2010. december 21. kedd

dec. 21
0:18
Videó: Cahill és Howard bravúrjai három pontot értek az Evertonnak (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, az Everton 2–1-re megverte idegenben a Manchester Cityt az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában. A vendégek már a 19. percben kétgólos előnyhöz jutottak, majd emberhátrányban csak egy gólt kaptak a sokat támadó hazaiaktól. A meccs hősei a gólt és gólpasszt jegyző Tim Cahill, valamint a remek bravúrokat bemutató kapus, Tim Howard voltak. Nézze…
dec. 21
0:22
Futsal NB I: Monyók hetesével nyert az Ózd a Csömör ellen (She)
Az Ózd 11–7-re megverte a Csömört otthon a férfi futsal NB I 11. fordulójában. A hazaiaknál Monyók Péter nagyszerű teljesítményt nyújtott: hét góllal járult hozzá a győzelemhez.
dec. 21
6:21
"Ez nyitott kérdés" (Behaviour)
Nem sikerült elérnie a kitűzött célt a női kézilabda-válogatottnak a dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságon, ugyanis a minimálisan nyolc közé várt gárda csak a tizedik helyen végzett. Mátéfi Eszter kapitánynak sok problémával kellett megküzdenie, kérdés, hogy ezt vajon akceptálja-e az elnökség?
dec. 21
6:39
Beckham életműdíjat kapott a BBC-től (Behaviour)
Életműdíjat vehetett át David Beckham az angol BBC közszolgálati műsorszolgáltató vasárnap esti, birminghami gáláján, melyen az év brit sportszemélyiségeit jutalmazzák. A labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya mellett több kiválóság is kitüntetésben részesült.
dec. 21
6:54
Váltás a Loki élén: a fáradt Herczeg szakmai főnök lesz (Infostart)
A DVSC-TEVA hivatalos közleménye szerint Herczeg András nem folytatja a csapat klubmenedzsereként, mivel "elfáradt". Az edző azonban nem távozik a Lokitól, szakmai igazgatóként folytatja munkáját a klubnál.
dec. 21
6:57
Elmaradt az aranyvasárnap (Behaviour)
A magyarok mindössze egy ezüst- és két bronzérmet szereztek a Dubaiban rendezett rövidpályás úszó-világbajnokságon, ez a szereplés elmarad a várakozásoktól. A legkellemesebb meglepetést az 1500 m gyorson harmadikként záró Gyurta Gergő szerezte.
dec. 21
6:59
Moratti egyelőre nem reagál Beníte kirohanására (Behaviour)
Olasz sajtóértesülések szerint biztosra vehető, hogy Massimo Moratti, az Internazionale labdarúgócsapatának elnöke hamarost meneszti a gárda spanyol vezetőedzőjét, Rafael Benítezt. S ezt kizárólag magának köszönheti...
dec. 21
7:01
A bolondos hónap (Behaviour)
Volt az idén téli olimpia, futball-vb, úsz Eb, és annyi, de annyi sztori, balhé meg tragédia, öröm és bánat, hogy a nagyja máris a feledés homályába veszett. Kár érte, de bánkódni nincs miért: a Népszava, miként teszi azt esztendőről esztendőre, az év végén (szó szerint) sorba vesz mindent, mi érdekes volt a sportvilágban. Év végi múltidéző, 12 hónap 12 cikkben. Április, a bolondos hónap.
dec. 21
7:03
Almási nyerte a rapid Eb-t (Behaviour)
Nagyszerű magyar siker született a varsói rapidsakk Európa-bajnokságon. A 13 fordulós, 710 résztvevős svájci rendszerű viadalon Almási Zoltán 10,5 ponttal, veretlenül, hatos holtversenyben végzett az élen, majd a rájátszást is sikerrel zárta, így átvehette a bajnoknak járó trófeát.
dec. 21
7:30
NFL: Favre visszatért, újra megsérült, a Vikings kikapott a Bearstől (She)
Egy mérkőzés kihagyása után Brett Favre újra vállalni tudta a játékot, ám a Minnesota Vikings így is kikapott 40–14-re hazai pályán a Chicago Bearstől a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 15. fordulójának hétfő esti mérkőzésén. Favre számára egyébként már a második negyedben véget ért a találkozó, mivel egy ütközés után beverte a fejét a keményre fagyott talajba.
dec. 21
7:32
NBA: a Dallas megszakította a Miami sorozatát, ismét nyert a Spurs (She)
Megszakadt a Miami 12 mérkőzést számláló győzelmi sorozata, miután az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 56. játéknapján a Dallas Mavericks 98–96-ra nyerni tudott a Heat otthonában. A San Antonio ellenben tovább építi remek szériáját, a Phoenixet megverő Spurs egymás után a kilencedik sikerét ünnepelhette.
