2010. október 1. péntek

okt. 1
0:06
Videó: a szentpéterváriaknak minden összejött az AEK Athén ellen (She)
A labdarúgó Európa-liga G-csoportjában a Zenit 4–2-re verte az AEK Athént. Az oroszok az első félidőben 3–1-re vezettek, a másodikban pedig mindkét csapat egy-egy alkalommal talált be, ám a szentpéterváriak magabiztos győzelme így is borítékolható volt.
okt. 1
0:24
Videó: kapusbaki is kellett a moldáv bajnok hazai győzelméhez (She)
A Sheriff meglepetésre 2–0-ra legyőzte az ukrán Dinamo Kijevet a labdarúgó Európa-liga E-csoportjában. A moldávok egy kapitális kapushibáva szereztek vezetést a nyolcadik percben. Ekkor a vendégek hálóőre, Gyenisz Bojko ki akarta rúgni a labdát, ám pontosan telibe találta a hazaiak támadóját, Aleszandr Erokhint, akiről a kapuba pattant a labda. A kétgólos győzelmet büntetőből állították be.
okt. 1
3:42
A sportolók valóra váltanák álmaikat (Blikk)
Budapest — Olvasóinknak már csak két napjuk maradt arra, hogy harcba szálljanak a Blikk ÁlomÉv játékának 9 millió forintos fődíjáért.
okt. 1
5:48
Messi az utolsó (Infostart)
Csütörtökön ünnepélyes keretek között átvette az Aranycipőt Lionel Messi, az FC Barcelona argentin futballistája.
okt. 1
7:00
Mindent megpróbál a Debrecen (Behaviour)
Herczeg András, a debreceniek klubmenedzsere szerint csapata mindent elkövet azért, hogy minél jobb eredményt érjen el a Sampdoria ellen ma 19 órakor kezdődő idegenbeli Európa Liga-csoportmérkőzésen. (Az EL csoportkörének második fordulójában valamennyi találkozót ma rendezik. )A szakember ugyanakkor azzal is tisztában van, hogy a rivális a toronymagas esélyes.
okt. 1
7:02
Loeb hetedhét országra szóló siker küszöbén (Behaviour)
Úgy tűnik, az idei rali-világbajnokság szervezői mindenképp emlékezetessé akarták tenni Sebastien Loeb számára az idei év hajráját.
okt. 1
7:18
Kolumbia: újra a válogatottban az öt évig nélkülözött veterán kapus (She)
Öt év szünet után, 39 éves korában kapott ismét meghívót a kolumbiai labdarúgó-válogatottba a kapus Farid Mondragón.
okt. 1
7:18
EL: büntető okozta a Loki vesztét (Behaviour)
Egy könnyű szívvel megítélt büntető okozta a magyar bajnok Debrecen vesztét a labdarúgó Európa Liga második fordulójában: Herczeg András alakulata a Sampdoria otthonában tett látogatása alkalmával korántsem az utóbbi hetek formáját mutatta, méltó partnere volt nevesebb riválisának.
okt. 1
7:54
NB II, Keleti csoport: Perényi ismét Nyíregyházán játszik (She)
Ismét a Nyíregyháza Spartacus labdarúgócsapatának játékosa lett Perényi Szabolcs Mihály.
okt. 1
8:30
MotoGP: Dani Pedrosa súlyosan megsérült a szabadedzésen (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság Japán Nagydíjának pénteki szabadedzésén a királykategóriában remek utolsó körének köszönhetően Valentino Rossi végzett az élen. A 125 kcm-esek között a spanyol Nicolás Terol volt a leggyorsabb.
okt. 1
8:30
BL: botlott a Barcelona (Metropol)
Harmadszor sem tudta legyőzni a Barcelona a Rubin Kazanyt a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A kazanyi mérkőzésen csak 11-esből esett gól, előbb Noboa a hazaiaknak szerzett vezetést, majd Villa egyenlített, mindketten úgy lőtték be a büntetőt, hogy a kapus még beleért a labdába.
okt. 1
8:48
Kerékpár: Remélem, Contador ártatlan - Andy Schleck (She)
A Tour de France országúti kerékpáros körversenyen Alberto Contador mögött második helyen végző luxemburgi Andy Schleck azt reméli, hogy riválisa ártatlan a csütörtökön kirobbant doppingbotrányban.
okt. 1
8:48
Messi átvette az aranycipőt (Metropol)
Csütörtökön ünnepélyes keretek között átvette az Aranycipőt Lionel Messi, az FC Barcelona argentin futballistája.
okt. 1
8:50
Férfi kosárlabda: új névszponzort mutattak be Kecskeméten (She)
A férfi kosárlabda-bajnokságban szereplő Kecskeméti KSE az október 9-én rajtoló szezonban T.O.M. Controll Kecskeméti KSE néven szerepel.
