2010. október 25. hétfő

okt. 25
0:39
Női kézilabda: az EHF-kupa és a KEK 2. fordulójának összes eredménye (She)
Lejátszották a női kézilabda EHF-kupa és KEK második fordulójának összes mérkőzését. A párharcok eredményeit és a továbbjutókat megtekintheti táblázatunkon!
okt. 25
1:15
Motorcsónak-vb: a Formula-175-ösök között bronzérmes lett Vő Viktor (She)
Vő Viktor a harmadik helyen végzett a Formula–175-ös motorcsónak-világbajnokságon, a floridai Lake Alfredben.
okt. 25
5:30
Fernando Alonso: ez több volt, mint győzelem (Behaviour)
Amikor valaki a verseny napján kinézett az ablakon Jeonnamban, nem sok esélyt adott volna arra, hogy egyáltalán megtartják a most debütáló Koreai Nagydíjat. Az időjárás azonban megkönyörült a teljes mezőnyön, így ha egyórás késéssel is, de végül a safety car mögül elrajtolhatott a mezőny. A futam szó szerinti legnagyobb győztese Fernando Alonso lett: megnyerte a futamot, ezzel átvette a vezetést…
okt. 25
6:39
Torna: Rotterdam a magyar lovasok szerencsevárosa - Magyar Zoltán (She)
A 125 éves Magyar Tornaszövetség (MATSZ) vezetői – közöttük Dr. Magyar Zoltán alelnök, a lólengés olimpiai bajnoka – is óriási örömmel fogadták Berki Krisztián szombati vb-győzelmét. Az MATSZ alelnöke hangsúlyozta, milyen különleges, hogy Rotterdam a magyar lovasok szerencsevárosa, hiszen lólengésben utoljára Borkai Zsolt éppen itt lett világbajnok.
okt. 25
6:41
Dortmund: Sahinról csak a Real Madrid és a Barcelonával tárgyalnak (She)
A német labdarúgó-bajnokságban kilenc forduló után második helyezett Borussia Dortmund vezetősége nem szándékozik eladni Nuri Sahint, aki iránt érdeklődik a Bayern München, sem további fiatal játékosait.
okt. 25
6:42
Görbiczék odatették magukat (Behaviour)
A továbbjutás szempontjából alighanem sorsdöntő partit fogott a Ljubljana otthonában a Győr a női kézi BL-ben: Görbiczék a szlovén zászlóshajót néggyel verték, amivel pontszámban utol érték a csoport listavezetőjét. A Debrecen odahaza a BL-sorozat eddigi legjobban védekező csapatát, a legkevesebb gólt kapott spanyol Itxakót fogadta, és szenvedett tőle vereséget.
okt. 25
6:44
Berki a világ tetejére "lovagolt" (Behaviour)
Berki Krisztián aranyérmes lett a rotterdami tornász-világbajnokság lólengés-döntőjében. A magyar versenyző - aki legerősebb szerén eddig négyszer nyert Európa-bajnokságot, és kétszer volt vb-ezüstérmes - ezzel pályafutása csúcsára ért fel.
okt. 25
6:46
Red Null: Vettel és Webber is kiesett (Behaviour)
Amikor valaki a verseny napján kinézett az ablakon Jeonnamban, nem sok esélyt adott volna arra, hogy egyáltalán megtartják a most debütáló Koreai Nagydíjat. Az őrült futamot Fernando Alonso nyerte, ezzel átvette a vezetést az összetettben. A második helyen Lewis Hamilton zárt, míg Mark Webber, Sebastian Vettel és Jenson Button is pont nélkül maradt.
okt. 25
6:57
Dortmund: Sahinról csak a Real Madrid és a Barcelonával tárgyalnának (She)
A német labdarúgó-bajnokságban kilenc forduló után második helyezett Borussia Dortmund vezetősége nem szándékozik eladni Nuri Sahint, aki iránt érdeklődik a Bayern München, sem további fiatal játékosait.
okt. 25
6:59
NFL: Darren McFadden négy TD-je, az Oakland rekordja (She)
Darren McFadden négy TD-vel járult hozzá csapata, az Oakland Raiders történelmi győzelméhez a Denver Broncos ellen a tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) alapszakaszának hetedik fordulójában. A Raiders ugyanis ötvenéves fennállása során még soha nem szerzett annyi pontot, mint vasárnap.
