2010. december 15. szerda

dec. 15
6:42
"A sportoló ma itthon ne akarjon celeb lenni" (Behaviour)
Az Armani nemrég bejelentette, hogy Christiano Ronaldo helyett 2011-ben Rafael Nadal fogja népszerűsíteni a világmárka férfi fehérneműit. Felmerülhet a kérdés, hogy a számos remek eredményt elérő magyar sportolók vajon miért nem kapnak egy multitól hasonló ajánlatot.
dec. 15
6:44
Park tűzszerész mattolta az ágyúsokat (Behaviour)
Hétfő este élre állt a Manchester United az angol labdarúgó-bajnokságban:1-0-ra verte az Old Traffordon az eladdig listavezető Arsenalt.
dec. 15
6:46
Hibátlan az angol mérleg (Behaviour)
A Napolira vár a feladat, hogy megmentse az olasz csapatok becsületét az Európa Liga csoportkörének utolsó fordulójában. A másik végletet a németek jelenthetik, akik tökéletes mérleggel, háromból három továbbjutóval várhatják a tavaszt, ha a Borussia Dortmund nyerni tud Sevillában.
dec. 15
6:51
MTK: Szatmári Zoltánt meghívták Zaragozába, karácsony után utazik (She)
Az MTK labdarúgócsapatának szurkolói szerint Szatmári Zoltán nyújtotta a legjobb teljesítményt az őszi szezonban kedvenceik közül. A kapus a vele készített interjúban szót ejtett egy karácsony utáni kalandról is.
dec. 15
7:00
Borbély Zoltán az MLSZ-ben (Behaviour)
A Magyar Labdarúgó Szövetség Jogi- és Sajtóirodáját vezeti a jövőben Borbély Zoltán, aki tíz évig volt az ügyészség szóvivője.
dec. 15
7:02
Hosszú, Cseh és a többiek (Behaviour)
Nyugalmasan teltek a magyar úszóválogatott első napjai a dubai rövidpályás világbajnokság helyszínén: egyedül Mutina Ágnes betegsége adhat okot némi aggodalomra, illetve az, hogy vajon mennyire fáradtan érkezik meg Los Angelesből amerikai rövidpályás bajnokságon remeklő bajnok, Hosszú Katinka.
dec. 15
9:33
Kaposvár: két élvonalbeli klub is érdeklődik Zsolnai Róbert iránt (She)
Két NB I-es, valamint egy NB II-es együttes is érdeklődik Zsolnai Róbert iránt.
dec. 15
9:35
El: megvan a Sampdoria elleni keret, ma érkezik Budapestre a Loki (She)
Ma érkezik meg Budapestre, a csütörtök esti labdarúgó Európa-liga-mérkőzés helyszínére a Debrecen küldöttsége. A Loki 18-as kerete az adott körülmények között a lehető legerősebb.
dec. 15
9:51
Vízilabda: Benedek, Kásás és Madaras is Európai Szuperkupa-győztes (She)
Az Euroliga-győztes Pro Recco együttese nyerte meg az Európai Szuperkupát, miután a trieszti fináléban 13–4- re legyőzte a nyáron jelentősen meggyengülő LEN-kupa-első montenegrói Cattarót.
dec. 15
10:09
Videó: Németh nem talált be a gálán, de Zidane sem Megyerinek (She)
Mint arról beszámoltunk, kedden este Németh Krisztián és Megyeri Balázs az Olympiakosz All Star tagjaként pályára lépett a „Ronaldo és Zidane barátai" nevű csapat elleni, athéni jótékonysági mérkőzésen.
dec. 15
11:39
Rövid pályás úszó-vb: Soha rosszabb kezdést! - Kiss László (She)
Kiss László szövetségi kapitány elégedetten értékelte a dubai rövid pályás úszó-világbajnokság első délelőttjén a magyar úszók által nyújtott teljesítményt.
