2010. december 8. szerda

dec. 8
6:48
Dzsudzsák Balázs az év labdarúgója (Behaviour)
A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden évben megszavazzák, kik sportágukban az év legjobbjai. A tavalyi győztesek közül 46 sportoló védte meg címét. A 2010-ben is elsőként végzett a sakkozó Polgár Judit, aki 15-ször végzett az élen, a férfiaknál pedig a sífutó Tagscherer Zoltán, aki tizenharmadszor nyert.
dec. 8
6:51
Mexikó: befejezi pályafutását a válogatott gólzsákja, Jared Borgetti (She)
Visszavonul minden idők legeredményesebb mexikói válogatott futballistája: a 37 esztendős Jared Borgetti 46 gólt szerzett a nemzeti tizenegy játékosaként.
dec. 8
7:06
Drágák lesznek a jegyek a londoni játékokra (Behaviour)
A Magyar Olimpiai Bizottság tegnap sajtótájékoztatót tartott arról, hogy hivatalos utazási irodáján, a Pegazus Sport Tours-on keresztül miként juthatnak ki a szurkolók a 2012-es, londoni nyári játékokra. Az eseményen elhangzott: az iroda 30 ezer jegyet igényelt, s az ötkarikás csomagjaival mintegy két-háromezer drukkernek kínál londoni szurkolási lehetőséget.
dec. 8
7:08
Repülőrajt Lillehammerben (Behaviour)
A magyar női kézilabda-válogatott első mérkőzésén 28-19-re nyert Szlovénia csapata ellen a norvég-dán közös rendezésű Európa-bajnokságon. Mátéfi Eszter szövetségi kapitány együttese ezzel a sikerrel óriási lépést tett a középdöntőbe jutás felé.
dec. 8
8:39
Videoton: a Sporting CP és a Marseille is érdeklődik Alves iránt (She)
A Nemzeti Sport értesülései szerint a portugál Sporting CP és a francia bajnoki címvédő Olympique Marseille játékosmegfigyelői is figyelemmel kísérték André Alves játékát, és a két klub érdeklődik az NB I őszi gólkirálya iránt.
dec. 8
8:57
Még pórul járhat a Roma és az Arsenal (Infostart)
Öt csapat pályázik a még kiadó három nyolcaddöntős helyre a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek utolsó fordulójában. Az Arsenal és a Roma továbbjut, ha győz.
dec. 8
9:33
EBEL: 16 mérkőzésre tiltották el a bírót „jégre tevő" Rottert - videó (She)
Az EBEL fegyelmi bizottsága 16 mérkőzésre eltiltotta a Vienna Capitals jégkorongozóját, Raffael Rottert, aki a játékvezetőre támadt a Black Wings Linz elleni alapszakasz-mérkőzésen.
dec. 8
10:09
Női kézilabda Eb: magyar-francia, holland-német - a szerdai program (She)
A keddi nagyüzem után szerdán csak a norvég csarnokokban játszanak mérkőzéseket a női kézilabda Eb-n: a C-csoportban (Larvik) Németország Hollandia ellen javíthat, míg Svédország Ukrajna ellen szerezheti meg második győzelmét. Természetesen a mi figyelmünk a D-csoportra (Lillehammer) irányul: Magyarország 18.15-kor csap össze Franciaországgal, míg az esti programot a norvég–szlovén meccs zárja.
dec. 8
10:11
U16-os válogatott: Pisont István csapata izraeli tornán vesz részt (She)
A Pisont István vezette U16-os válogatott szerda reggel elutazott Izraelbe, ahol csütörtöktől egy nemzetközi négyes tornán vesz részt. A mieink elsőként a házigazdákkal, majd pénteken a görögökkel, vasárnap pedig a szerbekkel mérkőznek meg, s hétfőn reggel indulnak haza.
dec. 8
10:27
Ligakupa: Még nem tettünk le a továbbjutásról - Mészöly Géza (She)
Bár az Újpestnek legalább két góllal kellene megvernie a Siófokot a Ligakupa D-csoportjának utolsó fordulójában ma 13 órakor, Mészöly Géza vezetőedző bizakodóan készül a találkozóra.
dec. 8
10:45
A magyar szurkolók sokáig nem mehetnek ilyen közelre olimpiát nézni (Infostart)
Az angolok presztízskérdésnek tekintik a 2012-es londoni olimpia sikeres megrendezését, az eseményhez kötődő sport- és létesítményfejlesztési projektekkel pedig a következő 20-25 évet is megalapozzák - mondta az InfoRádiónak Nagy Zsigmond, a játékok szervezőbizottságának magyar tagja, aki az elmúlt egy év nagy részét Londonban töltötte.
dec. 8
11:21
Elmaradhat az olasz labdarúgók sztrájkja (Infostart)
Elmaradhat az olasz bajnokságban szereplő labdarúgók erre a hétvégére tervezett sztrájkja, mivel közeledett a klubok és a játékosok álláspontja.