okt. 25
7:15
NHL: a Calgary egy harmad alatt lerendezte a San Josét (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) 18. játéknapján a Calgary Flames hazai pályán egy harmad alatt lerendezte a San Jose Sharks elleni találkozót. A vendéglátók ugyanis a játékrész közepén bő hét perc alatt négy gólt ütöttek.
okt. 25
7:33
Brazília: botlott a Cruzeiro, a Fluminense döntetlennel is az élre állt (She)
A brazil labdarúgó-bajnokság (Campeonato Brasileiro) 31. fordulójában a listavezető Cruzeiro hazai pályán egygólos vereséget szenvedett a Atletico Mineirótól, így az Atletico Paranaense ellen idegenben döntetlent játszó Fluminense egy pontot szerezve is a tabella élére állhatott.
okt. 25
7:35
Argentína: nem bírt egymással az Independiente és a Boca Juniors (She)
Az argentin labdarúgó-bajnokság (Apertura) 12. fordulójában gól nélküli döntetlent játszott egymással az Independiente és a Boca Juniors.
okt. 25
7:51
Profi ökölvívás: Vető Gábor már az első menetben eltörte ellenfele orrát (She)
A németországi Oberwindenben lépett kötelek közé a húsz mérkőzés után is veretlen könnyűsúlyú WBC Youth, azaz ifjúsági bajnok profi ökölvívó, Vető Gábor. A várpalotai származású, de Bernben élő és svájci, valamint amerikai menedzsment támogatását is élvező reménység ellenfele az amatőrök között hazájában bajnoki bronzérmet szerző, a profik között három találkozót követően makulátlan mérlegű…
okt. 25
8:09
MLS: Beckham gólt szerzett, a Galaxy elbánt a Dallasszal (She)
Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) alapszakaszának 30. fordulójában a Los Angeles Galaxy egygólos hátrányból felállva fordított és nyert az FC Dallas ellen.
okt. 25
8:45
Videó: Beckham állítás nélkül lőtte ki a jobb alsó sarkot (She)
Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) alapszakaszának 30. fordulójában a Los Angeles Galaxy 2–1-re nyert az FC Dallas ellen. Az LA egygólos hátrányban volt, amikor Landon Donovan harcosságának köszönhetően labdát szerzett, betört a tizenhatoson belülre, majd legurította a labdát az érkező David Beckhamnek, aki 18 méterről lőtt a jobb alsóba.
okt. 25
8:47
Kerékpár: Dósa és Szórádi a dobogó tetején a kazincbarcikai nyitányon (She)
Jelentős érdeklődés jellemezte az I. SuperCross Sorozat kazincbarcikai nyitó fordulóját. A 81 indulót számláló EthicSport-Barcika Kupán tíz kategóriában versenyeztek a kerekesek; a hazai szezon első ciklo-krossz eseményén felnőtteknél Dósa Eszter és Szórádi Balázs szerezte meg a győzelmet.
okt. 25
9:03
Tenisz: a tornagyőztes Balázs Attila nyolc helyet rontott a ranglistán (She)
Nyolc helyet rontott pozícióján a legfrissebb ATP-világranglistán Balázs Attila, aki a hétvégén megnyerte a dubrovniki future-tornát. A legelőkelőbb helyen rangsorolt magyar férfiteniszezőt 315 ponttal a 167. helyen találjuk.
okt. 25
9:21
NFL: Darren McFadden vezetésével döntött rekordot az Oakland (She)
Darren McFadden három TD-vel járult hozzá csapata, az Oakland Raiders történelmi győzelméhez a Denver Broncos ellen a tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) alapszakaszának hetedik fordulójában. A Raiders ugyanis ötvenéves fennállása során még soha nem szerzett annyi pontot, mint vasárnap.
okt. 25
9:39
Kajak-kenu: dicsőségtablót kaptak a váci olimpiai bajnokok (She)
Ünnepélyes keretek között, október 23-án délután avatták fel a Váci Hajó SE dicsőségtablóját, amelyen a város olimpiai bajnok kajakosainak, Dónusz Évának, Hesz Mihálynak és Gyulay Zsoltnak a fényképe látható.
