2010. december 23. csütörtök

dec. 23
0:00
Király-kupa: Real Madrid-gála C. Ronaldo és Benzema triplájával (She)
A Real Madrid hazai pályán 8–0-ra nyert a Levante ellen a labdarúgó spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, így gyakorlatilag bejutott a negyeddöntőbe. A „blancóknál” Cristiano Ronaldo és Karim Benzema is triplázott.
dec. 23
0:54
Férfi kosárlabda Euroliga: a Valencia is bejutott a 16 közé (She)
A férfi kosárlabda Euroligában szerdán befejeződtek a D-csoport küzdelmei. A Valencia Dusko Szavanovics utolsó másodpercben eleresztett hárompontosával 78–77-re nyert az Union Olimpja ellen, ezzel a csoport negyedik helyén végezve bejutott a legjobb 16 közé.
dec. 23
1:30
Atlético Madrid: Simao távozik, a Besiktasban folytatja pályafutását (She)
Simao Sabrosa elhagyja az Atlético Madrid labdarúgócsapatát, és a török Besiktasban folytatja pályafutását – adta hírül szerda este a madridi klub honlapja.
dec. 23
6:57
Profi tréner, amatőr körülmények között (Behaviour)
Hétfő este a debreceni labdarúgócsapatot irányító igazgatótanács ülésén Herczeg András klubmenedzser bejelentette, hogy nem kívánja meghosszabbítani december 31-én lejáró szerződését, és elbúcsúzik a felnőtt együttestől. A klubot nem hagyja el, szakmai igazgatóként dolgozik tovább.
dec. 23
6:59
Tóth Tímea szakított Németh Andrással (Behaviour)
Tóth Tímea bejelentette, hogy elhagyja a Vác női kézilabda-csapatát, és másik klubot keres magának.
dec. 23
7:01
Egy hónap a vb jegyében (Behaviour)
Volt az idén téli olimpia, futball-vb, Afrika Kupa, és annyi, de annyi sztori, balhé meg tragédia, öröm és bánat, hogy a nagyja máris a feledés homályába veszett. Kár érte, de bánkódni nincs miért: a Népszava, miként teszi azt esztendőről esztendőre, az év végén (szó szerint) sorba vesz mindent, mi érdekes volt a sportvilágban. Év végi múltidéző, 12 hónap 12 cikkben. Június a vb és a magyar…
dec. 23
7:03
Jótékony Federer és Nadalt (Behaviour)
Zürichben, a kor két legjobb teniszezője egy jótékonysági meccsen csapott össze kedden: a svájci Roger Federer ezúttal legyőzte a világelső spanyol Rafael Nadalt.
dec. 23
7:05
Külföldi nagyüzem, magyar lazítás (Behaviour)
Az ünnepek alatt sincs megállás a sportvilágban, a legjobbak csak éppen belekóstolnak a karácsonyi finomságokba, és folytatják a stadionfüggő vagy otthon ülő sportrajongók szórakoztatását.
dec. 23
7:12
Anglia: Grófot szabadlistára tehetik a Notts Countynál - sajtóhír (She)
Nem biztos a helyzete az angol harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban (League One) szereplő Notts County magyar kapusának, Gróf Dávidnak.
dec. 23
7:30
NHL: kilencgólos csatában nyert a Detroit, kiütéses Penguins-siker (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság 73. játéknapján négy mérkőzést rendeztek, mindegyik találkozón hazai siker született. A Detroit hosszabbítás után 5–4-re nyert a Vancouver ellen, viszont legalább négy hétre elveszítette a találkozón kéztörést szenvedő Pavel Dacjukot. A Pittsburgh a Florida, a Chicago a Nashville ellen győzött könnyedén.
dec. 23
7:48
NBA: a San Antonio és a Boston is folytatta nagy menetelését (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 58. játéknapján folytatta menetelését a liga két legjobb mérleggel rendelkező csapata. A San Antonio a Denver ellen gyűjtötte be zsinórban a tizedik sikerét, és ezzel továbbra is vezeti a ligát, míg a keleti első Boston négy ponttal megverte a Philadelphiát, ezzel egymás után a 14. győzelmét könyvelhette el.