okt. 1
8:50
Doppinggyanú Contadornál (Metropol)
A Tour de France egyik szakaszán adott mintában tiltott szert mutattak ki. Igaz, icipici mennyiségben.
okt. 1
9:06
Röplabda: a rajton Koch Róbert együttesével játszik a Kaposvár (She)
Megkezdi szereplését a Közép-európai Liga új idényében a Kaposvári RSE férficsapata, amely pénteken éppen a nyáron Somogyból eligazoló feladó, Koch Róbert új együttesét, az osztrák Posojilnica Aich/Dobot fogadja a Táncsics gimnáziumban.
okt. 1
9:24
Hegymászás: a magyarok nem kockáztatnak, elmarad a csúcstámadás (She)
A mostoha időjárási körülmények miatt a Cso Oju meghódítására készülő magyar hegymászócsapat nem vállalja a kockázatot, így ezúttal elmarad a csúcstámadás. A mászók összepakolják a magashegyi táborokat és levonulnak az alaptáborba.
okt. 1
9:24
Kerékpáros nap lesz az 56-osok terén (Metropol)
Minden, ami kerékpár – ez a mottója a szombati K&H olimpiai kerékpáros napnak, amelyet a budapesti 56-osok terén rendez a Budapest Sportiroda és a Sportaktív SE. Az eseményen a biciklizés számos ága képviselteti magát, az érdeklődők a többi között triálos, monociklis, BMX-es és freestyle-os bemutatókat láthatnak.
okt. 1
9:26
Európa-liga: nem volt könnyű, de megérdemelten nyertünk - Koman (She)
A Sampdoria magyar válogatott középpályása, Koman Vladimir klubja hivatalos honlapjának nyilatkozott a DVSC elleni tegnapi 1–0-s sikert követően. A 80. percben kisebb sérülés miatt lecserélt középpályás elmondta, nehéz dolguk volt, de megérdemelték a sikert.
okt. 1
9:42
MotoGP: Talmácsi Gábor a kilencedik lett a pénteki szabadedzésen (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság Japán Nagydíjának pénteki szabadedzésén Talmácsi Gábor a kilencedik időt érte el a Moto2-es géposztályban. A spanyol Julián Simón bizonyult a leggyorsabbnak honfitársa, Toni Elías és a San Marinó-i Alex De Angelis előtt.
okt. 1
10:00
Jégkorong, EBEL: a Volán légiósa szerint tudják, hogy többre képesek (She)
Az osztrák élvonalbeli jégkorongbajnokság (EBEL) alapszakaszának hatodik fordulójában a listavezető Red Bull Salzburg látogat Székesfehérvárra. A Sapa Fehérvár AV19 négy ponttal az utolsó, míg az osztrák vendégek tíz ponttal az első helyről várják az összecsapást.
okt. 1
10:02
DVSC: Szakály Péter és Yannick is megsérült a Sampdoria ellen (She)
A DVSC klubmenedzsere, Herczeg András nemcsak az 1–0-s vereség miatt bosszankodhat a Sampdoria elleni tegnapi meccset követően, hanem két játékosának sérülése miatt is.
okt. 1
10:04
Torna: Berki Krisztián is indul a szombathelyi Grand Prix-n (She)
A tornászok októberi, rotterdami világbajnokságát megelőző utolsó nagy megmérettetésre kerül sor péntektől a szombathelyi Grand Prix-n, amelyen Berki Krisztián is indul.
okt. 1
10:18
Kerülhetnek-e ételekbe doppingszerek? (Infostart)
Megbukott a doppingvizsgálaton a háromszoros Tour de France-győztes Alberto Contador. A spanyol kerékpáros ellenőrzésekor nagyon kis mennyiségű klenbuterolt mutattak ki. A sportoló azzal védekezik, hogy valamilyen fertőzött étellel juthatott a szervezetébe az egyébként igen népszerű tiltott anyag. A Magyar Antidopping Csoport vezetője azt mondta: az érvelés nehezen bizonyítható, elhúzódó…
okt. 1
10:18
Kerékpáros-vb: ausztrál győzelem az U23-as mezőnyversenyben (She)
A hazai közönség előtt szereplő Michael Matthews nyerte meg az U23-as korosztály mezőnyversenyét az országúti kerékpárosok ausztráliai világbajnokságán.
okt. 1
10:20
Európa-liga: Nem elég 90 percig koncentrálni - Juhász Roland (She)
Az Anderlecht tegnap a 96. percben kapott góllal szenvedett vereséget az Európa-liga G-csoportjában a horvát Hajduk Split otthonában. A belga csapat magyar válogatott védője, Juhász Roland nagyon csalódottan értékelt a találkozót követően.