okt. 25
9:57
Ferencváros: Így sajnos nem sokat ért a szép gól - Rodenbücher (She)
Rodenbücher István, a Ferencváros labdarúgócsapatának játékosa szép góllal egyenlített a tegnapi, Debrecen elleni mérkőzésen. A futballista csapata hivatalos honlapjának elmondta, úgy véli, nem ért sokat a találat, mivel csapata 2–1-es vereséget szenvedett a Loki ellen.
okt. 25
10:15
Tenisz: Kellner Ádám Bardóczky ellen nyert tornát (She)
Teniszezőink közül nemcsak Balázs Attila, hanem Kellner Ádám is tornát nyert, aki honfitársa, Bardóczky Kornél ellen győzött a görögországi Parosz szigetén rendezett versenyen.
okt. 25
10:17
Kerékpár: Lance Armstrong januárban Ausztráliában versenyez (She)
Noha a Tour de France után arról beszélt, hogy nem indul több versenyen, a hétszeres Tour-győztes Lance Armstrong bejelentette, ott lesz a jövő januárban sorra kerülő ausztráliai Tour Down Under elnevezésű viadalon.
okt. 25
10:19
Női kézilabda: a Podravkának 14.4 millió kuna az adóssága (She)
A legeredményesebb horvát női kézilabdacsapat, a Podravka Koprivnica története legnehezebb időszakát éli: a klubhoz közelállók szerint ugyanis a nyáron megválasztott új vezetőségre a régi elnökség 14.4 millió kuna (nagyságrendileg félmilliárd forint) adósságot hagyott. A játékosoknak tízmillió kunával tartoznak, továbbá nem fizették be az adót, amiért az adóhivatal zárolta a klub számláját.
okt. 25
10:33
Middlesbrough: Ronald Koeman nem lesz a csapat edzője (She)
Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Gordon Strachan menedzser távozott a Middlesbrough csapatától. Az együttes megkereste Erwin Koeman korábbi magyar szövetségi kapitány testvérét, Ronald Koemant is, aki visszautasította az ajánlatot.
okt. 25
10:36
Armstrong: ez lesz az utolsó (Behaviour)
A januári ausztrál kerékpáros körverseny lesz az utolsó nemzetközi szereplése a hétszeres Tour de France-győztes amerikai Lance Armstrongnak.
okt. 25
10:51
Férfi vízilabda LEN-kupa: tíz csapat jutott veretlenül tovább a 16 közé (She)
A férfi vízilabda LEN-kupa második selejtezőköréből tíz csapat – köztük a két magyar érintett, a Groupama-Honvéd, valamint az FTC-Fisher Klíma – veretlenül jutott be a nyolcaddöntőbe, közülük hatan – mint például a népligetiek – még pontot sem veszítettek.
okt. 25
10:53
NSO Tv: az edzőváltással szeretnénk felzárkózni - Ocskay Gábor (She)
A vasárnapi, Olimpija Ljubljana elleni (4–2) mérkőzés előtt nyilatkozott az NSO Tv-nek Ocskay Gábor, a Sapa Fehérvár AV 19 szakosztály-igazgatója. A vezető elmondta, hogy az új edzővel, Kevin Primeau-val szintén az EBEL rájátszásba kerülés a cél.
okt. 25
10:54
Az NFL-címvédő kínos veresége (Metropol)
A címvédő New Orleans Saints a szezon eddigi legkínosabb vereségét szenvedte el a profi amerikaifutball-ligában (NFL), miután vasárnap simán kikapott hazai pályán a leggyengébbek között számon tartott Cleveland Brownstól.
okt. 25
11:09
Charleroi: László Csaba optimista, a katasztrofális szereplés ellenére is (She)
László Csaba csapata, a Charleroi csak az utolsó előtti, vagyis a 15. helyen áll a belga labdarúgó-bajnokságban, és a megszerezhető 36 pontból csupán hatot gyűjtött be, ráadásul mióta a magyar tréner ül a kispadon, csak egy pontot ért el az együttes. A magyar vezetőedző ennek ellenére optimista, és bízik a csapatban.
