2010. december 20. hétfő

dec. 20
0:00
Jégkorong: kikapott a lengyelektől, így nem jutott fel a juniorválogatott (She)
A csíkszeredai U20-as divízió 2-es jégkorong-világbajnokságon a magyar válogatott vereséget szenvedett a sorsdöntő utolsó mérkőzésén. Bob Dever csapatát Lengyelország győzte le 9–6-ra, ezzel vasárnapi riválisunk jutott fel a divízió 1-be.
dec. 20
0:04
Portugália: a Porto dél-amerikai gólokkal győzött idegenben (She)
A listavezető Porto 3–0-ra nyert idegenben a Pacos Ferreira ellen a portugál labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában, így visszaállította nyolcpontos előnyét a szombaton nyerő Benficával szemben.
dec. 20
0:18
Férfi kézilabda: botlott a Kiel, a Ciudad Real megverte a Barcát (She)
A Kiel hazai pályán meglepetésre csak 26–26-os döntetlent játszott a Gummersbachhal a német férfi kézilabda-bajnokság 16. fordulójában.
dec. 20
5:27
Gyurta ezüsttel mentette meg a becsületünket (Behaviour)
Nem sokon múlt, hogy tegnap is folytatódjon a magyar úszóválogatott vesszőfutása a Dubajban rendezett rövidpályás világbajnokságon.
dec. 20
6:39
Egy hónap a világbajnokok jegyében (Behaviour)
Volt az idén téli olimpia, futball-vb, Afrika Kupa, és annyi, de annyi sztori, balhé meg tragédia, öröm és bánat, hogy a nagyja máris a feledés homályába veszett. Kár érte, de bánkódni nincs miért: a Népszava, miként teszi azt esztendőről esztendőre, az év végén (szó szerint) sorba vesz mindent, mi érdekes volt a sportvilágban. Év végi múltidéző, 12 hónap 12 cikkben. A március például a…
dec. 20
6:41
Példátlan módon elcsalták Bernard Hopkins győzelmét (Behaviour)
Quebecben minden készen állt arra, hogy a profi ökölvívás élő legendáját, a 46 éves Bernard Hopkinst (51-5-2, 32 KO) elveressék a helyi kedvenc, a WBC félnehézsúlyú világbajnokával, Jean Pascallal (26-1-1, 16 KO). Eleinte úgy nézett ki, Pascalnak semmilyen külső segítségre nem lesz szüksége: az első három menetben kétszer is leütötte Hopkinst - az öreg 16 éve volt földön utoljára -, és úgy nézett…
dec. 20
6:43
Szalai és Dzsudzsák is betalált (Behaviour)
Két magyar válogatott labdarúgó is remek teljesítményt nyújtott a hétvégén: Szalai Ádám góllal és gólpasszal segítette győzelemhez a Mainz csapatát, Dzsudzsák Balázs pedig 100. holland bajnokiját ünnepelte góllal a PSV Eindhovenben.
dec. 20
6:57
Fantasztikus norvég négyes, németek várnak a magyarokra (Behaviour)
Norvégia válogatottja 25-20-ra nyert Svédország ellen a női kézilabda Európa-bajnokság döntőjében, és megszakítás nélkül negyedszer bizonyult a kontinens legjobbjának. A fantasztikus sikersorozatot a 2008-as pekingi olimpia aranyérmével egészítette ki az idei Eb társrendezője. Vasárnap az is eldőlt, hogy a magyarok Németországgal találkoznak a világbajnoki selejtezőben.
dec. 20
7:12
NFL: kikapott a Steelers a Jetstől, a Patriots a Packerst is megverte (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 15. fordulójának vasárnapi mérkőzései közül korábban még négy eredményt nem közöltünk. A New York Jets rangadót nyert Pittsburghben, a New England a Green Bay ellen szerezte meg szezonbeli 12. sikerét, győzött az Oakland és az Atlanta is.
dec. 20
7:48
Az Inter elnöke lehűtötte Benítezt (Infostart)
Nem örült Massimo Moratti klubelnök annak, hogy az Inter vezetőedzője erősítéseket sürgetett a labdarúgó-klubvilágbajnokság megnyerése után.
dec. 20
7:48
NHL: nyolc zakó után nyert a Capitals, hétgólos dráma Detroitban (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 71. játéknapján nyolc meccse tartó nyeretlenségi sorozatot tört meg az Ottawát idegenben legyőző Washington Capitals. A Nyugati főcsoport rangadóján a második helyen álló Dallas hosszabbítás után győzött 4–3-ra a főcsoportot vezető Detroit otthonában.
