2010. október 6. szerda

okt. 6
0:24
Férfi röplabda-vb: az olimpiai bajnok amerikaiak kikaptak az olaszoktól (She)
A harmadik csoportkör második fordulójával folytatódott az Olaszországban zajló férfi röplabda-világbajnokság. A házigazdák 3:1-re legyőzték az olimpiai bajnok amerikaiakat, nyertek a szerbek, a kubaiak és a németek is.
okt. 6
6:42
"Elérheti az egymilliárdot" (Behaviour)
Nem sokáig ült arcát kezébe temetve a kézilabdás vezérkar feje, mert Sinka László emlékei szerint a férfi Eb-pályázat veresége után 15 perccel magában már tudta: következő bejelentés az lesz, hogy a magyar szövetség megpályázza a 2014-es női Eb rendezését.
okt. 6
6:44
Rácz Félix százezres fogadást ajánlott (Behaviour)
Egészen elképesztő történet, sajnos azt is hozzátehetjük, tipikusan magyaros eset. Hosszú idő után végre nagy publicitás mellett sikerült hazánkban egy profi bokszgálát megrendezni - október 3-a, Szentes -, ám ahelyett, hogy ezen felbuzdulva az érdekeltek összefognának, és azon dolgoznának, hogy a sportág régi fényében csilloghasson, inkább egymásnak esnek.
okt. 6
7:00
Becsületrendes király (Behaviour)
Minden sportágnak megvannak a legendái. A focinak Pelé, Maradona vagy Puskás Ferenc, az ökölvívásnak Papp László és Muhammad Ali, a Forma-1-nek Michael Schumacher. Nos, éppen az utóbbi szintjére ért fel vasárnap délután minden idők legeredményesebb raliversenyzője, Sebastien Loeb. A francia sorrendben hetedik világbajnoki címét nyerte egyéniben, hatvanadik futamgyőzelmét aratta, és csapatával, a…
okt. 6
7:02
Bundameccs volt az Újpest-Honvéd? (Behaviour)
A 2009 tavaszi Újpest-Honvéd bajnoki is szerepel azon találkozók között, amelyet a tavaly novemberben kitört fogadási botrány szerdán kezdődő perének gyanúsítottjai befolyásoltak.
okt. 6
7:18
Kerékpár: dopping nélkül nem lehet Tourt nyerni - Bernard Kohl (She)
A 2008-as pozitív tesztje után visszavonult Bernard Kohl szerint nem lehet doppingszerek nélkül megnyerni a Tour de France országúti kerékpáros körversenyt.
okt. 6
7:36
Férfi kosárlabda Euroliga: kis lépésre a főtáblától a Himki Moszkva (She)
A férfi kosárlabda Euroliga selejtezőjének utolsó fordulójában az orosz Himki Moszkva a francia Le Mans vendégeként is győzni tudott a párharc első felvonásán, így a hazai visszavágót megelőzően nagy lépést tett a már csoportkört érő továbbjutás felé.
okt. 6
7:54
Kajak-kenu: kilenc olimpiai aranyérmet váltott a focista és az evezős (She)
Leváltották az új-zélandi kajak-kenu válogatottban számításba vett versenyzők munkáját irányító edzői stáb legismertebb és legrutinosabb szakembereit. Így kilenc olimpiai aranyérem tapasztalatáról és szakmai hiteléről mondtak le a távoli országban. Számolt be a történtekről a kajak.hu.
okt. 6
7:56
NHL: a Minnesota és a Boston a mérkőzés végén hengerelt (She)
Több NHL-s csapat is Európában turnézik a napokban és készül az észak-amerikai jégkorongbajnokság alapszakaszának közelgő rajtjára. A Minnesota Wild és a Boston Bruins finn, illetve cseh ellenfelét döngölte jégbe, köszönhetően elsősorban gólerős harmadik harmaduknak.
okt. 6
8:12
Hegymászás: a magyar expedíció megérkezett Katmanduba (She)
A magyar hegymászó expedíció a rossz időjárás körülmények miatt meghiúsult Cso Oju csúcstámadást követően megérkezett Katmanduba, ahol folyamatban van a repülőjegyek egyeztetése. Mécs László a többieknél előbb, már szerdán elindul haza a nepáli fővárosból.
okt. 6
8:30
Póker: Gus Hansennek majd' 300 ezer fontot hozott első karkötője (She)
A Full Tilt pókercsapat kiválósága, Gus Hansen megszerezte pályafutása első WSOP karkötőjét, miután a legjobbnak bizonyult a WSOP Europe-sorozat londoni High-Roller No-Limit Hold ‘em Heads Up Championship versenyén.