dec. 21
7:48
NHL: a Pittsburgh Malkin és Crosby vezérletével egy hatost vágott (She)
Jevgenyij Malkin öt, Sidney Crosby három ponttal járult hozzá a Pittsburgh Penguins 6–1-es győzelméhez a Phoenix Coyotes ellen az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának 72. játéknapján
dec. 21
8:06
NB II: Farkas Krisztián a BKV Előrében szerepel a tavasszal (She)
Ahogy az várható volt, a labdarúgó NB II Nyugati csoportjában szereplő BKV Előrében folytatja pályafutását Farkas Krisztián.
dec. 21
8:24
Kosárlabda: korábbi NBA-edző irányítja Costa Rica válogatottját (She)
A korábban az NBA-ben is edzősködő Rick Pitino irányítja a jövő évtől Costa Rica férfi kosárlabda-válogatottját.
dec. 21
8:27
Eto'o az év afrikai labdarúgója (Metropol)
A kameruni Samuel Eto'ót választották az év afrikai labdarúgójának. Az Internazionale légiósa rekordot jelentő módon negyedszer érdemelte ki az elismerést, ezúttal az elefántcsontparti Didier Drogbát és a ghánai Asamoah Gyant előzte meg a voksoláson.
dec. 21
9:18
MLS: a Galaxy nem akarja kölcsönadni Beckhamet európai csapatnak (She)
David Beckham a napokban elárulta, hogy szívesen játszana Európában az MLS holt idénye alatt, azonban klubja, a Los Angeles Galaxy erről nem akar hallani. Arra viszont van esély, hogy az angol válogatott labdarúgó valamelyik európai klubbal tréningezzen, mint tette azt 2007-ben az Arsenalnál.
dec. 21
9:20
Videó: óriási góllal ért véget az izraeli bajnokság őszi szezonja (She)
Az izraeli labdarúgó-bajnokság utolsó őszi fordulójának egyetlen hétfői mérkőzésén a Maccabi Tel-Aviv 1–0-ra legyőzte idegenben a Hapoel Beer Sevát. A vendégek győztes találata parádésra sikerült, ugyanis a korábbi mali válogatott középpályás, Djibril Sidibé jó 30 méterről bombázott a jobb felső sarokba.
dec. 21
9:21
Herczeg András elfáradt (Behaviour)
A DVSC Futball Szervező Zrt. igazgatótanácsa meghallgatta Herczeg András beszámolóját az elmúlt három év munkájáról, a beszámolót elfogadta, és felkérte a szakembert a folytatásra.
dec. 21
9:36
Juventus: nincs súlyos sérülése a veronai meccset kihagyó Del Pierónak (She)
Jó hír a Juventus labdarúgócsapatának szurkolói számára: a Chievo elleni idegenbeli bajnokit kihagyó Alessandro Del Pierónak nincs súlyos sérülése.
dec. 21
10:12
Labdarúgás: lerabolják a sógorok a mosonmagyaróvári klubot (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség elnökéhez fordul Drescher Ottó, az MTE 1904 elnöke, mert úgy érzi: az ausztriai elszívóerő miatt hasztalanná válhat az utánpótlásképzésük – írja a kisalfold.hu.
dec. 21
10:30
Ökölvívás: Képmutatás lenne doppingteszteket kérni Mosleytól – Roach (She)
Gyakorlatilag eldőlt, hogy 2011. május 7-én a korábban három súlycsoportban is világbajnoki címet szerző Shane Mosley lesz a jelenleg súlycsoportoktól függetlenül a legjobb bokszolónak tartott Manny Pacquiao ellenfele.
dec. 21
10:33
Megműtötték Rossi sérült vállát (Metropol)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájának hétszeres világbajnoka vállműtéten esett át.
dec. 21
10:48
DVSC: Bücs Zsolt és Mező József jövője az új vezetőedzőtől függ (She)
Mint ismeretes, a DVC-TEVA hétfő este bejelentette, hogy Heczeg András nem folytatja a munkát a labdarúgócsapat klubmenedzsereként, hanem mint szakmai igazgató segíti tovább a klubot. Herczeg távozásával további változások is lehetnek az edzői stábban.
dec. 21
10:50
Labdarúgás: a Barca és a Schalke is pályára lép - a keddi program (She)
Kedden Németországban és Spanyolországban is kupamérkőzéseket rendeznek. A Barcelona labdarúgói az Athletic Bilbaót fogadják a Király-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, a Schalke pedig Augsburgba látogat. Németországban egy találkozó dönt a továbbjutásról.