dec. 20
7:48
Erdei Zsolttal beszélgettünk (Blikk)
Érdeklődve figyelte a Bokszvilágtanács (WBC) félnehézsúlyú vb-övéért összecsapó kanadai Jean Pascal és az amerikai Bernard Hopkins meccsét Erdei Zsolt. A korábbi világbajnok profi ökölvívó már lehetséges ellenfeleit méregette.
dec. 20
8:06
Brazília: a Gremio elnöke bejelentette, szerződtetnék Ronaldinhót (She)
Korábban is megjelentek már különböző találgatások azzal kapcsolatban, hogy Ronaldinho az AC Milantól hazatérhet Brazíliába – Paulo Odone, a brazil Gremio elnöke azóta hivatalosan is bejelentette, szeretnék szerződtetni a 30 éves válogatott támadót.
dec. 20
8:08
DVSC: Herczeg András az MLSZ-től is csábító ajánlatot kapott (She)
A hivatalos verzió szerint ma összeül a DVSC-TEVA igazgatótanácsa, és meghallgatja Herczeg András beszámolóját. Ezen az értekezleten dől el, hogy a Debrecen történetének legeredményesebb edzője meghosszabbítja- e a december végén lejáró szerződését. A Nemzeti Sport úgy tudja, a szakember a Magyar Labdarúgó-szövetségtől is kapott ajánlatot.
dec. 20
8:27
Sebastian Vettel az év német sportolója (Behaviour)
Újabb győzelmet aratott vasárnap az újdonsült Forma 1-es világbajnok, Sebastian Vettel, hiszen ő lett az év német sportolója. A száguldó cirkusz történetének legfiatalabb világbajnoka fölényesen utasította maga mögé a többi német élsportolót.
dec. 20
9:00
Pimasz góllal győzött a Real Madrid - videó (Infostart)
A Real Madrid emberhátrányban játszva 1-0-ra nyert a Sevilla ellen a spanyol bajnokság 16. fordulójában.
dec. 20
9:00
Feyenoord: Simont tovább tesztelnék, Ománba utazhat a csapattal (She)
Mint ismeretes, az Újpest 19 éves labdarúgója, Simon Krisztián a múlt héten a holland Feyenoordnál járt próbajátékon. Internetes források szerint a rotterdami klub ománi edzőtáborába is elvinné a támadót.
dec. 20
9:36
Jégkorong: harmadik helyen végzett a hazai tornán a serdülőválogatott (She)
A magyar U16-os jégkorong-válogatott harmadik helyen végzett a Jégpalotában rendezett Héraklész Négy Nemzet Tornán.
dec. 20
9:54
La Liga: Aguirre örül, hogy Pintért favorizálta Edmílsonnal szemben (She)
Javier Aguirre, a Zaragoza vezetőedzője elégedetten nyilatkozott magyar légiósa, Pintér Ádám teljesítményéről az Osasuna ellen gól nélküli döntetlennel zárult bajnoki mérkőzés után. Pintér végig a pályán volt a találkozón.
dec. 20
10:12
Jégkorong: a harmadik helyen végzett a hazai tornán a serdülőválogatott (She)
A magyar U16-os jégkorong-válogatott harmadik helyen végzett a Jégpalotában rendezett Héraklész Négy Nemzet Tornán.
dec. 20
10:14
DVSC: Czvitkovics Péter szerint a holland bajnokság feküdne neki (She)
Az őszi szezon lezárása alkalmából az egyik helyi internetes portál, a dehir.hu hosszú interjút közölt Czvitkovics Péterrel, a bajnoki címvédő DVSC-TEVA csapatkapitányával.
dec. 20
10:30
La Liga: Aguirre örül, hogy Pintér mellett döntött Edmílsonnal szemben (She)
Javier Aguirre, a Zaragoza vezetőedzője elégedetten nyilatkozott magyar légiósa, Pintér Ádám teljesítményéről az Osasuna ellen gól nélküli döntetlennel végződő bajnoki mérkőzés után. Pintér végig a pályán volt a találkozón.
dec. 20
10:32
Biliárd: Fehér Ádám nyerte meg a háromfalas karambol ob-t (She)
Fehér Ádám nyerte meg vasárnap a háromfalas karambol biliárd országos bajnokságot, amelyet a sportág fellegvárának számító budapesti Gold Biliárdszalonban rendeztek meg.
dec. 20
10:48
Kolumbia: az Once Caldas története negyedik bajnoki címét szerezte (She)
Az Once Caldas története során negyedszer ünnepelhetett bajnoki címet, miután a kolumbiai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Finalización) döntőjének visszavágóján 3–1-re legyőzte a Deportes Tolimát, és ezzel összesítésben 4–3-ra jobbnak bizonyult riválisánál.