okt. 1
10:22
Férfi kosárlabda: a Nyíregyháza 44 ponttal nyert a Salgótarján ellen (She)
Felkészülési mérkőzésen a Nyíregyháza férfi kosárlabdacsapata 44 pontos győzelmet aratott a Salgótarján ellen.
okt. 1
10:24
Tenisz: Wozniacki először vesztett játszmát a tokiói tornán (She)
Az első helyen kiemelt dán Caroline Wozniacki jutott be elsőként a tokiói női WTA-tenisztorna fináléjába, miután három szettben legyőzte a nyolcadik helyen rangsorolt fehérorosz Viktorija Azarenkát. A világranglista-2. a második játszma során – amelyet rövidítés után bukott el – először vesztett szettet a japán fővárosban zajló viadalon.
okt. 1
10:36
A börtönből is irányított a bundabotrány főszereplője (Infostart)
A bundabotrány főszereplői ügyeltek arra, hogy ne olyan meccseket manipuláljanak, amelyeket közvetít a televízió, az egymás közötti beszélgetésekben fedőneveket, mezszámokat használtak és a megvett mérkőzéseket aszerint osztályozták, mennyire mehetnek biztosra - mondta az Index informátora az európai méretű fogadásicsalás-botrányról. A 270 meccsre kiterjedő ügy kivizsgálása véletlenül, egy más…
okt. 1
10:54
Örökrangadó: Felőlem Balog is dobhatja a gólt, csak nyerjünk - Rósa (She)
A Ferencváros középpályása, Rósa Dénes az ftc.hu-nak adott nyilatkozatában elmondta, jó meccsre számít ma este az MTK elleni örökrangadón, és reméli, hogy sikerül begyűjteniük a három pontot.
okt. 1
11:12
Videó: Dani Pedrosa csúnya esése a gyorsaságimotoros-vb-n (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, a gyorsaságimotoros-világbajnokság Japán Nagydíján, a királykategória pénteki edzésének elején Dani Pedrosa bukott és súlyos sérülést szenvedett – az első hírek szerint három helyen is eltörte a kulcscsontját –, s ezzel könnyen lehet, hogy elveszítette az esélyét a világbajnoki címre. Nézze meg az esést!
okt. 1
11:12
Ivan Lendl nálunk varázsol (Blikk)
A 8 Grand Slam tornát nyerő világsztár exkluzív interjút adott a Blikknek
okt. 1
11:30
Lósport: Overdose nem indul vasárnap a párizsi futamon (She)
Overdose nem vesz részt a vasárnapi párizsi Group-1-es Prix de l'Abbaye versenyen, mert a baden-badeni viadalt követő pihenője hosszabbra nyúlt a tervezettnél.
okt. 1
11:32
Profi ökölvívás: Alexander a zöldasztalnál veszítheti el az IBF-övét (She)
Minden bizonnyal elveszíti kisváltósúlyú IBF profi ökölvívó-világbajnoki címét Devon Alexander.
okt. 1
11:34
Pápa: Nem készülünk külön a Vidi játékosaiból, ismerjük őket - Véber (She)
A Pápa NB I-es labdarúgócsapata ma délután 17 órakor a listavezető Videotont látja vendégül a 9. fordulóban. A hazaiakat irányító Véber György szerint a bajnokság favoritját fogadják, s a szakember szerint a fehérváriak kiváló játékra képesek, amire úgyszintén jó futballal kívánnak válaszolni, így a találkozó igazi nyertesei a nézők lehetnek.
okt. 1
11:48
Párizs helyett a San Siróban futhat Overdose (Infostart)
A vasárnapi, párizsi Group-1-es viadalon nem áll rajthoz Overdose, a veretlenségét augusztusban Baden-Badenben elvesztett magyar csodaló, helyette valószínűleg október 17-én Milánóban, a San Siro galopp-pályán fut majd.
okt. 1
11:48
Tenisz: Gyementyjeva lesz Wozniacki ellenfele a tokiói fináléban (She)
A hetedik helyen rangsorolt Jelena Gyementyjeva lesz az első kiemelt Caroline Wozniacki ellenfele a tokiói női tenisztorna fináléjában, miután az orosz játékos 6:4, 7:5-re legyőzte a Roland Garros-győztes Francesca Schiavonét az elődöntőben.
okt. 1
12:06
Herczeg: Jogtalan volt a büntető - videó (Infostart)
A vereség ellenére elégedett együttese teljesítményével a Debrecen labdarúgó-csapatának klubmenedzsere. Herczeg András szerint a Loki egyenrangú partnere volt a Sampdoriának az Európa Liga-csoportmeccsen.
