2010. december 6. hétfő

dec. 6
6:48
Amikor csizmaország labdába se rúg (Behaviour)
Válságos helyzetbe került az olasz labdarúgás (legalábbis önmagához mérten): az Európa Liga csoportkörének utolsó előtti fordulójában eldőlt, hogy négy résztvevője közül egy sem éri meg a tavasszal rajtoló egyenes kieséses szakaszt.
dec. 6
6:50
Szőnyi nyerte az ultratriatlon vb-t (Behaviour)
Embertelen versenyt nyert meg Szőnyi Ferenc: a Mexikóban rendezett ultratriatlon-világbajnokságon 76 km úszás, 3600 km kerékpár és 884 km futás várt az indulókra.
dec. 6
6:52
Szerbia a tenisztörténelemben először nyerte meg a Davis Kupát! (Behaviour)
Elképesztő ünneplés kezdődött tegnap késő délután Belgrádban, amikor a Davis Kupa idei fináléjának mindent eldöntő pontját Viktor Troicki beütötte a francia Michael Llodra ellen, és ezzel története során először Szerbia elnyerte a világ legértékesebb salátástálját.
dec. 6
6:54
Oda a veszprémi veretlenség (Behaviour)
Elvesztette veretlenségét a Veszprém a férfi kézilabda BL-ben, de továbbra is a csoport élén áll, és sorsa a saját kezében van; a Szeged odacsapott, szlovák légiósa, Frantisek Sulc 17 gólt lőtt (!), és a gárda óriási lépést tett az áhított továbbjutás felé.
dec. 6
6:56
Döntsön a sorsolás! (Behaviour)
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) mellett a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál (NOB) és a BKV-nál lehet a legjobb dolguk a bizottsági tagoknak, akik annyi csúszópénzhez jutnak hozzá, amennyit nem szégyellnek átvenni. A labdarúgó vb helyszíneinek kijelölésére a németek szerint a sorsolás lenne a legjobb megoldás.
dec. 6
7:12
Wenger a számítógépre bízná a vb-színhely-kijelölését (Infostart)
Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője szerint megérett a változtatásra a labdarúgó-világbajnokságok helyszínkijelölésének módszere.
dec. 6
7:30
NFL: hatalmas csata után nagy meglepetés a Colts-Cowboys meccsen (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 13. fordulójának alighanem legnagyobb meglepetését szerezte a hetek óta kezdő irányítója, Tony Romo nélkül játszó Dallas: a Cowboys hosszabbítás után 38–35-re győzött az elmúlt szezonban Super Bowlig jutó Colts otthonában. Idegenben nyert az Oakland, az Atlanta, a St. Louis és a  Pittsburgh is.
dec. 6
7:48
Megtartaná Schweinsteigert a Bayern (Infostart)
Német sajtóértesülés szerint akár karácsony előtt aláírhatja szerződés-hosszabbítását a Bayern München labdarúgócsapatánál Bastian Schweinsteiger.
dec. 6
7:48
NBA: ismét nyert a Boston és a Denver, Stoudemire parádézott (She)
A New Jersey ellen idegenben nyerő Boston Celtics, és a Memphist hazai pályán egyetlen ponttal legyőző Denver sorozatban a hetedik sikerét aratta az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA). A New York a 31 pontot és 16 lepattanót jegyző Amare Stoudemire vezetésével nyert Torontóban, Steven Nash képtelen volt hibázni a Phoenix–Washington meccsen. A ligaelső San Antonio a New…
dec. 6
8:24
Kaposvár: Sisa örül az előrehozott pihenőnek, két játékost műtenek (She)
Sisa Tibor, a Kaposvári Rákóczi vezetőedzője örül annak, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség tavaszra halasztotta az NB I eredetileg múlt hétvégére kiírt 17. fordulójának lejátszását – olvasható a zöld-fehérek hivatalos honlapján.
dec. 6
9:18
Anglia: Harry Redknapp a legesélyesebb jelölt Fabio Capello utódjának (She)
Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) főtitkára szerint a Tottenhamet irányító Harry Redknapp a legesélyesebb jelölt az angol válogatott szövetségi kapitányi posztjára.
dec. 6
10:12
Zalaegerszeg: Rudnevs góljai és eladása után is pénz áll a házhoz (She)
A múlt héten már beszámoltunk arról, hogy a nyáron a ZTE-től a lengyel Lech Poznanhoz szerződő Artjoms Rudnevs iránt érdeklődik a Juventus, és a csatár eladása után vételárából a Zalaegerszeg is részesedik. Úgy tudjuk, a vételár tíz százalékát kaphatják meg a zalaiak, akiknek még gólprémium is jár a támadó után.