dec. 20
11:06
Almási Zoltán nyerte a rapidsakk Eb-t (Infostart)
Almási Zoltán sikerével ért véget a Varsóban rendezett rapidsakk Európa-bajnokság.
dec. 20
11:06
Németország: Riesch, Vettel és a futballválogatott lett az év legjobbja (She)
A vancouveri téli olimpián kétszeres aranyérmes alpesi síző Maria Riesch, a Formula–1-ben diadalmaskodó Sebastian Vettel és a nyári dél-afrikai világbajnokságon bronzérmes labdarúgó-válogatott lett a 2010-es esztendő legjobbja Németországban.
dec. 20
11:24
Női asztalitenisz: Tóth Tiborral erősíti a szakmai munkát az Orosháza (She)
Az extraligás ASE Orosháza női asztalitenisz-csapata a szakmai munka erősítése érdekében szerződtette Tóth Tibor edzőt.
dec. 20
12:00
Újpest: Mészöly játékban többet vár Rajczitól és Tiszától (She)
Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője klubja hivatalos honlapjának adott értékelésében elmondta, véleménye szerint csapata elfogadható mennyiségű gólt szerzett az ősszel, azonban Rajczi Pétertől és Tisza Tibortól még többet vár a jövőben.
dec. 20
12:03
Bundesliga: ki érheti utol a Dortmundot? (Metropol)
Meglepetésekben nem volt hiány a német első osztályú labdarúgó-bajnokság őszi évadjában: váratlan jó szereplése nyomán néhány közép- vagy kiscsapatként elkönyvelt gárda az élbolyban várhatja a januári folytatást, míg több nagy nevű egyesület csak a tabella második felében szerénykedik 17 forduló után.
dec. 20
12:18
Ez volt az év: tombolt a futsal-láz januárban - videó (She)
Az NSO Tv évzáró sorozatában hónapról-hónapra felelevenítjük a 2010-es esztendő leghangosabb sportsikereit hazánkból és külföldről egyaránt.
dec. 20
12:20
Németország: egymillió euróért kelt el Joachim Löw pulóvere (She)
Egymillió euróért (273 millió forint) kelt el egy jótékonysági árverésen az a pulóver, amelyet Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya viselt az idei dél-afrikai világbajnokságon.
dec. 20
12:54
Internazionale: a La Gazzetta dello Sport szerint menesztik Benítezt (She)
A La Gazzetta dello Sport hétfői száma tényként közli, hogy Massimo Moratti, az Internazionale elnöke úgy döntött, meneszti Rafa Benítezt, a fekete-kékek vezetőedzőjét.
dec. 20
13:33
Hógolyózás miatt szakadt félbe a focimeccs (Metropol)
A belga bajnokság legutóbbi, hétvégi fordulójában a Club Brugge - Anderlecht mérkőzésen a szurkolók is kivették részüket a játékból.
dec. 20
13:48
London 2012: „Lochte nyolc számban is aranyérmet szerezhet” (She)
Hat arany- és egy ezüstéremmel zárta a Dubaiban vasárnap véget ért rövid pályás úszó-világbajnokságot az amerikai Ryan Lochte, aki a szakértők szerint a 2012-es londoni olimpián megismételheti honfitársa, Michael Phelps ötkarikás rekordját.
dec. 20
13:50
Hollandia: „Dzsudzsák abszolút sztár”, bekerült a szezon csapatába (She)
A goal.com labdarúgó-szakportál minden esztendő végén több nyugat-európai országban megválasztja az őszi szezon csapatát. Hollandiában bekerült a legjobbak közé a PSV szélsője, Dzsudzsák Balázs, akit az Eredivise abszolút sztárjaként jellemeznek.
dec. 20
14:06
Férfi vízilabda LEN-kupa: nehéz ellenfeleket kapott a Honvéd és az FTC (She)
Nem a legkönnyebb ellenfelek jutottak a magyar csapatoknak a férfi vízilabda LEN-kupa negyeddöntőjében, a Luxemburgban elkészített sorsoláson az FTC az olasz Savonát, míg a Honvéd az előző körben a Florentiát búcsúztató nagyváradiakat kapta.
dec. 20
14:08
Labdarúgás: igazolt futballista lett a Tour-győztes spanyol kerékpáros (She)
A harmadosztályban szereplő Coruxo FC-ben mutatkozott be a hétvégén igazolt labdarúgóként Óscar Pereiro Sío, a 2006-os Tour de France országúti kerékpáros körverseny spanyol győztese.