okt. 6
8:32
Kézilabda: Siti Bea újra bekerült az EHF marketingbizottságába (She)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) koppenhágai kongresszusát követően a végrehajtó bizottság véglegesítette a különböző klubbizottságok tagjainak névsorát.
okt. 6
8:48
NBA: Wade megsérült, a Miami Heat legyőzte a Detroitot (She)
Először lépett pályára együtt a Miami Heat nagy hármasa, LeBron James, Dwyane Wade és Chris Bosh. A bajnoki cím nagy esélyesének tartott floridaiak könnyedén, 105–89-re legyőzték a Detroit Pistonst az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) előszezonjában.
okt. 6
8:48
Loeb: Jobb, ha nálam van a kormány (Metropol)
Sorozatban hetedszer nyerte meg a rali-vb-t idén. A versenyek között írta az önéletrajzát. A Forma–1-es versenyzéshez már túl öregnek tartja magát.
okt. 6
8:48
Tour de France: csak doppinggal lehet nyerni? (Behaviour)
A 2008-as pozitív tesztje után visszavonult Bernard Kohl szerint nem lehet doppingszerek nélkül megnyerni a Tour de France országúti kerékpáros körversenyt.
okt. 6
9:06
Hull City: Ennél a csapatnál nincs jövőm - Halmosi Péter (She)
Az angol második ligában, a Championshipben eddig tíz forduló ment le, a Hull Cityben légióskodó Halmosi Péter eddig egyetlen percet sem játszhatott. Sőt még a kispadra sem ülhetett le a 31 esztendős, védőként és középpályásként egyaránt bevethető futballista.
okt. 6
9:24
Profi ökölvívás: Cloud és Dawson februárban vagy márciusban csap össze (She)
Februárban vagy márciusban rendezik meg a rendkívül izgalmasnak ígérkező Tavoris Cloud-Chad Dawson IBF félnehézsúlyú profi ökölvívó világbajnoki mérkőzést.
okt. 6
9:26
NFL: Randy Moss a Vikingshez távozhat New Englandből (She)
Sajtóértesülések szerint a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő New England Patriots közel áll ahhoz, hogy elcserélje a liga egyik legjobb elkapóját, Randy Mosst a Minnesota Vikingshez.
okt. 6
9:28
Videó: Howard nagyot blokkol, James bepörög, majd nagy passzt ad (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) előszezonjában a LeBron James, Chris Bosh, Dwyane Wade trióval felálló Miami Heat magabiztosan győzte le 105–89-re a Detroit Pistonst. Bár Wade a meccs elején megsérült, társai így is remekeltek. James előbb parádésan fordult le védőiről, majd zseniális passzt adott Boshnak. Az Orlando Magic vezére, Dwight Howard a Houston Rockets játékosát, Luis…
okt. 6
9:30
Lovas világjátékok: Szász visszacsúszott, Kovács előrelépett (She)
A vadászugratás után még harmadik Szász Sándor – a magyar válogatott szövetségi kapitánya – az 55. helyre csúszott vissza keddi teljesítményével díjugratásban az egyesült államokbeli Lexingtonban zajló lovas világjátékokon.
okt. 6
9:42
Eladják a Liverpoolt (Infostart)
A Liverpool vezetői megállapodtak a labdarúgóklub eladásáról a New England Sports Ventures (NESV) nevű céggel, amely az észak-amerikai profi baseball-ligában szereplő Boston Red Sox tulajdonosa.
okt. 6
9:42
Profi ökölvívás: februárban vagy márciusban csap össze Cloud és Dawson (She)
Februárban vagy márciusban rendezik meg a rendkívül izgalmasnak ígérkező Tavoris Cloud–Chad Dawson félnehézsúlyú profi ökölvívó-világbajnoki mérkőzést az IBF égisze alatt.
okt. 6
9:44
Liverpool: a Boston Red Sox tulajdonosai veszik meg a klubot (She)
A Liverpool FC hivatalos honlapján jelentette be, hogy a klub igazgatótanácsa elfogadta a többek között a tengerentúli profi baseball-ligában szereplő Boston Red Sox csapatát is tulajdonló New England Sports Ventures (NESV) vételi ajánlatát.
okt. 6
10:00
Liverpool: a Boston Red Sox tulajdonosa veszi meg a klubot (She)
A Liverpool FC hivatalos honlapján jelentette be, hogy a labdarúgóklub igazgatótanácsa elfogadta a többek között a tengerentúli profi baseball-ligában szereplő Boston Red Sox csapatát is tulajdonló New England Sports Ventures (NESV) vételi ajánlatát.
okt. 6
10:02
Kecskemét: már húsz edző jelentkezett be a tulajdonosnál a kispadra (She)
Még mindig nem találták meg a Kecskemét élvonalbeli labdarúgócsapatának klubvezetői Urbányi István vezetőedző utódját. Rózsa Pál, a KTE-Ereco tulajdonosa elárulta: direkt vagy indirekt módon már közel kéttucatnyi szakember jelentkezett be náluk, hogy átvenné a csapat irányítását.
