2010. december 16. csütörtök

dec. 16
1:09
Futsal: a felnőttek és a fiatalok is nyertek a lengyelek ellen (She)
Szerdán véget ért a csehországi Plzenben rendezett Visegrádi Négy Nemzet Kupa. A magyar felnőtt futsalválogatott és az U21-es együttes is győzelemmel zárta a szereplését – mindkét csapatunk a lengyelek ellen diadalmaskodott. Erről az mlsz.hu számolt be.
dec. 16
6:42
Bírálni igen, ferdíteni nem (Behaviour)
Tegnap elkezdte munkáját a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Jogi- és Sajtóirodája, melynek vezetője Borbély Zoltán, korábbi ügyészségi szóvivő, az MLSZ elnökségi tagja. Az iroda célja: korrekt munkakapcsolat kialakítása a sajtóval, és a sportág valamennyi szereplőjével.
dec. 16
6:44
Utolsó esély a Loki pontszerzésére az EL-ben (Behaviour)
Elvileg semmi jelentősége nincs a labdarúgó Európa Liga utolsó körében ma este 21.05 órakor esedékes a Debrecen-Sampdoria találkozónak: egyik együttes sem juthat tovább. Ellenben a vendégek ifistikát próbálgathatnak, Herczeg András alakulata meg megkísérelheti elkerülni, hogy a 48 csapatot felvonultató csoportkör leggyengébb delikvensévé váljék.
dec. 16
7:00
Szélmalomharc Hollandia ellen (Behaviour)
Nagyot fordult a világ 24 óra alatt: eddig a magyar válogatott számára kellemetlen, mondhatni furcsa csoporteredmények miatt mérgelődhetett a drukkerhad, tegnap viszont csakis a kilátástalan játékot mutató válogatottat és nem a balsorsot, vagy a skandináv lobbit okolhatta.
dec. 16
7:27
Kerékpár: Armstrong visszatérése növelte a Tour-szervezők profitját (She)
Lance Armstrong visszatérése, illetve az Alberto Contadorral való versengése kimondottan jót tett a 2010-es Tour de France költségvetésének.
dec. 16
7:45
FTC: Adrianót is kölcsönadnák, Verónékkal szerződést bontottak (She)
Adriano Alves dos Santost ugyan még másfél éves szerződés köti a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencvároshoz, ám a brazil védőt is kölcsönadná a klub.
dec. 16
8:03
Rövid pályás úszó-vb: Cseh és Verrasztó döntős 400 vegyesen (She)
Verrasztó Dávid és Cseh László is bejutott a férfi 400 méteres vegyes úszás döntőjébe a Dubaiban zajló rövid pályás úszó-világbajnokságon.
dec. 16
8:21
Rövid pályás úszó-vb: Dara Eszter nem jutott tovább 50 pillangón (She)
Dara Eszter kiesett a női 50 méteres pillangóúszás ma délelőtti előfutamából a Dubaiban zajló rövid pályás úszó-világbajnokságon.
dec. 16
8:39
Profi ökölvívás: lefújták Balzsay Károly Európa-bajnoki címmérkőzését? (She)
A boxingscene.com információi szerint mégsem a korábbi nagyközépsúlyú WBO világbajnok Balzsay Károly ellen fog legközelebb szorítóba lépni a súlycsoport Európa-bajnoka, Amin Asikainen.
dec. 16
8:57
Klubvilágbajnokság: Sneijder megsérült, kihagyhatja a döntőt (She)
Megsérült a dél-koreai Szongnam Ilhva Csonma elleni, szerdai elődöntős mérkőzésen Wesley Sneijder, az Internazionale holland labdarúgója, így kevés az esélye annak, hogy pályára léphet a klubvilágbajnokság fináléjában.
dec. 16
9:51
Teremfutball: válogatott labdarúgók is pályára lépnek a Real Team-kupán (She)
Az év végi döntő helyszínéül is szolgáló Főnix-csarnokban tartottak sajtótájékoztatót az M3 Outlet X. Real Team-kupa Debrecen kispályás labdarúgótorna szervezői.
dec. 16
9:53
Barcelona: Guardiola az egész keretet elvinné az Aranylabda-gálára (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Primera Divisón) szereplő FC Barcelona vezetőedzője, Pep Guardiola az egész csapatot elvinné a január 10-i Aranylabda-díjátadó gálára.
dec. 16
10:09
NFL: véget ért a szezon a New York Giants elkapója számára (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő New York Giants elkapója, Steve Smith súlyos térdsérülést szenvedett a hétfői, Minnesota Vikings elleni meccsen, emiatt ebben a szezonban már nem léphet pályára, de az is lehet, hogy a következő szezon elejét is kihagyja...