dec. 15
11:45
Hosszú Katinka magyar csúccsal döntős (Metropol)
Hosszú Katinka a legjobb idővel - országos csúcsot jelentő 2:04.56 perc alatt teljesítve a távot - jutott be a szerdai döntőbe 200 m pillangón a dubaji rövidpályás úszó-világbajnokság nyitónapján.
dec. 15
11:47
Nem tiltották el Tomorit (Metropol)
Eldőlt, hogy játszhat-e a hollandok ellen kedden kiállított Tomori Zsuzsanna a svédek elleni sorsdöntő középdöntős mérkőzésen a dán-norvég rendezésű női kézilabda Eb-n. Tomori: „Egy életre szóló leckét kaptam.”
dec. 15
14:03
Jégkorong: fedett jégpálya épül Tatán, elsősorban gyerekeknek (She)
Fedett, 40x20 méteres jégpálya épül Tatán, ahol a létesítményhez kapcsolódó programokról írt alá együttműködési megállapodást csütörtökön Michl József polgármester, valamint Kovács Csaba, a Magyar Jégkorongszövetség (MJSZ) szakmai alelnöke.
dec. 15
14:57
A magyar válogatott 17 éve nem állt ilyen jól (Infostart)
A magyar válogatott egy helyet előrelépve a 42. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség világranglistáján. Utoljára 1993 augusztusában állt ilyen előkelő helyen.
dec. 15
16:09
Marseille: azonnali hatállyal válogatott védőt igazol a bajnok (She)
A két hete tartó tárgyalások eredményre vezettek, a francia labdarúgó-bajnokság legutóbbi győztese, az Olympique Marseille szerződteti Rod Fannit, a Rennes ötszörös francia válogatott védőjét.
dec. 15
16:15
Gus Hansen: a póker mentális sport (Metropol)
Koncentráció, nyugalom és szerencse - ezekre van szükség ahhoz, hogy valaki jó játékos legyen, a világ egyik legjobb pókerese, a dán Gus Hansen szerint, aki a FullTiltPoker.net szervezésében elindított Face the Pro elnevezésű ingyenes szupertorna hétfői zárására érkezett Budapestre.
dec. 15
16:27
Légiósok: a Lech Poznan kész kifizetni Korcsmár árát - sajtóhír (She)
Lengyel és norvég sajtóinformációk szerint Korcsmár Zsolt nagy valószínűséggel nem a norvég Brann színeiben, hanem a lengyel labdarúgó-bajnokságban, a Lech Poznanban folytatja a pályafutását.
dec. 15
16:27
Több pénzt kaphatnak jövőre az olimpiára készülők (Infostart)
Átalakítaná a jövő évi sportfinanszírozást egy bizottsági módosító indítvány az olimpiai felkészülés javára, egyúttal megemelné a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) költségvetési forrásait is.
dec. 15
16:29
Rövid pályás úszó-vb: négy testvér egy váltóban, ez még sosem történt meg (She)
A rövid pályás úszó-világbajnokságok történetében először szerepelt négy testvér egy váltóban: a házigazda Egyesült Arab Emírségek gyorsváltójában Obaid, Szaid, Bakhit és Faiszal al-Dzsaszmi szerepelt.
dec. 15
17:21
Hosszú Katinkának és Jakabos Zsuzsának ezúttal nem sikerült a bravúr (Infostart)
Hosszú Katinka a negyedik helyen végzett 200 méter pillangón a dubaji rövidpályás úszó-világbajnokság nyitónapján. Gyurta Dániel a 100 mell elődöntőjéből az ötödik idővel jutott a fináléba. Cseh László viszont csak a 11. időt úszta a 100 pillangó elődöntőjében, és nem jutott tovább.
dec. 15
17:21
Rövid pályás úszó-vb: Hosszú Katinka negyedik 200 méter pillangón (She)
Hosszú Katinka 2:04.68-as idővel a negyedik helyen végzett a női 200 méteres pillangóúszás döntőjében a Dubaiban zajló rövid pályás úszó-vb-n. Az aranyérmet a spanyol Mireia Belmonte García szerezte meg.