okt. 6
10:04
Légióssors: A következő bajnokin ismét kezdő leszek - Szélesi (She)
A görög élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban eddig öt bajnokit rendeztek meg, Szélesi Zoltán az első két mérkőzésen végig a pályán volt, azt követően viszont csak a kispadon ült a Voloszban.
okt. 6
10:18
Vasas: edzőváltást is hozhat a csütörtöki szurkolói ankét (She)
Egymást követő négy bajnoki mérkőzését veszítette el az élvonalban szereplő Vasas labdarúgócsapata, amely a jó rajt után a 13. helyre csúszott vissza a tabellán. A piros-kékeknél csütörtökön szurkolói ankétot tartanak, ahol fontos bejelentésre is sor kerül.
okt. 6
10:20
Egyesült Államok: egy kézbe kerül a Detroit Pistons és a Red Wings (She)
Az AP amerikai hírügynökség értesülése szerint az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Detroit Pistons új tulajdonosa Mike Illitch pizzamogul lesz, aki az NHL-ben szereplő Detroit Red Wingst is birtokolja.
okt. 6
10:36
Kézilabda: A Podravka ellen újra pályára léphetek - Spiridon (She)
Vezéráldozatot hozott a Győri Audi ETO KC a vasárnapi, Ferencváros ellen idegenben 30–23-ra megnyert bajnoki rangadón: a győriek román légiósa, Simona Spiridon súlyos sérülést szenvedett, felépülése, ahogyan arról a klub orvosa kedden nyilatkozott, több napot, de akár több hetet is igénybe vehet.
okt. 6
10:54
Férfi kosárlabda: amerikai próbajátékos érkezett a Pakshoz (She)
Az egyes és kettes poszton bevethető, 188 centiméter magas, amerikai Jibril Hodges szerdától próbajátékon vesz részt az Atomerőműnél.
okt. 6
10:56
Bolton: hiába ért be Bogdán, az ománi kapust sem kótyavetyélik el (She)
A Bolton Wanderersnek nem áll szándékában áron alul értékesíteni ománi kapusát, Ali el-Habszit, aki wigani kikölcsönzése ellenére továbbra is szerepel Owen Coyle menedzser terveiben – derült ki az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő boltoni klub szakvezetőjének minapi nyilatkozatából.
okt. 6
10:58
Ferencváros: Marek Heinz úgy készül, a Kaposvár ellen visszatér (She)
Marek Heinz, a Ferencváros labdarúgócsapatának rutinos cseh támadója a Kaposvár elleni, október 16-i találkozón térhet vissza, adta hírül az ftc.hu.
okt. 6
11:12
Tenisz: Szávay Ágnesék párosban bejutottak a negyeddöntőbe (She)
Szávay Ágnes a cseh Barbora Zahlavova Strycova oldalán bejutott Pekingben zajló, 4.5 millió dollár összdíjazású tenisztorna női párosainak negyeddöntőjébe.
okt. 6
11:12
Szávayék a Pekingi tenisztorna negyeddöntőjében (Metropol)
Szávay Ágnes a cseh Barbora Zahlavova Strycova oldalán bejutott a negyeddöntőbe a 4,5 millió dollár összdíjazású pekingi tenisztornán.
okt. 6
11:14
Európa-liga: a Sevilla fellebbez, továbbra is hamisítást gyanít (She)
A spanyol Sevilla vezetősége úgy döntött, fellebbezéssel él az Európai Labdarúgó-szövetségnél (UEFA), mert továbbra is úgy gondolja: a Paris Saint-Germain úgy győzte le az Európa-ligában, hogy kapuját Apoula Edel személyében hamis papírokkal játékengedélyt szerző kapus őrizte.
okt. 6
11:30
Phleps kihagyja a rövidpályás világbajnokságot (Infostart)
Több olimpiai bajnok, így például Ryan Lochte, Natalie Coughlin, Aaron Peirsol és a magyar gyökerű Rebecca Soni is helyet kapott az Egyesült Államok úszóválogatottjában, amely a december közepén esedékes dubaji rövidpályás világbajnokságon szerepel.
okt. 6
11:30
Úszás: Phelps nélkül indulnak az amerikaiak a rövid pályás vb-n (She)
Több olimpiai bajnok, így például Ryan Lochte, Natalie Coughlin, Aaron Peirsol és a magyar gyökerű Rebecca Soni is helyet kapott az Egyesült Államok úszóválogatottjában, amely a december közepén esedékes dubai rövid pályás világbajnokságon szerepel.