dec. 16
10:15
Három magyar a döntőben (Metropol)
Egy kivétellel sikerrel vették a csütörtök délelőtti akadályt a rövidpályás világbajnokság második napjának selejtezőiben medencébe szállt magyar úszók Dubajban.
dec. 16
10:27
Európa-liga: Juhászék és a címvédő harca a továbbjutásért - program (She)
Ma véget érnek a labdarúgó Európa-liga csoportküzdelmei. Még három hely kiadó a legjobb 32 között: Juhász Roland csapata, az Anderlecht Huszti Szabolcsék segítségével juthat tovább, és a címvédő Atlético Madrid is küzd még az életben maradásért.
dec. 16
11:21
Videó: kíméletlenül lekönyökölte ellenfelét a rögbijátékos (She)
Azonnal kiállította a bíró az ír Munster rögbicsapatának kapitányát, Paul O'Connellt, aki szándékosan arcon könyökölte Jonathan Thomast, a walesi Ospreys játékosát egy kupamérkőzésen. Az ír rögbist valószínűleg több hétre fogják eltiltani a súlyos szabálytalanságért.
dec. 16
11:23
Jótékonyság: 600 ezer forintot adtak Talmácsi Gábor sisakjáért (She)
Árverésre ajánlotta fel egyik versenysisakját Talmácsi Gábor, és az érte befolyt összeget a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány kapja meg.
dec. 16
11:57
FA Youth Cup: Adorján Krisztián kezdte a Liverpool gólgyártását - videó (She)
Adorján Krisztián is a kapuba talált a Liverpool szerda esti ifjúsági labdarúgó FA-kupa-mérkőzésén. A „vörösök" 4–0-ra nyertek a Notts County vendégeként.
dec. 16
11:59
Labdarúgás: A skót futballt fogva tartja történelme - McLeish (She)
A skót kormányzat egykori első embere, a korábbi profi futballista Henry McLeish részletes jelentést készített a helyi labdarúgás helyzetéből, és kritikája igen kemény volt. McLeish véleménye szerint a nagy skót futballhagyományok terhet jelentenek a labdarúgásnak.
dec. 16
12:01
Bundesliga: Rensinget a Hertha vagy az 1. FC Köln szerződtetheti (She)
A Bayern München volt kapusát, Michael Rensinget az 1. FC Köln vagy a Hertha BSC szerződtetheti a közeljövőben – adta hírül a Kicker és a Sport1.de.
dec. 16
12:15
Zaragoza: Pintér kezdő lehet a kifütyült Edmílson helyett Vadóczék ellen (She)
A spanyol Marca napilap beszámolója szerint Pintér Ádám a kezdőcsapatban kap helyet a Zaragoza vasárnapi bajnokiján a Vadócz Krisztiánt is foglalkoztató Osasuna ellen.
dec. 16
12:33
Reggina: Preklet Csaba kölcsönadásán gondolkodnak - médiaértesülés (She)
Preklet Csaba kölcsönadásán gondolkodik az olasz labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő Reggina – tudósít a klub egyik nem hivatalos honlapja.
dec. 16
13:09
Sevilla: Kanouté és Perotti is kihagyhatja a Real elleni rangadót (She)
A spanyol Sevilla labdarúgócsapatának két játékosa is kisebb sérülést szenvedett a szerda esti, Dortmund elleni Európa-liga-találkozón, név szerint Diego Perotti és Frédéric Kanouté, akik emiatt lehet, hogy nem játszhatnak a Real Madrid elleni bajnoki mérkőzésen.
dec. 16
13:33
Kovács László a Forma-1-es motorcsónak-vb küszöbén (Metropol)
A jövő évtől a motorcsónaksport legjobbjai között, a Forma-1-es világbajnoki sorozatban szerepelhet Kovács László.
dec. 16
14:03
Videó: mezítláb is könnyedén védte a büntetőt az afrikai kapus (She)
Óriási meglepetésre a kongói DK-beli Mazembe 2–0-ra legyőzte a brazil Internacionalt a labdarúgó-klubvilágbajnokság elődöntőjében, így bejutott a fináléba, ahol majd az olasz Interrel találkozik. A szombati, abu-dzabi döntőre készülő afrikai csapat tréningjei jó hangulatban telnek. A csapat kapusa, a nem mindennapi gólöröméről is ismert Muteba Kidiaba például kesztyű és cipő nélkül hárította a…
dec. 16
14:05
Albánia: Gattuso után Terry ellopott Range Roverét is megtalálták (She)
Albán lapértesülések szerint a helyi rendőrség megtalálta John Terry, a Chelsea futballistájának 2008-ban ellopott Range Roverét.