dec. 6
10:30
DVSC: még a héten döntés születik Kabáték fegyelmi ügyében (She)
A DVSC labdarúgócsapatának sportigazgatója, Bartha Csaba a Nemzeti Sport érdeklődésére elmondta, még a héten döntés születik a múlt héten Harkivban fegyelmi vétséget elkövető labdarúgók ügyében.
dec. 6
10:39
Huszonhat év után ismét brazil bajnok a Fluminense (Metropol)
Huszonhat év elteltével lett ismét brazil bajnok a Fluminense labdarúgócsapata.
dec. 6
10:48
Tiger Woods: ilyen még nem volt! (Infostart)
Hiába játszott három napon keresztül kiválóan Tiger Woods, az utolsó napon elkövetett hibái miatt csak második lett a Chevron World Challenge elnevezésű, 5 millió dollár összdíjazású golfversenyen, s így profi karrierje során először győzelem nélkül zárt egy évet.
dec. 6
10:48
Profi ökölvívás: kiengedték a kórházból az öltözőben összeeső Dimitrenkót (She)
Kiengedték a schwerini Helios Klinikáról a nehézsúlyú profi ökölvívó Európa-bajnok Alekszander Dimitrenkót, aki a hétvégén Albert Sosnowski ellen védte volna meg címét, ám a meccs előtt, az öltözőjében összeesett, és természetesen nem tudott kiállni a lengyel kihívó ellen.
dec. 6
10:48
Milliókat ütött össze (Blikk)
Bendigo - Kettős sikerrel zárta ausztráliai túráját Babos Tímea (17). A felnőttek mezőnyében idén debütáló teniszezőnő a párosok viadala után egyéniben is megnyerte a 25 ezer dollár (5,1 millió forint) összdíjazású bendigói tornát.
dec. 6
10:50
Légióssors: Simon Ádámot Stieber csapata, az Aachen teszteli (She)
A német másodosztályban szereplő Alemannia Aachen labdarúgócsapata teszteli az U20-as vb-bronzérmes támadót, a Liverpool tartalékcsapatának játékosát, Simon Andrást.
dec. 6
10:57
Tiger Woods első éve tornagyőzelem nélkül (Metropol)
Hiába játszott három napon keresztül kiválóan Tiger Woods, az utolsó napon elkövetett hibái miatt csak második lett a Chevron World Challenge elnevezésű, 5 millió dollár összdíjazású golfversenyen, s így profi karrierje során először győzelem nélkül zárt egy évet.
dec. 6
11:06
Már az első meccs döntő lesz a női kézilabda Eb-n (Infostart)
Szinte már az első, szlovénok elleni keddi mérkőzésen eldőlhet, hogy a legjobbjait sérülés miatt nélkülöző magyar női kézilabda-válogatott a várakozásnak megfelelően vagy az alatt teljesít a dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságon.
dec. 6
11:06
Birkózó-csb: változott a döntő helyszíne, a Fáy utcában dől el az elsőség (She)
Az eredeti tervekhez képest változott a birkózó-csapatbajnokság helyosztóinak színhelye: szerdán 15 órakor a Fáy utcai sportcsarnokban kezdődik a program, amelynek slágere a Vasas–FTC döntő körülbelül 17 órától sorra kerülő visszavágója lesz. Az első összecsapást a piros-kékek 14–9-re nyerték.
dec. 6
12:00
Törökország: Guti karambolozott, ugott a jogsija - videóval (She)
Szerencsés kimenetelű közlekedési baleset szenvedő alanya volt Guti, a török Besiktas spanyol légiósa.
dec. 6
12:18
MTK: az időpontváltozás ellenére is ingyenes lesz a februári meccs (She)
Bár a labdarúgó NB I 17. fordulóját végül februárra halasztották, az MTK klubvezetősége nem változtatott azon a döntésén, hogy a Budapest Honvéd elleni mérkőzést ingyen tekintsék meg a szurkolók – olvasható a klub hivatalos honlapján, az mtkhungaria.hu-n.
dec. 6
12:20
Fulham: Úgy kell játszanunk, mint az Arsenal ellen - Gera (She)
Gera Zoltán, a Fulham középpályása amondó, csapata a 2–1-es vereség ellenére is jó teljesítményt nyújtott az Arsenal ellen a Premier League hétvégi fordulójában. A magyar válogatott csapatkapitánya szerint a Sunderland ellen is így kell teljesíteniük, és akkor begyűjtik a három pontot.
dec. 6
12:22
MOB: Borkai szerint kb. felével nőhet jövőre a sport finanszírozási alapja (She)
A jövőben a Magyar Olimpiai Bizottság dönt egyedül a sportra fordított állami források felhasználásáról, de fontos, hogy a korábbiakkal ellentétben a pénzek időben megérkezzenek az egyesületekhez és a sportolókhoz, hiszen a munka nem áll meg – mondta Borkai Zsolt MOB elnök a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.