dec. 23
7:50
Hollandia: Horváth Gábort is beszavazhatják az ősz csapatába (She)
Az egyik internetes futballportál, a goal.com holland nyelvű kiadása őszi szezonzárásként megszavaztatja olvasóit, hogy melyik poszton kit állítanának az ősz válogatottjába.
dec. 23
8:24
Manchester United: a katari király veheti meg a klubot a Glazerektől (She)
A Manchester United egyik ügyvezetője, Michael Edelton egy nyilatkozatában elmondta, a Glazer család nem titkolt szándéka, hogy előbb-utóbb túl adjanak a klubon. Az egyik vevőjelölt a katari uralkodó, Hamad bin Halifa al-Tani sejk.
dec. 23
8:26
Fogadási botrány: az NNI megkezdi a nyomozást a DVSC ügyében (She)
Noha a DVSC labdarúgócsapatától várt írásos jelentés nem érkezett meg a Nemzeti Nyomozó Irodához (NNI), az NNI munkatársai az Magyar Labdarúgó-szövetség közlése, valamint a sajtóban megjelent beszámolók alapján megkezdték a vizsgálatot a Sampdoria elleni El-mérkőzés előtt történt csalási kísérlettel kapcsolatban.
dec. 23
8:45
Dzsudzsák ismét gólt lőtt, negyeddöntős a PSV (Metropol)
Újabb gólt szerzett Dzsudzsák Balázs, a PSV Eindhoven magyar labdarúgója: a válogatott szélső a Bodor Boldizsárral felálló Roda otthonában talált be a Holland Kupa nyolcaddöntőjének szerdai összecsapásán.
dec. 23
9:18
Atlético: Forlán bokája megsérült az Espanyol elleni kupameccsen (She)
Diego Forlán bokasérülést szenvedett csapata, az Atlético Madrid tegnapi kupamérkőzésén.
dec. 23
9:20
Formula-1: Michael Schumacher 2011-ben futamgyőzelmeket akar (She)
Michael Schumacher úgy véli, hogy a következő Formula–1-es szezonban néhány alkalommal versenyben lehet a futamgyőzelemért csapatával, a Mercedesszel.
dec. 23
9:36
Nyolc góllal búcsúzott a Real Madrid - videó (Infostart)
A Real Madrid hazai pályán 8-0-ra győzött a Levante ellen a labdarúgó spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, így gyakorlatilag bejutott a negyeddöntőbe.
dec. 23
10:12
Profi ökölvívás: a korábbi bajnok szerint Erdei nem vonz elég nézőt (She)
Az egyik internetes bokszmagazin a napokban interjút készített a WBC korábbi félnehézsúlyú világbajnokával, Adrian Diaconuval. A romániai születésű, jelenleg Kanadában élő bunyós Chris Henryt és Tavoris Cloudot jelölte meg, mint jövőbeli potenciális ellenfeleit, és Erdei Zsoltról is beszélt, akiről azt mondta, egy ellene vívott meccs nem hoz elég nézőt.
dec. 23
10:14
Spanyolország: a pápa februárban fogadja a világbajnok csapatot (She)
Jövő februárban fogadja a pápa az idei dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon aranyérmet nyerő spanyol válogatottat.
dec. 23
10:16
Videó: remek érzékkel előzte meg a védőket a volt Honvéd-csatár (She)
Benjamin is gólt lőtt szerdán a francia labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában. A volt Honvéd-csatár, aki jelenleg a Valenciennes alkalmazásában áll, a Toulouse ellen szerzett gólt, amivel kiegyenlítette csapata hátrányát.
dec. 23
10:18
Újpest: Kovács Zoltán sportigazgató szerint a Videoton a jó példa (She)
A labdarúgó NB I-ben 11. helyen álló Újpest FC sportigazgatója, Kovács Zoltán a klub hivatalos honlapján értékelte a csapat őszi szezonját, az új játékosokat és kitért a klub gazdasági helyzetére is.
dec. 23
10:20
Profi ökölvívás: hivatalos, hogy Mosley és Pacquiao májusban összecsap (She)
Hivatalosan is bejelentették, hogy május 7-én Shane Mosley ellen lép legközelebb ringbe a világ legjobb bokszolójának tartott Manny Pacquiao.