dec. 15
17:23
Klubvilágbajnokság: a csere visszatolta a sír széléről a Pachucát (She)
A mexikói Pachuca szerezte meg az ötödik helyet az Arab Emírségekben zajló labdarúgó-klubvilágbajnokságon, miután a szerda esti helyosztón tizenegyesekkel legyőzte a rendező ország képviselőjét, az al-Vahdát.
dec. 15
17:45
A Loki célja a pontszerzés (Metropol)
A Sampdoria elleni pontszerzéssel búcsúzna a labdarúgó Európa Liga idei kiírásától Herczeg András, az olasz együttest csütörtökön a Puskás Ferenc Stadionban vendégül látó Debrecen klubmenedzsere. A döntetlennel is elégedett lenne a Sampdoria edzője.
dec. 15
17:47
Érem nélkül az úszó-vb-n (Metropol)
Hosszú Katinka a negyedik helyen végzett 200 m pillangón, míg Jakabos Zsuzsanna ötödik lett 400 m vegyesen a Dubajban zajló rövidpályás úszó-világbajnokság első napján, amelynek során a 4x200-as kínai női gyorsváltó világcsúcsot úszott.
dec. 15
18:51
Rövid pályás úszó-vb: kínai világcsúcs, magyar 7. hely (She)
Megszületett az első világcsúcs az úszó „csodadresszek" betiltása óta: Kína 4x200-as női gyorsváltója 7:35.94-es idővel diadalmaskodott a fináléban, Ausztrália és Franciaország előtt. A Verrasztó Evelyn, Mutina Ágnes, Hosszú Katinka, Dara Eszter magyar egység 7:47.70-es idővel a 7. helyen zárt.
dec. 15
18:53
Atlético Madrid: Miranda a télen a klubhoz igazol - lapértesülés (She)
Brazil lapértesülések szerint a spanyol élvonalbeli Atlético Madrid labdarúgócsapata januárban szerződteti a Sao Paulo védőjét, Mirandát.
dec. 15
19:27
Kosárlabda: Durantet választották az év kosárlabdázójának az USA-ban (She)
Az oklahomai Kevin Durantet választották az év legjobb férfi kosárlabdázójának az Egyesült Államokban.
dec. 15
19:45
Női kézilabda Eb: kikaptunk a svédektől, számunkra véget ért a torna (She)
A magyar női kézilabda-válogatott 24–19-re kikapott Svédországtól, ezzel a középdöntő II. csoportjának ötödik helyén végzett, míg a svédek Románia ellen folytatják az elődöntőben.
dec. 15
20:03
Tunézia: Botswana és Malawi is megverte a „sasokat", így repült a kapitány (She)
A Tunéziai Labdarúgó-szövetség vezetősége menesztette Bertrand Marchand szövetségi kapitányt, miután a „Karthágói Sasok" Botswanától és Malawitól is kikaptak a 2012-es Afrikai Nemzetek Kupája selejtezőin.
dec. 15
20:09
Nem jutott a nyolcba a Mátéfi-csapat (Metropol)
A magyar női kézilabda-válogatott 24-19-re kikapott a svéd csapattól a dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságon. A csapat a 9. vagy 10. helyen zárja a kontinensviadalt.
dec. 15
20:21
Nyolc közé sem került a női kézilabda-válogatott (Infostart)
Nem jutott be az elődöntőbe a magyar női kézilabda-válogatott a dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságon, miután az utolsó csoportmeccsen 24-19-re kikapott Svédországtól. A magyar csapat a 9. vagy 10. helyen zárja a kontinensviadalt. Az olimpiai bajnok, címvédő norvég válogatott, miután a lillehammeri középdöntő utolsó mérkőzésén könnyedén legyőzte a holland csapatot, bejutott az elődöntőbe.
dec. 15
20:21
Kosárlabda: Durantet választották az év játékosának az USA-ban (She)
Az oklahomai Kevin Durantet választották az év legjobb férfi kosárlabdázójának az Egyesült Államokban.