dec. 6
12:27
Vb-2022: újabb vesztegetési botrány (Metropol)
Újabb vesztegetési botrány körvonalazódik a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségben (FIFA), ezúttal a múlt csütörtöki szavazás körül, melynek során eldőlt, hogy a 2018-as világbajnokságot Oroszország, a 2022-est pedig Katar rendezi.
dec. 6
12:36
Ferencváros: különdíjat kapott hazájában a csapat máltai légiósa (She)
André Schembrit, a labdarúgó NB I-ben jelenleg negyedik helyen álló Ferencváros máltai támadó középpályását különdíjjal jutalmazták hazájában, adta hírül a klub hivatalos honlapja, az ftc.hu.
dec. 6
12:38
Úszás: Fantasztikus Katinka teljesítménye - Kiss László (She)
Négy arany, egy ezüst. Ennyi érmet nyert Hosszú Katinka Columbusban, az Egyesült Államok 2010-es rövid pályás úszóbajnokságán. Miután győzött 200 és 400 yardos vegyes úszásban és tagja volt a 4x200 yardon győztes gyorsváltónak, a Los Angeles-i Southern California egyetemen  tanuló világbajnok 200 yard pillangón is diadalmaskodott – érdekesség, hogy a selejtezőben jobb időt (1:51.02) ért el,…
dec. 6
12:54
Moto2: súlyosan megsérült egy közúti balesetben a thaiföldi Wilairot (She)
Súlyos sérülésekkel fekszik egy bangkoki kórházban a gyorsaságimotoros-világbajnokság Moto2-es kategóriájában versenyző Ratthapark Wilairot.
dec. 6
12:56
Aranylabda: totális Barca-fölény, Xavi, Iniesta és Messi a dobogósok (She)
A France Football szerkesztőségében hétfőn nyilvánosságra hozták, hogy a 23 jelöltből melyik három játékos lesz ott a dobogón a FIFA Aranylabda-szavazáson. A várakozásoknak megfelelően teljes a Barcelona fölénye, ugyanis a katalánok három játékosa, Xavi Hernández, Andrés Iniesta és Lionel Messi közül kerül ki a végső győztes.
dec. 6
13:03
Maradona lehet az iráni kapitány (Metropol)
Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök biccentésére felerősödött a szóbeszéd Diego Maradona futballkapitányi kinevezéséről.
dec. 6
13:12
Már az iráni elnök is mondja: Maradona legyen a kapitány! (Infostart)
Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök biccentésére felerősödött a szóbeszéd Diego Maradona futballkapitányi kinevezéséről.
dec. 6
13:12
Irán: az államfő rábólintott Maradona kapitányi kinevezésére (She)
Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök biccentésére felerősödött a szóbeszéd Diego Maradona futballkapitányi kinevezéséről.
dec. 6
13:14
Hivatalos: Iniesta, Xavi és Messi volt a 2010-es futballév legjobbja (Infostart)
Hivatalossá vált, amit a Gazzetta dello Sport már vasárnap megszellőztetett, nevezetesen az, hogy az idei Aranylabda-szavazás győztese az Andres Iniesta, Xavi Hernández, Lionel Messi hármasból kerülhet ki.
dec. 6
14:06
Utánpótlás: egri, miskolci és debreceni sikerek az I. SIOSZ-kupán (She)
A Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) valamint az Egri Városi Sportiskola (EVSI) szervezésében három sportágban, 14 sportiskolás csapat, mintegy 200 fiatal küzdött az I. SIOSZ-kupáért Egerben. A fiú kézilabdásoknál az Egri Városi Sportiskola nyerte a tornát, a leány röplabdásoknál a Miskolci Sportiskola, a fiú kosarasoknál a Debreceni Sportiskola bizonyult a legjobbnak. A kétnapos egri…
dec. 6
14:54
Tilos az alkohol és a csók a 2010-es FIFA Klubvilágbajnokságon (Behaviour)
Nem árt alaposan tájékozódniuk az Abu Dhabiban rendezendő FIFA Klubvilágbajnokságra készülő szurkolóknak, számos tilalommal kell majd szembenézniük az Egyesült Arab Emirátusok fővárosában.
dec. 6
15:00
Tenisz: egy nap után már kapható a belgrádi hősökről készült bélyeg (She)
Már a franciák felett aratott Davis-kupa-diadalt követő napon, hétfőn új bélyegeket bocsátott ki a teniszbajnokok képmásával a szerb posta.