okt. 1
12:24
MotoGP: Dani Pedrosa nem indulhat a vasárnapi Japán Nagydíjon (She)
Nem áll rajthoz a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi Japán Nagydíján a spanyol Dani Pedrosa, aki – ahogy arról beszámoltunk – a pénteki szabadedzésen bukott, és három helyen eltörte a bal kulcscsontját.
okt. 1
12:26
Ausztria: Szabicsék szombaton visszavágnának Sáfáréknak (She)
Múlt vasárnap, az osztrák labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában Szabics Imre együttese, a Sturm Graz hazai pályán 2–0-ra kikapott Sáfár Szabolcs klubjától, az Austria Wientől. Szabicsék az újabb egymás elleni bajnokin visszavágnának a korábbi vereségért, amihez elengedhetetlenül szükségesnek érzik, hogy sokkal agresszívabban lépjenek fel az ellenféllel szemben.
okt. 1
12:42
Kerékpár: a spanyolok húsz százaléka vétkesnek tartja Contadort (She)
Csütörtökön ismét mélyütést kapott a profi kerékpározás: a háromszoros Tour de France-győztes spanyol Alberto Contador szervezetében tiltott szert találtak, és a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) azonnal felfüggesztette a klasszis versenyzői engedélyét. Az ügy Spanyolországban is nagy visszhangot keltett: a bringás szülőhazájában a többség kiáll a nemzet egyik ikonja mellett, de azért…
okt. 1
12:44
Kerékpár: olimpikon és vb-helyezett a szombati kerékpárosnapon (She)
A hegyikerékpározás hazai legjobbjai is részt vesznek a szombati családi szabadidős eseményen, a K&H olimpiai kerékpárosnapon. A megannyi látványos program mellett a kilátogatók találkozhatnak Parti Andrással, Benkó Barbarával, Buruczki Szilárddal és Dósa Eszterrel.
okt. 1
12:46
MotoGP: Lorenzo még nem gondol a világbajnoki címére (She)
Bár a hondás Dani Pedrosa pénteki sepangi hármas kulcscsonttörésével gyakorlatilag biztossá vált, hogy a szintén spanyol Jorge Lorenzo lesz a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP kategóriájának 2010-es bajnoka, a Yamaha pilótája még nem akar ünnepelni – már csak a körülmények miatt sem.
okt. 1
13:00
DVSC: Nem volt jogos a büntető, nem érdemeltünk vereséget - Kiss (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC-TEVA középpályása, Kiss Zoltán a klub hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában elmondta, vélemény szerint együttese nem érdemelt vereséget a Sampdoria elleni Európa-liga-csoportmérkőzésen, nem érzi jogosnak az olaszok büntetőjét.
okt. 1
13:00
Tíz év után revansot vehetünk a dánokon (Metropol)
Tíz év után megismétlik a sydneyi olimpia Dánia-Magyarország női kézilabda döntőjét
okt. 1
13:18
MTK: A csapat érdeme, hogy augusztus 22. óta nem kapott gól - Szekeres (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő MTK védője, Szekeres Adrián a klub hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában elmondta, az egész csapat érdeme, hogy az együttes augusztus 22. óta nem kapott gólt tétmérkőzésen.
okt. 1
13:20
Honvéd: Nyerni megyünk Paksra, az élmezőnyben kell végeznünk! - Rufino (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd olasz támadója, Rufino szerint nehéz mérkőzés lesz a Paks elleni idegenbeli összecsapás, de mindenképpen a három pontért utaznak – tudatta a fővárosi klub hivatalos honlapja.
okt. 1
13:22
Férfi kosárlabda: Timkó Norbertet is foglalkoztatja a Barcelona B (She)
Az Euroligában címvédő spanyol Barcelona ismét életre hívta férfi kosárlabdázóinak tartalékgárdáját, amelyet a harmadosztályú bajnokságba (Adecco Plata) nevezett be. Az együttesben alapemberként számítanak a 211 centiméteres Timkó Norbertre.
okt. 1
13:24
Formula-1: a Porsche új elnöke visszahozná a márkát a sorozatba (She)
Matthias Müller, a Porsche új elnöke a brit Autocar magazinnak adott interjújában elmondta, fontosnak tartja, hogy a német autógyár a következő években visszatérjen a Formula–1-be.
okt. 1
13:36
Euro 2012: Rooney felépülhet a Montenegró elleni mérkőzésre (She)
A Manchester United és az angol labdarúgó-válogatott támadója, Wayne Rooney jelen állás szerint felépülhet bokasérüléséből, és játszhat az október 12-i, Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Keresés