dec. 23
10:30
Videó: gólt szerzett a francia élvonalban a volt Honvéd-játékos (She)
Benjamin is gólt szerzett szerdán a francia labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában. A volt Honvéd-csatár, aki jelenleg a Valenciennes alkalmazásában áll, a Toulouse ellen szerzett gólt, amivel kiegyenlítette csapata hátrányát.
dec. 23
10:32
Bundesliga: januártól háromdimenziós közvetítések is lesznek (She)
A tavaszi szezontól háromdimenziós tv-közvetítéseket is kínál a Bundesliga élvonalából a Német Labdarúgóliga (DFL).
dec. 23
10:34
Inter: Még legalább negyvenéves koromig játszani akarok - J. Zanetti (She)
Javier Zanetti, az Inter 37 éves csapatkapitánya úgy nyilatkozott, legalább negyvenéves koráig szeretne futballozni, és csak utána gondolkodik el a visszavonuláson.
dec. 23
10:48
Ronaldinho visszamegy Brazíliába (Infostart)
A Gremio elnöke, Paulo Odone a klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy megegyezett a Milan brazil játékmesterével, Ronaldinhóval, így az aranylabdás brazil zseni visszatér hazájába.
dec. 23
10:48
Női kézilabda: Vácon csökkenttették volna Tóth Tímea fizetését (She)
Ahogy arról tegnap beszámoltunk, Tóth Tímea elhagyja a Vác női kézilabdacsapatát. Az együttes szakvezetője, Németh András a Nemzeti Sportnak elmondta, a pénzhiány miatt csökkenteni akarták az elmúlt időszakban gyengébben teljesítő átlövő fizetését, és ez hozzájárult a szakításhoz.
dec. 23
10:50
Alemannia Aachen: Stieber vezeti a Bundesliga 2. kanadai táblázatát (She)
Stieber Zoltán, az Alemannia Aachen magyar támadója az őszi idény lezárultával vezeti a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság, a Bundesliga 2. kanadai táblázatát.
dec. 23
10:52
Argentína: Falcioni a Boca Juniors új vezetőedzője - hivatalos (She)
Julio César Falcionit nevezték ki szerda este az argentin labdarúgó-bajnokságban szereplő Boca Juniors vezetőedzőjének. Az 54 éves szakember az egy hónapja távozó Claudio Borghit váltotta a kispadon.
dec. 23
10:54
Belgium: az élvonalból a másodosztályba kerülhet az exkaposvári légiós (She)
Ahogy az már korábban is szinte biztosra vehető volt, januárban távozik a belga első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Cercle Bruges-től a 2009 nyarán Kaposvárról igazolt montenegrói csatár, Bojan Bozsovics.
dec. 23
11:24
Női kézilabda MK: elsőként a Vác jutott be a negyeddöntőbe (She)
Elsőként a Syma-Váci NKSE jutott be a női kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjébe, miután idegenben legyőzte a Kiskunhalast.
dec. 23
11:42
Inter: Legalább negyvenéves koromig játszani akarok - J. Zanetti (She)
Javier Zanetti, az Inter 37 éves csapatkapitánya úgy nyilatkozott, legalább negyvenéves koráig szeretne futballozni, és csak utána gondolkodik el a visszavonuláson.
dec. 23
12:00
Teremfutball: Prukner az Újpestet, Mészöly a Fradit húzta ki - fotó (She)
Ahogy beszámoltunk róla, tegnap elkészítették a januárban rendezendő teremfutball-bajnokság sorsolását.
dec. 23
12:18
Bulgária: három évvel idősebb a Levszki, mint a vezetők gondolták (She)
A tervezettnél korábban, már jövőre centenáriumát ünnepelheti a Levszki Szófia, miután a bolgár labdarúgóklub illetékesei felfedezték, hogy az egyesület három évvel korábban alakult, mint azt eddig gondolták.
dec. 23
12:20
Tenisz: csökkentették a doppingszerrel utazó játékos eltiltását (She)
Már a jövő héten visszatérhet a pályára Wayne Odesnik amerikai teniszező, mivel kétéves eltiltását egyévesre csökkentette a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF).
dec. 23
12:22
Uruguay: félmillió dollárt emeltek le a kapitány számlájáról (She)
Körülbelül 500 ezer dollárral rövidítették meg Oscar Tabárezt, a világbajnoki negyedik uruguayi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát úgy, hogy rendszeresen loptak a bankszámlájáról.
