderült, hogy a szervezők vizsgálódnak a rádiózási szabályzat megsértése miatt. Az ügyben szerdán tartanak meghallgatást, s a szankció akár kizárás is…
dec. 28
17:06
Internazionale: szerda délben mutatják be hivatalosan Leonardót (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Internazionale a szerda kora délután, fél egykor kezdődő sajtótájékoztató keretében mutatja be hivatalosan is az együttes új vezetőedzőjét, a brazil Leonardót.
dec. 28
17:08
Izrael: beállt az agyhalál, menthetetlen az egykori liverpooli légiós (She)
Az orvosok megállapították az agyhalált az 54 éves Avraham (Avi) Cohennél, az angol labdarúgás és a Liverpool első izraeli légiósánál.
dec. 28
17:10
Milan: Robinho tíz éven át a piros-feketéket akarja szolgálni (She)
Robinho hétfőn lekéste azt a járatot, amellyel a Milan többi brazil futballistája Dubaiba repült csapatuk edzőtáborába, egy nappal később azonban hűségnyilatkozatot tett a piros-feketék mellett.
dec. 28
17:12
Videó: a Galatasaray szurkolói rátámadtak az ősi rivális fiatal játékosaira (She)
Botrányosan ért véget a Galatasaray és a Fenerbahce labdarúgó csapatainak korosztályos mérkőzése. A fővárosi rangadón a Galata drukkerei berohantak a pályára és ütni, rugdosni kezdték az ellenfél fiatal játékosait, akik közül soknak eltört az orra, majd kórházba szállították őket.
dec. 28
17:24
Videó: a Galatasaray szurkolói rátámadtak az ősi rivális fiataljaira (She)
Botrányosan ért véget a Galatasaray és a Fenerbahce labdarúgócsapatainak korosztályos mérkőzése. A fővárosi rangadón a Galata drukkerei berohantak a pályára, és ütni, rugdosni kezdték az ellenfél fiatal játékosait, akik közül soknak eltört az orra, majd kórházba szállították őket.
dec. 28
17:42
Bundesliga: Lahm óva inti a riválisokat a Bayern feltámadásától (She)
A német labdarúgó-bajnokságban szereplő Bayern München 14 pontos hátrányban van jelenleg az éllovas Borussia Dortmund mögött, de a bajorok hátvédje, Philipp Lahm szerint még korántsem dőlt el semmi, és óva inti a riválisokat csapata feltámadásától.

Keresés