dec. 8
11:23
Mátéfi: Mindent egy lapra teszünk fel (Infostart)
Pontosabban és bátrabban kell támadni a franciák elleni szerdai csoportmeccsen - mondta az InfoRádiónak Mátéfi Eszter, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A szakvezető a szlovénok elleni 28-19-es sikerről és az együttes védekezéséről elégedetten nyilatkozott.
dec. 8
12:33
Kié lesz a következő Messi, avagy kiért vívnak olasz derbit Dél-Amerikában? (Infostart)
Olaszország két meghatározó klubcsapata ezúttal nem a Serie A-ban, még csak nem is a Bajnokok Ligájában vív élet-halál harcot. Az Internazionale és a Milan ezúttal Dél-Amerikában méri össze erejét: a derbi tétje, hogy ki igazolja le Argentína legújabb csodagyerekét, a River Plate üdvöskéjét, Erik Manuel Lamelát.
dec. 8
14:03
Platini Budapesten: Orbán Viktor sokat segíthet a futballnak (Infostart)
Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke szerint sokat segíthet a futball globális problémáinak megoldásában, így például a fogadási csalások elleni harcban vagy az utánpótláskorú játékosok védelmében Orbán Viktor, mivel január 1-től Magyarország lesz az Európai Unió soros elnöke.
dec. 8
14:18
Miről egyeztetett Orbán Platinivel? (Behaviour)
A magyar és az európai labdarúgás problémáiról tárgyalt egyebek mellett a magyar miniszterelnök és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke szerdán Budapesten. Orbán Viktor és Michel Platini elsősorban a fogadási csalások elleni harc, és az utánpótláskorú játékosok védelméről egyeztetett.
dec. 8
14:51
Platini: Orbán sokat segíthet a futballnak (Metropol)
Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke szerint sokat segíthet a futball globális problémáinak megoldásában, így például a fogadási csalások elleni harcban vagy az utánpótláskorú játékosok védelmében Orbán Viktor, mivel január 1-től Magyarország lesz az Európai Unió soros elnöke.
dec. 8
16:09
NFL: Haynesworth fellebbez felfüggesztése ellen, Shanahan indokol (She)
Albert Haynesworth azt fontolgatja, hogy fellebbez a Washington Redskins döntése ellen, és törölteti felfüggesztését. Az NFL-ben szereplő klub azért küldte „fizetés nélküli szabadságra" védekező falemberét, hogy Haynesworth ellentéte elfajult Mike Shanahan vezetőedzővel.
dec. 8
16:11
Légióssors: az Olympiakosz december végén értékeli Németh idényét (She)
Ciprusi lapértesülések szerint az Omonia Nicosia labdarúgócsapata azonnal bevethető csatárt keres a télen, és a klub vezetői felkeresték az Olympiakoszt, hogy náluk érdeklődjenek bevethető támadók után. Az I Kathimerini úgy tudja: a pireusziak Németh Krisztiánt és a görög válogatott Kosztasz Mitroglut ajánlották, de Kövesdi Viktor, Németh menedzsere a Nemzeti Sport Online-nak cáfolta az…
dec. 8
16:27
Csányi Sándor: Jó irányba indult a labdarúgó válogatott Egervári Sándorral (Infostart)
Jövőre újabb forrásokkal segíti az Európai Labdarúgó Szövetség a tagszervezeteit - mondta el az InfoRádiónak az MLSZ elnöke, miután az UEFA vezetőjével, Michel Platinivel tárgyalt Budapesten. Csányi Sándor értékelte a hazai labdarúgás idei évét is. Szerinte mindenképpen pozitív folyamatok indultak el, amelyek hatása néhány év múlva már érezhető lehet.
dec. 8
17:39
Aston Villa: a szurkolók haragszanak a Liverpoolt imádó Houllier-ra (She)
Az Aston Villa szurkolói felszólaltak Gérard Houllier, a klub menedzsere ellen, mert a hétfői Liverpool elleni idegenbeli mérkőzésen többet foglalkozott a rivális rajongóival, mint saját csapata drukkereivel. Houllier megpróbálta tisztázni a nyilatkozatát.
dec. 8
17:39
Ajándékot osztott a Loki (Blikk)
dec. 8
17:57
Szerbia: Prosinecki biztos benne, hogy a Crvena zvezda edzője lesz (She)
Vélhetően Robert Prosinecki lesz a belgrádi Crvena zvezda vezetőedzője – ezt a horvát szakember maga közölte a brit Reuters hírügynökséggel.
dec. 8
18:12
Másfélszeresére nőhet jövőre a sportra szánt pénz (Behaviour)
A jövő évi költségvetés tervezetében a kormány jelentősen növeli a sportköltségvetést, így várhatóan a jelenlegi csaknem 16 milliárd forintos keret több mint másfélszeresére nő majd - közölte a Független Hírügynökséggel a Miniszterelnöki Sporttanácsadói Iroda.