dec. 16
14:21
FTC: 600 ezer drukker, 12-15 millió néző - McCabe angolul is hirdet (She)
Kevin McCabe, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros Labdarúgó Zrt. tulajdonosa az orosz Vedomosztyi üzleti napilap után a Financial Times-ban is vevőt keres: megjelentette hirdetését a világ vezető üzleti lapjában is.
dec. 16
15:33
Videó: valóra vált a kislány álma, találkozott a Barca sztárjával (She)
Miután a spanyol labdarúgó-válogatott megnyerte a dél-afrikai világbajnokságot, több ezren fogadták a hazatérő csapatot Madridban. A nagy tömegben ott volt a négyéves Alleke is, aki folyamatosan kedvenc játékosának, a Barcelona középpályásának, Xavinak a nevét kiabálta. Azonban a kislány nem látta őt a játékosokat szállító buszon, így elkeseredett, és sírni kezdett. Aztán egy spanyol televízió…
dec. 16
15:35
Profi ökölvívás: dulakodás Pascal és Hopkins sajtótájékoztatóján - videó (She)
Nem sikerült túl barátságos hangulatúra a Quebec City Hallban megrendezett Jean Pascal-Bernard Hopkins sajtótájékoztató. A két kiváló profi ökölvívó sajtóeseménye azzal kezdődött, hogy Pascal francia nyelven nyilatkozott, és nem is engedte, hogy a szavait angolra fordítsák.
dec. 16
15:51
Póker: három magyar maradt versenyben a prágai viadalon (She)
A Pokerstars European Poker Tour (EPT) 5300 euró nevezési díjú prágai állomásának harmadik napjára három magyar maradt versenyben, a mieink létszáma így megfeleződött.
dec. 16
16:09
Klub-vb: a vicces gólöröméről ismert kapus az Intertől sem fél (She)
Muteba Kidiaba, az Internacional PA ellen szerzett gól után fantasztikus gólörömével elhíresült kongói kapus reméli, hogy a Mazembe a labdarúgó-klubvilágbajnokság döntőjében az Internazionalét is legyűri.
dec. 16
16:27
Rövid pályás úszó-vb: Lochte világcsúccsal nyert, Verrasztó a 4., Cseh a 6. 400 vegyesen (She)
A Dubaiban zajló rövid pályás úszó-világbajnokságon a férfi 400 méteres vegyes úszás fináléjában Verrasztó Dávid a 4., míg Cseh László a 6. helyen végzett.
dec. 16
16:29
Franciaország: Thuramnak elege lett a vezetőségből, lemondott (She)
Távozik a Francia Labdarúgó-szövetség központi tanácsából Lilian Thuram, a világ- és Európa-bajnok hátvéd, a francia válogatottsági rekorder.
dec. 16
16:45
Rövidpályás úszó-vb: Gyengén szerepeltek a magyarok (Infostart)
Hasonlóan a szerdai nyitónaphoz, csütörtökön sem szereztek érmet a magyar versenyzők a Dubajban zajló rövidpályás úszó-világbajnokságon. Verrasztó Dávid a negyedik, Cseh László pedig a hatodik helyen végzett 400 méter vegyesen. A számot az amerikai Ryan Lochte nyerte új világcsúccsal.
dec. 16
16:45
Videoton: Lipták leginkább Angliába vágyik, zsebben a bajnoki arannyal (She)
Lipták Zoltán remek őszt tudhat maga mögött: a Videoton labdarúgója csapatával a tabella első helyén várja a bajnoki folytatást, emellett stabil kezdőjátékossá vált a magyar válogatottban. Felvetődött, hogy már a téli átigazolási szezonban külföldre távozik – erről viszont Mezey György és a játékos menedzsere, Vörösbaranyi József is azt mondta, nagy valószínűséggel a nyárnál előbb nem kerül sor –,…
dec. 16
16:47
A Financial Timesban is hirdetik a Fradit (Infostart)
A Financial Timesban is hirdeti a Ferencvárost Kevin McCabe, a klub tulajdonosa. A brit üzletember 25 millió eurót vár az egyesületbe beszálló új partnertől.
dec. 16
16:47
Rövid pályás úszó-vb: Soni a női 50 mell, Donyec a férfi 100 hát uralkodója (She)
Női 50 méteres mellúszásban az amerikai Rebecca Soni, férfi 100 méteres hátúszásban az orosz Sztanyiszlav Donyec diadalmaskodott a dubai rövid pályás úszó-vb csütörtök délutáni versenyei során.