okt. 6
11:32
Mainz: A profi karrierem után számítanak rám - Lőw Zsolt (She)
Jól fut a szekere a Mainz labdarúgócsapatának a német élvonalban (Bundesliga), a hét fordulót követően százszázalékos teljesítménnyel listavezető együttes egyik magyar légiósa, Lőw Zsolt örömébe nem kis üröm is vegyülhet, hiszen súlyos sérülése után hiába edz ismét, egyelőre nem kapott lehetőséget, a társak pedig nélküle is megoldják a feladatokat.
okt. 6
11:48
Szolnok: Glázer, Gálhidi, Keszei, Zsivóczky és Dajka is jelölt lehet (She)
Az élvonalbeli bajnokságban újonc Szolnok labdarúgócsapatánál hétfőn bontottak szerződést Vágó Attila vezetőedzővel, a tulajdonos, Ferencz Gábor a Nemzeti Sportot arról tájékoztatta: az utódlásról eddig még nem tárgyalt senkivel.
okt. 6
11:50
Tenisz: a megműtött Fernando Gonzálezre nyolc hónap kihagyás vár (She)
Csípőműtéten esett át a chileiek 30 éves kiváló teniszezője, Fernando González, aki több hónapot hiányzik majd a profik vérkeringéséből.
okt. 6
11:52
Atlétika: Usain Bolt már a világbajnokságra készül (She)
A háromszoros olimpiai és világbajnok, világcsúcstartó Usain Bolt máris elkezdte a felkészülést a jövő évi atlétikai világbajnokságra.
okt. 6
11:54
Fogadási botrány: megkezdődött a fogadási csalók pere Bochumban (She)
A bochumi tartományi bíróságon a vádirat felolvasásával megkezdődött szerdán a legnagyobb szabású európai futballbundabotrány gyanúsítottjainak pere. A négy vádlott védői az eljárás beszüntetését követelték, megkérdőjelezve a bíróság illetékességét.
okt. 6
12:06
Formula-1: Räikkönen kizárta, hogy a Renault pilótája lesz (She)
Kimi Räikkönen, a Formula–1 2007-es világbajnoka kizárta, hogy a Renault pilótájaként térjen vissza a száguldó cirkuszba, annak ellenére, hogy az utóbbi hetekben többször is felvetődött a neve a francia istálló leendő pilótájaként.
okt. 6
12:08
Palermo: a Barcelona 40 millió euróért vinné Pastorét - lapértesülés (She)
Az olasz La Gazzetta című napilap információi szerint a spanyol Barcelona 40 millió eurós ajánlatot kész tenni a Palermónak az együttes argentin középpályásáért, Javier Pastoréért.
okt. 6
12:42
Videó: elképesztő mozdulat döntötte el az északír labdarúgó-bajnokit (She)
Matthew Burrows valószínűleg élete gólját szerezte kedd este. Az északír labdarúgó-bajnokságban szereplő Glentoran játékosa a legutóbbi fordulóban, a Portadown elleni meccs 90. percében egy beadást nem mindennapi mozdulattal sarkazott a bal felső sarokba.
okt. 6
12:44
Real Madrid: Nincs semmi baj, januárban távozom - Lassana Diarra (She)
Kevés játéklehetőséghez jut mostanában a Real Madrid labdarúgócsapatában Lassana Diarra, aki arról nyilatkozott: nincs ezzel semmi különösebb problémája, de úgy készül, hogy januárban elhagyja a klubot.
okt. 6
13:00
NB II: edzőváltás Böszörményben, négy játékos is repült (She)
Edzőváltásra határozta el magát a Hajdúböszörmény NB II-es labdarúgócsapatának vezetősége: a nyáron szerződtetett Fórián Zsolt helyét Lajos Ferenc veszi át – tudatta hivatalos közleményében a klub.
okt. 6
13:00
Bundabotrány: elindult a per (Behaviour)
A bochumi tartományi bíróságon a vádirat felolvasásával megkezdődött szerdán a legnagyobb szabású európai futball bundabotrány gyanúsítottjainak pere. A négy vádlott védői az eljárás beszüntetését követelték, megkérdőjelezve a bíróság illetékességét.
okt. 6
13:02
Leverkusen: Michael Ballack már aligha játszik ebben az évben (She)
Nagy valószínűség szerint már nem léphet pályára ebben az esztendőben Michael Ballack, a német Leverkusen labdarúgócsapatának rutinos középpályása.
okt. 6
13:18
FIFA: Blatter elnök is gyászolja a magyar válogatott kiválóságát (She)
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke Csányi Sándornak, az MLSZ elnökének címzett levélben fejezte ki együttérzését a múlt héten elhunyt egykori kiváló labdarúgó, Bundzsák Dezső halála kapcsán – adta hírül a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapja.

Keresés