dec. 8
19:27
Birkózás: a Vasast legyőző Fradi nyerte meg a csapatbajnokságot (She)
A Ferencváros nyerte meg a birkózók csapatbajnoki döntőjét: a zöld-fehérek a szerdai visszavágón 19–8-ra győztek a Vasas ellen a Fáy utcában, ezzel összesítésben 28–22-re diadalmaskodtak.
dec. 8
20:03
Női kézilabda Eb: Középdöntőt ért a franciák elleni bravúr (Infostart)
A franciák elleni bravúros, 21-18-as győzelemmel bejutott a középdöntőbe a magyar női kézilabda-válogatott a dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságon.
dec. 8
20:33
Középdöntőt ért a franciák elleni bravúr (Metropol)
A franciák elleni bravúros, 21-18-as győzelemmel bejutott a középdöntőbe a magyar női kézilabda-válogatott a dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságon.
dec. 8
20:57
Férfi vízilabda ob I: bravúros szegedi győzelem az FTC otthonában (She)
A negyedik negyedet egygólos hátrányban kezdő, de a meccs végéig gólt sem kapó Szeged legyőzte a Ferencvárost a férfi vízilabda-bajnokság szerdai játéknapján.
dec. 8
20:59
Női kézilabda Eb: A siker alapját a remek védekezés adta meg - Mátéfi (She)
A magyar női kézilabda-válogatott nagyszerű játékkal, háromgólos győzelmet (21–18) aratott Franciaország ellen a Dániában és Norvégiában zajló Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, így a norvégok elleni záró találkozó eredményétől függetlenül biztosította helyét a középdöntőben, amelybe már biztosan visz magával két pontot. Együttesünk szövetségi kapitánya, Mátéfi Eszter a…
dec. 8
21:33
Női kézilabda Eb: a németek vért izzadva győztek Hollandia ellen (She)
A Dániában és Norvégiában zajló női kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában Németország három góllal (30–27) győzött Hollandia ellen.
dec. 8
21:35
Videó: Benzema fejes góljával vezetést szerzett a Real Madrid (She)
Alábbi, folyamatosan frissülő videós összeállításunkban a Bajnokok Ligája szerdai játéknapjának góljait tekintheti meg.
dec. 8
22:27
BL: megnyugodhat az Arsenal, Nasri is betalált - élő eredménykövetés (She)
A mai nyolc mérkőzéssel lezárul a Bajnokok Ligája 2010–2011-es szezonjának csoportköre. A már biztosan továbbjutó 13 csapat mellett ma még hárman harcolhatják ki a nyolcaddöntőbe jutást. Folyamatosan frissülő cikkünkben ön is nyomon követheti az eredmények alakulását.
dec. 8
22:29
Videó: C. Ronaldo életerős lövése az Auxerre kapujában - szerdai BL-gólok (She)
Alábbi, folyamatosan frissülő videós összeállításunkban a Bajnokok Ligája szerdai játéknapjának góljait tekintheti meg.
dec. 8
22:31
Férfi kézilabda MK: meglepetés, a Ferencváros kiejtette a Szegedet (She)
A férfi kézilabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az FTC-Sporek a Népligetben egy góllal legyőzte, így búcsúztatta a sorozattól a nála jóval esélyesebb, Bajnokok Ligájában vitézkedő Pick-Szegedet.
dec. 8
23:03
Madridi öröm: Benzema mesterhármast rúgott a franciáknak (Infostart)
A legcsekélyebb izgalmat sem hozta a Bajnokok Ligája 2010-es csoportkörének utolsó játéknapja. A még a továbbjutás szempontjából téttel bíró mérkőzéseken a várt eredmények születtek, ugyanakkor a már továbblépett csapatok közül néhányan nem strapálták magukat. A nap hőse, Karim Benzema mesterhármast rúgott Madridban.
dec. 8
23:03
BL: Benzema-mesterhármas; nyert az Arsenal; Zsolnán is végeztek - élő eredménykövetés (She)
A mai nyolc mérkőzéssel lezárul a Bajnokok Ligája 2010–2011-es szezonjának csoportköre. A már biztosan továbbjutó 13 csapat mellett ma még hárman harcolhatják ki a nyolcaddöntőbe jutást. Folyamatosan frissülő cikkünkben ön is nyomon követheti az eredmények alakulását.
dec. 8
23:33
BL: érvényesült a papírforma (Metropol)
A papírformának megfelelően az Arsenal és a Sahtar Donyeck harcolta ki a továbbjutást a labdarúgó Bajnokok Ligája H csoportjából. Az E csoport egyetlen, még kiadó továbbjutó helyét a várakozásoknak megfelelően az AS Roma szerezte meg.

Keresés