dec. 21
10:51
Alonso: látványos lesz jővőre az F1 (Metropol)
A Ferrari kétszeres világbajnok spanyolja szerint az új szabályokkal végre tényleg több előzés lesz a pályán.
dec. 21
11:24
Videó: egy dísz miatt futballpálya lett az olasz játékos lakásából (She)
Vicces videót készítettek a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő és jelenleg a harmadik helyen álló Villarreal játékosai. A kapus, Diego López, két védő, Gonzalo Rodríguez és Joan Capdevila, illetve a középpályás Santi Cazorla meglátogatja karácsony este csapattársukat, Giuseppe Rossit. Míg az olasz támadó a konyhában szorgoskodik, a spanyol játékosok egy, a karácsonyfáról leeső gömbdísszel…
dec. 21
11:26
Argentína: Maradona szerint Bilardo egy szobor a válogatott mellett (She)
Továbbra is szeretne újból az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lenni Diego Maradona, de amíg Julio Grondona a helyi szövetség elnöke, addig – amint azt leszögezte – ez szóba sem jöhet. A korábbi klasszis beszélt Carlos Bilardóról is, akiről nincs túl jó véleménnyel.
dec. 21
11:42
F1: versenyzői állás karácsonyra és születésnapra D'Ambrosiónak (She)
Mexikó és Venezuela után Belgium is visszatér a Formula–1-be abból a szempontból, hogy 2011-ben a németalföldi országnak is lesz versenyzője az autós gyorsasági sorozat mezőnyében. A Virgin ugyanis bejelentette, hogy a legutóbbi idény második felében pénteki tesztpilótaként bevetett Jérome D'Ambrosio lesz a német Timo Glock csapattársa.
dec. 21
12:00
Atlétika: áprilisban Bécsben fut félmaratonit Haile Gebrselassie (She)
Haile Gebrselassie, a maratoni futás etióp világcsúcstartója április 17-én Bécsben félmaratonin áll rajthoz.
dec. 21
12:02
Ez volt az év: februárban téli olimpia minden mennyiségben - videó (She)
Az NSO Tv évzáró sorozatában hónapról hónapra felelevenítjük a 2010-es esztendő leghangosabb sportsikereit hazánkból és külföldről egyaránt.
dec. 21
12:04
NB I: bolondok napján rendezik a Fradi-Újpest derbit (She)
Az ftc.hu értesülései szerint a Magyar Labdarúgó-szövetség elkészítette az NB I tavaszi idényének menetrendjét. A Ferencváros–Újpest derbit április 1-jén, pénteken rendezik. Az FTC február 25-én kezdi a tavaszi bajnoki szereplést, mégpedig a KTE-Ereco ellen, míg a címvédő DVSC-TEVA a program szerint május 4-én, szerdán látogat majd az Üllői útra.
dec. 21
12:06
Német Kupa: nagy a hó, elmarad a Koblenz-K'Lautern mérkőzés (She)
Az erős éjszakai havazás után nem alkalmas játékra a pálya Koblenzben, így elmarad a TuS Koblenz–Kaiserslautern Német Kupa-nyolcaddöntő.
dec. 21
12:18
Futsal: a Cső-Montage a második helyen végzett a Mitropa-kupán (She)
A második helyen végzett az Üllő FC Cső-Montage a 2010-es Mitropa-kupán Chrudimban.
dec. 21
12:20
Real Madrid: Cristiano Ronaldo játéka kérdéses a Levante ellen (She)
A spanyol Marca értesülései szerint a Real Madrid labdarúgója, Cristiano Ronaldo megfázás miatt kihagyhatja a Levante elleni Király-kupa-nyolcaddöntő első mérkőzését.
dec. 21
12:36
Olaszország: az Arsenalból erősítene a télen a Lazio (She)
A Corriere dello Sport értesülései szerint az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) harmadik helyén álló Lazio a januári átigazolási időszakban szerződtetné az Arsenal dán támadóját, Nicklas Bendtnert.
dec. 21
12:38
Olaszország: elhunyt Enzo Bearzot, a '82-es világbajnok csapat trénere (She)
Kedd hajnalban 83 éves korában elhunyt Enzo Bearzot, az olasz labdarúgó-válogatottat 1982-ben világbajnoki címre vezető szövetségi kapitány.
dec. 21
12:40
Tenisz: Szávay Ágnes edzőt váltott, Köves Gáborral dolgozik tovább (She)
Szávay Ágnes több hetes kihagyás után elkezdte az alapozást a 2011-es idényre. Legmagasabban jegyzett női teniszezőnk közös megegyezéssel szakított eddigi edzőjével, Karl-Heinz Wetterrel, és mostantól Köves Gáborral dolgozik tovább.