okt. 25
11:11
Videó: szívrohamot kapott a focista - csak erős idegzetűeknek! (She)
Mint arról már vasárnap beszámoltunk, a spanyol másodosztályú labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójában rendezett Salamanca–Betis (0–3) mérkőzésen a hazaiak játékosa, Miguel García szívrohamot kapott a pályán, és összeesett. Szerencsére az orvosok még a helyszínen újraélesztették, a kórházban pedig stabilizálták az állapotát. A megrázó képsorokat csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.
okt. 25
11:13
Nemzetközösségi Játékok: megbukott a Srí Lanka-i hős (She)
A szteroidok közé tartozó nandrolonnal fennakadt a doppingvizsgálaton Manju Wanniarachchi Srí Lanka-i ökölvívó, a Nemzetközösségi Játékok 56 kg-os súlycsoportjának győztese.
okt. 25
11:15
Profi ökölvívás: Csak röhögni tudok Klicskóékon - David Haye (She)
Az Audley Harrison ellen készülő WBA nehézsúlyú bajnok, David Haye szerint a Klicsko-fivéreknek már nincs sok idejük, ha tényleg ringbe akarnak lépni ellene. Haye továbbra is tartja magát ahhoz, hogy jövő októberben szegre akasztja kesztyűit.
okt. 25
11:17
Férfi kézilabda: a Rhein Neckar Löwen Alilovicot akarja leigazolni (She)
A zágrábi Vecernji list értesülése szerint a Rhein Neckar Löwen vezetői kapcsolatba léptek a horvát válogatott kapusával, Mirko Aliloviccsal (Celje PL), miután az első számú kapusuk, Slavomir Szmal megsérült.
okt. 25
11:27
Férfi kézilabda: Nagy László nem tagja a szűkített válogatott keretnek (She)
Nagy László, a Barcelona átlövője továbbra sem szerepel a magyar férfi kézilabda-válogatottban, amely csütörtökön és vasárnap Európa-bajnoki selejtezőt vív, noha a bosnyákok, illetve az észtek elleni mérkőzésre Mocsai Lajos szövetségi kapitány meghívót küldött a légiósnak.
okt. 25
11:45
Kézilabda: Laurencz László állami kitüntetést kapott (She)
Nemzeti ünnepünk, október 23. alkalmából Laurencz László kézilabda szakedző, mesteredző a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztje állami kitüntetésben részesült.
okt. 25
11:47
Formula-1: Nagyon veszélyes volt a verseny vége - Barrichello (She)
Rubens Barrichello szerint a Dél-koreai Nagydíj versenyigazgatója veszélybe sodorta a pilótákat azzal, hogy végigengedte a teljes versenytávot a vasárnapi futamon. A hetedik helyen célba érő Williams-pilóta szerint túl sötét volt az utolsó öt-hat körben.
okt. 25
11:48
Nagy László nem tagja a szűkített Eb-keretnek (Metropol)
A Barcelona átlövője továbbra sem szerepel a magyar férfi kézilabda-válogatottban, amely csütörtökön és vasárnap Európa-bajnoki selejtezőt vív, noha a bosnyákok, illetve az észtek elleni mérkőzésre Mocsai Lajos szövetségi kapitány meghívót küldött a légiósnak.
okt. 25
11:48
Férfi kézilabda Eb-selejtező: Nagy László nincs a keretben (Behaviour)
Nagy László, a Barcelona átlövője továbbra sem szerepel a magyar férfi kézilabda-válogatottban, amely csütörtökön és vasárnap Európa-bajnoki selejtezőt vív, noha a bosnyákok, illetve az észtek elleni mérkőzésre Mocsai Lajos szövetségi kapitány meghívót küldött a légiósnak.
okt. 25
11:49
Zaragoza: a bajnokiról eltiltott Pintér a szerdai kupameccsen játszhat (She)
A Barcelona ellen elveszített (0–2) szombati bajnokiról eltiltott Pintér Ádám szerdán már visszatérhet a Zaragozába, ugyanis tagja a Real Betis elleni kupamérkőzésre készülő 16 fős keretnek.