dec. 15
20:23
Döntős az Inter a klubvilágbajnokságon (Infostart)
Bejutott a labdarúgó klubvilágbajnokság döntőjébe az Inter.
dec. 15
20:23
Videó: argentinjai vezették döntőbe az Intert a klubvilágbajnokságon (She)
Mint arról beszámoltunk, az olasz Inter 3–0-ra legyőzte a dél-koreai Szongnam csapatát a labdarúgó klubvilágbajnokság elődöntőjében, így bejutott a fináléba. A vezetést Dejan Sztankovics szerezte meg a Bajnokok Ligája győztesének, majd a szünet előtt Javier Zanetti merészkedett előre az egyik támadásnál, és tovább növelte az előnyt. A végeredményt Diego Milito állította be egy szerencsés góllal.
dec. 15
20:25
Női kézilabda Eb: Tisztában voltunk a téttel, ennyire futotta - Pálinger (She)
A magyar női kézilabda-válogatott 24–19-es vereséget szenvedett Svédországtól az Európa-bajnokság középdöntőjében, így Mátéfi Eszter csapata elbúcsúzott a kontinensviadaltól. A nemzeti együttes kapusa, Pálinger Katalin a találkozó után a mérkőzést közvetítő Sport Tv-nek értékelt.
dec. 15
20:39
Videó: a volt Loki-játékos fejjel vette be Villarreal kapuját - a legfrissebb El-gólok (She)
Szerdán hat csoportban fejeződnek be a labdarúgó Európa-liga csoportküzdelmei. Több kvartettben is az utolsó forduló dönt a továbbjutók kilétéről, így valószínűleg a csapatok nem fognak spórolni a gólokkal. Bombagóllal vezet az Alkmaar, a korábban Debrecenben futballozó Dorge Kouemaha ugyan fejjel szerzett vezetést a Club Brugge-nek a Villarreal ellen, a spanyolok azonban Giuseppe Rossi duplája…
dec. 15
20:57
Videó: Milito parádés sarkazása is kellett az Inter sikeréhez (She)
Mint arról beszámoltunk, az olasz Inter 3–0-ra legyőzte a dél-koreai Szongnam csapatát a labdarúgó klubvilágbajnokság elődöntőjében, így bejutott a fináléba. A vezetést Dejan Sztankovics szerezte meg a Bajnokok Ligája győztesének, majd a szünet előtt Javier Zanetti merészkedett előre az egyik támadásnál, és tovább növelte az előnyt. A végeredményt Diego Milito állította be egy szerencsés góllal.
dec. 15
20:59
El, D-csoport: idegenben harcolta ki a továbbjutást a PAOK (She)
A labdarúgó Európa-liga D-csoportjának hatodik játéknapján a már korábban továbbjutó Villarreal Giuseppe Rossi duplájával fordított, és nyert az FC Bruges ellen. A belgák a korábbi debreceni támadó, Dorge Kouemaha találatával még vezettek, ám az olasz támadó négy perc alatt megfordította az állást. A csoport másik mérkőzésén a PAOK Dimitriosz Szalpingidisz góljával 1–0-ra nyert a Dinamo…
dec. 15
21:01
El, E-csoport: a döntetlen is elég volt a Dinamo Kijev elsőségéhez (She)
A labdarúgó Európa-liga E-csoportjának 6. fordulójában az ukrán Dinamo Kijev 0–0-s döntetlent játszott hazai pályán a moldovai Sheriff-fel, ám mivel a fehérorosz BATE Boriszov 3–0-ra kikapott a holland Alkmaar otthonában, így a kijeviek megnyerték a kvartettet.
dec. 15
21:03
El, F-csoport: barátságos döntetlen a már továbbjutók meccsén (She)
Az Európa-liga csoportkörének utolsó, 6. fordulójában már tét nélküli meccseket rendeztek az F-csoportban, hiszen a lényegi kérdések már korábban eldőltek. A két továbbjutó Sparta Praha és CSZKA Moszkva egymással találkozott, és játszott 1–1-es döntetlent. A Palermo egy hajrában szerzett góllal győzte le idegenben a svájci Lausanne-t.