dec. 21
12:42
Formula-1: Whitmarsh jobban ért a pilóták nyelvén, mint én - Dennis (She)
Ron Dennis, a McLaren korábbi csapatfőnöke elismerte, hogy utódja, Martin Whitmarsh sokkal könnyebben szót ért a csapat pilótáival, mint ő egykoron, főleg, ha világbajnokokról van szó. Dennis keze alatt Alain Prost és Ayrton Senna, Kimi Räikkönen és Juan Pablo Montoya, illetve Fernando Alonso és Lewis Hamilton között is menthetetlenül megromlott a viszony, míg Whitmarsh eddig kifejezetten jó…
dec. 21
12:54
Tenisz: Nastasét megbírságolták a magyarok és a romák megsértéséért (She)
Megbírságolta a romániai országos diszkriminációellenes tanács Ilie Nastase egykori teniszcsillagot, aki a romákat és magyarokat sértő kijelentéseket tett – adta hírül kedden a romániai magyar sajtó.
dec. 21
12:56
DVSC: a Loki is elkezdte alkalmazni a hidegterápiát játékosainál (She)
A DVSC-TEVA labdarúgócsapata elkezdte alkalmazni játékosainál az ACT – hétköznapi nevén hidegterápia – módszerét, amely nagymértékben fejleszti az állóképességet, illetve segíti a sérülések utáni rehabilitációt.
dec. 21
12:57
Forma-1: belga versenyző a Virginnél (Metropol)
A következő szezonban a belga Jérome D'Ambrosio lesz a német Timo Glock csapattársa a Forma-1-es világbajnoki sorozatban érdekelt Virgin csapatánál.
dec. 21
13:12
Meghalt a világbajnok csapat edzője (Infostart)
Olaszország gyászol. Nyolcvanhárom éves korában Milánóban elhunyt Enzo Bearzot, az 1982-es világbajnokságon diadalmaskodó olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
dec. 21
13:12
Liverpool: Crouch és Wright-Phillips érkezhet januárban (She)
Angol lapértesülések szerint a Liverpool labdarúgócsapata a januári átigazolási időszakban szerződtetné a Manchester City szélsőjét, Shaun Wright-Phillipset, valamint Peter Crouchot a Tottenhamtől.
dec. 21
13:14
Felkészülés: Messi Cristiano Ronaldo ellen az Arsenal stadionjában (She)
Argentína és Portugália február 9-én felkészülési labdarúgó-mérkőzést játszik egymással Londonban, az Arsenal stadionjában.
dec. 21
13:48
Szávaynak új edzője van (Infostart)
Köves Gábor korábbi válogatott játékos irányítja a jövőben a jelenlegi első számú magyar női teniszező, Szávay Ágnes edzéseit.
dec. 21
13:48
Felkészülés: Messiék az Arsenal stadionjában játszanak C. Ronaldóék ellen (She)
Argentína és Portugália február 9-én Londonban, az Arsenal stadionjában játszik egymással felkészülési labdarúgó-mérkőzést.
dec. 21
13:50
Hamburg: Van Nistelrooy nem bánta meg, hogy a HSV-hez igazolt (She)
A Hamburg labdarúgócsapata az őszi szezont követően csak a 9. helyen áll a Bundesligában, 19 ponttal lemaradva a listavezető Dortmundtól, Ruud van Nistelrooy azonban nem bánta meg, hogy idén januárban a német együtteshez szerződött.
dec. 21
13:51
Köves Gábor irányítja Szávay Ágnes felkészülését (Metropol)
Köves Gábor korábbi válogatott játékos irányítja a jövőben a jelenlegi első számú magyar női teniszező, Szávay Ágnes edzéseit.
dec. 21
13:52
Videó: fantasztikus elkapások és hatalmas visszahordások az NFL-ből (She)
A hétvégén rendezték a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 15. körét. A nézők sok izgalmas és eseményben gazdag mérkőzést láthattak, amelyek közül többek közt kiemelkedett a Chicago Bears minnesotai vendégjátéka, az Indianapolis Colts–Jacksonville Jaguars, vagy éppen a New England Patriots–Green Bay Packers rangadó. Tekintse meg a forduló legjobb pillanatait a kilencvennyolc yardos…
dec. 21
14:06
Chelsea: Modric lehet a klub első számú célpontja januárban (She)
Angol lapértesülések szerint a Chelsea a januári átigazolási időszakban szerződtetné a Tottenham labdarúgóját, a horvát Luka Modricot.

Keresés