dec. 23
12:36
NBA: Michael Jordan bejelentette, Brown távozik a kispadról (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Charlotte Bobcats tulajdonosa, Michael Jordan bejelentette, hogy a csapat gyenge szereplése miatt Larry Brown edző távozik, helyette pedig Paul Silas folytatja a munkát ideiglenesen.
dec. 23
12:54
Vívás: Somlai és Solti felügyeli a válogatottak felkészülését (She)
Mint ismeretes, múlt héten nem nevezett ki kapitányt a Magyar Vívószövetség elnöksége a kardozók és tőrözők élére, január 10-i határidővel viszont pályázatot írt ki a posztokra. Addig több szakember együttműködve felügyeli a felkészülést.
dec. 23
13:12
Edzősors: Szpisljak felnőttcsapat vezetőedzőjeként dolgozna (She)
Ma végleg elköltözik Debrecenből és visszatér Angliába Zoran Szpisljak, aki Herczeg András segítőjeként három évig dolgozott a DVSC-TEVA-nál.
dec. 23
13:30
Bölöni lehet a Debrecen edzője (Infostart)
Keresik Herczeg András utódját a Debrecen labdarúgó-csapatának vezetői. Elképzelhető, hogy Bölöni László veszi át az együttes irányítását.
dec. 23
13:30
Inter: Benítez már nem a milánóiak edzője - hivatalos (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Internazionale menesztette a csapat vezetőedzőjét, Rafa Benítezt.
dec. 23
13:32
Az Inter elküldte Benítezt (Infostart)
Az Inter labdarúgó-csapatának vezetősége hivatalosan is menesztette Rafael Benítezt, az együttes spanyol vezetőedzőjét. A szakvezető fél évet töltött a kék-feketéknél.
dec. 23
13:32
Férfi vízilabda: februárban Miskolcon rendezik meg a Volvo-kupát (She)
A Magyar Vízilabda-szövetség tájékoztatása szerint az 5. Volvo-kupát Debrecen, Kecskemét, Eger és Hódmezővásárhely után Miskolcon rendezik meg.
dec. 23
13:34
Serie A: keretszűkítés Bresciában, Feczesin kölcsönbe mehet (She)
A Bresciaoggi.it információi szerint keretet szűkít az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Brescia, és a csapat több játékosa is más klubokhoz kerülhet, így Feczesin Róbert is.
dec. 23
13:36
Újpest: Simon megfelelt a próbajátékon, kell a Feyenoordnak (She)
Mint ismeretes, az Újpest 19 éves támadója, Simon Krisztián a múlt héten a Feyenoordnál járt próbajátékon, és miután a rotterdami vezetők elégedettek a teljesítményével, fél évre szeretnék kölcsönvenni. A Nemzeti Sport Online információi szerint a két klub szóban már megegyezett a kölcsönadásról, a támadó január 7-án elutazik a rotterdamiakkal a csapat ománi túrájára, és ezután kerülhet sor a…
dec. 23
13:48
Ferencváros: Nagy Patrik távozott, Fitos László is csapatot keres (She)
A Nemzeti Sport már korábban beszámolt róla, hogy Nagy Patrik és Fitos László távozik az Üllői útról, és ezt a két labdarúgó menedzsere, Vörösbaranyi József is megerősítette.
dec. 23
13:51
Benítezt lapátra tették az Internél (Metropol)
Az olasz Internazionale labdarúgócsapatának vezetősége csütörtökön közös megegyezéssel szerződést bontott Rafael Benítez vezetőedzővel. Az 50 éves szakember a nyáron az FC Liverpooltól érkezett a Real Madridhoz távozó portugál José Mourinho helyére.
dec. 23
14:24
Manchester Utd.: Nani szerint továbbra is a Chelsea a fő riválisuk (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) listavezető Manchester United labdarúgója, Nani véleménye szerint a fő riválisuk továbbra is a Chelsea annak ellenére, hogy a londoniak csak negyedikek a tabellán.
dec. 23
14:42
MU: Michael Owen reméli, beverekedheti magát a kezdőcsapatba (She)
A Manchester United labdarúgója, Michael Owen angol újságíróknak adott interjújában elmondta, hogy sérülése immár a múlté, és reméli, pályára léphet a Unitedban a következő hetekben.

Keresés