dec. 6
15:02
Arsenal: még egy hónapot várni kell Vermaelen visszatérésére (She)
Már három hónapja, hogy Thomas Vermaelen, az Arsenal belga hátvédje Achilles-ín-sérülést szenvedett nemzeti csapata Törökország elleni Európa-bajnoki selejtezőjén, de még mindig messze van a visszatérés időpontja. Arsene Wenger hétfőn elárulta: Vermaelen még egy hónapig biztosan nem játszhat.
dec. 6
15:54
Horvátország: 21 letartóztatás a horvátországi bundabotrány kapcsán (She)
A horvát rendőrség 21 embert, köztük három volt élvonalbeli labdarúgót helyezett vád alá fogadási csalás és bundázás vádjaival.
dec. 6
15:56
Newcastle United: menesztették Kádár Tamásék menedzserét (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) újonc Newcastle United a gyenge bajnoki szereplésre hivatkozva menesztette a csapat menedzserét, Chris Hughtont.
dec. 6
16:03
21 letartóztatás a horvátországi bundabotrány kapcsán (Metropol)
A horvát rendőrség 21 embert, köztük három volt élvonalbeli labdarúgót helyezett vád alá fogadási csalás és bundázás vádjaival.
dec. 6
16:12
Vb 2018 és 2022: a FIFA nem módosítja a helyszínkiválasztás menetét (She)
A FIFA nem tervezi a labdarúgó-világbajnoki helyszínválasztás menetének megváltoztatását, jelentette ki Jerome Valcke, a szervezet főtitkára, aki szerint most nem is időszerű a kérdés, hiszen a 2026-os vb helyszínéről legkorábban 2018-ban döntenek.
dec. 6
16:48
Formula-1: Néha elég rosszul éreztem magam az autóban - Schumacher (She)
Michael Schumacher a német Auto Motor und Sport magazinnak adott interjújában nyíltan beszélt arról, milyen problémákkal találkozott a Mercedesnél. A hétszeres világbajnok elárulta, azért nem nyilatkozott korábban a csapat hiányosságairól, mert először meg akarta beszélni a vezetőséggel, és ezzel az idény végéig várt.
dec. 6
16:50
Ligakupa: módosult a Fradi és az MTK mérkőzésének helye és időpontja (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága módosította a december 8-i MTK–Vasas és Ferencváros–Lombard Pápa Ligakupa-mérkőzések kezdési időpontját és helyszínét.
dec. 6
17:06
DVSC: Kulcsár Tamást a héten megműtik, tavaszra teljesen felépülhet (She)
A Debrecen labdarúgócsapatának fiatal középpályását, Kulcsár Tamást a héten meg kell műteni, de véleménye szerint a tavaszi szezon kezdetére teljesen rendbe jöhet.
dec. 6
17:06
Babos mindent vitt (Blikk)
Bendigo - Kettős sikerrel zárta ausztráliai túráját Babos Tímea (17). A felnőttek mezőnyében idén debütáló teniszezőnő a párosok viadala után egyéniben is megnyerte a 25 ezer dollár (5,1 millió forint) összdíjazású bendigói tornát.
dec. 6
17:08
Bundesliga: ötmérkőzéses eltiltás ütésért és tiszteletlenségért (She)
A Német Labdarúgó-szövetség ötmérkőzéses eltiltással és 50 ezer eurós pénzbírsággal sújtotta Raúl Bobadillát, a Mönchengladbach argentin légiósát, akit a szombati, Hannover ellen 2–1-re elveszített mérkőzésen kiállított a játékvezető.
dec. 6
17:15
Dzsudzsáké a Magyar Aranylabda (Metropol)
Dzsudzsák Balázs nyerte a Magyar Aranylabda-szavazást, azaz a hazai sportújságírók szerint a PSV Eindhoven légiósa volt 2010 legjobb magyar labdarúgója.
dec. 6
17:24
Dzsudzsáké a Magyar Aranylabda (Infostart)
Dzsudzsák Balázs nyerte a Magyar Aranylabda-szavazást, azaz a hazai sportújságírók szerint a PSV Eindhoven légiósa volt 2010 legjobb magyar labdarúgója.
dec. 6
17:24
Videó: Beattie óriási góllal döntötte el a Priskinék elleni meccset (She)
A vendégek duplázója, Craig Beattie a Championshipben megrendezett Ipswich–Swansea találkozón (1–3) hatalmas góllal döntött végleg a pontok sorsáról a 86. percben. Priskin és Fülöp együttese (a meccsen nem a magyar kapus védett) az egyenlítésért támadott, a játékvezető azonban nem fújt büntetőt egy egyértelműnek tűnő esetnél, a kontrából pedig a támadó kipókhálózta a felső sarkot.

Keresés