okt. 25
12:03
Golf: rájátszás döntött az US PGA Las Vegas-i versenyén (She)
Az amerikai Jonathan Byrd két vetélytársát rájátszásban legyőzve nyerte meg a profi golfozók legrangosabb sorozatának, az US PGA Tournak a legutóbbi, 4.3 millió dollár összdíjazású Las Vegas-i versenyét.
okt. 25
12:05
Formula-1: a GP2-es bajnok Maldonado tesztel a Williamsszel (She)
Tovább nőtt Pastor Maldonado, a GP2 idei bajnokának esélye arra, hogy F1-es szerződést kapjon. A venezuelai versenyző meghívást kapott a Williams-istállótól a november 16-án és 17-én esedékes abu-dzabi tesztelésre, amelyen csak kevés F1-es rutinnal rendelkező pilóták vehetnek részt.
okt. 25
12:39
Hosszútávúszás: a szervezőket okolják a vk-n történt haláleset miatt (She)
Thomas Lurz, az arab emírségekbeli hosszútávúszó világkupaversenyt megnyerő sportoló és a nők versenyében negyedikként végző Angela Maurer is a szervezőket okolja versenyzőtársuk, Francis Crippen tragikus halála miatt.
okt. 25
12:41
Videó: két legendás játékos gólokkal vett búcsút az MLS-től (She)
Brian McBride és Jaime Moreno is befejezte pályafutását. A két futballista utoljára lépett pályára az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS). A Fulham korábbi légiósa, McBride a Chivas USA ellen 4–1-re nyerő Chicago Fire-ben egy pazar sarkazós góllal szerzett vezetést. A D.C. Unitedben szereplő bolíviai Moreno – aki 133 találatával a legeredményesebb játékos lett a ligában – is góllal…
okt. 25
12:43
Euro 2012: az UEFA főtitkára nem foglalkozott a korrupciós levelekkel (She)
Szombaton óriási nemzetközi botrányt kavart a német Süddeutsche Zeitungban közölt cikk, amelyben a Ciprusi Labdarúgó-szövetség elnökségének egyik tagja, Szpirosz Marangosz azt állította, hogy Ukrajna és Lengyelország korrupt módon nyerte el a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogát.
okt. 25
12:45
Hertha: Dárdai ismét a bokájával bajlódik, erőnléti edzést végez (She)
A német másodosztályú Hertha futballistája, Dárdai Pál lassan egy éve bajlódik a bokájával. Nemrég ismét megsérült a tartalékcsapat tréningjén, de vasárnap már újra edzett.
okt. 25
12:47
Tereptriatlon: Poór Brigitta ezüstérmes a Maui-szigeti világbajnokságon (She)
Maui szigetén rendezték a 15. alkalommal kiírt XTERRA, azaz tereptriatlon-világbajnokságot, amelyen remek magyar eredmény született. A 24 éven aluliak mezőnyében az X2S-KONA TEAM fiatal versenyzője, Poór Brigitta ezüstérmet szerzett.
okt. 25
12:57
Ökölvívás: Erdei Onyango korábbi legyőzőjével, Kovács Tamással készül (She)
November 20-i riválisa, Samson Onyango korábbi legyőzőjével, a galántai Kovács Tamással készül harmadik amerikai összecsapására Erdei Zsolt – jelentette a fightnews.com szaklap vasárnap.
okt. 25
12:59
Videó: nézze meg Szabics Imre gólpasszát a Kapfenberg ellen! (She)
Az osztrák labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában a Sturm Graz könnyedén verte 4–0-ra idegenben a Kapfenberget, és így átvette a vezetést a tabellán. A graziaknál végig a pályán volt Szabics Imre, aki csapata harmadik gólja előtt remek passzt adott Roman Kienastnak.
okt. 25
13:00
Vesztegetéssel nyerhetett az ukrán-lengyel Eb-pályázat (Metropol)
A FIFA botránya után vesztegetés gyanújának az árnyéka vetül az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) vezető testületére is: egy ciprusi funkcionárius azt állítja, hogy korrupció révén nyerte el az ukrán-lengyel kettős a 2012. évi Európa-bajnokság rendezésének a jogát.

Keresés