dec. 20
14:24
Dzsudzsák az ősz válogatottjában (Infostart)
Dzsudzsák Balázst, a PSV Eindhoven légiósát is beválasztotta a holland labdarúgó-bajnokság őszi szezonjának legjobb tizenegyébe a goal.com nevű szakportál.
dec. 20
14:24
Női kézilabda: két brazil válogatott Siófokon, új sportközpont épül a városban (She)
A női kézilabda NB I-ben szereplő Siófok KC zöld utat kapott a helyi önkormányzattól, így a sportcentrum helyén új sportközpontot építhet egy új sportcsarnokkal. A klub a játékospiacon is aktív, a téli szünetet kihasználva alaposan megerősítette játékoskeretét, hisz két brazil válogatott – Pinheiro, Anastácio – kézilabdázót is szerződtettek.
dec. 20
14:27
Erős riválist kaptak a magyar pólósok a LEN Kupában (Metropol)
Igen erős ellenfeleket kaptak a legjobb nyolc között a magyar vízilabdacsapatok a férfi LEN Kupában: a Ferencváros az olasz Savonával, a Honvéd pedig a több magyar játékost is foglalkoztató román bajnokkal, az Oradeával csap össze a negyeddöntőben.
dec. 20
14:42
Kézilabda: újabb válogatott jöhet Siófokra, új sportközpont épül (She)
A női kézilabda NB I-ben szereplő Siófok KC zöld utat kapott a helyi önkormányzattól, így a sportcentrum helyén új sportközpontot építhet új sportcsarnokkal. A klub a játékospiacon is aktív, Fodor János tulajdonos elmondása szerint közel a megegyezés egy újabb, az Európa-bajnokságon is látott válogatott kézilabdázóval.
dec. 20
14:44
Videoton: kész a felkészülési program, január 10-én indul újra a munka (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint elkészült a napra pontos felkészülési menetrend. A terv szerint január 9-én este kell visszaérkezni a külföldieknek Székesfehérvárra, és másnap, január 10-én, hétfőn kezdődnek az edzések.
dec. 20
14:46
Blog: Juhász Roland szilveszteri karácsony elé néz a családdal (She)
Újabb írással jelentkezett blogjában Juhász Roland. A magyar válogatott kitűnő labdarúgója mostani bejegyzésében arról ír, hogy számára és a nagyobb család számára csak szilveszterkor érkezik el a karácsony, mert 26-án és 29-én is játszanak a belga bajnokságban.
dec. 20
15:00
Németország: A Nationalelf nyeri a következő Eb-t vagy vb-t - Löw (She)
Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a Nationalelf jó eséllyel pályázik rá, hogy megnyerje a 2012-es Európa-bajnokságot vagy a 2014-es világbajnokságot.
dec. 20
15:02
Milan: megegyeztek a Sampdoriával, Cassano hamarosan aláír (She)
A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint megszületett a megegyezés az AC Milan és a Sampdoria között Antonio Cassano ügyében, így az olasz válogatott támadó a piros-feketéknél folytatja pályafutását.
dec. 20
15:04
DVSC: Szima Gábor szerint Herczeg András jövője a saját kezében van (She)
Szima Gábor, a labdarúgó NB I-ben szereplő Debrecen elnöke szerint Herczeg András klubmenedzser jövője a saját kezében van.
dec. 20
15:06
DVSC: Kabáték pénzbüntetést kapnak, ahogy Adamo Coulibaly is (She)
Szima Gábor, a DVSC labdarúgócsapatának tulajdonosa a klub hivatalos honlapjának elmondta, a Harkivban fegyelmi vétséget elkövető Kabát Péter, Laczkó Zsolt és Szakály Péter trió pénzbüntetést kap, ahogy a múlt héten egy francia lapnak távozási szándékáról nyilatkozó támadó, Adamo Coulibaly is.
dec. 20
15:36
Játékossors: Beckham szem előtt akar lenni, ezért Európába jönne (She)
Az Európába költözéstől korábban határozottan elzárkózó David Beckham meggondolta magát, és szívesen töltené az öreg kontinensen az MLS holt idényét. Az angol válogatottba visszavágyó középpályás azonban kizártnak tartja, hogy megint a Milanban játsszon.
dec. 20
15:54
Barcelona: Bojan Krkic 2015-ig hosszabbított a katalánokkal (She)
Bojan Krkic, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona fiatal játékosa 2015-ig meghosszabbította szerződését a katalán klubbal.
dec. 20
15:56
Tenisz: Andy Murray jövőre is Corretjával folytatja a felkészülést (She)
Jövőre is Alex Corretját alkalmazza trénerként Andy Murray, a férfi teniszezők világranglistájának negyedik helyezettje.

Keresés