dec. 15
21:33
Férfi vízilabda ob I: a Honvéd magabiztosan verte a Ferencvárost (She)
A férfi vízilabda ob I 11. fordulójában a Groupama Honvéd hazai pályán 11–5-re nyert az FTC-Fisher Klíma ellen. A hazaiaknál Tóth Márton, Salamon Ferenc és Szivós Márton is három gólt szerzett.
dec. 15
21:51
Női kézilabda Eb: elődöntőben a hollandokat tönkreverő norvégok (She)
Bejutott az elődöntőbe az olimpiai bajnok, címvédő norvég válogatott a női kézilabda Európa-bajnokságon, miután a középdöntő utolsó mérkőzésén 22 góllal legyőzte Hollandiát.
dec. 15
22:09
NBA: Vujacsics a Netsben, Joe Smith az LA Lakersben (She)
Három klubot érintő csereüzlet zajlott le az NBA-ben. A Los Angeles Lakers kosárlabdacsapata New Jersey-be küldte Szasa Vujacsicsot, megkapva cserébe Joe Smith-t és két második körös draftjogot.
dec. 15
23:03
Videó: bombagól Isztambulban, a kapus adott gólpasszt Portóban - a legfrissebb El-gólok (She)
Szerdán hat csoportban fejeződtek be a labdarúgó Európa-liga csoportküzdelmei. Több kvartettben is az utolsó forduló döntött a továbbjutók kilétéről, ám volt, ahol a hajrá pillanatai is izgalmasak voltak. Az E-csoportban az Alkmaar szép gólokkal, könnyedén verte a BATE Boriszovot, a volt Debreceni játékos, Dorge Kouemaha (FC Bruges) fejes gólja kevés volt a Villarreal ellen. A nap rangadóján a…
dec. 15
23:05
El, L-csoport: a már továbbjutó Porto és a Besiktas is nyert (She)
A labdarúgó Európa-liga L-csoportjának utolsó, 6. fordulójában a már a játéknap előtt továbbjutó Porto és a Besiktas is hazai pályán győzött. A portugál csapat a bolgár CSZKA Szófiát, míg a török együttes az osztrák Rapidot múlta fölül.
dec. 15
23:07
El, J-csoport: döntetlennel is továbbment a Sevilla, csoportelső a PSG (She)
A labdarúgó Európa-liga J-csoportjának 6. fordulójában a Sevilla hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott a Dortmunddal, ezzel második helyen jutott tovább, míg a németek kiestek. A csoport másik mérkőzésén az ukrán Karpati Lviv első pontját szerezte a már korábban továbbjutó PSG elleni 1–1-es döntetlen során.
dec. 15
23:09
Bravúros pécsi siker Mondeville-ben (Metropol)
A magyar bajnok Pécs 2010 bravúros teljesítménnyel idegenben nyert a francia Mondeville ellen a női kosárlabda Euroliga nyolcadik fordulójában. Sopronban sem botlottak Rátgéberék.
dec. 15
23:11
Kiesett a Dortmund, továbbment a Pool (Metropol)
Egygólos győzelmet aratott szerdán Zágrábban a Dinamo vendégeként, így bejutott a legjobb 32 közé a görög PAOK Szaloniki a labdarúgó Európa Liga D csoportjából, amelyet a spanyol Villarreal nyert meg.
dec. 15
23:39
Női kosárlabda Euroliga: hetedszer nyert a Jekatyerinburg - eredmények (She)
A női kosárlabda Euroliga csoportkörének 8. fordulója magyar szempontból felemásra sikeredett. Korábban megírtuk, hogy a Sopron hazai pályán kikapott a Rátgéber László irányította Fenerbahcétól, míg a Pécs a Mondeville otthonában nyert. Összeállításunkban a játéknap valamennyi eredményét megtekintheti.

Keresés