dec. 16
16:51
Verrasztó Evelyn döntős 100 m vegyesen (Metropol)
Verrasztó Dávid a negyedik, Cseh László pedig a hatodik helyen végzett 400 méter vegyesen a Dubajban zajló rövidpályás úszó-világbajnokság csütörtöki versenynapján. Gyurta hatodik 100 m mellen, Verrasztó Evelyn pedig döntős 100 m vegyesen.
dec. 16
17:21
FTC: Lipcsei harminc-negyven százalékos javulást vár a csapatától (She)
A másodosztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjában a 13. helyen várhatja a tavaszi folytatást a Ferencváros második csapata. A gárda trénere, Lipcsei Péter már szezon közben többször adott hangot elégedetlenségének, nem tett másként az ftc.hu-nak adott félévértékelőjében sem.
dec. 16
17:23
CAS: február 1-jéig biztosan nem tárgyalják Mészárosék ügyét (She)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) 2011. február elsejéig biztosan nem tárgyalja Mészáros Norbert és Vukasin Polekszics ügyét, legalábbis a ma közzétett januári ügymenetben nem tüntették ezt fel.
dec. 16
17:39
Rövid pályás úszó-vb: dél-afrikai győzelem 100 mellen, Gyurta 6. (She)
A dél-afrikai Cameron van der Burgh nyerte meg a 100 méteres férfi mellúszást a Dubaiban zajló rövid pályás úszó-világbajnokságon. Gyurta Dániel a 6. helyen csapott célba.
dec. 16
17:57
Meg akartak vesztegetni két debreceni futballistát a Sampdoria meccs előtt (Infostart)
Két debreceni labdarúgót, Dajan Simacot és Mirsad Mijadinoskit megkeresték szerda este, hogy befolyásolják a csütörtöki, Sampdoria elleni Európa Liga-csoportmérkőzést.
dec. 16
17:57
Bayern München: nagy az öröm, Arjen Robben ismét edzésbe állt (She)
A Bayern München holland válogatott futballistája, Arjen Robben sérülése után a mai napon először edzett együtt a társakkal a bajor csapatnál.
dec. 16
17:59
Rövid pályás úszó-vb: Verrasztó Evelyn döntős 100 vegyesen (She)
Bejutott a női 100 méteres vegyes úszás döntőjébe Verrasztó Evelyn a dubai rövid pályás úszó-világbajnokságon.
dec. 16
18:01
Jégkorong: norvég győzelemmel kezdődött a jesenicei torna (She)
A norvég jégkorong-válogatott három góllal legyőzte Ausztriát a jesenicei torna első mérkőzésén. A négycsapatos viadalon még Magyarország és Szlovénia szerepel, a két csapat ma 19.15-kor játszik egymás ellen.
dec. 16
18:15
Csapattársa miatt lett öngyilkos a fiatal kapus (Blikk)
Ismét igazolta rossz hírét a Terry-család: ezúttal az angol futballsztár John Terry kevésbé ismert bátyja, Paul került a brit lapok címoldalára. Paul Terry is profi futballista (alacsonyabb osztályú csapatokban játszik), de nem ezért került reflektorfénybe, hanem azért, mert felelősnek tartják egy fiatal kapus, Dale Roberts haláláért.
dec. 16
18:21
Megpróbáltak megvesztegetni két debreceni focistát (Metropol)
Két debreceni labdarúgót, Dajan Simacot és Mirsad Mijadinoskit megkeresték szerda este, hogy befolyásolják a Puskás Ferenc Stadionban 21:05 órakor kezdődő, Sampdoria elleni Európa Liga-csoportmérkőzést.
dec. 16
18:33
Kávégyáros menti meg az FC Bolognát (Infostart)
A világszerte ismert Segafredo kávégyár tulajdonosa megvásárolta az olasz élvonalban szereplő és csődközeli állapotban lévő bolognai futballklubot.
dec. 16
18:51
Rövid pályás úszó-vb: orosz világrekorddal zárult a második nap (She)
Az első naphoz hasonlóan a második is világcsúccsal zárult a dubai rövid pályás úszó-világbajnokságon: az orosz férfi 4x200-as gyorsváltó Nyikita Lobincev, Danyila Izotov, Jevgenyij Lagunov, Alekszandr Szuhorukov összeállításban 6:49.58-as idővel nyert az Egyesült Államok és Franciaország előtt.
dec. 16
19:09
Barcelona: Valdés nem tudja elképzelni a csapatot Guardiola nélkül (She)
Víctor Valdés, a Barcelona labdarúgócsapatának spanyol hálóőre nem tudja elképzelni a csapatot Pep Guardiola nélkül.

Keresés